Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

La hanul "Arta culinara"

Featured Replies

Buna fetele si felicitari pentru ultimele posturi cu evenimente care mai de care mai amuzante ... pentru noi ...

mie ieri picea mi-a spart un ruj dior nou nout :lol: ... astia sunt picii ... 28 € la gara! ... stai Cristina sa vezi cand incepe sa misune si sa manevreze tot ... Mare atentie ca am avut si noi o perioada de 2 luni (cred ca a inceput in jur de 4 luni) cand fiecare pampers primea ceea ce pomeneai si era explodat pe hainute ... Ia schimburi si 3 pampi la fiecare plecare de acs ...

Sunt disperta scormoneste peste tot ... zici ca a trecut uraganu pe la noi ... nu mai e nik la locul sau, nu mai poti tine nik ...

ziua sa va fie faina, la noi senin si soare ...cu dinti ... macar s-a ridicat ceata, ca aseara abia am reusit sa nimeresc straduta spre casa ...

fetelor va rog sunt in criza de timp...am cumparat si pastravi si niste macrou

1 cum fac macroul prajit(cu malai)sau la cuptor??

2 pastravii voi cum ziceti??

3 salata a iesit f buna!

Va rog ziceti mi...acum o sterg la coafor apoi vine nenea sa programeze televizorul(sa nu cumparati de la debo...scrie pe pag lor diagonala de 82 si iti aduc unul de 80...spun ca e la fel:(((

Au noroc sa sunt ocupata...

Apoi fac colivele.

:lol: :) ;)

la macrou nu ma bag ca nu-mi place (prea miroase tare ... vorba lui Geany), dar una dintre retetele de pastrav delicios (simplu si natural) pe care o folosesc este:

tai o ceapa rosie rondele
spal pastravii (esential la peste: curat bine sa nu ramana nici o urma maro langa sira), si-l usuc cu servet de hartie
sarez cu sare de mare si rasnesc proaspat piper si inauntru si afara
ii pun in tava de teflon sau alta tava cu hartie de copt
pozitionez pastravii (1 bucata / comesean), iar in burta lor + peste ei cateva rondelele de ceapa si 1 crenguta de oregano verde (Daca nu ai verde foloseste uscat)
peste ei pun un fir ulei EV, zeama de la o lamaie, capere si o rasnitura diafana de pepperoncino
dau la cuptor pentru 20 min la 200 g (depinde de cuptor: pana ii vezi usor rumeni)
scot pastravul din cuptor si il dezosez (tai de la coada la cap pe langa sira in doua si cu o miscare din poanier scot sira cu capatana cu tot)
servesc pastravul cu salata verde (facuta simplissim: ulei EV si zeama de lamaie, sare)
uneori, daca e fel unic si foamea mare mai servesc si o garnitura de orez si/sau de ciuperci umplute (cu o bila de mozzarella + o rasnitura de piper) la cuptor, ori orice ganitura favorita aveti voi la indemana!

Cu alte cuvinte: ulei EV, zeama de lamaie, sare, piper si ierburi care iti plac (+capere si rondele de ceapa rosie optional dar vin foarte bine) la cuptor 20 min si gata.

Daca ai fileuri sau diferite vietati marine, le poti pune si la gramada, proceddand la fel cu asezonarea si prepararea

Timp de curatare, spalare, preparare, dezosare si servire circa 30 min. Nu rezulta miros/abur in casa, tava o cureti apoi in 2 timpi si 3 miscari. Succes!

Voi exemplifica prin cateva dovezi:

post-685-13240444921909_thumb.jpg

post-685-13240446377544_thumb.jpg

post-685-13240445152152_thumb.jpg

post-685-13240445396589_thumb.jpg

post-685-13240445621409_thumb.jpg

post-685-13240445815396_thumb.jpg

post-685-13240446025915_thumb.jpg

si ciuperCutele

post-685-13240447055355_thumb.jpg

Sunt disperta scormoneste peste tot ... zici ca a trecut uraganu pe la noi ... nu mai e nik la locul sau, nu mai poti tine nik ...

ziua sa va fie faina, la noi senin si soare ...cu dinti ... macar s-a ridicat ceata, ca aseara abia am reusit sa nimeresc straduta spre casa ...

Dani , al meu sot are o vorba "vrei ordine in casa si lucruri intregi , dai copilul " :lol:

Cristina , a fost ziua ta? La multzi ani ! :lol:

Enjoy the moments :) ! si bucura-te cat inca mai sta in carutz , chiar daca urla. Cand creste o ia la sanatoasa prin magazin urland ! Si da cu tot ce prinde pe jos ;)

Buna fetele si felicitari pentru ultimele posturi cu evenimente care mai de care mai amuzante ... pentru noi ...

mie ieri picea mi-a spart un ruj dior nou nout :lol: ... astia sunt picii ... 28 € la gara! ... stai Cristina sa vezi cand incepe sa misune si sa manevreze tot ... Mare atentie ca am avut si noi o perioada de 2 luni (cred ca a inceput in jur de 4 luni) cand fiecare pampers primea ceea ce pomeneai si era explodat pe hainute ... Ia schimburi si 3 pampi la fiecare plecare de acs ...

Daniella , eu am o comoda in sufragerie unde pur si simplu am renuntzat sa mai aranjez lucrurile!!! Le csote si le baga inapoi cum vrea ea. Si partea cea mai proasta e ca ascunde lucrurile ei printre ;). Sau pantofi :). Oricum , de cand a vazut ca e debandada , n-o mai intereseaza. S-a mutat la bucatarie. Pana acum n-a reusit sa faca multe in bucatarie ca eu am numai sertare mari de 1 m de lungi si 30-40 cm inalte. Ei , acum le poate trage :). Scoate si baga , scoate si baga.....asta e.

Mai scund din lucruri in camara .

Rau e ca ajunge la blatul de lucru si trebuie sa fu atenta nu cumva sa las cutzite spre margine.

Am auzit ca de pe la 2 ani o sa fie mai bine :). Capul sus! NU mai avem mult :)

Daca sunteti norocoase ....Iza acum umbla in sertare in bucatarie pentru ca vrea sa faca mancare . Toate cutitele le tin sus , intre pahare :lol: Scoate pantofii , ai mei in general , se incalta cu ei , pentru ca vrea sa fie "frumoasa " , Imi rascoleste hainele in dulap , "imi dai mie ochita asta ?" ...ochita = rochita .

Daniella , eu am o comoda in sufragerie unde pur si simplu am renuntzat sa mai aranjez lucrurile!!! Le csote si le baga inapoi cum vrea ea. Si partea cea mai proasta e ca ascunde lucrurile ei printre ;). Sau pantofi :). Oricum , de cand a vazut ca e debandada , n-o mai intereseaza. S-a mutat la bucatarie. Pana acum n-a reusit sa faca multe in bucatarie ca eu am numai sertare mari de 1 m de lungi si 30-40 cm inalte. Ei , acum le poate trage ;). Scoate si baga , scoate si baga.....asta e.

Mai scund din lucruri in camara .

Rau e ca ajunge la blatul de lucru si trebuie sa fu atenta nu cumva sa las cutzite spre margine.

Am auzit ca de pe la 2 ani o sa fie mai bine :). Capul sus! NU mai avem mult :)

Da, este evident: dca ii spui ca NU e voie si mai si bulbuci ochii si ridici tonul la ea, exact acolo are treaba. Vrea toata atentia ta si stie ca asa o sa o capteze! Daca o lasi in pace sa faca ce pofteste, imediat cauta altceva care te-ar putea face atenta! Deci pasul 1 ar fi sa nu ii mai spunem NU e voie, ci sa ii distragem atentia prin ceva ce noi facem ...sunt foarte atenti si ne spioneaza ... ar veni imediat si ea ... . Dar ai nevoie sa mai fai o mancare 20 minute, sa mai pui lucrurile la loc etc ... nu poti tot timpul sa-i distragi atentia de la sertare. Nu am o proba mai concludenta, asta e doar o mica marturie, ca de regula nu-mi arde de pozat ... efectiv daca vreau sa gatesc (nu va ganditi ca mi.ar lua mai mult de 15-20 minute o farfurie de paste) ma alearga de la un sertar la altul, de la o usa/dulap la altul ... daca o tin inchisa cu mana/piciorul ...urla ... : Rahaturile alea de blocat pt copii nu au facut doi bani: are o fortaaaa, a deschis usile cu ele cu tot!

In ultima poza mi-a scos tot din masina de spalat ... macar la masina de spalat am o consolare ca asa nu sparge nik :lol: ..dar nu se stie cand o sa apese pe buton sa spele rufele vreau-nu vreau ;)

si Bea trage de pe margine de blat si masa jos ...e pericol si de cutite si de chestii care se pot sparge si sa o raneasca ...

asa arata casa pe unde trece Bea ... si fuge dintr-un loc in altul ... nu ma tin dupa ea cu stransul... ;)

in sacul ala mov i.am strans gramada jucariile pe care le imprastia ... de cand sunt stranse nu o mai intereseaza ... :)

post-685-1324045303402_thumb.jpg

post-685-1324045307732_thumb.jpg

post-685-13240457672114_thumb.jpg

[size=2]

Daca sunteti norocoase ....Iza acum umbla in sertare in bucatarie pentru ca vrea sa faca mancare . Toate cutitele le tin sus , intre pahare :pupic: Scoate pantofii , ai mei in general , se incalta cu ei , pentru ca vrea sa fie "frumoasa " , Imi rascoleste hainele in dulap , "imi dai mie ochita asta ?" ...ochita = rochita .

nici la 7 ani inca nu trece faza cu "gatitul" =)) [/size]

[size=2]a mea vrea si sa gateasca si sa se gateasca :lol: doar ca acum se poate vorbi cu ea si mai lungeste vremea cu "negocieri" https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/laugh.gif[/size]

...si Bea trage de pe margine de blat si masa jos ...e pericol si de cutite si de chestiic are se pot sparge si sa o raneasca ...

eu si acum am ramas cu refelxul de a ascunde ustensilele pe care le folosesc in bucatarie. =))

ex. daca tai ceva cu un cutit si ma opresc, chiar si pentru cateva secunde, atunci cutitul il pun pe chiuveta, in spatele robinetului.

Eu va pup pe toti/toate , nu stiu cand o sa am acces la internet , sper sa rezolv repede . Maine dimineata plecam spre Romania . Sa ne revedem cu bine .

https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/6.gif Drum bun, Izuk !Sarbatori fericite!

Zoazo' mi-am luat ghete fattaaa !! dealea de care mi-ai spus tu (ca ne vorbiram) = Geany, ma bucura fiecare veste buna de la tine! Sa porti sanatoasa ghetutele si sa te tina, ca prea ti le-ai dorit!https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/11.gif https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/6.gif

Daniella, bucura-te cat poti, chiar si de momentele astea.NU te vei mai intalni cu ele!

Angel, iar ai trecut la avatarul cu HotMama? Ca io p-asta-l vad! Burtica era mai faina! Semana cu-n globulet!https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/11.gif

Carmaw, macroul il dai prin faina si-l prajesti in ulei.Pur si simplu.https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/icon_thumleft.gif

Sau poti sa-l faci la cuptor, ca si pastravul.

Ai ajuns la coafor pana la urma?

Eu va pup pe toti/toate , nu stiu cand o sa am acces la internet , sper sa rezolv repede . Maine dimineata plecam spre Romania . Sa ne revedem cu bine .

drum bun si zile frumoase alaturi de cei dragi https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/6.gif

Angel, iar ai trecut la avatarul cu HotMama? Ca io p-asta-l vad! Burtica era mai faina! Semana cu-n globulet!https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/11.gif

eu vad tot burtica, si am dat refresh de mai multe ori. nu cred sa-l fi schimbat https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/icon_scratch.gif

Drum bun Izuk si revedere frumoasa cu ai tai!

Sa ai parte de cele mai frumoase sarbatori alaturi de cei dragi!

Sa ne reintalnim cu bine!

Zoazo' mi-am luat ghete fattaaa !! dealea de care mi-ai spus tu (ca ne vorbiram) = Geany, ma bucura fiecare veste buna de la tine! Sa porti sanatoasa ghetutele si sa te tina, ca prea ti le-ai dorit!https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/11.gif

Merci frumos Zoazo! :pupic:

Daniella, bucura-te cat poti, chiar si de momentele astea.NU te vei mai intalni cu ele!

Ma bucur, ma bucur, ca e tare dulce, dar tare grea e emisiunea asta ! :pupic:

Geany sa porti cu placere ghetele si sa te tina cat mai mult!

Izuk drum bun! =))

Dani' ce dulce ee!!!

Bub si acum e obsedat de gatit si am furculite si cutite pe blatul de la chiuveta de la bucatarie ca nu ajunge, ca din sertar le-ar taxa in momentu' unu sa faca el'' ceva bun'' :lol: asa ca bucataria pare mereu dezordonata dar sa fie el sanatos si sa nu se raneasca asta e cel mai important :pupic:

Zoazo' mi-am luat ghete fattaaa !! dealea de care mi-ai spus tu (ca ne vorbiram) = Geany, ma bucura fiecare veste buna de la tine! Sa porti sanatoasa ghetutele si sa te tina, ca prea ti le-ai dorit!https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/11.gif

na' ca am sarit pagina si am scapat ghetutele lui Geany.

daca le-ati udat e bine. te vor tine mult :lol: sa le porti sanatoasa https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/icon_thumleft.gif

Ma bucur, ma bucur, ca e tare dulce, dar tare grea e emisiunea asta ! :pupic:

Geany sa porti cu placere ghetele si sa te tina cat mai mult!

Daa! Merci frumos :lol:

na' ca am sarit pagina si am scapat ghetutele lui Geany.

daca le-ati udat e bine. te vor tine mult =)) sa le porti sanatoasa https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/icon_thumleft.gif

Hi hi hi! Sar-na,sar-na :lol: =))

Dani' ce dulce ee!!!

Bub si acum e obsedat de gatit si am furculite si cutite pe blatul de la chiuveta de la bucatarie ca nu ajunge, ca din sertar le-ar taxa in momentu' unu sa faca el'' ceva bun'' :lol: asa ca bucataria pare mereu dezordonata dar sa fie el sanatos si sa nu se raneasca asta e cel mai important :pupic:

cred ca e singura varianta

merci si bub e cel mai dulce! =))

io cu Bea suntem maine singure ... , tati pleaca sa duca pe mamaie la tara sa ia vitel, carnuri ...

sa vedem ce program ne facem ..., iar nu fac nik prin casa ... doar ceva dezordine eventual ... :pupic:

Izuk, drum bun si sarbatori fericite alaturi de cei dragi.

Cristina, hai ca ai avut o zi memorabila.La multi ani! cu intarziere.

stiu ca ati scris nu gluma, eu ieri am picat lata, plecata de la 6,30 dim mai m-am intors pe la 21 acasa, am mancat ceva si m-am ininins in canapea, pe la 10.30 deja motaiam.

Azi iara pe drumuri, sper sa nu mai adorm ca vreau sa vad Vocea Romaniei.

Geany, vezi ca se rezolva treburile, important e sa fi pozitiv.

In 2h faci curatenie saptamanala? Femeia sta la mine 8h/la 10 zile si nu face nici o pauza (nici nu mai calca, nu are timp... la inceput cand era casa aproape goala mai calca ... ) ... e drept ca de fiecare data imi spala si geamurile ... , faianta in bucatarie ..., da paturi, canapele la o parte! Si a doua zi e praf iar! E teroare la noi cu praful! De cate ori nu am spus: occidentalii astia nici praf nu au! ;)

Eu in 2 ore nu apuc nici sa dau cu aspiratorul si mopul peste tot, decat daca fac asa mai de suprafata ...

Insa stiu in Italia prietena mea stergea praful la 2 saptamani, dar asa de kiki! nu era nici urma de praf pe mobila. La noi a doua-treia zi scrii pe mobila ... ;) ...desi acum nu mai stau la bulevard (si) cu tramvai...

Doamna asta care face la mine curat, chiar munceste si face bine. Singura chestie ca nu citeste (sau nu prea stie, ca maj sunt in engleza) etichetele si mai foloseste detergentii si alte materiale si instrumente gresit. :icon_fessee:

Eu bag aspiratorul la o saptamana, dar intre aspirari dau cu matura in bucatarie, hol, sufragerie, la fel si cu mopul ca vine matza de afara uda pe labutze si tb sa sterg.Norocul meu e ca nu am covoare pe nici unde(mai nou acum am pus unul in camera de oaspeti),plus ca faianta in bucatarie o sterg cam la 2-3 zile, iar noi oricum suntem 2 si o pisica, asa ca f mult nu se face.Faianta in bai o sterg cam la luna,dar dupa ce fac dus eu o sterg cu paletuta din aia de geamuri,ca sa nu ramna stropi.Dar in genere cam 2 max 3 ore imi ia saptamanal sa fac curatenie si sincer nu am decat 140 mp de curata :violent1:

imi placeau si aia dinainte, dar pantofii astia m.au lovit drept la lingurica! de vreo 5 ani imi doresc pantofi si geanta rosii, asortate cu margele din pietroaie rosii

naspa cu masina, sa vorbesti cu proprietarul, poate mai e in garantie?

Sorry , fara intentie , da' si mie imi placeau si , intamplator , si eu imi doresc pantofiori /sandalute rosii, un rosu indraznet , dar nu-l gasesc sau daca gasesc , nu-mi place modelul.

si mie imi plac, imi place rosul,eu niste cisme mi-as dorii rosii ca astea imi lipsec si vazusem ceva drgut, nu elegante ci mai mult de zapada

intrebam ce statie de la Tefal ai, sau ai fier normal de la ei?

Am bagat si io nasu' pe la Flanco. Au o multitudine de fiare. Cele cu rezervor incorporat si cu talpa gaurita aproape integral costa intre 160 si 300 lei. Statiile, sunt cam pe la 500 - 550 de lei. Nu le-am puricat chiar pe toate, dar zic si cateva marci: Tefal, Bosch, Gorenje.

Ioana, mi se pare mie sau preturile-s o idee mai mici decat in nemtia?

Pe net, cred ca se pot gasi si mai ieftine fierataniile. Flanco nu e scump, da' sunt destule magazine on-line cu preturi mai mici.

Eu ce am gasit aici variaza intre 150€ si 300€

Cum sa va mai scriu? Daca voi scrieti atata si nu mai apuc sa scriu ca am de citit sute de pagini :icon_fessee: Glumesc...bine ca puteti conversa, e bine sa ai cine te asculta, mie una imi prinde bine de multe ori.

Geany draga. scuze de neglijare, dar greu cu timpul la mine si doar am ajutoare si tot nu-mi ajunge timpul. Sotul face niste cursuri si zilele astea are examenul final, eu cu decorarea prin casa, gradina, serbari la gradi si la biserica...si etc si amd..sunt prea multe ...

Trag tare sa termin pana luni sa fac 5 feluri de prajituri/fursecuri ca sa pot da la prieteni si vecini cadou, asa fac eu in fiecare an, prefer sa dau ceva facut de mine. Pana luni trebuie sa facem curatenie generala, apoi sa pregatim bagajele si sa mai facem ceva parjolute/chiftelute pt drum si marti de dimineata o luam la drum intr-o excursie pt 5 zile, asa ca, nu o sa avem timp sa facem mancare si altele pt Craciun, doar o masa pt noi cu ce am vrea sa mancam.Noi preferam sa ne plimbam :toothiiy9;

Bubulet e un scump, seamana cu mami! Ochios si zambaret!

Daniella, prea frumos copil ai!! E o dragalasa! Fii tare acum cu dragalasa, asta e o faza prin care trece si o sa tina pana la 2 ani si ceva.. :violent1: Asa a tinut si la prima mea fetita, acum cu a 2-a e alta chestie, e mai usor cu ea, nu mi-a mai facut dezordine, aranjeaza jucariile ,le pune la loc, nu umbla unde nu este voie, face asta ca vede la sora mai mare, daca nu era ea, avem si eu de umblat dupa ea.

In privinta calcatului...urasc sa calc! Sotul a invatat sa calce ca nu stia si a trebuit sa invete, vrad,nevrad. Orcum nu calcam blugi, tricourile ...cum le scot din masina de uscat ,le pun pe toate pe umeras si apoi in dulap si le scot ca si calcate. Sotul meu isi cumpara camasi care nu trebuie calcate, doar pantalonii de stofa trebuie calcati si cate o data o rochita de a mea..

Izuk, drum bun si sa ai parte numai de bucurii cu cei dragi de acasa!

Selectez niste poze si va pun cu bradutul...

Va pup!!

Cateva poze cu bradutul si fetitele mele...Bradul nu era finalizat in poze. Am facut multe poze cu fetitele la brad ca sa fac felicitari, greu imi mai este sa le pozez, una se uita intr-o parte , alta radea si tot asa...

post-1297-13240626824161_thumb.jpg

post-1297-13240626927417_thumb.jpg

post-1297-1324062709088_thumb.jpg

post-1297-13240627219004_thumb.jpg

post-1297-13240627433994_thumb.jpg

post-1297-1324062761826_thumb.jpg

post-1297-13240627742506_thumb.jpg

Cand am sa mai am timp , voi mai face poze si cu alte ornamente.

Pupici!!