Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

La hanul "Arta culinara"

Featured Replies

Geany, ma bucur , parca ai inviat fata !

Cerra bine-ai venit!

Ioana, asa e, trece timpul e ceva de groaza, Craciunul bate la usa, pregatiti listele, retetele, tot ca trebuie sa ne-apucam de treaba!!!!!

Da Cerra ultima,si am si comis-o e la rece :floare:

Ma bucur!

Sa ne arati si noua :hug:

Cerra bine-ai venit!

Bine te am gasit!

Am facut un plic de ness cafeluta cu o ceasca de apa calduta,si mai aveam si neste cafea ramasa de dimi',zahar nu am mai pus ca-s piscoatele' dulci,si am trecut rapid piscoturile prin asta.

Am frecat 1 galbenus cu 4 linguri de zahar de s-a albit,am pus o cana de lapte cald si am dat putin pe foc,ceva coaja de lamaie razuita,am ingrosat cu ceva praf de punding cu gust de frisca de dr. oetqer pana s-a ingrosat ca o crema am luat de pe foc am pus putina zeama de lamaie si esenta de vanilie,am dat la rece acoperit(sa nu faca crusta)am batut albusul spuma bezea,am incorporat usor in crema rece sa nu stric spuma cu miscari de sus in jos...aveam niste smantana grasa si groasa (vreo 200 de gr.,ramasa )am bagat mixerul usor in ea cu un pliculet mic de intaritor de frisca si zahar pudra vanilat,a iesit ceva ce pot asemana cu mascarponele ce nu l-am avut :floare: si am incorporat si asta.

Am pus un rand de piscoturi muiate in cafea,un strat de crema,un strat de piscoturi,le-am uns cu gem de capsuni,si iar crema,si la rece inainte de servire deseara o sa pudrez cu nuca de cocos sau cu cacao cioco raziuta vad eu,poate o fac chiar jumi'juma nu stiu :hug:

Da Cerra ultima,si am si comis-o e la rece :floare:

Ma bucur!

Sa ne arati si noua :hug:

Deseara ,ca acu plec la mama! Tare bine e afara ,soare,o zi frumoasa,asa ca scot bubu' la blimbatz' B)

Geany, ma bucur , parca ai inviat fata !

Daa fattaa!! Zau ashea sunt asa de fericita ca totul e bine :floare:

P.S lista mea de craciun si programul a acelasi...

Aperitive: sunca ,toba,carnati,branza,racituri (piftie) de porc(am si comanda pt. altii )

sarmalute in foi de varza murata cu afumatura mamaliguta si smantana.

Tochitura cu branza de burduf ,mujdei si mamaliguta,muraturi.

Desert cozonac si turte (scutecele domnului)ciocolate si ciocolatine,panetone,regalate.

Sa am toate pregatita sa fac vreo zama acra de dres :hug:

De beuturi se ocupa domnu' Geany B)

Gata fug,ca ma prinde amiaza cu voi aici la cioace B)

Salutari tuturor.

Am ajuns cu bine acasa , acum abuzez de calculatorul si netul surorii mele , eu personal inca nu am net . Sunt in viteza , am de pregatit o masa pentru niste prieteni si familia mea . Va pup , va doresc o duminica superba in continuare .

Bine v-am gasit si eu, chiar acum mi-am facut cont aici pe AC. Mi se pare o comunitate prietenoasa si sper sa ne auzim cu bine pe diversele subiecte!

Bine v-am gasit si eu, chiar acum mi-am facut cont aici pe AC. Mi se pare o comunitate prietenoasa si sper sa ne auzim cu bine pe diversele subiecte!

Bun venit :)!

Nu-mi vine sa cred ca mai e asa de putin pana la craciun...

Bine ai venit, Erunise.

Nici mie nu-mi vine sa cred cât mai am de lucru şi în ce puţin timp... :) Da" las" că mă descurc eu cumva, eventual improvizez...

Edit: iau o bucată de peşte de la Daniella , că mor de poftă ce bine arată...

helllou, buna dupa amiaza!

am venit de la mami meu, picea nu a vrut sa doarma, a adormit in masina, dar cand sa o transbordez s-a trezit si repeta intr.una bizzy-bizzy-bizzy ... nu'sh ce vrea sa zica, dar eu am luat-o cum ca e prea ocupata ca sa doarma! :) te prapadesti de ras!

a sosit si tati cu olecuta de purcel, olecuta de soricel, olecuta de vitel, 2 gaini pt picea, 1 gasca si 1 bucata ratusca

olelei ce de treaba am :)

am fugit sa le aranjez si sa fac pomana porcului :)

dupa amiaza frumoasa va doresc :)

Erunise bine ai venit! si sedere frumoasa la noi!

helllou, buna dupa amiaza!

Buna si ptr tine!

a sosit si tati cu olecuta de purcel, olecuta de soricel, olecuta de vitel, 2 gaini pt picea, 1 gasca si 1 bucata ratusca

Eheeeee, numa bunataturi.

olelei ce de treaba am :)

am fugit sa le aranjez si sa fac pomana porcului :blob

Fugi,fugi ca imi este foame deja numa cind povestesti de pomana porcului.

Te asteptam pe aici poate ca........... faci pomana si cu noi :)

Bun venit, Erunise! Asteptam sa ne incanti cu retete bune si frumoase!https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/floare.gif https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/pupic.gif

Am sosit!

Nu-s eu f. artista :)

ce pofta mi ai facut!!!!!!!!!!!! arata foarte bine.

Am sosit!

Nu e f. dulce...E buna! :)

Salurate!!

Multumesc de complimente sunteti f f f dragute.

Zoazo, frumos brad.

Cerra ,ma bucur ca ai venit, te asteptam de mult :)

Geany, ma bucur ca s-au rezolvat problemutele si ne-ai mai indulcit cu ceva bunut. Arata tare bine!

Daniella, ce ai vazut tu pe scari este o girlanda lunga din crenguta de brad artificial si apoi pun eu fundite rosii sau depinde ce culoare este bradul, anul trecut am pus stelute albe.Am sa-ti pun poze sa vezi.

Mi-ai facut o pofta de peste!!

si pt voi toate care ati fost alaturi de mine si la bine si la greu, o felicitare de Craciun virtuala.

post-1297-13242281922474_thumb.jpg

si pt tine Daniella ..

post-1297-13242282670334_thumb.jpg

felicitarea de anul trecut..

post-1297-13242282877289_thumb.jpg

Va pup!!

Am terminat de facut prajituri pt vecini si prieteni. Am facut pana la urma prajitura cu foi de napolitana cu crema de lamaie , ciocolata de casa care am format-o in micute bomboane si le-am dat prin cocos si altele prin fistic ( ca sa fiu un ton cu culorile sarbatorilor de iarna), fursecuri fine a lui Laura L, nu am mai facut 5 feluri cum am vrut eu la inceput..

si uite cum am pus in cutiute cadou ...

post-1297-1324228744168_thumb.jpg

si am mai facut saptamana asta o f buna prajitura si o recomand de Craciun, Salomoi Galuska

post-1297-13242288373049_thumb.jpg

foarte buna si multe aromo.

Ma apuc de casutza de turta dulce azi!!! Pana acum n-am apucat , din pacate , dar aproape am terminat cu corectatul tezelor si .....TREBUIE sa-mi fac timp si pt ea.

Simona, daca tu faci asta c-un copil mic de care tb sa te tii, esti eroina, te admir!

AM GATIT BRAAADDUUUL!

SI EUUUU!

post-100-1324227847572_thumb.jpg

Brava Zoazo...eu nu fac pom anul asta, si nici cadoaie nu am luat :), asa ca am decis ca familia va primi gologani, si va cumpara ce vrea :)

Fire pragmatica, cu cadourile, idem! :)

s-au certat rau di tat ai mei maii,

Geany, ce bine ca s-a rezolvat! Asta chiar ar fi putut fi o pb care sa afecteze toata familia. Il admir pe sotul tau ca a reusit sa treaca peste discutii, avand in vedere ca barbatii sunt mai orgoliosi. Ma bucur sincer ptr tine!

Buna seara!Asa ca de prima data,fac cinste cu niste rulouri cu magiun.

astea mie-mi pot da dependenta, cred ca mi-ar placea extrem. Bravo, Cerra!

Ma bucur ca ai venit aici! Nu am indraznit sa te invit dar oamenii buni se aduna :) :)

+1

eu azi am facut una , alta...am reusit sa zapacesc niste bezele recalcitrante, care nu nuuuuuuu si nu, nu au cooperat :)

la inceput erau ciungoase, le-am tot tinut in cuptor...si acum nu sunt albe imaculate, ci usor bronzate:)).

am dat chix si cu portofelele Ralucai...dar le-am mosmondit eu cumva. gustul e superb, aspectul lasa mult de dorit...dar asta este.

asa deci! mi s-a spulberat alt mit, deci si maestrele mai dau chix. :)

cu ciupercile nu-mi rspd nimeni? merg congelate si taiate, dar neoparite?

am vazut ca le-ai rezolvat pana la urma, dar iti zic ptr viitor ca nu tb sa oparesti ciupercile inainte de congelator. la -22grade nu mai fac enzimele nicio figura. eu congelez asa destul de des si cand le folosesc le pun intregi, congelate, direct in preparat. nu poti sa le bucatzelesti.

bine-ai venit l noi! Erunise e un prenume cehesc sau doar un nick?

eu avui ieri musafiri, precum va zisei. au venit de dimineata, de la 9, asa ca le-am dat si MD si pranz. m-am descurcat mai mult decat onorabil, multumita toata lumea.

si-n plus, am facut si toba, ci chiftele, si ciorba de curcan, vre'nica mai sunt. am facut si bradul, am pus covoarele cele noi, omu' a pus lustra, am facut pachetul lu' fi-miu, i-am dat si cadoul de mos... mama ce-a fost pe capul nostru!

gata, de-acuma tre' sa ma probez cu rochia de revelion, sa vad daca-i mai tb ceva si sa stau incaltata cu pantofii cei noi, sa se mai lase, ca io-s dansatoare mare!

ca bucatarelile de Craciun ma descurc ramburs, nu-i bai!

Am sosit!

Nu e f. dulce...E buna! :)

Nici a mea nu este f dulce hai sa le combinam zau ca as gusta din a ta ca sunt sigura ca are un gust foarte bun.

Fetele ia gustati din amindoua ca va asigur ca sunt foarte bune.

post-1316-13242290503977_thumb.jpg

Salurate!!

Cerra ,ma bucur ca ai venit, te asteptam de mult :)

Bine te `am gasit Oana!

Sarbatori fericite in casa frumos aranjata de Sarbatoate alaturi ce sotul tau si ingerasii frumosi.

Daniella, astazi am vazut intr-o alimentara la mine, la Piata Salajan, ciuperci congelate!

Mai vreau o capsunica d-aia de-a a, cu codita-n sus!https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/eusa_drool.gif

Geany, in sfarsit, ai inviat! Fetelor, s-a-ntors Geany a noastra! Yeees!https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/headbang.gif

Oana, cea cu scris e CEA MAI FRUMOASA FELICITARE primita de mine! Zambetele celor doi ingerasi pot lumina si cea mai neagra noapte! https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/pupic.gif https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/love7.gif

Oana minunati ingerasii si decoratiunile :)

Moatzo aia era supararea mea cea mare ,ce bine ca a trecut :)

Cero' ce bine arata sexiunea' ta :) bine a prajiturii vreau sa zic...

Zoazo' daca te mai pup mult iti vocsaua' faatta di tatt :) :) :)

Mi-a ramas ceva crema asa ca am lungit-o cu olea de laptic,caldut aromat cu rasatura si vanilie,facut din 4 oo,8 linguri de zahar,8 de ulei 8 de faina ,un blatut si facut vreo 2 tavalite (prin cocos) :)

post-405-13242311749594_thumb.jpg

Mi-a ramas ceva crema asa ca am lungit-o cu olea de laptic,caldut aromat cu rasatura si vanilie,facut din 4 oo,8 linguri de zahar,8 de ulei 8 de faina ,un blatut si facut vreo 2 tavalite (prin cocos) :P

asa, de plictiseala!

mai Geany, tu stai vreodata?

Oana, fericita idee asta cu felicitarile, fetitele sunt superbe! Se vede f mult diferenta fata de anul trecut.

Mi-a ramas ceva crema asa ca am lungit-o cu olea de laptic,caldut aromat cu rasatura si vanilie,facut din 4 oo,8 linguri de zahar,8 de ulei 8 de faina ,un blatut si facut vreo 2 tavalite (prin cocos) :71:

asa, de plictiseala!

mai Geany, tu stai vreodata?

Oana, fericita idee asta cu felicitarile, fetitele sunt superbe! Se vede f mult diferenta fata de anul trecut.

Am facut printre reclamele la cireasa dupe' tort' =))

Si da stau,cand sunt ''depresata'',da nu-i regula ca merge si viceversa si gatesc in draci =)) nu incercati sa ma intelegeti ca''ie' grele''... :P :P