Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

La hanul "Arta culinara"

Featured Replies

Koral, zisei aici:

http://artaculinara....00entry120180 postul 2031

Le-am taiat cum mi-a venit la cutit: mai mari, mai mici, dar e o idee si cu datul la masina!

Proportia e de kil zahar / kil fruct curatat de coaja.

Asa am facut eu.

Gelutzo, daca te https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/11.gif eu, iti trece?

Maiii, cu melancoliile astea! Bine ca macar ploua, dar bate vantul asa de tare la mine le et 5, ca zici ca tuna!O si ninge, ca poate n-o fi doar toamna tarzie!Uuufff!

oo, Gela, amintiri de tinerete!

Da, moato, ce amintiri!

Eu am cantat si mai cant la petreceri...

fiindca suntem la han si la depanat amintiri, hai sa-ti spun ce ma roade cand ascult cantecul asta si galbena gutuie...

S-a facut in tinerete sa cant cu formatia din liceu la deschiderea unui spectacol folk...venise cenaclul Flacara la Slobozia in Ialomita.Adrian si nu mai stiu cum se numea...din staful cenaclului Flacara, mana dreapta a alui Paunescu l-a instiintat ca ar fi bine sa ma recruteze in cenaclu fiindca am volum si ii placea timbrul meu vocal...m-a audiat dupa concert si mi-a adresat invitatia sa merg cu ei in concerte...am alergat intr-un suflet acasa, aveam nevoie de acordul tatei fiindca nu implinisem inca 18 ani...ce entuziasm aveam, nu-ti pot povesti...canad m-a auzit papa, mi-a scrasnit printre dinti vreo doi dumnezei, ca asa stia dansul sa injure si m-a intrebat daca vreau sa ma iau de "haimananlac"(adica sa ajung o haimana)...m-am desumflat ca un balon si tata nu mai este, Dumnezeu sa-l odihneasca, dar amintirile-s atat de vii si- ntreabarile"cum ar fi fost daca..."revin ori de cate ori ascult gutuia sau cana cu vin si miroase-a mere coapte si mai zdrangan o chitara si mai fredonez, dar vremurile alea nu se mai intorc...doar vinul fiert si-a mai pastrat parfumul de altadata si poate d'aia ma intorc la el si cand mi-e frig si cand e frig in mine si cand ma doare ceva dar si cand amintirile ma dor...

Koral, zisei aici:

http://artaculinara....00entry120180 postul 2031

Le-am taiat cum mi-a venit la cutit: mai mari, mai mici, dar e o idee si cu datul la masina!

Proportia e de kil zahar / kil fruct curatat de coaja.

Asa am facut eu.

Gelutzo, daca te https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/11.gif eu, iti trece?

Pai m-a mai pupat cineva si nu-mi trecu, dar stiu Io, poate acum cu asta de la tine o veni si leacul...

Maiii, cu melancoliile astea! Bine ca macar ploua, dar bate vantul asa de tare la mine le et 5, ca zici ca tuna!O si ninge, ca poate n-o fi doar toamna tarzie!Uuufff!

Pai melancoliile is specifice toamnei, cel putin asa le percep eu...si cum vremea e mai ceva ca in plina toamna, ne-a lovit, dar trebuie sa ecziste si melancolii in viata unui om normal, ma....

http://www.youtube.com/watch?v=9_DudjFtTUM&feature=related

mama, cat de nebuni puteti fi! nu mai zic de nevorbiti!

Giani, las-o cum a cazut, ca n-o scoti la capat cu astia! pe mine te poti baza, daca intreaba ceva dl Giani, eu neg tot! :)

Moatza, am adus pur si simplu in discutie treaba asta, asa ca chestie, no offence :) !

Any, imi pari o persoana extrem de rezonabila, nu te pot suspecta de rautate nicicum! :)

Moatzo :) :)

dar una e sa ai o haina buna pe tina, sa mirosi bine, sa arate pantoful a pantof si alta e sa uiti in mod constant sa tai eticheta de pe maneca si la fiecare doua replici sa spui cat a costat una/alta.

nu ma-nvart intre oameni cu bani, cunostintele mele sunt persoane oneste care traiesc modest.

eu am si-o haina mai buna, dar am si de duzina

vanez promotiile La fel si eu :)

si omu' zice ca exagerez. intre colege -ca barbatii nu conteaza-trec drept cea mai cocheta (si modesta de nu se poate!), dar nu pot fi de-acord cu cei care fac miloaga pe la amaratii de colegi pentru o tigara sau o cafea, iar in timp ce le savureaza explica superior ca butonierele la camasile de firma se cos pe verticala. iote ca nu stiam, ca omu' meu poarta brainconf, de altfel f scumpe si-alea.

cam la asta ma gandeam cand am zis ca urasc snobismul.

[color=#800080]Da Moatza, iti dau perfecta dreptate.

Eu am auzit de oameni care isi cumpara haine de firma pe credit, merg la magazin si fac rate!!! Deci nu-si permit, dar vor sa arate ca au!

Sau de aia care-si cumpara masini de lux de ochii lumii si apoi n-au bani sa plateasca asigurarea. [/color]

Hello, hello, la tot hanul!

Zoazo foarte faina dulceata ta de portocale, cred ca zilele astea am sa fac si eu!

Fetelor azi am fost la un restauant la pranz al unui bucatar renumit tare de tot aici la mine si nu numai(a luat premii internationale, etc) vai ce bine am mancat, farfurii superbe, Doamne ce-as fi facut vreo 2 poze sa vi le arat!!!!!!!

La cafea ne-a adus macaronsi mignon roz, violet si albi.

Aia roz a zis ca i-a facut cu suc de capsuni natural deci, iar aia violet cu "nero de seppia" (lichidul de sepie care seamana cu cerneala) . Superbi.

Eu am auzit de oameni care isi cumpara haine de firma pe credit, merg la magazin si fac rate!!! Deci nu-si permit, dar vor sa arate ca au!

Sau de aia care-si cumpara masini de lux de ochii lumii si apoi n-au bani sa plateasca asigurarea. [/color]

aici e simplu: card avantaj sau alte carduri de credit care se obtin foarte facil, in baza carora oamenii cumpara orice: de la mancare, imbracaminte, bilete de avion, orice se poate plati cu card... semn al unei economii deloc sanatoase ...

Zoazo foarte faina dulceata ta de portocale, cred ca zilele astea am sa fac si eu!

Fetelor azi am fost la un restauant la pranz al unui bucatar renumit tare de tot aici la mine si nu numai(a luat premii internationale, etc) vai ce bine am mancat, farfurii superbe, Doamne ce-as fi facut vreo 2 poze sa vi le arat!!!!!!!

Aia roz a zis ca i-a facut cu suc de capsuni natural deci, iar aia violet cu "nero de seppia" (lichidul de sepie care seamana cu cerneala) . Superbi.

adica nu ai prins curaj sa il fotografiezi "pe d-l Any" la restaurant? :)

aici e simplu: card avantaj sau alte carduri de credit care se obtin foarte facil, in baza carora oamenii cumpara orice: de la mancare, imbracaminte, bilete de avion, orice se poate plati cu card... semn al unei economii deloc sanatoase ...

Nu domle !!! Fac credit la magazin. Adica nenea de la magazin are un caiet, ii scrie in caiet apoi ei vin si dau cate ceva cand au!

adica nu ai prins curaj sa il fotografiezi "pe d-l Any" la restaurant? :)

Eu am cuaj cand suntem in vacante etc, dar asa parca nu prea sunt inclinata sa scot aparatul sa fac poze la farfurii etc.

Si lui dl Any pot sa-i fac o data o poza! Cate sa-i fac cu farfuria in fata? Nu-l pot pacali :) !

Nu domle !!! Fac credit la magazin. Adica nenea de la magazin are un caiet, ii scrie in caiet apoi ei vin si dau cate ceva cand au!

oh, no! :)

Lumea de azi e in procent asa de mare aparenta/imagine ... incat nimic nu mai e de mirare!

Eu am cuaj cand suntem in vacante etc, dar asa parca nu prea sunt inclinata sa scot aparatul sa fac poze la farfurii etc.

Si lui dl Any pot sa-i fac o data o poza! Cate sa-i fac cu farfuria in fata? Nu-l pot pacali :) !

pai ce d-l Any nu stie de preocuparile dumitale si despre noi? nu stie ca asteptam sa postezi poze cu mancaruri faine? Trebuie sa-l instruiesti ... io asa am facut si acum colaboreaza ... :)

Am gasit poza desertului pe care l-a mancat socrumiu

post-13-13258863926522_thumb.jpg

Restul lumii am luat la desert tiramisu facut altfel adica: in loc de savoiardi (biscuitii ca re utilizeaza la tiramisu) erau dreptunghiuri perfecte de bezea, la mijloc crema de mascarpone si tot asa.

Deasupra o lingura de inghetata de cafea. delicios.

vreau sa ma iau de "haimananlac"(adica sa ajung o haimana)...

eu n-am mai auzit vorba astala nimeni pana acum, o fi ceva din partea Calarasilor? :D :D

asa vb si tata si asa am auzit si la mamaia sa vb. tot in jud Calarasi sant nascuta si eu dar mai acana nitel :D

Neatza . suna turceste :D zis asa ...haimanalâc . azi trebuia sa am 2 repetitii, si au saltat :D , iaca asa ma apuc si eu de

o "margareta" cum facura doamnele :D ca diseara am musafiri...nici nu stiam ce sa le fac ceva rapid, asa am timp sa cujet :D.

o zi faina va doresc .in loc de cafea, o poza mai veche , cu un superb ceas cu un fain mecanism ...la berna federala.

http://www.youtube.com/watch?v=N-NEOwSX20o&feature=related

post-16-13259181057294_thumb.jpg

Hihi Steluto! Ia uite cum seamana cu al meu!:D credeam ca am pus eu o poza acolo in timpul unui atac de somnambulism.

post-125-13259192441309_thumb.jpg

Buna dimi la tot hanul!

La noi a plouat toata noaptea in rafale, caci a fost un vant teribil. Tabla de pe casa noastra a fluturat si facea un zgomot de zici ca era safarsitul lumii. Se auzeau ceva scartaind (mai tarziu am intele s ca era de la paletele de le AC).

A plouat azi noapte cat nu a mai plouat toata vara + toamna la un loc.

N-am dormit deloc de galagie.

Fain ceasul Stella, ce ora arata?

by the way: cea mai calda iarna din ultimele 200

neata.

a mea a disparut stela, parca nici n-a fost! m-as apuca sa fac alta ca tare mult le-a placut. cred ca trec la treaba nu mai stau.

nu stiu ce sa fac pt diseara eu :D...sant satula de tot. cred ca il pun sa faca gratar iar.

am descoperit un dressing de salata (honey mustard) si as manca pe paine :D...am mancat o salata uriasa la pranz cu de-asta.

aseara am mancat fructe doar eu, piersica, pepene ros si 2 caise. nu mi-a ars sa manac quiche desi ei au zis ca e f buna.

in seara asta poate paine proaspata cu EV si balsamic :D....nu mai e loc destul sa mananc si seara :D

Da, moato, ce amintiri!

Eu am cantat si mai cant la petreceri...

fiindca suntem la han si la depanat amintiri, hai sa-ti spun ce ma roade cand ascult cantecul asta si galbena gutuie...

S-a facut in tinerete sa cant cu formatia din liceu la deschiderea unui spectacol folk...venise cenaclul Flacara la Slobozia in Ialomita.Adrian si nu mai stiu cum se numea...din staful cenaclului Flacara, mana dreapta a alui Paunescu l-a instiintat ca ar fi bine sa ma recruteze in cenaclu fiindca am volum si ii placea timbrul meu vocal...m-a audiat dupa concert si mi-a adresat invitatia sa merg cu ei in concerte...am alergat intr-un suflet acasa, aveam nevoie de acordul tatei fiindca nu implinisem inca 18 ani...ce entuziasm aveam, nu-ti pot povesti...canad m-a auzit papa, mi-a scrasnit printre dinti vreo doi dumnezei, ca asa stia dansul sa injure si m-a intrebat daca vreau sa ma iau de "haimananlac"(adica sa ajung o haimana)...m-am desumflat ca un balon si tata nu mai este, Dumnezeu sa-l odihneasca, dar amintirile-s atat de vii si- ntreabarile"cum ar fi fost daca..."revin ori de cate ori ascult gutuia sau cana cu vin si miroase-a mere coapte si mai zdrangan o chitara si mai fredonez, dar vremurile alea nu se mai intorc...doar vinul fiert si-a mai pastrat parfumul de altadata si poate d'aia ma intorc la el si cand mi-e frig si cand e frig in mine si cand ma doare ceva dar si cand amintirile ma dor...

Ia uite inseamna ca am gasit pe cineva cu un trecut comun...si eu am cintat cindva...anul asta mi-am propus sa incerc sa caut in Galati pe cel care facea inregsitrarile...daca o mai fi in viata...si sa iau legatura cu proful meu de canto sa vad ce ma poate ajuta sa recuperez.