January 8, 201214 yr comment_120429 Hello, hello!Stella, faina dulceata ta, imi plac feliile intregi, mmmm! E salata, nu-i dulceata Stella, cum ai reusit sa scoti asa frumos pielita de pe feliile de portocala din salata? Na, ca era sa scriu si eu dulceata, m-ati molipsit! Report
January 8, 201214 yr comment_120430 Eu am vazut destul de des pe rai uno pe Italieni,''pelare a vivo'' se numeste la ei http://www.youtube.com/watch?v=lSgvIKCU7ek Report
January 8, 201214 yr comment_120432 Hello, hello!Stella, faina dulceata ta, imi plac feliile intregi, mmmm!Eu vreau sa bag friptura in cuptor, apoi sa asamblez pastele sa le bag si pe dumnealor in cuptor mai tarziu.Ii salata fata, de portocale a Stelinei,si eu am crezut ca-i dulceata cu feliute intregi Hello, hello!Stella, faina dulceata ta, imi plac feliile intregi, mmmm! E salata, nu-i dulceata Stella, cum ai reusit sa scoti asa frumos pielita de pe feliile de portocala din salata? Na, ca era sa scriu si eu dulceata, m-ati molipsit! Pai nu stiu de ce am ramas eu cu impresia ca-i dulceata, dar chiar seamana!Pai atunci Stellutzo zi repede ce si cum ai pus acolo ! Report
January 8, 201214 yr comment_120435 Buna ziua de la mine, la noi intuneric si mai ploua din cand in cand.Am ramas singurica ca sotul avea meci si cum eu inca tusesc am zis ca nu ma duc ca sa nu ma apuce tusea in sala sa-i deranjez pe jucatori.Asa ca ma apuc in liniste sa desfac bradul si sa fac niste ravioli Any, arata intr-un mare fel dulceata,o reteta ceva?eu am facut acu vreo 2 ani la thermomix una cu grepf si porto,da asta cu nuci imi face cu ochiul mai ales ca am mieji de nuca din tara. Stella, interesanta salatica. Cum tot in trend sunt portocalele va servesc cu niste macaroni cu lichior de porto(in prim plan, in spate sunt cu cocos) Report
January 8, 201214 yr comment_120438 Merci, Ioana, eu iau , ma servesc, n-am nici o rusine .Reteta e simpla si e aici https://forum.artaculinara.ro/topic/3484-dulceata-de-portocale/page__pid__120426__st__0entry120426Cu nuca e delicios. Report
January 8, 201214 yr comment_120439 Ziua buna fete si baieti, am intrat sa va salut ca tre sa plec.Mai vb deseara cind ma`ntorc. pina atunci va servesc si eu cu cite ceva un platou cu rulada de spanac, rulada din muschiulet de porc cu prune uscate si caise,rulada cu praz,bacon ,cascaval, chiftelute. piersici umplute un sos ptr salatele ce urmeaza salata caesar salata cu somon si cranberry,rucola desert: tiramisu, piure de castane, frisca Report
January 8, 201214 yr comment_120441 Ma servesc si eu Ioana Cerra arata toate intr-un mare fel le pui si pe blog?! Report
January 8, 201214 yr comment_120446 Stella, cum ai reusit sa scoti asa frumos pielita de pe feliile de portocala din salata? Na, ca era sa scriu si eu dulceata, m-ati molipsit! Eu fac dupa metoda din filmulet, dar nu sunt chiar asa meticuloasa ca nenea mai ramane cate-o bucatica de pielita pe ici colo. am pus segmentele despielitzate de portocala cu zeama aferenta, am adaugat 2-3 linguri de dulceata ( melcisori) de coji de portocale, facuta dupa reteta annei foster de dincolo, pus safran pistil, pe care l-am *mojarit* un pic intr-o minuscula piulita special pentru safran (tipul si piulitza le am de la o prietena iranianca),cateva seminte de cardamom si scortisoara. lasat cateva ore ( 3-4h ) sa *infuzeze* ...este delicioasa , daca va plac mirodeniile.daca nu, o reteta mai simpla este de a taia felii obisnuite din portocala, si peste fiecare strat de portocala, presarat zahar pudra si scortisoara .... Cerra , multe si minunate bucate ai facut. Report
January 8, 201214 yr comment_120448 Merci Stella, fain tare tre' sa fie cu toate mirodeniile alea. Report
January 8, 201214 yr comment_120450 Stella, zi-mi un pic, dupa parerea ta asa, pot sa fac cartofii sarladaise cu untura de clapon? Report
January 8, 201214 yr comment_120456 Daniella friptura e gata, se vede ca e foarte frageda, revin cu impresii mai tarziu.Azi pranz intarziat, trezit tarziu, mic dejun tarziu asa ca pranz cand e gata . Report
January 8, 201214 yr comment_120459 am scris oleak mai devreme un post, dar se pare ca nu apare noi am pranzit: muschi de porc alla Dex, cu cartofi la cuptor in untura de rata si cu salata verde + rosii cherry (cu EV si balsamico). F bun ...prea bun, doamne ajuta!picea doarmeimediat ce se trezeste, ne imbracam frumusel si plecam la locul de joaca any, succes! tot reteta mea de friptura bate orice alta priptura, vei vedea! ...basca e comoda ...: preparare = 0 efort! cerra, mare dezmat! salatile acelea ma innebunesc pe mine! + k iar mi-ai pus chiftele in fata ochilor! vreau chifetele! la mine e simplu dc vrei sa ai succes cu mine: snitele mititele + chiftele (ideal de curcan), daca le mai faci si in 2 moduri cu si fara susan ca si pe platourile cerrei, silueta mea e la gara ... mananc pana golesc platoul A murit Ricky, cainele nepoatei ... doamne fereste! Report
January 8, 201214 yr comment_120460 Anutza, eu as zice sa incerci, ca untura de la clapon are si asta gust bun.Cat despre salata cu mirodenii, mie imi place sa ma *joc * cu mirodenii in mancaruri . Report
January 8, 201214 yr comment_120462 am pus segmentele despielitzate de portocala cu zeama aferenta, am adaugat 2-3 linguri de dulceata ( melcisori) de coji de portocale, facuta dupa reteta annei foster de dincolo, pus safran pistil, pe care l-am *mojarit* un pic intr-o minuscula piulita special pentru safran (tipul si piulitza le am de la o prietena iranianca),cateva seminte de cardamom si scortisoara. lasat cateva ore ( 3-4h ) sa *infuzeze* ...este delicioasa , daca va plac mirodeniile.daca nu, o reteta mai simpla este de a taia felii obisnuite din portocala, si peste fiecare strat de portocala, presarat zahar pudra si scortisoara .... Stella, cum o pot prescurta fara dulceata?cardamon ce-i? nu era scotisoara ? e salata alaturi de friptura? sau desert? si mie imi place sa ma joc cu mirodeniile, precum fetitelor cu mancarea pt papusi no kidding! Report
January 8, 201214 yr comment_120465 Cerra ce dezmat la tine acolo, vreau si eu rulada de spanac. Pe mine m-a luat un somnnn Report
January 8, 201214 yr comment_120466 Daniella, eu in general nu pun zahar la salatele de fructe...dar cum voiam sa ii dau si un pic de iz de coaja...si aveam dulceata de coji, facuta de mine, am pus impreuna.cardamom e o mirodenie mult folosita la asiatici ( indieni ) si pe care libanezii o pun in cafea...sunt mici seminte intr-o teaca mica.eu o folosesc des la compotul de mere, sau la supa de morcovi cu rosii , reteta sarah pe celalalt forum.unora nu le place gustul. mie da si la sarat si la dulce. http://www.google.ch/search?rlz=1C1AVSX_enCH383CH383&q=cardamom&um=1&ie=UTF-8&hl=fr&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&ei=d50JT4i1K-jN4QSxotSNCA&biw=1920&bih=965&sei=eZ0JT_XlKpLZ4QTHn6mkDg ps. salata mea de *oranges* era desert Report
January 8, 201214 yr comment_120468 Stella, am facut cu untura de clapon, mirosul e super, acu' astept sa vad la gust.Donsoara Daniella, ai postat da, la topicul cu dulceata de portocale ! Trezireaaaaaaa ! Report
January 8, 201214 yr comment_120469 mi-e o foameee!as manca 1 virel, 2-3 pesti, 1 curcam 1 kg de ciuperci si u platou de fructe de mare aste si pizza nu-mi scoateti in fata!nu'sh ce am! mai mult de atat, i-am facut poza geanynei la salata mea verde in ideea ca o conving sa incepem cu verdeturile ... , dar ?!!! ar fi rusine sa o arat, atata timp cat mie imi vine sa ma duc sa sparg frigiderul! ce-o fi asta?!!! Report
January 8, 201214 yr comment_120471 Stella, am facut cu untura de clapon, mirosul e super, acu' astept sa vad la gust.Donsoara Daniella, ai postat da, la topicul cu dulceata de portocale ! Trezireaaaaaaa ! bun asta! deci e grav! bine makr k mi-ai zis cum sta treaba, ca dc nu am dat refresh si am scormonit aici de freo 5 ori pe ultimele 2 pagini ... in zadar ... Aniiiiiiiy! of course e vina ta, ca m-am zapacit intre topice dulceturile tale ... sfant sa fii ... Report
January 8, 201214 yr comment_120481 Gianninoooooooooo...fii atenta, ca veni fata prietenei mele, si a vrut musai sa facem impreuna cozonac...asa ca acum pusei in cuptior productia ...ea a framantat alea alea...eu am monitorizat-o cu caietul de retete in fata .facuram cu nuca si cu mac...ea nuca simpla, eu cativa mititei , nuca cu cacao.... Report
January 8, 201214 yr comment_120487 Fetelor,multumesc pentru grija si urarile de sanatate si La multi ani !M-am mai intremat .Drept pentru care ,in seara asta tragem ultimul chef din cavalcada Sarbatorilor de Iarna .Nu avem nici un Ion ,doar asa ,ca ne-am intors acasa si tre sa mai dezbatem ce am facut in vacanta .De maine la lucru . Stiti voi vorba mea : Sa imi trag in fund cu shutu,Sa ma mai apuc de lucru .https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/biggrin.gif Pentru cina de adio (Adio Sarbatori de Iarna ) ,am facut : Oua umplute Supa de perisoareFriptura din pulpe (din pui de casa) la pungaCarfofi pufosiMuraturiCremes Si ma-nervez ca timpul e tot mai scurt si nu-mi ajunge .De luni ma trezesc la 5 .Asa mi-am propus .Poate in felul asta resesc sa gat ce-i de gatat.Sau nu ma mai culc de loc . Friptura-i in cuptor si pureul fierbe molcom .Masa-i pusa ,lumanarile parfumate ard ,va pup https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/pupic.gif si ma duc sa .https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/beer2.gif Report
January 8, 201214 yr comment_120489 Lia draga, patrecere faina cu cele bunatatzi insirate mai sus....si o saptamana cat mai blanda de maine. Report
January 8, 201214 yr comment_120492 Oho Stelino sper sa iasa infuriati si gustosi abea astept sa-mi spui cum au iesit Pisco' ce festin (ador ouale umplute ) Dani' ma apuc dar fara pic de ''elan muncitoresc'' de asta data nush' de ce... Report
January 8, 201214 yr comment_120502 Azi fusai la Opera si vazui un balet.Spargatorul de nuci.Si-acum mi se pare ireal ce-am vazut.SUPERB! Asa ca nu facui decat un tort de piscoturi cu crema de lamaie si frisca, dupa ideea lui Geany! https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/notworthy.gif Geany!Fu bun, dar nu mai e! S-a mancat rapid! A stat doar la poza! Report
January 8, 201214 yr comment_120509 hello, mai pe seara!numa' o zi n-am trecut pe-aici si-am citit 40 de minute, ce mai tocatzi! Corina, sper ca-i bine toata lumea si baiatul tau! Cred c-ai tras o spaima! Ce faceti aici? As mirosi niste paine de-aia calda, si de-a Mirelei, si de-a lui Geany cu sunca de la Gela, ma gandesc la cozonacii lu' Stella...in rest nu poftesc nimic, zau! Zozorica, te invidiez, mie mi-e jena sa zic, da' n-am fost la opera sau la balet niciodata. Poate ajung direct la teatru' lu' Stella, ce-ar fi? Gela, ai facut fata atator sarbatoriti? ce bine-i asa! Ieri l-am sarbatorit pe prietenul nostru, ala semicentenaru'! I-a facut nevasta-sa surpriza, nu stia ca venim toti, a fost f emotionat. In rest, am dansat - olele!, mancare- sunt mandra de mine, am amushinat mai mult, bautura -eu deloc! si cred ca m-as putea obisnui usor cu cate-o petrecere de-asta dantzuitoare/saptamana. dar de-acuma, cam pas! Iar azi mi-am platit dezmatzul si-am stat inchisa in bucatarie, c-a plecat fi-miu si nu-i pregatisem nimic. l-am rezolvat pana la urma, de-acuma trec la capitolul emotii, ca intra in sesiune si tragere nu prea are, of!Cam asta eu, predau legatura! Report