Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

La hanul "Arta culinara"

Featured Replies

Veste-poveste!!!!

Tocmai ne-a cumparat sotzul bilet de avion pt la vara , mie si Elenei. Pe 1 Iulie!!!!

sotzul tau sau al Elenei :notworthy: ...vorba maestrului?

singure? destinatia?

Da, singure :hug: , el ne ia dupa vreo luna.

La Bucuresti , sorry. Intai merge Elena la mamaie si tataie la Bucuresti apoi ne suim in tren si mergm la buni si bunelu' in Ardeal.

De bucurie am si uitat sa spun unde .

Da, singure :notworthy: , el ne ia dupa vreo luna.

La Bucuresti , sorry. Intai merge Elena la mamaie si tataie la Bucuresti apoi ne suim in tren si mergm la buni si bunelu' in Ardeal.

De bucurie am si uitat sa spun unde .

fain! brava! dar adicatelea tu ai 1 luna CO? Woaw! asta da motiv de bucurie!!!!

Neh , nu am o luna...am 6 saptamani in vara :notworthy:

Neh , nu am o luna...am 6 saptamani in vara :notworthy:

Good for U! Pai puteti sa va plimbati cu pitica ... toata romanica ... si apoi si cu sotzul ... Unde ati planuit?

N-am planuit nimic , Daniella , vreau sa apunce sa stea cu bunicii. Socrul e bolnav , nu stiu cand mai vine incoace....apoi mergem la tzara la aer curat.

Giani, ce copil bun esti tu! mereu ii inviti pe-ai tai la masa. f frumos!

Gela, sa traiesti! iote ca ne-ai scos la liman! finul tau face parte din noua generatie, mai ancorati in realitate. sa-ti traiasca!

In asteptarea filmuletului de anul asta care o sa iasa dupa ce pleaca lumea de la masa,cred si pana il urca pe YT, daca e aglomerat, mai dureaza, va pun doua poze calde...

Iar manastirea aflata la 10 km. de mine, nu e alta decat "Schitul de la Coslogeni"renumita pentru lecuirea miraculoasa a bolnavilor de fel de fel de boli...aici vin oameni din toata Ro si din strainatate , mai nou, in ziua de "Izvorul Tamaduirii" cand se sfinteste aici apa tamaduitoare si se face un acatist la miezul noptii premergatoare acestei sarbatori care iti da fiori reci pe sirul sipnarii.

Coslogeni zici ...si eu care am copilarit in satul Iezeru-linga Jegalia...tataia a fost preot acolo o viata a lor facut biserica a pictat o a sfintit o....ce vremuri....da fetelor dupa 40 de ani timpul incepe sa zboare mai accelerat.

Dilatarea timpului e reala..,:notworthy:

Carmen sta vis-a-vis , e de fapt Maria del Carmen :hug:

Aha deci am musafiri...:)

Petrecere faina! :notworthy:

Am revenit pe plaiuri mioritice dupa o expeditie memorabila ,concentrata in 8 zile si 3000 de km .

M-am pricopsit in noaptea de Revelion cu o bronsita cu tuse si multi muci...

bine ai revenit, Piscotel! La multi ani!

si tu ai bolit? anul asta vad ca multa lume a avut parte de "muci" la inceput de an https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/sad4.gif

Geany , ma eniervezi , ma duc la smotru :). Aia am voie sa fac? :P

Sory! :hug: Cu shmotu abar' n-am ,stiu ca cu boboteaza nu se arunca apa cu ''zoaie'' ,dar nu ma pricep nici eu prea bine...Eu nu fac nik,decat o praji simpla pe maine...

azi? adica nu se fac "zoaie"! adica nu ai voie sa te speli! Io vroiam sa-i fac baie fetii (si mie), ca vine din excursie dupa 1 sapt si mai bine :notworthy: Cre'k pt bebe e iertat.

Uf nimic nu stim aici. Zi tu Gelutza, e voie sa te imbaiezi azi?

nu-i voie

eu l-am spalat pe voinicel seara inainte de boboteaza

si a primit si un masaj cu ulei de galbenele

Mancare nu pot sa fac pt ca n-am voie sa spal legumele , sa nu fac zoaie :) :P :P , iar la impartasit nu pot s-o duc pt ca o baut lapte de dimineatza , n-o postit :notworthy:

Fetele , am glumitzat ,da?

Nu va mai facetzi atatea cruci :hug:

Va pup!

Cred ca fiecare isi face exact cite considera el/ea ca e bine.

Si tu poti face la fel - numar mediu, multe sau deloc.

De asemenea poti si spala sau poti sa nu speli.

Sint doar doua optiuni.

Am ajuns de doua zile la han si nu ma vezi deloc...lasa ca vin cu zmeurica maine, daca mi-o fi bine si poate-asa o sa vezi zmeura... https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/24.gif Ce ma enervezi, fata!https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/11.gif Te-am salutat la Fantana!Bun venit si-aici!https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/103.gif Pune-te pe povestit ca ai ce!https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/6.gif

Fetelor care aveti copii mici voi stiti de SMART BABY MONITOR??

Inregistreaza ce face baby(si bona:)))) si va trimite tot pe telefon

INfo a aparut pe france 24 la un reportaj despre noile tehnologii(am scris si la alt topic)cine considera ca mesajul asta nu e bine plasat ...se poate sterge fara probleme!

:notworthy:

Am ajuns de doua zile la han si nu ma vezi deloc...lasa ca vin cu zmeurica maine, daca mi-o fi bine si poate-asa o sa vezi zmeura... https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/24.gif Ce ma enervezi, fata!https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/11.gif Te-am salutat la Fantana!Bun venit si-aici!https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/103.gif Pune-te pe povestit ca ai ce!https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/6.gif

Starea de sanatate nu prea mi-a permis sa zburd printre postari, , zoaza, draga...am capatat ceva falca in plus dupa participarea la slujba de Boboteaza de astazi! :)

Dar cum la han uiti de cele rele, spargi o ceapa in patru, bei un vin fiert, mai un caltabos de la rezerva de stat :notworthy: si daca intamplator e si paine calda, e totul Ok. asa cum a fost si la mine in seara asta...te pup in fatza hanului cu painea calda in mana, aduc si sarea si intalnirea e de poveste, ce mai! :hug:))))))))))))))))))

post-1400-13258709290652_thumb.jpg

P.S.

Filmul se bazeaza pe fapte reale;masina a framantat painea, sotzul era infometat, eu chef de culinarit yoc...aplicat un vin fiert dupa cina ad hoc, stare buna...nu stiu continuarea...

Moaaaaaaaaama cat ati vorbit/scris, abia abia am ajuns la zi :hug:.

Pisco draga insanatosire grabnica. Moatzo , petrecere faina maine .

Gianinooooooooooooo , nu se discuta ...ti-au pus nume talienesc ...apoi vine de la giovanna, /giana/ Ioana...asa ca si tu si fiitu dati maine de baut, o maslina, un kelkeshoz acolo asa ca de Sf Ioan , fata :notworthy:

Moaaaaaaaaama cat ati vorbit/scris, abia abia am ajuns la zi :P.

Pisco draga insanatosire grabnica. Moatzo , petrecere faina maine .

Gianinooooooooooooo , nu se discuta ...ti-au pus nume talienesc ...apoi vine de la giovanna, /giana/ Ioana...asa ca si tu si fiitu dati maine de baut, o maslina, un kelkeshoz acolo asa ca de Sf Ioan , fata :hug:

Bini fata daca zici tu :) ,salata de vinete cu maio',ghebe cu maio',va asteapta,paine margareta mici cu mustar si bere ,asta e ... :notworthy:

Wooaauu Gelutza ce festin...mi-e ffuuooaammee!!! :P

Continui ca sa nu mai editez...Anamaria , distractie placuta cu Elena..mai eu am o intrebare retorica, daca pusei maritza /aka masina de spalat se pune?? ca ieri fiimea a fost la echitatie ( n-am scris cuvantul altfel, ca sa nu dau prilej la interpretari :notworthy: ) si a lasat toate hainele "murate" , ca andreea a adus si ploaie nu numai vant :hug: , asa ca dimineata , le-am pus in masina inaite sa plec la repetitii...in plus doamna care face curat , numai azi putea veni...noa ea e catolica :) nu se pune.

Gela draga , tare fain mai povestesti tu de plaiurile dragi tie. nu se stie jamais niciodata cand om ajunge care cum putem pe la tine :P.

si tie multa sanatate si numai bine.

Pup tulemond si va doresc o seara faina.

Gelutzo, scumpa mica, mie doare ce-mi trecu maseaua si stiu ce nasol e! https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/11.gif Dar asta nu-ti da dreptul sa pui bunaciunile-astea p-aciisa, sa ne ploua-n gura in zi de Boboteaza!https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/eusa_drool.gif Vai de stomacul meu cum poate s-arate caltabosul ala! Si mandretea-aia de ceapa! S-a-nrosit de sfiicioasa ce-i pe langa slaninuta si vin!

Macar ti-a mai trecut cu vinul fiert?

Si sa va mai zic una: azi, fiind eu in sevraj de pofta de mere, plecai 15 min dee la birou si luai 1.5 kg de mere ionatan.Vreo zece.

Trecui pe la o banca si le spalai la ei la baie si, pana la birou ajunsei cu jumate.Trei le dadui si de alelalte doua-m fu mila,sa le las singure-n we, asa ca...le mancai!https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/blush.gif

La lactate si la fructe nu prea rezist! Aia e!

Si neste gem de portocale, productie proprie! Atentie, frige!

post-73-13258738591047_thumb.jpg

Geany, aveam trei portocale mari, primite de Craciun care, vorba cuiva tare drag mie, avansasera! Am citit eu o multime de retete pe net, nu m-a impresionat niciuna si-am aplicat bucatele din fiecare, combinand si iar citez pe acel cineva drag, am inventat! La inspiratie! Intr-o ora a fiert.La foc ff mic!

Poi da , bine VĂ zice Zozo: nevorbitelor! :notworthy: Că până apuc să citesc , uit ce-am vrut să scriu pentru fiecare... :hug:

Pişcoţel,bine ai revenit, rău că eşti beteagă...Sănătate mulţă şi ţie şi Gelutzei.

Geany, dă fată de băut, o măslină, o margarita, ceva, nu mai fi aşa zgârcită! :)

Zozo, ai dat portocalele prin maşina de tocat, sau cum?- la noi tare trec portocalele aşa, crude, dar poate am noroc să ascund şi eu vreo 3 , pentru clătite...

Stella, nu se pune cu maşina, că practic n-ai muncit tu, mai ales că ţi le-a scos doamna care te ajută.Părerea mea :P

Gelutzo, scumpa mica, mie doare ce-mi trecu maseaua si stiu ce nasol e! https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/11.gif Dar asta nu-ti da dreptul sa pui bunaciunile-astea p-aciisa, sa ne ploua-n gura in zi de Boboteaza!https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/eusa_drool.gif Vai de stomacul meu cum poate s-arate caltabosul ala! Si mandretea-aia de ceapa! S-a-nrosit de sfiicioasa ce-i pe langa slaninuta si vin!

Macar ti-a mai trecut cu vinul fiert?

Si sa va mai zic una: azi, fiind eu in sevraj de pofta de mere, plecai 15 min dee la birou si luai 1.5 kg de mere ionatan.Vreo zece.

Trecui pe la o banca si le spalai la ei la baie si, pana la birou ajunsei cu jumate.Trei le dadui si de alelalte doua-m fu mila,sa le las singure-n we, asa ca...le mancai!https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/blush.gif

La lactate si la fructe nu prea rezist! Aia e!

Si neste gem de portocale, productie proprie! Atentie, frige!

post-73-13258738591047_thumb.jpg

Zoaza mea draga,

Sotzul zice ca-mi sta bine si asa mai implinita! :)

Vinul ala mirosea intr-un mare fel si cum el era 100% bio, dupa o cina din aceeasi gama, parca a avut un efect anesteziant...nu stiu cum o fi la noapte, dar acum parca plutesc asa pe-un nor aromat cu scortisoara si dintr-o data, poc, un obstacol;ce sa fie, ce sa fie?

Dulceatza ta de portocale...iti dai seama ce amestec de arome si mirosuri..la naiba, cum sa mai simti vreo durere fizica.Totul e ca in poveste, dar ploaia imi bate-n geam si ma trezeste din visul cu o iarna in care zapada era cat casa si totul imaculat si atat de alb si atat de pur...

Giani, ce copil bun esti tu! mereu ii inviti pe-ai tai la masa. f frumos!

Gela, sa traiesti! iote ca ne-ai scos la liman! finul tau face parte din noua generatie, mai ancorati in realitate. sa-ti traiasca!

In asteptarea filmuletului de anul asta care o sa iasa dupa ce pleaca lumea de la masa,cred si pana il urca pe YT, daca e aglomerat, mai dureaza, va pun doua poze calde...

Iar manastirea aflata la 10 km. de mine, nu e alta decat "Schitul de la Coslogeni"renumita pentru lecuirea miraculoasa a bolnavilor de fel de fel de boli...aici vin oameni din toata Ro si din strainatate , mai nou, in ziua de "Izvorul Tamaduirii" cand se sfinteste aici apa tamaduitoare si se face un acatist la miezul noptii premergatoare acestei sarbatori care iti da fiori reci pe sirul sipnarii.

Coslogeni zici ...si eu care am copilarit in satul Iezeru-linga Jegalia...tataia a fost preot acolo o viata a lor facut biserica a pictat o a sfintit o....ce vremuri....da fetelor dupa 40 de ani timpul incepe sa zboare mai accelerat.

Dilatarea timpului e reala..,:)

Nu-mi spune!

De lupta cu timpul am si eu sa-ti povestesc, dar ma tem ca nu mai termin...de cate ori nu ma iau la tranta cu el punand in joc toate fortzele mele;si oricat "spanac" as lua ma invinge, este singurul care ma rapune si eu mereu ma ridic si o iau de la capat, dar ce sa fac, Maria sa, Timpul e facut sa invinga si sa mature si sa aseze...vazand ca nu am ce face, am deschis foldere in inima mea si-am contabilizat acolo in casete de amintiri mai vesele, mai triste toate luptele si toate izbanzile mele, sau ale lui...romane cu multe capitole, cu eroi reali...promit sa merg la biserica de la Iezeru, sa fac niste poze si sa-ti trezesc amintiri placute cu bunici de poveste si locuri mirifice.

Poate-asa pui de-o excursie la moi, resedinta mea de vara e la Unirea, iar radacinile sotzului meu sunt chiar acolo, la Iezeru, sotul meu a fost botezat in acel sat, in acea biserica, o sa fac sapatauri sa vad daca nu chiar de catre bunicul tau.

Ce mica-i lumea, wowww!

Continui ca sa nu mai editez...Anamaria , distractie placuta cu Elena..mai eu am o intrebare retorica, daca pusei maritza /aka masina de spalat se pune?? ca ieri fiimea a fost la echitatie ( n-am scris cuvantul altfel, ca sa nu dau prilej la interpretari :) ) si a lasat toate hainele "murate" , ca andreea a adus si ploaie nu numai vant :) , asa ca dimineata , le-am pus in masina inaite sa plec la repetitii...in plus doamna care face curat , numai azi putea veni...noa ea e catolica :) nu se pune.

Gela draga , tare fain mai povestesti tu de plaiurile dragi tie. nu se stie jamais niciodata cand om ajunge care cum putem pe la tine :).

si tie multa sanatate si numai bine.

Pup tulemond si va doresc o seara faina.

Multumesc, stellina draga,sigur o sa-mi fie mai bine si datorita puterii pozitive a gandului tau.

Cum ar fi viatza fara povesti, draga mea?

Ca sa nu plictisim lumea cu cele arhicunoscute, venim si noi aici cu ale noastre, spuse la gura sobei, semineului sau caloriferului :) si daca sursa de caldura n-o fi indestulatoare, ne-om incalzi cu vorbele spuse din suflet de om bun, la o cana de vin fiert, cu miros de mere coapte...si fara sa vreau am trecut intr-o alta poveste...o stii p'asta?