January 27, 201214 yr comment_125349 Mi-a placut mult poza facuta de Izuk la parizienele ei cu pesisajul de iarna, asa ca am facut si eu poza cu peisaj de vara. ai uitat de Any, cu peisajul ei marin! laudaroaselor! ca daca ma ambitionez, va pun si eu un peisaj glaciar, eeee! nu ,nu am uitat-o nici pe Any, am specificat intr-un mesaj anterior. Report
January 27, 201214 yr comment_125350 da, Bea ar avea 1 an si 5 luni. Nu o dau la cresa de stat, pentru ca aici sunt conditii foarte proaste. Nu se compara cu ce e la voi: e alta lume! Pt ca e alta lume nici voi nu v.ati mai intors in tara de bastina, asa ca nu uita ca aici sunt doar preturile mai mici, sunt si conditiile horror. La stat sunt 30 in grupa cu o educatoare si pretul nu stiu exact care este, dar am auzit ca pana in 95 eur / luna, la care iti mai cer in plus: 1 bax hartie igienica/luna (zici ca are fundul cat China), 1 bax servetele umede, 1 bax servetele uscate, pampersi, 1 bax pahare unica folosinta si altele ... sa platesti separat un fel de atentie de 12 eur pe luna femeii de serviciu, la fel bucataresei etc. Plus atentii la educatoare si directoare. Nu ajungi tot acolo, dar pe copii ii primeste si bolnavi si atunci juma de luna o tii acasa si bagi bani in medicamente si doctori.Asta e pret de gradinita privata unde sunt conditii foarte bune si posibilitate de urmarire online anytime. Problema ar fi ca aici nu sunt gradi sau cresa de stat decente. Daca vrei servicii decente, mergi la privat si preturile sunt ca la voi la capitala. Cel putin deocamdata spun din ce am auzit. Nua m inceput incasa bat efectiv gradinitele sa vad situatia pe teren.In plus e pret de Bucuresti, cu siguranta in orasele din provincie, sau la sat preturile se diminueaza mult.oricum peste 2 saptamani vreau sa merg sa vb cu directoarea gradinitei, sa fac o vizita, sa vedem cum ne place si cat facem pe drum. Saptamana asta am fost in oras dimineata cu intalnirile ... si am facut zilnic peste 70 minute, desi vorbim de o distanta de doar 7 km. E teroare traficul. Mie mi-ar conveni sa dau 200 eur pe an pt transport dus-intors. Ma costa mai mult cu masina mea. Programul va fi 8-18. Asta e alt avantaj, 10 ore pe zi si 4 mese: MD, pranz si 2 gustari. Bucatareasa e bunica unui copil si fac mancare cat mai sanatoasa. vedem, verificam, va mai tin la curent. Chestiune de alegere in final, punand in cumpana toate, nu doar pretul, ci si conditiile, siguranta, sanatatea.Si la gradinitele particulare tre' sa trimiti pampersi, servetele umede.... Le pui in bagajul copilului, alaturi de haine de schimb. De multe ori, cand iei copilul acasa, bagajul e mai mic, din pricina de disparut varii bulendre (sosete in special, dar si caciula...).Nu-ti fa iluzii ca in gradinitele cu pricina n-au ce cauta copiii bolnavi! Fiica-ta va sta mai mult acasa, decat la gradinita, pentru ca sunt multi parinti care-si trimit copilasii bolnavi la gradinita. E de ajuns o zi si deja i-a pus la pamant pe toti ceilalti! Ce intelegi prin urmarire online? Multe gradinite nu prea te lasa sa intri in timpul programului si sa vezi ce fac copiii. A, o data sau de doua ori, cand te duci in recunoastere, da. Dar nu poti sta foarte mult, doar te uiti sa vezi, informativ. Ne urmaresti efectiv, timp de 6 ore ce se intampla acolo.O alta problema ar fi personalul: multe educatoare abia au iesit de pe bancile scolii, cam nema practica (in afara de aia din timpul studiilor)....Ma opresc aici, ca dam in altele. Report
January 27, 201214 yr comment_125351 Merci Oana!Moatzo chiar vreau si eu sa vaz zapada! E cald si bine la han e aglomeratie! Report
January 27, 201214 yr comment_125352 Fug la alimentara sa iau patrunjel ca am uitat sa iau azi de la aprozar.Ce sa va aduc ?Am vazut mesajul prea tarziu.... Multam, eu nu vreau nica de la aprozar. Ai gasit patrunjel? Report
January 27, 201214 yr comment_125353 Moatzo, felicitari baiatului tau!Boni, sa traiasca varsatoarea mica! Sanatate si noroc!N-am plecat la Braila, ca n-am avut cum.Am ajuns tarziu de la munca si la 21 incepe petrecera la Braila.N-as fi ajuns la timp si nici n-am vrut sa risc!Ma oftic rau!Tot raul spre bine: esti alaturi de noi si ne tinem de urat una alteia! Pupam, ca sa treaca supararea! Hai si-o-mbratisare, poate-poate iti revii! Report
January 27, 201214 yr comment_125354 Fug la alimentara sa iau patrunjel ca am uitat sa iau azi de la aprozar.Ce sa va aduc ?Am vazut mesajul prea tarziu.... Multam, eu nu vreau nica de la aprozar. Ai gasit patrunjel? Nu mai of, la alimentara am fost.Am gasit, cum sa nu! Serveste-te cu ferrero daca nu le-a mancat Geany pe toate sau eventual daca n-a ascuns cutia ! Report
January 27, 201214 yr comment_125356 Fug la alimentara sa iau patrunjel ca am uitat sa iau azi de la aprozar.Ce sa va aduc ?Am vazut mesajul prea tarziu.... Multam, eu nu vreau nica de la aprozar. Ai gasit patrunjel? Nu mai of, la alimentara am fost.Am gasit, cum sa nu! Serveste-te cu ferrero daca nu le-a mancat Geany pe toate sau eventual daca n-a ascuns cutia !Am mancat cat am putut si am ascus cutia La' ca aveti voi ce papa,ferero nu ie' bun,ingrasa etc... Report
January 27, 201214 yr comment_125357 Aia cu dovlecei si morcovi. Ce ziceti ma dezlipesc de computer sa ma duc sa arunc si eu ceva in oala ?Depinde de ce arunci in oala.... Report
January 27, 201214 yr comment_125358 Aia cu dovlecei si morcovi. Ce ziceti ma dezlipesc de computer sa ma duc sa arunc si eu ceva in oala ?Depinde de ce arunci Din'' oala.... Report
January 27, 201214 yr comment_125359 Fug la alimentara sa iau patrunjel ca am uitat sa iau azi de la aprozar.Ce sa va aduc ?Am vazut mesajul prea tarziu.... Multam, eu nu vreau nica de la aprozar. Ai gasit patrunjel?Nu mai of, la alimentara am fost.Am gasit, cum sa nu! Serveste-te cu ferrero daca nu le-a mancat Geany pe toate sau eventual daca n-a ascuns cutia !No, am citit in diagonala, scuzati pardon. Iau o bombonica, ca Geany e fata de gasca si pastreaza si pentru altii! Ia uite ce cremoasa e: Report
January 27, 201214 yr comment_125360 Aia cu dovlecei si morcovi. Ce ziceti ma dezlipesc de computer sa ma duc sa arunc si eu ceva in oala ?Depinde de ce arunci Din'' oala.... Sau asa... Report
January 27, 201214 yr comment_125364 Am mancat cat am putut si am ascus cutia La' ca aveti voi ce papa,ferero nu ie' bun,ingrasa etc... Aaaaaa, tu acolo ai ascuns cutia? Am crezut ca ai dat deoparte cateva bomboane si pentru mine... No, acu' tre' sa-mi iau revansa si sa aduc altele. Astea ajung? Daca nu, mai scoatem cateva! Report
January 27, 201214 yr comment_125365 FOOXXUULLEE!!! Daaaaaaaaaaaa, Geanyyyyyyyyyyyyyyyyyy!!!!!!!(eu fiind pe dealul celalalt) Report
January 27, 201214 yr comment_125369 Mnnee! Asa da' ne ajung Incolonati-va in rand cate unu' pt. a primi una bucata ciocolatina' restu ie' a mele Cine nu doreste,nu-i nici o problema Sa stiti ca nu sunt bune si ingrasa... Report
January 27, 201214 yr comment_125370 Merge, Fox!D-aia eram eu asa belalie zilele trecute:presimteam ca nu voi ajunge! Nu-s suparata, ca daca plecam nu stiu daca si ajungeam, dar ma oftic!Atat! Tin atat de mult la oamenii aia...Singurul tren pe care l-as fi putut lua era la 18.Teoria spunea ca ajung pe la 21:30 dar...Si? Din tren direct la crasma? As fi adormit cu capul pe masa!Uuufff! Noi sa fim sanatosi! Report
January 27, 201214 yr comment_125373 Mda, asa e... am reactionat instinctiv cand am vazut pretul. Pana la urma platesti cam cum platim noi aici... da' tot mi se pare mult pt Romanica...Tu stii mai bine care sunt preturile... da' cine-si permite sa plateasca asa ceva? Mult al naibii, si pt voi si pt noi. Oricum ar fi sunt o caruta de bani. posibil sa fie si crese sau gradinite bune de stat, unde ii verifica dimineata si nu ii primesc pe copii bolnavi si unde au grija cu mai multe educatoare la mai putini copii, dar personal nu am auzit nici un caz prea stralucit. Posibil in provincie sa fie mai bune conditiile. In mod normal gradi de stat ar cam trebui sa fie gratuite, daca te primesc, daca ambii parinti platesc contributii, iti fac un dosarel si apoi trebuie sa mergi cu spaga la directoare ca sa ti-l primeasca. Aici, in Buc, sunt mai putine gradi de stat, decat necesar si asa functioneaza. Iar conditiile sunt ca la noi la stat ...Nu poti efectiv sa compari cu ce e la voi, suntem din "alta lume" ...E greu sa te descurci cu finantele cu unul, Sorina, imi inchipui ce greu e cu doi copii! Report
January 27, 201214 yr comment_125376 Mnnee! Asa da' ne ajung Incolonati-va in rand cate unu' pt. a primi una bucata ciocolatina' restu ie' a mele Cine nu doreste,nu-i nici o problema Sa stiti ca nu sunt bune si ingrasa... Asa, asa... Fa liste si pune oamenii sa-si ia bonuri de ordine! Cine nu sta cuminte-n rand, isi pierde portia! Report
January 27, 201214 yr comment_125377 Merge, Fox!D-aia eram eu asa belalie zilele trecute:presimteam ca nu voi ajunge! Nu-s suparata, ca daca plecam nu stiu daca si ajungeam, dar ma oftic!Atat! Tin atat de mult la oamenii aia...Singurul tren pe care l-as fi putut lua era la 18.Teoria spunea ca ajung pe la 21:30 dar...Si? Din tren direct la crasma? As fi adormit cu capul pe masa!Uuufff! Noi sa fim sanatosi!Nasol cu aniversarile pe timp de viscol! Report
January 27, 201214 yr comment_125381 Daniella, din ce povestesti, cred ca e bine s-o dai pe Bea la gradi, program bun, mancare buna, educatie, curatenie.Binenteles ca la fata locului iti dai seama mai bine. Cand o sa se tremine cu ciubucareala in Ro??????nu o sa se termine cred niciodata! a intrat in sangele boborului! daca si mie cand am jucat rolul unui vanzator in magazin de haine, mi-a bagat clientul in buzunar 10 lei (3 eur)! dar alora de la administratii si alti functionari de stat care stau cu sertarul deschis? ba orice control ne vine cere pur si simplu de la obraz! iti cauta nod in papura, ca sa aoba motiv sa zica amenda e 1000-4000 lei, deci puneti intr-un plic jumatate din suma, ca suntem 2. da si eu zic ca e mult mai bine. Am luat hotararea cand am intalnit la restaurant un cuplu cu o fetita exact de varsta lui Bea 1 an si 4 luni, care a stat 3 ore la restaurant, cuminte, pe scaun normal, a mancat singura cu furculita din farfurie, a baut singura apa din paharul cu picior, apoi s-a mai plimbat pe acolo, dar nu a facut nici o nazbatie, s-a comportat super. Daca eu ii pun farfuria de portelan cu mancare pe scaun cu cateva bucatele de focaccia cum au fcut aia, dupa 2 min da cu ea de pamant si ce nazdravanii nu ar face. In fine astia mi-au spus ca au 2 fete cu dif de 2,5 ani intre ele si ca amandoua sunt la gradi, cea mare de la 1,8 ani, cea mica de la 1 an. Au zis ca evolutia e fenomenala, imediat ce duci copilul la gradi. Ziceau ca nu s-au imbolnavit niciodt fetele la gradi si nici nu le.au tinut acs. Ca au invatat sa doarma singure (la pranz si apoi si acsa) si ca niciodata nu au plans la gradi, nici macar in prima zi. Din contra abia asteapta sa se duca la gradi. Ei ne-au recomandat gradi asta unde as vrea sa vizionan (din pacate e putin departe de noi) ca eu stiam de cea unde are frati-miu pe piciul sau si acolo nu primesc decat de la 2 ani, pretul fiind de 290 eur/luna, fara posibilitate de monitorizare online permanenta si cam 10 in grupa, cu 3 educatoare. Si nepotul s-a schimbat si invatat sa fie ordonat si sociabil, sa manance si sa doarma singur de cand s-a dus la gradi. Si cumnata-mea e f multumita si evolutia se vede cu ochiul liber, e f mare. Daca stiam mai demult si eu o duceam pe Bea de la 1 an. Daca aveam posibilitatea sa stau eu acasa pana la 3 ani ai ei era altceva, dar intre a sta in casa cu bunica si a merge la gradi unde va avea o multime de activitati educative si va socializa, va fi bine ingrijita si supravegheata aleg varianta 2. O sa aiba timp sa stea si cu bunica-sa cand mai plecam noi de acasa, sau seara daca sunt eu retinuta la serv mai mult, sau daca doamne pazeste e bolnavioara vreodata. Report
January 27, 201214 yr comment_125382 N-am plecat la Braila, ca n-am avut cum. Am ajuns tarziu de la munca si la 21 incepe petrecera la Braila.N-as fi ajuns la timp si nici n-am vrut sa risc!Ma oftic rau! Zozo sa-ti traisca sarbatorita si tatal! sa fie sanatosi si sa va bucurati in continuare multi ani unii de altii! Nu fi suparata, asa ai ocazia sa le soliciti un reload si sa ii pui sa faca inca un party si cand te duci tu Report
January 27, 201214 yr comment_125386 Moaa! Oana pai trebuie sa vb. si cu vecina sa o intrebi franc ce urmareste de ce se intereseaza de fetita ta si sa-i spui sa inceteze ,si profei sa-i atragi atentia ca nu e etic sa discute despre orice elev cu persoane care nu au nici o treaba,si pe vecina cand o mai intreba sa o trimita la plimbare pai asa imi vine sa le zic la amndoua de cateva zile. In w-end ma mai gandesc si luni ii voi zice la profa si apoi si la vecina, sa-si vada de copii ei nu de ai mei!Asa fata faza este ca eu accept multe defecte de la multi pt ca toti suntem defecti nu suntem nici unul perfect dar asta e prea culmea!Fara nici o retinere sa te duci si sa-i spui profesoarei ca incalca etica profesionala, daca e adevarat ca a dat acelei femei date despre copilul tau, Oana, nu lasa lucrurile asa, vecinei poti sa nu-i spui nimic, dar mergi cat poti de repede la profa si spune-i pasul, repet, vezi mai intai daca e adevarat ca a intrebat de fiica ta, sa nu fabuleze vecina!Sa ne tii la curent, tinem pumnii la randu-ne!dar chiar are tupeu vecina, iar profa e de vise urate!Boni are dreptate: pe vecina roag-o sa deschida dexul limbii americane la privacy, iar cu profesoara trebuie sa ai o discutie serioasa referitoare la etica profesionala. Cine ti-a spus ce a intrebat vecina si ce a raspuns profa? ce diferenta intre ce zice Elani si ce zici tu! la ea nu se intereseaza parintii de proprii copii, la tine se intereseaza vecina din proprie initiativa ... Report
January 27, 201214 yr comment_125387 Am revenit, dupa ce-am trantit niste clatite, ca n-avea jupanu' cu ce sa asorteze nutella... Report
January 27, 201214 yr comment_125389 Nu pot sa zic ca nu vreau la mare, dar vreau si zapada.poftiti la oamenii de zapada, poze de sambata si duminica, atunci cand inca doar ne stropise cu un fir de nea. Sper sa am maine ceva mai proaspat cu situatia actuala. Raportez: picea s-a intors in garnizoana! Sunt asa de happy ! Report
January 27, 201214 yr comment_125391 Nu pot sa zic ca nu vreau la mare, dar vreau si zapada.poftiti la oamenii de zapada, poze de sambata si dumnica, atunci cand inca doar ne stropise cu un fir de nea. Sper sa am maine ceva mai proaspat cu situatia actuala. Raportez: picea s-a intors in garnizoana! Sunt asa de happy !E superba picea! Report