Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

La hanul "Arta culinara"

Featured Replies

Multumnesc de sfaturi fetelor si pt asta v-am adus pariziene ale lui Izuk si Elani.

Eu le-am facut din 300 faina alba + 200 faina integrala.

Mi-a placut mult poza facuta de Izuk la parizienele ei cu pesisajul de iarna, asa ca am facut si eu poza cu peisaj de vara.

arata extraordinar de invitant! super! sun cu untura? ca sa stiu daca imi mai bat capul cu reteta? si sa te prind si cu matza'n sac! B)

Nu sunt cu untura, sunt cu ulei...

Eu am mancat doar o pariziana, o iau incet si de luni!!! ....jale!

Sara buna!!!

daniella , te-am vazut ca scrii de gradi , crese.....

Elena e la o cresa particulara pt ca la stat nu ne-au dat loc. Altfel luam la stat. Acum , insa , nu regret ca-i la particulara: mai multe educatoare , au mai multa grija , cum se uda fata cum o schimba ca sa nu stea uda...etc.

Insa tot ce e in plus de programul de baza platim extra. De ex muzica.

In fine.....

In legatura cu bolile....ca-i particulara , ca-i de stat , tot la fel se imbolnavesc piticii, ca iau unul de la altul.

Iar cu cresterea/educarea....apoi daca nu se straduiesc fetele alea de la cresa cu Elena.......si ce face d-ra? Cand termina de mancat zicea GA KA si daca insisti cu ceva arunca pe jos!!!Cand n-are chef sa manance ceva se uita pe furis la mine si cand ma intorc arunca iute pe jos.

La cresa cica mai posteste in ultima vreme ca o roaga o data , de 2 ori....si cand nu asculta ii iau farfuria daca face porcarii. Dar nu-i pasa ca din mancacioasa aia mica ( stii cat manca ea bebe) a ajuns acum una care numai ciuguleste. Dar vad ca-i ajunge.

Ce-i drept , mananca singura , cum poate ea , eu nu mai am voie sa-i dau. Si asta cam de mult. Si nu eu am invatzat-o. La cresa a invatzat.Duce chiar lingura cu supa la gura. Catoada o varsa , cateodata nu... Isi aduna jucariile singura seara daca-i spun.....bun , nu pe toate , dar incearca B). Multe lucruri bune a invatzat dar si tampenii. Tampeniile nu de la educatoare ci de la copii. Depinde cat de rasfatzatzi sau cat de rasaritzi sunt copiii din grupa.

Si la gradinitele particulare tre' sa trimiti pampersi, servetele umede.... Le pui in bagajul copilului, alaturi de haine de schimb. De multe ori, cand iei copilul acasa, bagajul e mai mic, din pricina de disparut varii bulendre (sosete in special, dar si caciula...).

Nu-ti fa iluzii ca in gradinitele cu pricina n-au ce cauta copiii bolnavi! Fiica-ta va sta mai mult acasa, decat la gradinita, pentru ca sunt multi parinti care-si trimit copilasii bolnavi la gradinita. E de ajuns o zi si deja i-a pus la pamant pe toti ceilalti! B)

Ce intelegi prin urmarire online? Multe gradinite nu prea te lasa sa intri in timpul programului si sa vezi ce fac copiii. A, o data sau de doua ori, cand te duci in recunoastere, da. Dar nu poti sta foarte mult, doar te uiti sa vezi, informativ. Ne urmaresti efectiv, timp de 6 ore ce se intampla acolo.

O alta problema ar fi personalul: multe educatoare abia au iesit de pe bancile scolii, cam nema practica (in afara de aia din timpul studiilor)....

Ma opresc aici, ca dam in altele. B)

nu dam in nimic: sunt foarte interesata sa aud despre orice experiente sa gasesc solutia cea mai buna pt picea!

cred ca sunt destul de diferite gradinitele particulare una de alta, se pare ca asta e mai cu motz, dar vedem noi dupa ce o dau pe bea acolo, ca acum stiu din poveste

urmarire online inseamna ca au camere de supraveghere video in fiecare incapere si loc de joaca si ca ai o parola cu care intri online si vezi ce face piciul tau, educatoarele si ceilalti copii

astia mi.au spus ca nici una dintre fetite nu s.a mbolnavit la gradi vreodata, acu' nah or fi avand ele imunitate mai buna. Am itnrebat cum asa si mi.a zi ca sunt controlati in fiecare dimineata de un cadru sanitar si daca au rosu in gat sau cel mai mic simptom de boala, ii trimite acasa in ziua cu pricina. In plus la inceput de trimestru iti cer un listoi de analize de prezentat. Semnezi un contract prin care esti de acord ca nu iti primesc copilul in zilele cand are semne de debut al oricarei boli.

ce spun acum e din auzite, voi verifica si vin cu date mai exacte. Parca eu m.as duce la gradi: abia astept sa o duc! Ea e innebunita dupa copii si sa socializeze. Va veni copila mea acasa satisfacuta nu o sa ma mai ia pe minde buna la 8 seara B) O sa invete sa fie ordonata si sunt sigura ca ne va ajuta pe amandoua sa ne descurcam mai bine impreuna B)

Daniella , daca-i controleaza dimineatza e OK , dar tot scapa unul cu vreo bacterie...ce-i drept , mai rar.

i voiam sa-tzi mai spun ca eu nu trebuie sa car pampers de acasa , nici servetzele umede , nici creme....primeste de acolo si eu primesc factura. Sunt , ce-i drept , mai scumpi ca la magazin , dar....na ja , domnia se plateste. Si...oricum n-am avut de ales , asta e polotica firmei.

Daniella, ascult melodia care ai dedicato lui Any, f relaxanta....fetele au dreptate zicand ca la orice gradinita copii se imbolnavesc , ori e de stat ori e particulara, tot aia e! Fetita mea este la o gradi particulara si a tot fost bolnava , a avut aproape toate bolile, a inceput in august gradi si debea in octombrie a inceput cu bolile si nu au mai incetat pana acum in ianurie, sper sa o mai lese...Ma gandesc ca asa vor fii primele luni , pana se mai acomodeaza cu virusii.

Hazel, asa-i cum spui tu despre profa, am sa-mi fac curaj luni si-i voi zice.Chiar ma gandeam poate ne intalnim, ca am vazut ca esti din Iasi, eu cred ca ma voi duce in luna mai in RO si prima oprire a mea va fii la sora mea in Iasi, poate ne vedem la o cafesito.

Zoazo, si eu sunt cu cafeaua amara, nu-mi place de nici o culoare indulcita, imi vine sa vomit B)

Hai ca mai citesc pe aici si revin...

Zoazo, arata prea bine chitelele/piftelele/parjoalele!! Cum le faci la cuptor? Eu sunt anti prajeli de o perioada lunga si as fii incantata daca ar avea aceleasi gust sa le fac la cuptor , imi este dor de parjoale.

Pupici!!

Zoazo, arata prea bine chitelele/piftelele/parjoalele!! Cum le faci la cuptor? Eu sunt anti prajeli de o perioada lunga si as fii incantata daca ar avea aceleasi gust sa le fac la cuptor , imi este dor de parjoale.

Pupici!!

Pana vine Zoaza iti povestesc cum fac eu:prepar carnea exact dupa metoda clasica de chiftele si apoi,ori le pun pe tepuse de frigarui si le fac lunguiete, ori le dau forma clasica si le pun pur si simplu in tava aragazului pe hartie de copt cu distanta foarte mica intre ele si le intorc atunci cand , la verificare vad ca s-au rumenit suficient pe partea respectiva.

Sunt mult mai sanatoase asa si castigi timpul cat ai fi stat langa argaz sa le prajesti; in acel timp iti faci manichiura, de exemplu! B)

Au gustul la fel de bun si le poti folosi si la sos!

Am facut si eu de cateva ori chiftele la cuptor, bune n-am ce sa zic, economisesti timp, prajeli, fara miros in casa, etc.

Dar dupa parerea mea, alea prajite, clasice, adevaratele chiftele, parjoale, etc, sunt de o mie de ori mai bune la gust B) .

Si acum sa aduc bomboanele promise, nu le-am lasat singure ci alaturi de ce-am avut prin preajma, doar e ziua tatalui Nicoletei, pana taie ea prajitura, daca s-o indura s-o taie pe "cerrulina"... mai bem un vin, o tuica fiarta, o sampanie si incepem petrecerea, doar nu o vom lasa pe moatza sa se plictiseasca singura...

http://www.youtube.com/watch?v=Ap50kRGAF48

Geany, nu am desfacut cutia, ti-o teleportez, daca e nevoie, eu renunt la bomboanele astea(tre' sa primesc altele, ca nu le cumpar!) in favoarea unei portii de chec cu visine la care poftesc de dinainte sa plec la spital...las ca maine imi fac damblaua , am scos din seara asta visine din congi.

Si cred ca pun si de un tort ca mi-a ramas smantana pentru frisca nefacuta si expira peste o saptamana, asa ca ma pregatesc de un desfrau dulce! B)

Fetelor, ce frig e la noi si tot izolati suntem, nu s-a dat drumul la soselele ce ne leaga de lumea dezlantuita, stam aici cuminti, parca am fila margine de lume si de zare!

Pfooaaa, am uitat bomboanele!

post-1400-13277853775338_thumb.jpg

Koral, Zozo, Oana, Mutti, va multumesc mult pentru interventii, pasreri, impresii, impartasire de experienta.

Nu ma refer ca nu o sa ia bolile copilariei, doar ca, la stat ii duce si ii primeste si bolnavi (ma refel la raceli, gripe, otite, diverse afectiuni ale tractului respirator si digestiv), pt ca nu au parintii cu cine ii lasa si morti copti ii duc la gradi/cresa...si asa iuresul ... de la unul la altul.

Mutti, si Bea arunca tot pe jos. Se urca la tati pe scaunul de la biru si arunca tot ce e pe masa jos. Deschide sertarele scoate tot si arunca jos ... neinteresant. La masa la fel, cand se satura arunca pe jos bucatica, cu bucatica.

O sa vad cu consumabilele ca nu stiu nimic, nu am nici o info dc la gradi asta tb sau nu, stiu doar ca la stat se cer niste cantitati exagerate. Sa-i pun in rucsac pt uzul personal nu ma deranjeaza, dar sa pretinda cantitati industriale, asta nu ar fi chiar ok. In fine una peste alta si parerea voastra e ca mai bine la gradi/cresa decat acasa. Cresa de stat la noi exclus, la gradi tati vroia la stat, eu nu stiu ma mai informez si om vedea la 3 ani, mai ales ca avem vreo 3-4 chiar langa noi, dintre care una nou nouta si una cu bazin de innot. Pana la 3 ani insa singura optiune e particulara. La gradi de stat mai trebuie sa gasim si loc si sa indeplinim conditiile.

O sa fac cinste pt nepotii mei care au implinit luna asta 4 si 10 ani, pana nu trece ianuarie, cu ceea ce a pregatit cumnatica, inspirata la partea de aperitive de meniurile de la ultimele mese organizate de mine. S-a descurcat splendid de data asta.

si picea la plecarea de acasa nu am reusit sa o prind deloc cu fata, e mare zgatie.

Si in final din nou am reusit pentru voi sa o surprind cu popoul in sus in poza.

[center] prune afumae in speck (poza neclara, sorry)

post-685-13277850533881_thumb.jpg

prosciuto crudo cu grisine

post-685-13277850610518_thumb.jpg

salata caprese

post-685-13277850693297_thumb.jpg

rosii umplute cu salata de vinete

post-685-13277850755645_thumb.jpg

tartine de castravete verde cu philadelphia si somon afumat

post-685-13277850811497_thumb.jpg

prosciuto crudo con melone

post-685-13277850880022_thumb.jpg

icre

post-685-13277850960517_thumb.jpg

piure de avocado

post-685-13277851027337_thumb.jpg

post-685-13277851110454_thumb.jpg

zucchini invelit in speck, cu carnat de oaie

salata de sfecla rosie cu hrean

pulpe inferioare de curcan si carnati

post-685-13277851337492_thumb.jpg

post-685-1327785169157_thumb.jpg

post-685-13277851504835_thumb.jpg

post-685-13277851579463_thumb.jpg

tortul piciului, al celui mare a fost diplomat cu fructe exotice, dar vaz ca nu am poza

post-685-13277851760022_thumb.jpg

si am iesit pe usa

post-685-13277854261823_thumb.jpg[/center]

Da, asa cum zice Gelutza! Asa le-am facut! Avand amestec de porc cu vita, au si-un usor gust de gratar.

Da, Any, nu se compara, dar noua ne-au placut mai mult asa, la cuptor.Asa cred ca le voi face de-acum!

Zoazorica draga am uitat sa-i spun la multi ani tatalui tau https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/occasion14.gif !!!

Daniella, merci de tratatie! La multi ani nepotilor!

https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/notworthy.gif any! Sa traiasca si sa fie sanatos, ca-mi trebuie!

Daniella, si tie sa-ti traiasca nepotii!https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/floare.gif

Da, asa cum zice Gelutza! Asa le-am facut! Avand amestec de porc cu vita, au si-un usor gust de gratar.

Da, Any, nu se compara, dar noua ne-au placut mai mult asa, la cuptor.Asa cred ca le voi face de-acum!

Sunt si mai dietetice fara prajit.

Daniela,sa-ti traiasca nepotii si sa fie sanatosi, se faca mari!

Picea e tare dulce!

Mi-a facut cu ochiul sosul ala verzui, e sos de avocado? poate ma indur sa trantesc si eu unul ca nu am mai facut de mult si am doua bucati la purtator!Multumesc de tratatie!

E normal ca difera gustul, nici carnea fripta nu are gustul celei prajite, dar e tot bun!

si eu numai asa le fac de la o vreme, pentru sanatate si colesterol in minus, asta e!

Dar vin, tot fierb, ca nu ma pot abtine, am fiert azi de trei ori B)

eu nu am incercat chiftelele asa, le-am facut la cuptor, dar am pus ulei de palmier in tava. Am incercat pe hartie de copt snitele pane si nu au iesit bine, dar in pesmet au fost ok, dar mai uscate. O sa incerc si chiftelele, sunt aproape sigura ca o sa ma satisfaca, daca e eliminata nu doar prajeala ci si fumul si mirosul de prajeala ... imi vin manusa! Si chiftelele sunt moartea mea ... nu le pot rezista! B)

E normal ca difera gustul, nici carnea fripta nu are gustul celei prajite, dar e tot bun!

si eu numai asa le fac de la o vreme, pentru sanatate si colesterol in minus, asta e!

Dar vin, tot fierb, ca nu ma pot abtine, am fiert azi de trei ori B)

Gelutza multa sanatate! CM usor si insanatosire grabnica! Pt vinul fiert pot sa vin si eu pe la tine in seara asta? B)

Va multumesc de aprecieri si complimente B) . Si azi la plaja in curte.

Vai, ce-mi place aia unde sta la plajaaaa, brava!

Daniela,sa-ti traiasca nepotii si sa fie sanatosi, se faca mari!

Picea e tare dulce!

Mi-a facut cu ochiul sosul ala verzui, e sos de avocado? poate ma indur sa trantesc si eu unul ca nu am mai facut de mult si am doua bucati la purtator!Multumesc de tratatie!

Da, piure cu usutoroi si putina ceapa rosie, ulei de masline si zeama de lamaie. Daca ai si vreo cateva rosi cherry taiate bucatele mai bine, daca nu, simplu cu ce am zis si aruncat rapid la blender... daca gasesti grisine Fagolosi cu rozmarin, sau cu susan, merge de minune, daca nu cu painica (neagra) prajita. Imi place grav ... B)

post-685-13278357264137_thumb.jpg

post-685-13278357500854_thumb.jpg

Va pun si voua muzica, mi-era dor de "Lady in red", ca de Chris de Burgh nu mai spun ce dor mi-era, ca m-aude legitimu' =))

http://www.youtube.com/watch?v=vMiTd97X1cw

dani, mademoiselle bea concurează la gene pe monsieur bubu a lu' madame geany

Dexu' multumim mult! Avantaj Bubu ca e baiat si ca e la scoala de clipit din ele tremurat ... =))

Fetele, multumim mult!