Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

La hanul "Arta culinara"

Featured Replies

Sorina, sanatate si tie si Giuliei; Gela, ma bucur ca esti mai bine. shopingguiala placuta.

eu azi am luat una alta de crosetat ceva sarmale de post ( cu ciuperci si nuci) nu de alta, dar imi plac parca mai mult ca cele cu carne .

frig in continuare , dar mai bland , doar -5 grade ceea ce ptr satul meu e foarte frig :lol:

Ralesu, arata splendid si supa si tarta :lol: . La tarta dai reteta?

Sorina, Giulia, sunteti mai bine? multa sanatate! :lol:

Ralesu, arata splendid si supa si tarta :occasion15: . La tarta dai reteta?

a pus-o la topicul ei cu regim, uite-o.

da-da! nu doar te faci mai inteleapta, dar vei afla mai multe adevaruri decat de astepti, care te ajuta sa ajungi mai degraba unde iti doresti! hai sa vedem, citim in paralele, ok?

Daca-mi dai si mie cartea, o facem in paralel.... :occasion15:

dar v-ati speriat! azi ati tacut cu toatele malc. Am fost in intalniri 4h si nu ati mai avansat cu scrisul la roman ... :cheers:

Eu nu am avut acces la calculator ca a instalat sotul nu stiu ce programe :occasion15:

Acum pe seara le-am facut o oala de ceai cu lamaie si friganele ,sendvisuri,paine cu unt,dulceata :)

Daniela, nu cred ca fac si fonduta, mamaliga sigur fac, am luat 2 pungi de ciuperci una de champignioane si alta de porcini (hribi).

Poate fac niste oua ochiuri, sa vad.

Buna dimineata

Oana multumesc frumos.Faine placinte ai facut.Si fetita e o dulce :cheers:

Frig si la noi

Va servesc cu o cafeluta fierbinte

Cafelute io nu servesc, da' tare imi face cu ochiu' setul de cafea....... :occasion15:

Eu am fost si-am facut vreo doua cumparaturi, printre altele am luat niste ceapa verde.

Nu vreti sa stiti cum mirosea in masina, ceapa pusa-n portbagaj in sacosa!!!!!!!!!!

Am mers cu geamurile deschise o bucata pana ce mi-au inghetat degetelele pe volan, apoi n-am mai rezistat si am suportat.

'Neata la han!

Foxule parca tu ma intrebai de mirt.

Mirtul creste in tufe in Sardegna si arata asa.

Prietenii nostri si-au adus de acolo si acum le creste in curte.

Pun boabele la macerat in alcool, apoi separa de alcool si amesteca cu un sirop dulce facut din apa si zahar.

Ia ceva saptamani bune sa-l faca.

Nu io, cre' ca Daniella (pasam pisica de la una la alta :cheers:). Da' multam de explicatii! :occasion15:

Buna dimineata si din unghiul meu de hibernare!

M-am sculat mai tantosa, dar toba o bat la fel de bine. :)

Mi-e foame intruna, lasa-ma cu ceaiurile ca-s bune si-alea, dar nu pana la saturatie...un gand interior imi spune"baga ceva tare, Gelooo!"!Adicatelea, consistent, da?(unde naiba v-ati gandit?) :cheers:

Si ma mana asa un dor de shopinguiala, cum nu va puteti imagina...a venit o colega si mi-a adus salariul meu pe ianuarie, adica ceea ce a mai ramas din el, ca am fost in medical aproape toata luna si vreau sa-l fac praf, nu mai am verzitura/ prospatura in casa, in rest traiasca beciul si cocoseii de la tara, apropos, care vii la o claca de taiat, fiindca avem o generatie de pui de prin iunie, din care sunt 12 cocosi;s-a mai facut loc in lada, intrucat s-au mai diminuat ramasitele porcesti si io cand chem chilerul, ca nu taiem noi, doar portionam, sa stiu pentru ce-l platesc! ;)

No, v-am impartasit gandurile, acum sa vedem, care cum s-o implini, dar din moment ce le-am pus pe tapet, io sper sa le bifam pe toate, daca nu azi, ne mai ajuta si maine, ca e tot zi!

Mai am un ghimpe...cum o fi traficul in micutzul nostru city, (cu strazi inguste ) nici nu mai stiu de cand nu am iesit din casa...

Io am baut cafeaua cu lapte azi, si cu ce am plusat de la voi, sunt numai inima, devastez magazinele! :) Daca mai pun la socoteala si placintele Oanei...

Dar nu mai scriu in postul asta ca am terminat capitolul, ii dau stellei prea mult de lucru :P

Daca n-are cine veni, m-oi urni io sa te ajut sa cenatuiesti dihaniile. Da' platesti bine??? :occasion15:

Ma bucur ca te simti mai bine! Tine-o tot asa!

Sigur n-ai nevoie de ajutor si la cumparaturi??? :)

ce sunt tocii :) , ca tot ziceti de ei si io nu pricipez nik! of course ca nu am mai apucat sa deschid alt topic in afar'de asta si primul pe care vreau sa-l spicuiesc e ala cu DexToxifierea..... tranTafirii inteleg ca-s cu foietaj :occasion15: , deci nu-s detox, tocii sunt? :cheers:

Tocineii sunt niste turte din cartofi rasi, amestecati cu oua si faina. Asa-i fac io..... :)

Salutare la gagici si bine v-am gasit! Mai e frig pe la voi?

La mine e un soaaare! Sunt cam -10 grade afara, nu e chiar ger.

La noi e ciudat ca iarna asta e blanda, nu cum suntem obisnuiti, cu nameti si friguri de -30 grade!

Pai na, au venit gerurile incoa'....... :occasion15:

Boni, merci! pup U!

Foxyy, pai nu ne-am vzt noi de doo x si dumneata nu ai gustat nika ? sau nu am fost atenta? :occasion15:

sunt melancolica, am citit topicul cu KA ... :) Asa ca nu mai cetesc nik de bucatareala, ca nu am ajutor in the kitchen, ci bag ciocul la un film!

Geany spor la forumat de acum incolo.

Io nexam gateala, nu ma simt prea grozav (SPM) ... si is satula ca io am papat in oras :) , am avut o intalnire de lucru in jurul pranzului ...

salata de ruccola, apoi paccheri cu coda di rospo, apoi un gratar de ton rosu pe care am uitat sa-l pozez. V-am adus si voua:

[center]

post-685-13288116208599_thumb.jpg

post-685-13288117176524_thumb.jpg[/center]

Tati ma roaga sa ii fac paste, ca nici paine nu are, io azi nu ma dau scoasa din pat ... Am zis! doar e plin frigiderul de branzeturi si salamuri ... l-am pus sa-si faca tortilica cu fripturica si branzica ... salate nu mai avem, ca nu s-a invrednicit sa mearga azi la cumparaturi ... :cheers:

Boni, merci! pup U!

Foxyy, pai nu ne-am vzt noi de doo x si dumneata nu ai gustat nika ? sau nu am fost atenta? :occasion15:

Aaaaaaaaaaaa. Aia era de ochii lumii.... Doar n-ai fi vrand sa te sperii chiar din prima. Am fost fata finuta..... :cheers:

Da Fox, asa e Daniella m-a intrebat, m-am dus in urma si-am citit. Scuze.

Daniella, lamaile le-am curatat bine am pus poza, taiat bucatele pus cu zahar la fiert si am mai aaugat coaja de la o lamaie (dar numai coaja galbena) pe care am fiert-o de trei ori cate 10 minute de fiecare data, schimbat apa) taiata.

Eu cred ca de la asta era asa amara. Nu mi-a placut de nici o culoare.

A doua zi, am scos din borcane , am pus intr-o olicica, cu zahar si putina apa, apoi am bagat blenderul. Nimic domle tot amara.

M-am enervat si ca sa nu mai am dubii ca de ce si de la ce, am aruncat. Si nici nu mai fac.

da-da! nu doar te faci mai inteleapta, dar vei afla mai multe adevaruri decat de astepti, care te ajuta sa ajungi mai degraba unde iti doresti! hai sa vedem, citim in paralele, ok?

Daca-mi dai si mie cartea, o facem in paralel.... :occasion15:

nici io nu o am, sa vedem cum dam de ea cat mai degraba :cheers:

Daniella sanatate Biei, am citit ca are un inceput de raceala.

La cat esti tu de ocupata, ce sa faci cu KA-ul?

Vii seara de la munca si cazi ca un erou.

Spre rusinea mea, timpul dedicat cititului a fost tot in regres

:occasion15: Cat de bine te-nteleg........ :) Si eu devoram cartile in copilarie / adolescenta......... :cheers:

+1!!!

io chiar nu pot sa inteleg ce se intampla?!!!?!??!!!

citeam ca apucata de streche! si noaptea sub plapuma...pan' la ziua ... ! nu lasam carta din mana, pana nu o dovedeam! asa am devorat toata biblioteca tatei, peste 1000 de titluri pana la 14 ani, apoi am inceput la liceu ceva schimburi, dupa care ... acu'mai nika! ... nici macar o revista de femei :)

Daniela, nu cred ca fac si fonduta, mamaliga sigur fac, am luat 2 pungi de ciuperci una de champignioane si alta de porcini (hribi).

deci porcini sunt hribi? io credeam ca sunt manatarci (nu stiu daca stiti ce sunt, asa le zice la parintii mamei la tara, unor ciuperci care se gasesc salbatice de padure, sunt maronii si nu au lamele, au ca un burete mai taricel pe dedesubt... Dar sunt destul de maricele... cam ca si champignonii. Hribi nu-s aia mititei si subtirei?

deci porcini sunt hribi? io credeam ca sunt manatarci (nu stiu daca stiti ce sunt, asa le zice la parintii mamei la tara, unor ciuperci care se gasesc salbatice de padure, sunt maronii si nu au lamele, au ca un burete mai taricel pe dedesubt... Dar sunt destul de maricele... cam ca si champignonii. Hribi nu-s aia mititei si subtirei?

Hribi sau manatarci e unul si acelasi lucru. Adica porcini :occasion15: .