Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

La hanul "Arta culinara"

Featured Replies

Buna doamnelor /domnisoarelor.

La multi ani de 8 martie tuturor.

Dar de ce ai operat-o si umbli la oftalmologi de 2 ani? si bebelusei ii fuge un ochisor, trebuie sa ma alarmez?

Daniella , Izabelei ii fugea un ochi , dar rau de tot , am observat pe la 3 luni , dar am crezut ca e normal la varsta aia.Pe la 6 luni m-am alarmat , am intrebat pediatra care m-a trimis la oftalmolog aici in Timisoara.Doctorita respectiva s-a dat mare si tare , dar timp de 4 luni nu am facut mai nimic.Atunci m-am dus la al doilea medic , o doamna pe care o stiam inca de cand fata avea cateva saptamani , pentru ca i-a dezobturat canalul lacrimal.Doamna ne-a spus ca strabismul ei e paralitic si nu se va rezolva fara interventie chirurgicala , dar la Timisoara ei nu pot opera decat dupa varsta de 3 ani.Eu nu am vrut sa astept atat , asa am vorbit cu a treia dr care m-a trimis la Bucuresti imediat.Mi-a spus sa rezolvam cat mai repede posibil.Asa micuta mea a avut prima interventie anul trecut in aprilie , iar acum a doua ...si ultima sper eu din tot sufletul.

Daniella , sfatul meu de mama patita , nu sta , mergi la oftalmolog cu micuta ta , chiar daca nu e nimic , numai sa o vada.Tu fiind in Bucuresti ai posibilitatea sa mergi la cei mai buni.

Buna dinineata DOAMNELOR!

La multi ani si-o zi splendida va doresc!

Sa fim frumoase, vesele si rabdatoare, optimiste (va dau eu!)si tandre! Si, mai presus, sa ramanem FEMEI!

post-73-12995684775825_thumb.jpg

post-73-1299568539292_thumb.jpg

post-73-12995685580622_thumb.jpg

Buna doamnelor /domnisoarelor.

La multi ani de 8 martie tuturor.

Dar de ce ai operat-o si umbli la oftalmologi de 2 ani? si bebelusei ii fuge un ochisor, trebuie sa ma alarmez?

Daniella , Izabelei ii fugea un ochi , dar rau de tot , am observat pe la 3 luni , dar am crezut ca e normal la varsta aia.Pe la 6 luni m-am alarmat , am intrebat pediatra care m-a trimis la oftalmolog aici in Timisoara.Doctorita respectiva s-a dat mare si tare , dar timp de 4 luni nu am facut mai nimic.Atunci m-am dus la al doilea medic , o doamna pe care o stiam inca de cand fata avea cateva saptamani , pentru ca i-a dezobturat canalul lacrimal.Doamna ne-a spus ca strabismul ei e paralitic si nu se va rezolva fara interventie chirurgicala , dar la Timisoara ei nu pot opera decat dupa varsta de 3 ani.Eu nu am vrut sa astept atat , asa am vorbit cu a treia dr care m-a trimis la Bucuresti imediat.Mi-a spus sa rezolvam cat mai repede posibil.Asa micuta mea a avut prima interventie anul trecut in aprilie , iar acum a doua ...si ultima sper eu din tot sufletul.

Daniella , sfatul meu de mama patita , nu sta , mergi la oftalmolog cu micuta ta , chiar daca nu e nimic , numai sa o vada.Tu fiind in Bucuresti ai posibilitatea sa mergi la cei mai buni.

Multumesc pentru sfat! Asa am sa fac. Dar ea urmareste un obiect corect cu ambii ochi, daca il plimb prin fata ei. Cand e obosita sau are ea chef sa se incrunte se uita cu un ochi stramb.

A fost grea operatia?

Multa sanatate si recuperare grabnica micutei.

Buna dimineata , asa pe la amiaza la doamne, dar am lipsit motivat, fusei in partea germana ( zh ) in wend prelungit :hug:

abia am venit, si iau mintenash taurul de coarne.

O zi faina doamnelor de 8 martie cu o cafea, multa relaxare, si cat mai multe cadouri :) si un "buchet" de gradina

post-16-12995841980261_thumb.jpg

post-16-12995842165674_thumb.jpg

post-16-12995842457384_thumb.jpg

post-16-12995843963653_thumb.jpg

post-16-12995844542458_thumb.jpg

post-16-12995844743738_thumb.jpg

multumesc pentru urari, flori, bomboane, spa, bauturi, ciocolata!

La multi ani doamnelor, cu multe bucurii si soare in suflet!

post-685-12995844429278_thumb.jpg

Fetelor, cum deja ma pregatesc de plecare, va urez o zi splendida in continuare!

https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/6.gif https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/11.gif

Multumesc pentru sfat! Asa am sa fac. Dar ea urmareste un obiect corect cu ambii ochi, daca il plimb prin fata ei. Cand e obosita sau are ea chef sa se incrunte se uita cu un ochi stramb.

A fost grea operatia?

Multa sanatate si recuperare grabnica micutei.

Operatia nu e grea , dupa operatie nici nu trebuie purtat pansament.Dar , nu te gandi la asa ceva , la noi a fost altceva.La ea ochiul stang statea mai mereu la nas.Oricum , cum ziceam , un control nu poate sa-i faca nici un rau.Eu stiam ca un control oftalmologic e recomandat oricarui copil sub 1 an.

Azi am scos pitica vreun sfert de ora afara , ca e soare si frumos.Abia am bagat-o in casa apoi :)

Ashea' m-am luat cu''ziua targului'' :floare: si am uitat ca azi a fost baba mea...Deci cea mai frumoasa 8 martie ever,datorita voua... :floare:

Afara a fost soare (cam frigut ce-i drept :floare: ) iar in suflet soare stralucitor,deci voi fi o baba ''siuberba''... :appl: :appl:

azi a fost ziua de nastere a mamicii mele, e nascuta de ziua femeii, pe 8 martie!

frumoasa baba a avut si mama si Geany

fiica-mea pe 3 si eu pe 4 au fost tot asa frumoaseeee friguroase, dar insoriteeeeee

Eu am primit o cutie de bombonele pretioase din ciocolata fina fina cu certificat de calitate si o minunata orhidee alba la ghiveci, plus multe flori la serviciu :floare: A fost in final o zi frumoasa! Bebelusa nu a avut nici o reactie dupa vaccin ... inca ... e bine!

azi a fost ziua de nastere a mamicii mele, e nascuta de ziua femeii, pe 8 martie!

frumoasa baba a avut si mama si Geany

fiica-mea pe 3 si eu pe 4 au fost tot asa frumoaseeee friguroase, dar insoriteeeeee

Eu am primit o cutie de bombonele pretioase din ciocolata fina fina cu certificat de calitate si o minunata orhidee alba la ghiveci, plus multe flori la serviciu :floare: A fost in final o zi frumoasa! Bebelusa nu a avut nici o reactie dupa vaccin ... inca ... e bine!

La multi ani! '' mamicii Dani ,multa sanatate si sa va bucurati de multe clipe placute impreuna :floare:

sa va indulcesc ziua cu ceva dulce si amarui in acelasi timp (Boniii :tongue3: , receptie!) , care mie imi place mult, trufe de ciocolata:

post-685-12996630445075_thumb.jpg

post-685-12996630896828_thumb.jpg

post-685-1299663115378_thumb.jpg

post-685-12996631246171_thumb.jpg

post-685-12996631875711_thumb.jpg

post-685-12996631999495_thumb.jpg

post-685-12996632116378_thumb.jpg

post-685-1299663222983_thumb.jpg

post-685-12996632399476_thumb.jpg

post-685-1299663250791_thumb.jpg

trufele alea in punguta sunt facute de tineeeeeee? da si mie reteta rogu-te! imi plac mult alea cu multa cacao pe ele ca le face asa amarui si inauntru descoperi dulceataù

da, stiu ca alea de pamant sunt scumpe peste tot intre 400-2.500€ /kg, dar cat de o razaleala peste niste paste savuroase om avea sa facem aici la han pt toate si de la toate :tongue3:

Daniella, reteta mea de trufe este extrem de simpla :sad1:

la fiecare 400 gr de ciocolata neagra ( nu exagerat de procentaj de cacao, caci o gasesc apoi prea acida personal) 100 gr unt .

pun la bain marie sa se topeasca ( eu adaug si o cescuta de cafea la topit , caci imi place gustul usor moka) ,

cand s-a topit amestec bine sa fie omogenizata masa de cioco si unt, iau de pe foc si adaug un galbenus de ou proaspat.

amestec bine cu telul si apoi las sa se raceasca bine. razaluiesc cu o lingura, fac bilutele si le dau prin cacao neagra. asta-i tot.

celelalte le amestec sau cu porocala confiata, sau alune sau ce vrei,eventual adaug si

ceva licoros, gen grad marnier sau ceva gen. si le "torn" in cofrajele speciale.

pun la bain marie sa se topeasca

hi hi hi , Daniella , ai incurcat-o :( , iar bain marie :D :( :D

Stella , faina si simpla retzeta ta , :sad1:

Mai-mai-mai! Da ce v-ati mai ''trufit'' pe'aici'...Hi hi hi! :(

Buna dimineata duoamnelor'! O zi minunata va urez...Fug sa deschid topicul cu pizza asa cum am promis. :sad1:

Daniella, reteta mea de trufe este extrem de simpla :D

la fiecare 400 gr de ciocolata neagra ( nu exagerat de procentaj de cacao, caci o gasesc apoi prea acida personal) 100 gr unt .

pun la bain marie sa se topeasca ( eu adaug si o cescuta de cafea la topit , caci imi place gustul usor moka) ,

cand s-a topit amestec bine sa fie omogenizata masa de cioco si unt, iau de pe foc si adaug un galbenus de ou proaspat.

amestec bine cu telul si apoi las sa se raceasca bine. razaluiesc cu o lingura, fac bilutele si le dau prin cacao neagra. asta-i tot.

celelalte le amestec sau cu porocala confiata, sau alune sau ce vrei,eventual adaug si

ceva licoros, gen grad marnier sau ceva gen. si le "torn" in cofrajele speciale.

:love7:

dar alea in hartiute nu se lipesc? daca e o consistenta de se toarna, cum faci bilute?

pun la bain marie sa se topeasca

hi hi hi , Daniella , ai incurcat-o :love7: , iar bain marie :D :D :D

Stella , faina si simpla retzeta ta , :D

mai stiu sa fac la bain marie, dar nu in castron de bebe ca ala e de plastic :D

chair pare simpla reteta, acu-i musai sa o prestam :D

izuk merci de cafea, chiar aveam nevoie :D