Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

La hanul "Arta culinara"

Featured Replies

Bine v-am gasit . M-am intors pe taramuri banatene , mi-am luat si internet mobil pentru laptop care merge cam greu , dar decat deloc...bun si asa.Puiul meu e bine , o supara mama asta a ei toata ziua cu tratamentul post-operator , dar ii trece.De citit in urma nu am avut timp inca , sper ca este toata lumea bine .

Salutare frumoaselor!

Iaca am aparut si eu!

Am reusit cat de cat sa citesc ce-ati mai facut, ce-ati mai dres!

Felicitari Izuk! Sanatate multa si rabdare in continuare!

Daniella, pai cand ma voi muta in Salajean, aproape vom fi vecine!

Danuto, pai ne vom plimba trei cu pruncu-n parc!

Fetelor, multumesc pentru martisoare si, pentru bubuletz, un maaare https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/11.gif , toata dragostea si consideratia mea!

Cand vin la Braila, am cel mai putin timp, ca azi am bantuit, am stat la povesti cu ai mei...

Maine iar plec.Pe la 12 ziua.Si-au anuntat ca iar va ninge si maine e baba mea....https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/20.gif

Buna Zozo' chiar ma intrebam ce mai faci...Si eu am fost la mama la masa :rolleyes:

Ii transmit bubuletului toata consideratia ta.. :scratch: :hello:

Buna tuturor!

Izuk ma bucur ca totul este bine si bine ai revenit! Recuperare grabnica!

Si noi am fost la mama la masa, de ziua mamicilor in avans.

Sa aveti un we fantastic.

Buna tuturor!

Izuk ma bucur ca totul este bine si bine ai revenit! Recuperare grabnica!

Si noi am fost la mama la masa, de ziua mamicilor in avans.

Sa aveti un we fantastic.

La noi e obisnuinta ca sambata sau duminica sa mancam ori noi la parinti ori ei la noi .

Azi mama a facut parjoale cu piure de cartofi si o salata mare asortata,deci nu a fost nimic special dar am stat toti la masa am ras am barfit...Hi hi hi! Am baut un pahar de vin... :rolleyes:

Bubuletul le-a dus martisoare si zambile,ei i-au luat pufuleti cu surpriza un balon mare si bila ca asa a fost comanda...Deshtia... :scratch:

era si la noi o traditie ... in primul an ... cand nu aveam inca bucataria :rolleyes: mobilata/utilata, dar mai ales pentru ca nu stiu cate zile ne-or mai fi dat sa fim impreuna ...

...dar cum domnul e mofturuz ... se tot vaicarea ...s-apoi m-am decis ca imi place mai mult la casa mea

acum a fost special event, pt ca pe 8 martie e ziua mamicii mele :hello: (si saptamana urmatoare se re-opereaza :appl: , ca i s-a rupt operatia de colecist :scratch:)

cu ocazia zilei de 8 martie si la mama se strang rubedeniile, nepotii si barbatii dau martisoare si flori la toate doamnele :-*

Sanatate multa mamei tale si la multi ani, Daniella!

Chiar, la multi ani, noua tuturor, de Ziua Femeii!

post-73-12993525734953_thumb.jpg

post-73-12993526024132_thumb.jpg

https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/blink.gif Wow! Da' ce-am facut de sa merit atat dragoste de la Bubuletz? Ca mie mi-e tare drag de el (si de 'Atzilica!) e una, dar lui sa-i fie drag de mine...

Pup io bubulica dulce!https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/pupic.gif

Astea-s pentru muma-sa, sa se dreaga dupa visinata si vin cu bulburuci!

post-73-12993553090616_thumb.jpg

Vreau gogoooosiiii!https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/eusa_drool.gif

Deci sa-ti esplic',bubuletul e sef la calculator,ca sa ma lase sa intru sa vad ce ati mai scris,tre' sa-i zic,cu cine vb. cine ce i-a mai transmis,etc...

Deci va cunoaste bine...

II zic:''tanti Steluta a zis...asa..''

Tanti Nicoleta,te pupa sau ce stiu eu ce ziceti voi...ETc ,el e curios rau si va stie pe toate..

Sa vezi ce impresionat a fost ca nene lau' a fuiat bani' lu' tanti' Steluta..Am incercat sa-i explic,ca a recuperat acte,dar nu a inteles,si uni's bani?!...I-a luat neni,lau... :rolleyes:

Geany la noi e inca soare ...doar zapada de la voi vine si aud ca azi incepe iar sa ninga ... , deci urmeaza sa vina griul si la noi...

Deci, ca de obicei, eu voi fi circa 1,5 h dimi (dupa masa bebelushei) si 1,5 h dupa amiaza (dupa masa fetitei) afara cu fata + 1 h dupa cina bb.

Pt ca tot au amintit fetele de mc'nuggets si ciuperci umplute cu mozza la cuptor, incerc sa fac si eu azi ..., precum si nelipsitul tiramissù... asta daca ma lasa fetita, ca sunt singura cu ea acasa pana dupa pranz. Daca nu, mai am friptura de curcan si salata mixta si iar incropesc un wrap la repezeala.

Dimineata fac o ciorbita de legume, ca bona a zis ca tine tot postul si sa aiba o mancare calda aici. Poate mai imi dati idei referitor la ciorbita asta ? O sa bag legumele de ciorba, 2-3 cartofi mari, acresc cu suc de rosii si pun patrunjel tocat, oare sa pun si fidea, asa-i?

Eu fac un pilaf,carnaciori prajiti si salata asortata si merg la mama sa facem salata beof,deabea astept...

Daniella , Tiramisu sa-tz dau io o lingura? Ca facui iei o tava enorma....pt noi 2... noroc ca vine si mama azi!

Azi vine mamaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!

Am facut o retzeta noua , numai cu galbenuse , zahar si mascarpone. Mult mai cremoasa decat ce faceam pana acum.

Daniella , Tiramisu sa-tz dau io o lingura? Ca facui iei o tava enorma....pt noi 2... noroc ca vine si mama azi!

Azi vine mamaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!

Am facut o retzeta noua , numai cu galbenuse , zahar si mascarpone. Mult mai cremoasa decat ce faceam pana acum.

Asa fac si eu Mutti, 4 galbenuse frecate bine cu 4-6 linguri de zahar brun (depinde cat de dulce va place) si-un zahar vanilat sau romat, in care incorporez apoi 500 ml mascarpone. Asta e tot si piscoturile insiropate in expresso + un lichior de cafea. Montura si pofta buna dupa 3 ore!

Mutti, am nevoie de un sfat degraba, daca oi fi prin zona:

daca nu am pesmet, merge si peste ou tot faina (ori malai sau gris...asta e oferta)? Cum procedezi exact cu punga? bagi toate bucatile (o cant rezonabila) odata sau pe rand? mai merge si dupa ou? sau doar prima data? multumiri anticipate, ma duc sa pregatesc carnita ...asta mica povesteste pe aici de zor ... sa vad cat o tine ...

nu stiu unde e topicul cu mancaruri de copii, de care pomeneai si ca de obicei eu si search-ul asta de pe forum nu suntem prieteni :drool:

Daniella , daca n-ai pesmet si ai 30 de min vreme , pune niste felii de paine la cuptor , sau direct bucatzele si apoi cand se racesc baga-le in robotul cel nou , le sfarami cu accesoriul pt gheatza.

Daca n-ai vreme si ai fulgi de ovaz , pune in loc de pesmet. Eu n-am avut o data si asa am pus.

Sau doar faina si apoi ou. Inca o data prin faina eu nu le-am mai dat , nu stiu cum ies.

In punga bag cam 10 bucatzele , cam o mana , apoi le pun in ou , pun altele in punga si tot asa....

A mea s-a culcat , Doamne ajuta! Pana la 12.30 sau 13.00 am liniste!!!!!!!!!!!!!!!

Merci Mutti, gata le-am facut! Buneee!

Am finalizat tot si fata, dormita, mancata, plimbata afara, toate bune!

Acu am 9 albusuri pe care l-am batut spuma si le-am amestecat cu 9 linguri de zahar. Stie cineva o reteta in care sa le bag: o budinca, un chec, ceva?

Daniella daca u bateai albusurile cu zahar le puteai congela.Asa poti face un chec din albusuri, sau prajiturlele cu nuca de cocos,desi din 9 albusuri iti ies un munte de fursecuri :help:

Eu de multe ori cand am multe albusuri le congelez si le folosesc apoi pt diverse prajituri

Daniella daca u bateai albusurile cu zahar le puteai congela.Asa poti face un chec din albusuri, sau prajiturlele cu nuca de cocos,desi din 9 albusuri iti ies un munte de fursecuri :-*

Eu de multe ori cand am multe albusuri le congelez si le folosesc apoi pt diverse prajituri

Ioana, merci :help: ! exact asta am facut: chec/muffins de albusuri in care am pus bucatele de cioco.

nu stiam k se pot congela :lol: