Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

La hanul "Arta culinara"

Featured Replies

Moamaaa!https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/eusa_drool.gif

Nici nu stiu in ce sa ma-nfig mai intai:tiramisu su pacinta, placinta sau tiramisu... Mai bine din amandoua, ca sa nu regret!

https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/eusa_drool.gif

Helllllllllllllllllleuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu :floare:

Pupa bubuletzu geanino, si zi-i ca o tanti care plimba cainele ( boxer) ,

pe malul unui rau ce trece prin oras ( total in alta parte decat traseul facut de mine miercuri )

mi-a gasit portmoneul, si m-a sunat. am fost si am recuperat. ovcors ca ce era lichid a disparut :( ,

dar macar nu tre sa mai refac toate cartile de abonamente , asigurari alea alea...cele bancare si visa

le blocasem, si imi refac altele ( pe care le voi plati :D ) deci toata afacerea asta , ma ajunge la vreo 450 iuros pe putin

intre banii furati, plus ce costa fiecare carte de refacut, dar tot e bine,

ca nu mai trebuie sa refac celelalte ( fiecare de refacut e intre 16-24 euroi minim :D )

asa ca bereeeeeeeeeeeee la tot hanul :-* si pupiloi si toblerone la bubuletz.

post-16-12987198144187_thumb.jpg

post-16-12987198276868_thumb.jpg

post-16-1298719840158_thumb.jpg

post-16-12987198555459_thumb.jpg

post-16-12987198875957_thumb.jpg

post-16-12987199096128_thumb.jpg

Ce ma bucur Stella.Stiu ce inseamna.Eu eram convinsa ca mi l-a furat, dar il uitasem pe tejghea.Pana au dat aia de mine, am transpirat 13 camasi.Bineinteles, la mine erau toti banii.Putea nenea ala sa se fac ca ploua, aveam cash ca trebuia sa-i trimit lu' mama.

Ah , cum spui tu.Cum se invarte roata.can d eram acasa in Ro, eram cu sora-mea, vedem un portofel pe jos, Ramo ii da cu piciorul, vedem ca ies bacnotele din el, il deschidem si gasim si buletinul unui nene ce statea niste scari mai incolo.

Bineinteles ca i l-am dus, a vrut sa ne dea bani.Noi am fugit.

Bine faci, bine culegi.

Da, asta merita sarbatorit!https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/occasion14.gif

Mai exista si oameni cinstiti pe lume!https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/headbang.gif

Stellina, bravo, ce ma bucur!!! Deschisesem la pagina unde spuneai ca ti l-a furat si am zis...ok, sar la ultima pagina, poate e de bine :floare: Iaca, inca o data se adevereste: bine faci, bine gasesti!

Vwa pupez pe toate gagici, ma duc sa fac pizza, sa coc pentru miercuri ca duc la biuro mai multe! Urati-mi spor ca ni-s adornita rau azi, nush ce am

Geaninescu, pune-mi si mie aluatul tau de pizza aici te rog, ca l-am cautat de beleuza si nu il gasesc. Poate vezi repede postul ca deja ni-am pus pestelcî.

Pfuai!!! Ce ma bucur Steluto!!! :( ...Sa vezi cand o auzi bubuletul :-* ...Acum am venit de la mama si doarme ca e obosit...

Am incercat sa pun reteta la placinta pas cu pas si nu mi-o luat-o am muncit de pomana...mai incerc... :floare:

Geaninescu, pune-mi si mie aluatul tau de pizza aici te rog, ca l-am cautat de beleuza si nu il gasesc. Poate vezi repede postul ca deja ni-am pus pestelcî.

Pai eu faram intre dejde,1/2 cub de drojdie (24: 2= 12 gr,),presar cu o lingurita rasa de zahar,si pun 3-4 linguri de apa calda si tips,2-3 stropi de otet (ca activeaza fermentii din drojdie) si las la odihna 10 min.Pun 1 pahar de 150 de ml. de apa (sau 200,250 daca vreau mai mult aluat depinde ce cantitate vrei sa faci)pun in apa calduta 1 lingurita de sare,si drojdia crescuta si pun faina frecand cu telul para ca la un aluat de clatite mai gros,si frec pana face besicute,apoi pun restul de faina pana framantand sa obtin un aluat elastic,la urma desprind de pe maini cu ulei(aproximativ intra dublu cantitate de faina la cat lichid,ex: 150 ml. apa = 300 gr. de faina)las sa se odihneasca 1/2 de ora minim,daca ai timp o ora ,acoperit cu un servet.Cam asta e spilul.

Daca faci in tava ungi cu ulei si cu mainile intinzi aluatul cat de subtire poti ,refilezi marginile...daca vrei individuale,cu aluat subtire si crocant ca ala copt pe vatra ,infainezi dosul tavii si intinzi ajutandu-te de faina cu sucitorul si coci pe dosul tavii ca la foile de alba cazapada... :floare:

Sa vii raport sa-mi spui cum ti-a iesit te pup ... :-*

Saru'muna. Viu, zic tot. Deci ulei nu intra deloc la aluat. Gata, am bagat la cap. Fac cam un kg de faina si am pus tot cubul de 42 gr. Sa vedem.

Saru'muna. Viu, zic tot. Deci ulei nu intra deloc la aluat. Gata, am bagat la cap. Fac cam un kg de faina si am pus tot cubul de 42 gr. Sa vedem.

Cum nu intra ulei?!! am zis ca la urma framanti cu ulei pana se desprinde de pe maini.Nu iese bine daca nu framanti la urma cu ulei.

merci doamnelor. pup si eu pe toata lumea harnicutza.

eu maine am niscai musafiri asa ca o sa le fac un cous-cous, mix de retete ...maroco-algerino-tunisina.:floare:

Cum nu intra ulei?!! am zis ca la urma framanti cu ulei pana se desprinde de pe maini.Nu iese bine daca nu framanti la urma cu ulei.

Aaaa, iaca, vorghiram una pe langa alta. Eu am inteles ca ungi mainile cu oloi, ca sa iei aluatu' de pe deshte, dintre deshte si de pe vas. Nah, acu pricepui. Nu am zis ca azi is beleuza?

Stii bancu ala: doo babe surde se intalnesc:

Prima: Un' te duci, la lapte?

A doua: Nu,nu, ma duc la lapte!

Prima: Aaaaa, am crezut ca te duci dupa lapte!

Eu nu pot sa vad pagina anterioara ,si mi-e ciuda ca Laponel nu pune ulei la framantat..Lappooo'''!!!! :-* :floare:

Nu ma tine in ''suspensie si zii ca ai pus faattaa!!'' :(

Ni la ea ...Io' ma perpelesc peaici si ea-mi face bancuri...Ufff!!! Ca aveam palpitatii... :floare:

Sa pui blatul subtire si sa nu o incarci prea mult... :-*

Adica tu coci blatul, dup-aia-l incarci si-l mai coci odata?https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/icon_scratch.gif https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/eusa_drool.gif

Adica tu coci blatul, dup-aia-l incarci si-l mai coci odata?https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/icon_scratch.gif https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/eusa_drool.gif

Eu pun pe aluat sosul si ceva legume (ciuperci sau ardei gras ,ceapa rosii,si musai oregano) si dau sa se zvante si cand e pe jumate copt pun branza,sa se moaie bine dar sa nu se usuce. :floare:

Aaaaalso, Geaninoaso, megatare aluatul tau si ramane aluatul numarul unu de pizza! Pup la fata harinica si sper sa deschizi topicul cu pizzele tale ca ma intereseaza mai ales aluatul pufos - imi place mult.

Asadar dovezile:

L-am bagat la robot si am respectat tot cum ai spus:

post-12-12987608860994_thumb.jpg

A crescut ca nebunul in jumatate de ora:

post-12-12987609066006_thumb.jpg

Am preincalzit cuptorul bine la 250°C, am presarat cu branza blatul si am bagat cateva minute pana s-a topit branza, apoi am scos si am pus sosul si toate cele.

S-am mancat pe nmerasuflate. Musafirii au plecat acasa cu burtile pline si tare multumiti. Saru'muna!

post-12-12987609597268_thumb.jpg

post-12-12987610004816_thumb.jpg

post-12-12987609306229_thumb.jpg

Ti-a iesit f bine, dar intrebarea e de ce la robot? cred ca fost mai mare deranjul sa il cureti apoi. Sau asa e reteta, musai?

Lizura, cred ca l 1 kg de faina e mult mai comod sa faci aluatul la robot, mai ales pentru o persoana care nu cocaleste frecvent.

Lapona, arata splendid! ai pus uleiul in robot, sau cand ai scos coca? :floare: ma faci sa cred ca acest aluat o sa iasa fain si pentru neprofesionistii in pizze!

Arata miammy! :floare:

Azi fac turkey tacos (fajita sau tortillas), cu inspiratie dupa reteta pe care mi-ai dat-o si dupa ce am in frigi disponibil :floare:

Alooo fetele! tot nu mi-ati raspuns la intrebarea ce fainuri se folosesc la coca de pizza? :floare: ma duc azila mag si vrea sa iau si faina

cu integrala/neagra o merge, mai Jeannnen?

voi ce branzeturi folositi?

Lizura, cred ca l 1 kg de faina e mult mai comod sa faci aluatul la robot, mai ales pentru o persoana care nu cocaleste frecvent.

Lapona, arata splendid! ai pus uleiul in robot, sau cand ai scos coca? :floare: ma faci sa cred ca acest aluat o sa iasa fain si pentru neprofesionistii in pizze!

Azi fac turkey tacos (fajita sau tortillas), cu inspiratie dupa reteta pe care mi-ai dat-o si dupa ce am in frigi disponibil :floare:

Alooo fetele! tot nu mi-ati raspuns la intrebarea ce fainuri se folosesc la coca de pizza? :floare: ma duc azila mag si vrea sa iau si faina

Daniella , iese si cu integrala. Numai ca e aluatul putzin mai moale.

Eu am facut si cu faina pura de secara .

Habar nu am de ce s-au pus pozele asa alandala, ma scuzemuati. :floare:

Vaii ce ma bucur Laponel,uite o pizza cu aluat fraged.My link

Oricum am promis ca deschid topic la pas cu pas deschid...

Dar eram asa de curioasa cum ti-a iesit pizza... :floare:

Edit ca am revazut topicul pizza taranoasa'' ,ce dor imi e de Fox si cum ne mai hahaiam la retete...Ai la pagina 2 acolo o gramada de pizze.

Acum suntem mai serioase la postari :floare:

dar ce e drept avem hanul sa ne hahaim :floare:

Azi fac turkey tacos (fajita sau tortillas), cu inspiratie dupa reteta pe care mi-ai dat-o si dupa ce am in frigi disponibil :pupic:

Daniella eu la pizza folosesc faina alba normala..Uite am ceva si pt. tine...My link

Sper sa-ti placa :floare:

Salut!

Mai fetelor, dupa atata pizza, n-ar merge si-o bere?

Neagra, pentru Jannen (si pentru mine!):

post-73-12987932351209_thumb.jpg

Si bere pentru toti!

post-73-12987932706148_thumb.jpg