Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

La hanul "Arta culinara"

Featured Replies

Hello doamnelor!

Missed me? Calatoria la Cluj s-a dovedit a fi tare aventuroasa. A fost tare frig si ceata densa (am avut inima ca un purice azi-noapte pe drum). Macar sunt happy ca mi-am rezolvat reaba. Acum astept sa-mi culeg roadele (daca or fi...).

La 14.30 fug cu mitutza mea sa o iau pe mama de la serviciu si s-o duc la bunica, aci peste deal. Cica au taiat un porc. 1 m de sorici e al meu!

Azi cred ca o sa creez un desert sanatos cu goji. Inca nu m-am gandit cum vine asta dar o sa aflati voi curand ca am prins gustul cu postarile retetelor :notworthy:

Una peste alta tot uitai sa intreb. O fi careva interesat de o reteta cu muschiulet de cangur? Nu de alta dar lumea ma acuza ca din cauza mea il omoara astia pe Skippy...

Acum fug mancand pamantul sa ma imbrac si sa imi curat mitutza (aka masinutza) de frunze. Revin diseara! Pup si spor la treburi tuturor!

Ia la el, flocosul! Pup frumosii, vulpita si motanu'! :crying:

Bobita, pe mine nu ma intereseaza, ca nu-s mare carnivora, ceea ce nu înseamna ca nu-s doritori. Dar de acuzat, nu te poate acuza niciun devorator de carne, fie el cîtusi de putin carnivor, tot este! Daca acuzam, tre' sa-i acuzam si pe cei care manînca Bambi, (Sheep Pig) Babe, Gîsca lu' Nils :cheers: , Shaun (the Sheep) si tot asa...

Stellescu, norocul tau ca m-amimbolnavit ca noi urzeam sa venim amandoua pi capu' lu' matali :crying: Bine c-ai ajuns cu bine si sa te intorci la fel de sanatoasa, Monique. Va urez un weekend minunat impreuna!

Ce-mi place de flocosenie!

Ia la el, flocosul! Pup frumosii, vulpita si motanu'! :cheers:

Bobita, pe mine nu ma intereseaza, ca nu-s mare carnivora, ceea ce nu înseamna ca nu-s doritori. Dar de acuzat, nu te poate acuza niciun devorator de carne, fie el cîtusi de putin carnivor, tot este! Daca acuzam, tre' sa-i acuzam si pe cei care manînca Bambi, (Sheep Pig) Babe, Gîsca lu' Nils :crying: , Shaun (the Sheep) si tot asa...

Ma mai gandesc daca pun sau nu. Pe blog am publicat si am primit tot felul de feedbackuri; de-asta si ziceam. Adevarul e ca nu eu am omorat animalul ala, eu l-am cumparat din pura curiozitate. Sora-mea zicea ca e la mare pret carnea de cangur in Australia din cauza ca s-au inmultit necontrolat si e foarte promovat consumul(habar nu am si nici ea nu stie de ce se aude asta cu inmultitul necontrolat pt ca eu nu am vazut scris niciunde).

Are gust de carne de vita, textura e cam la fel, poate mai putin atoasa. Asta in caz ca va intrebati cum e :crying:

Pupici, M! :*

Bobita, pe mine nu ma intereseaza, ca nu-s mare carnivora, ceea ce nu înseamna ca nu-s doritori. Dar de acuzat, nu te poate acuza niciun devorator de carne, fie el cîtusi de putin carnivor, tot este! Daca acuzam, tre' sa-i acuzam si pe cei care manînca Bambi, (Sheep Pig) Babe, Gîsca lu' Nils :cheers: , Shaun (the Sheep) si tot asa...

Ma mai gandesc daca pun sau nu. Pe blog am publicat si am primit tot felul de feedbackuri; de-asta si ziceam.

S-a ratzoit careva?

Am vazut rereta pe blog, si chiar arata ca un muschi de vita. Dar de ce zici ca vita e atoasa?

Bucatile de carne, din ce parte erau? Muschi?

Am venit de la mama (gasit si manusile lui bub' inghesuite in fundul dulapului :crying: )am prestat ardei umpluti,cat au fiert i-am reparat un zavor de geam termopan abea pus ,nu mai voia si pace,eu stiam de la ale mele care-i buba ,tata a fost asa de incantat :crying: a iar m-am intors cu sacosele pline,eu ii duc mamii ea imi da mie asa ca facem schimb,si m-am capaturit si cu o pereche de ghetute noi-noute tare frumoase :crying: cheeaaddoo!!! :cheers:

Iaca ce amor turbat =))

Li se citeste iubirea pe fete! Si pe codite!:crying: Mai ales flocoseniei cu 4 labute! Taare se mai iubesc astia doi! Si-i :crying: ! Si pe tine!:cheers:

Frumosi amandoi! Sa va fie de bine, desi nu-i corect: cu Foxyculina de doua ori? Ia mai vino odata-n Romania!:blush:

Bobita, da'cand fusasi la Cluj? Adrenalina pura!:crying:

Bobita, pe mine nu ma intereseaza, ca nu-s mare carnivora, ceea ce nu înseamna ca nu-s doritori. Dar de acuzat, nu te poate acuza niciun devorator de carne, fie el cîtusi de putin carnivor, tot este! Daca acuzam, tre' sa-i acuzam si pe cei care manînca Bambi, (Sheep Pig) Babe, Gîsca lu' Nils :crying: , Shaun (the Sheep) si tot asa...

Ma mai gandesc daca pun sau nu. Pe blog am publicat si am primit tot felul de feedbackuri; de-asta si ziceam.

S-a ratzoit careva?

Am vazut rereta pe blog, si chiar arata ca un muschi de vita. Dar de ce zici ca vita e atoasa?

Bucatile de carne, din ce parte erau? Muschi?

Da, am avut niste comentarii cam acide pe care le-am sters.

La noi in Romania nu prea gasesc bucati de carne de vita care sa se preteze pentru steak. Si chiar cumpar muschi nu iau vrabioara sau mai stiu eu ce. Eu gasesc de obicei numai de-o varsta cu strabunica :cheers:

Cangurul a fost la pachet de 4 bucati (de muschiulet). Doua erau mai grosute si 2 mai subtirele.

Maya, l-ai uitat pe Bunny, care mie personal imi place gatit in toate felurile :cheers: .

Stella si Fox sa va fie de bine intalnirea si bucatele pregatite de Stellina!

Ashea',ca daca nu il pun in cusca si vi-o aduc iar pe Scarlett :crying:

post-405-13531698521481_thumb.jpg

:crying:

Eu am mancat iepuras in Italia,mi-a placut mult facut asa: ,dezosat de macelar la macelarie si dat bucata intreaga pt. facut rulada,carnea se preasara doar cu sare si rosmarin pudra, se rula ,lega, si se cocea la cuptor in folie de aluminiu,cand de racea se deslega si taia felii ce se asezau pe platou si se turna din besug ulei de masline ,si vf. de crengute de rosmarin proaspat.

Cam asa arata rulada (poza de pe net),dar servita in mult ulei de masline si cu rosmarin proaspat

post-405-13531706330503_thumb.jpg

Apoi am mancat fara sa stiu ce era spezzatino din carne de cal,facut cu cartofi

Cam asa sa spun ca arata (poza de pe net)

post-405-13531702840662_thumb.jpg

Carnea mi s-a parut ciudata,dulce dar si salcie asa ,avea un iz al ei,nu mi-a placut sincer eu nu asi cumpara asa ceva,apoi mi s-a spus ce a fost :cheers:

Geanino de-ai sti cate rulade de iepure am facut eu.... Si mai am una in plan cat de curand.

Anul trecut am mancat la un restaurant, in munti, prin partile Bologniei, carne de magarus cu mamaliga si mult sos, OMG cat de buna a fost! Se topea in gura, aromata, pfuai era super!

Pai de ce n-ati zis ca pe Bunny pot sa-l pun? Am si d-ala :crying:

Fata, pune-l "mascat", sa nu se prinza Gianny, ca iar ne-alegem cu Scarletta.Si n-ar fi Giannynutza noastra de n-ar fi Bocanila-Bunny!

Pai de ce n-ati zis ca pe Bunny pot sa-l pun? Am si d-ala :crying:

Fata, pune-l "mascat", sa nu se prinza Gianny, ca iar ne-alegem cu Scarletta.Si n-ar fi Giannynutza noastra de n-ar fi Bocanila-Bunny!

Pun blur ca sa nu-l vada :cheers:

Asa, vezi! Gata, terminai si io cu frasuitul! Si-am fost alintata: a gatit Stefan!

Paste cu gulas de vita din conserva si acum, cartofi prajiti cu ceafa la teflon.

Maine, dac-oi ajunge pe la piata, poate fac ceva dulce! Daca nu, am placintarul ala mic, niste aluat de foietaj si bag , poate, strudel cu dovleac.Poate, ca daca el n-are chef, nu ma mai apuc! Ooofff, grea viata!

zozorel, ce harnica ai fost! cum mai fata sa nu ai caldura pana la ora asta B) ? D pazeste! Tu pe unde treci, astia te tin in frig!

Foxulina, ce secretoasa... ! Asta da surpriza si curaj! Brava! Ce nostalgie imi creasi de urbea cu fantana pe lac... Stellina, spor la pregatiri ... stiu ca esti o gazda minunata! Foxxy tu sa faci foto la tot si sa ne prezinti barabiul si fidea de Jeneivvre ... facute de stellinu' :blush: !

Any, asa-i cu stilistii si coafezele: fac ce vor ei si tu platesti! Bretonul intinereste si iti da un aer mai strengaresc. La tine nu e cazul la douj'd'ani sa aplici trucuri de intinereala, dar oricum ar fi creste numai decat. Te, rog pune si foto doar cu ciuf, ca vreau sa ma duc sa ma tund si nu stiu cum. Cu pleata de la talie, ajuns si eu la umar :floare: ! of ce trista sunt :lol:

Si a prins vulpita rana! Eu azi la pat, cu antibiotic (nu se mai putea altfel, desi nu am luat antibiotic de nu mai tin minte cate zeci de ani ... B) ...acum nu imi trecea cu nimic). Impropriu spus la pat, ca si eu spalat 2 masini de rufe, strans 2 masini de rufe, facut de lucru cu vasele si cu niste lighiioane de mare ... Tot ma doare in gat, desi am bagat deja 2 zile de antibiotic! Aseara parca simteam o ameliorare, dar acusi ma trezii si tot senzatia aia de gat in pioneze, nas si ochi curgatori am. B)

Eu usuc rufele in casa pe un uscator langa calorifer si de seara pana dim/seara se cam usuca, desi la mine nu duduie centrala, doar 21 grade. E drept ca avem un musteriu care bombane si stramba din nas cand vede rufe in casa, dar s-a obisnuit, ca la mine... in fiecare zi e de spalat ... si sambata 2-3 masini, ca sa am tot ce s-a purtat in saptamana curat.... pijamale, lenjerii, papuci, pulovere, jeans ... sambata spal tot, chiar daca a fost purtat doar 1 ora. Ca daor nu o sa le bag purtate in dulap si nici sa stau cu ele gramada prin camera nu convine ... Doar ca de multe ori mi-e lene sa le strang si sa le aplic procedurile de intins si impachetat ... B) in rest spal la foc continuu.

Ati uitat de Donald, cei 3 purcelusi, pestisorul Cleo, vacuta mov Milka B)

Neatzala han. Daniella sanatate fata draga, si ai grija de tine.

Lorica, apoi eu demult te tot astept sa vii , si nu ma ajungi fata mea.

Foxulina, a nimerit un wend posomorat si rece, asa ca musai sa mai vina sa vada si altceva.

Ma duc sa fac una alta, ca precum babele, ma sculai cu noaptea-n cap....doar fiocco a fost pe faza, si a intrat in casa, restul soilesc.

Stellinu' si Fox, dragele mele, sa aveti o zi faina impreuna! O fi bine si ca s-a nimerit zi posomorata, ca altfel foxulina umbla fleaura si nu apucati sa sporovaiti la gura sobei/fioccoului! Si asa ...are motiv sa revina, apetitul e deschis ... e imposibil sa nu-ti doresti sa revii acolo. Retin bine ca pe posomoreala nu se da drumul la fantana?

Acu, mi-aduc aminte ca si Stellin a anuntat ceva misterios: ca nu repetitii, nu Vale ... dar muzafiri dragi si sicretzi ... :floare:

Salutare si de la mine!

Danny, deh, mai, mama, astia ma vor tanara si frumoasa si ma conserva la rece.Ma mananca pielea de numa' Mai ales pe picioare!:floare:

Sanatate multa iti doresc!

Stellin, il admiram pe mr.Sexxy! Vale seamana perfect cu dumnealui! Frumuseii mei dragi!:lol:

Aseara am strans lenjeriile de-afara, ca restul rufelor se uscasera in baie, si-am refacut peisajul cu rufe in baie.Acum le-am strans (metoda Daniella) si le-am pus la loc.Eu foloseam metoda asta de muuulta vreme, ca pe mine ma "curenteaza" fieru de calcat de multa vreme!:blush: Drept pentru care am tot rufe de nu se calca, lenjerii creponate, etc.

Azi vad ca-i gri si rece, dar tot tre's-ajung in piata, ca nu mai avem cartofi.Si ce-o mai fi! Acuma-s la cafea, ceea ce va doresc si voua!

post-73-1353221320695_thumb.jpg