Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

La hanul "Arta culinara"

Featured Replies

Dani, si anul asta, adica viitor, mergem tot in Austria, in zona Saalbach, ne mai trebuie doar casca pentru Ale, ca i-a ramas mica si sa ne pregatim schiurile....si sa vina zapada.

Cu revelionul vostru, dupa cum vad eu lucrurile, cred ca toata nadejdea e in tine.

Sorina, te pup si eu si ma bucur sa te mai vad. Noi avem noroc ca mama e mai mult decat disponibila sa stea cu fetele, ele-s viata ei, de fapt, iar soacra mea iarasi ar veni daca am avea nevoie, doar ca ea e mai in varsta si fetele mele prefera oricum sa vina mami a mea la ele, ca-s mai obisnuite cu ea (si le cauta mai mult in coarne...).

2ut ce bine ca esti norocoasa de mami si socrella! pai in ian sigur e zapada in Au! de ce mergeti emrewu in aceeasi zona? e soare in valea respectiva? la cati km e de granita cu Hu?

degeaba e baza in mine, ca eu le spun: am gasit oferta asta, sau ati vrea asta si ei dormiteaza ... mai raspunde 1-2 singher, dar nu ne strangem. Cand le ajunge cutitul la os si mai sunt 2 saptamani le intra morcovul si vor orice! Iar eu sunt adepta planificarii din timp a anumitor activitati, mai ales ca gaseam multe oferte cu mult timp inainte, iar la ultimul moment iei cu pret dublu decat luai fara nici o reducere cu 2 luni inainte. I-am organizat pt sf Andrei (care s-a decretat liber, stiti, da?), de vreo 2 luni aproape si mergem la Poiana BV. Nu zic ca am platit eu tot, dupa ce mi-au confirmat, si acum cate unul se trezeste sa ma intrebe daca nu ar putea renunta sa mai mearga la munte (Dar banii nu mi i-a dat!). Asta e gasca ... cu ea defilam. Iar al meu e dornic de plimbari, dar in perioada asta are de lucru si sambata si nu vrea sa piarda, deci nu pot face nici un plan. De la sfa aprilie nu am avut CO, doar we...si alea platite fiecare cat un sejur ..., hotarat sambata dimi, hai sa ne urcam in masina sa plecam la mare ... Mda... eu nedusa ... pot sa zic nu ... mai ales ca acu'in 2 ore suntem pe plaja la mamaia...

Pana la urma m-am hotarat sa fac o tarta sarata cu mazare..Ceva de genul.

post-405-13529726829099_thumb.jpg

O sa fac un aluat fraged ,brise ceva,pun ceapa mazare oua smantana ,branza si sunca york am luat eu,mi-a trimis mama un fe lde flan cu vinete si ardei nush' ce care nu s-a mancat asa ca pun si pe alea...si cu salata verde,asta e,sa vedem ce-mi iese ,eu zic,ca va fi bun,rau nu are ce sa fie'

ce fel de flan? cum adica flan? ala nu e relativ asemanator unei budinci/soufle :biggrin: ? nu inteleg cum adaugi si sufleul ala in tarta ... :love7: ?

pai cum sa se manance de la mama ta, daca tu concomitent le faci cate-n luna si-n stele? :love7: Gatesti nenica foc continuu :love7: faci doar portie pe cap de locuitor? :love3:

ca la fiecare masa le faci altceva ... harnico! :love3:

tarta arata bine, dar baga si oleaca de fasii de gogosar sau ardei rosu pt culoare =))

Daa cam asa ceva ,poza de pe net..

post-405-13529732984203_thumb.jpg

Dar mama nu le-a legat asa ,sunt bine definite fasiile asa ca merge pus si alea...

Dani, nu mergem in acelasi loc, doar tot in Austria, asta e a 3-a locatie. De la granita mai sunt in jur de 900km, depinde de valea pe care mergem.

Geany, arata bine tarta aia, numai buna poate iesi cu ce vrei sa pui in ea.

Un salut tuturor!

Geany, sigur ca o sa iasa bine, n-are de ce.

Si eu as face mereu tarte de astea numai ca le-as manca numai eu.

Oua umplute ....ce pofta mi-e...chiar o sa fac intr-o zi, de-o pofta, asa.

azi cred ca sunt tuta rau :love7: , io tot nu pricep cum pui tarta aia (de la mama) in tarta ailalta (proprie)? o toci? ce-i faci? sunt in ziua cand insist :biggrin: , sorry! :love3:

Aha, deci tot departe. Noi am fost zoelden si a fost minunat. Este si Aqua Dome aproape. Uite-te si acolo, daca nu ati luat inca bilete. Apoi am fost pe o alta vale, unde era umbra tot timpul si - 20 grade. Dupa aceasta exp am zis ca nu mai vreau decat la cald (Al meu a stat cu febra si raceala in capat cateva zile)

Ce bine ca voi va ganditi inainte la revelion, eu tot asa as face, dar dl.any zice mereu ca-i prea devreme si uite-asa orbecaim sa cautam in ultimele zile mereu.

Si eu as face mereu tarte de astea numai ca le-as manca numai eu.

+ 1!!!

nu mananca d-l Any?

Le mananca, dar zice mereu ca-i raman pe stomac genul asta de tarte, indiferent daca le fac cu foietaj sau brise sau alt aluat fraged facut de mine.

Ce bine ca voi va ganditi inainte la revelion, eu tot asa as face, dar dl.any zice mereu ca-i prea devreme si uite-asa orbecaim sa cautam in ultimele zile mereu.

de aceeasi atitudine/raspuns ma lovesc si eu ... Si sa nu credeti ca atunci, in ult mom, se ocupa astia de nu raspund acu! tot stau si asteapta si atunci ... sa organizeze altul, sa plateasca ... mai tb doar sa ma duc sa ii culeg cu un microbus :biggrin: Dar sunt prietenii mei si ii iubesc asa lenosi/nehotarati cum sunt ... ca sunt simpatici, maaai! :love7:

Le mananca, dar zice mereu ca-i raman pe stomac genul asta de tarte, indiferent daca le fac cu foietaj sau brise sau alt aluat fraged facut de mine.

Sa stii ca mie imi plac, dar si eu le simt greu de digerat. Singura varianta light este sa nu fol deloc faina (Fara coca), ci sa faci doar cu ou+smantana de gatit inchegate cu branzeturi (parmezan, mozza etc). Dar of, course nu e chiar tarta, e mai degraba o omleta coapta. Insa garantat asa nu se lipeste.

Woooow DAni ce suflet mare si bun ai tu :biggrin: !

Dar ei au facut-o vreodata pentru tine? Sau ai facut mereu numai tu treaba asta? Inverseaza un pic rolurile sa vezi daca se comporta si ei la fel.

Noi suntem patiti si de-acum nu mai merge. Cand e de organizat ceva, toata lumea drepti si mana la buzunar :love7: !

Salutare tuturor din han.

Geany te-ai hotarat cu tarta cum faci?

2ut pumnii stransi pentru fete.

Daniella ce buna esti tu la casa omului, auzi si arvunit si platit, asa

prieteni sa tot ai :biggrin:

Good morning de dimineata!

Bia, succes fetelor! si zapada cata vreti https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/icon_cheers.gif !

Sorina imi pare tare rau de fete! n-ar trebui sa promita daca nu e convinsa ca isi tine promisiunea. Imi inchipui cat sunt de dezamagite dragele de ele. Eu nu am avut pe nimeni, mama a murit cand erau fetele mici si soacra-mea e bolnava, nu as lasa-o nici acum singura cu ele, deci n-am avut experiente de genul asta. Dar copiii nu trebuie "pacaliti" ca sa nu zic mintiti si cred ca ar trebui sa-i si spui.

Of! deja iar vine Revelionul?! Ce repede mai trece anul!

Cred ca anul asta il facem cu comunitatea romaneasca, anul trecut l-am facut cu comunitatea irlandeza https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/biggrin.gif . De obicei cineva ofera gazduire si fiecare contribuie in mod egal cu bani si mancare. Asa-i regula in ambele comunitati https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/biggrin.gif numai ca la irlandezi nu pui bani la gramada pentru bautura, ci isi duce fiecare ce consuma

Sa stii ca mie imi plac, dar si eu le simt greu de digerat. Singura varianta light este sa nu fol deloc faina (Fara coca), ci sa faci doar cu ou+smantana de gatit inchegate cu branzeturi (parmezan, mozza etc). Dar of, course nu e chiar tarta, e mai degraba o omleta coapta. Insa garantat asa nu se lipeste.

Bine astea fara blat ne plac mult la amandoi, dar sa nu fie umede. De ex flanul nu ne place, am facut o data si nu mai fac.

:tongue3: Desi e urata la gust e buna,e picanta, contine vinete,ardei /gogosar,conopida...

post-405-13529757819838_thumb.jpg

Pun aluatul de tarta il dau un pic la cuptor,pun intins in strat maglavaisul asta,apoi deasupra cel de ceapa cu mazare cu branza cu sunca ,legat cu ceva smantana si oua . :toothy9;

P.s Arata asa...

post-405-13529815506103_thumb.jpg

De mirosit miroase divin,ceva ce miroase atat de bine nu cred ca poate sa nu fie bun la gust,o sa le-o servesc calduta deseara cu salata verde.

P.S de p.s e bestiala..

post-405-13529833322686_thumb.jpg

post-405-1352983361259_thumb.jpg

Woooow DAni ce suflet mare si bun ai tu :toothy9; !

Dar ei au facut-o vreodata pentru tine? Sau ai facut mereu numai tu treaba asta? Inverseaza un pic rolurile sa vezi daca se comporta si ei la fel.

Noi suntem patiti si de-acum nu mai merge. Cand e de organizat ceva, toata lumea drepti si mana la buzunar :lol: !

Recuperez banii dupa ce platesc rapid, ca daca stau si cu plata dupa ei, chiar nu se mai merge nicaieri... Nu, nu m-am ars, ca sunt buni platnici ..., dar mai fac tarantele ... sa-mi dea emotii asa ... Daca ii las pe ei sa organizeze ceva, ramanem la cabana plapumioara! :tongue3: ... iar eu ca si fiica-mea suntem cu dor de duca =))

Alaltaieri seara i-am zis lui tati sa ne duca la nasi (Sibiu). Am intrebat-o pe picea daca vrea ... sa mergem la nasa si i-am dat-o si la tel si i-a zis: nasa, nasa buna, vin a tine! Glumesti? Cum sa nu vrea ea pa-pa! De atunci spune: tati- nasa, nasa ... masina pa-pa :lol: ! Of course nu o cunoaste pe nasa-sa, ca nu s-au vazut de mai bine de 1 an ... Dar de atunci e cu mana pe valiza si zice: bagaju ... nasa ... =)) mori de ras ...

Bine astea fara blat ne plac mult la amandoi, dar sa nu fie umede. De ex flanul nu ne place, am facut o data si nu mai fac.

si mie la fel, sa nu fie umede! :tongue3:

:tongue3: Desi e urata la gust e buna,e picanta, contine vinete,ardei /gogosar,conopida...

Pun aluatul de tarta il dau un pic la cuptor,pun intins in strat maglavaisul asta,apoi deasupra cel de ceapa cu mazare cu branza cu sunca ,legat cu ceva smantana si oua . :toothy9;

am priceput acum :lol: ... e sub forma de ...papara ... :lol:

spor la treaba!

Fetelor, am mare nevoie de un sfat de la voi!!!

Luna viitoare ajung in Bucuresti de la Istanbul si plec apoi catre Cluj, iar diferenta intre cele 2 zboruri este de 50mim. Intrebarea mea este:oare reusesc sa ma incadrez cu tot in cele 50 minute sau nu? Si cam care e probabilitatea ca zborul de la Instanbul sa aiba intarziere? alternativa ar fi sa dorm o noapte in Bucuresti (stiti cumva cum e hotelul Rin?) si sa zbor a doua zi dimineata catre Cluj.

Bia, eu zic ca nu-ti ajunge daca sunt doua zboruri diferite, adica nu e Istanbul - Cluj cu escala la Bucuresti

Chiar daca ajunge la timp, pana cobori, pana iti vin bagajele, apoi trebuie sa faci check in iar Eu zic ca e prea scurt timpul

despre intarzieri nu am habar, depinde de zi si de noroc. Dar in caz de intarziere te duci la ghiseul companiilor (Si intarziata si cealalta) si iei dovezi ca nu ai prins zborul din pricina lor. Trebuie sa-ti gaseasca loc in urm avion si sa-ti asigure cazarea, sau iti recuperezi ulterior banii.

E aceeasi companie si cea cu care vii din Istambul si cea cu care zbori acs? Daca este un bilet unic, cu escala, te asteapta sau te plaseaza automat pe urmatorul zbor.

In principiu, daca e zbor cu escala, ai doar tranzit, fara control vamal si cred ca reusesti in 50 min, ca nu e asa de mare aeroportul, repede bati la pas toate terminalele. Daca insa nu e zbor unic cu escala, nu cred ca prinzi pt ca trebuie sa treci pe la vama/control pasapoarte + bagaj in Bucuresti si asta inseamna sa stai la coada. Sigur nu prinzi!

In alta ordine de idei, este un hotel 4 stele, parca cu 50 eur /noapte, chiar peste drum de aeroport (Dar nu poti merge pe jos cu valiza), insa nu stiu nici cum se cheama si nici cum o fi. Banuiesc ca e special pt cei care au orar de zbor la ore imposibile, sau vin din provincie, sau pt escala scurta ... Cam toate aeroporturile din lume au in zona macar un hotel.

Sincer, nu am facut escala la Bucuresti niciodata, dar am avut 1 ora in alte aeroporturi mai mari si a functionat, desi era de alergat nu gluma ...

Bia, eu zic ca nu-ti ajunge daca sunt doua zboruri diferite, adica nu e Istambul - Cluj cu escala la Bucuresti

Chiar daca ajunge la timp, pana cobori, pana iti vin bagajele, apoi trebuie sa faci check in iar Eu zic ca e prea scurt timpul

Asa ma gandeam si eu....sunt doua zboruri diferite.