Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

La hanul "Arta culinara"

Featured Replies

Spor Anutza...te-ai apucat de fursecarit?

Nu m-am apucat Stella. Cum ii ziceam si lui Yoyo la topicul cu crinkles, ma apuc cu 2 zile inainte de Ajun.

Trufele tale se fac unu doi, pentru raffaello nu trebuie foc, crinklesii se face mai intai aluatul si a doua zi o sa-i coc.

Astia-s batuti in cuie deocamdata. Sa vad ce mai pun pe langa anul asta ca m de unde alege.

Hai ca mai am numa' oleaca de calcat :)

La mine soare si frumos, 5 grade si un raset de soare :)

Obosita ca dupa ziua mea, am petrecut ieri pentru craciun cu colegii si dupa carciuma ne-am dus la bowling...doare degetul mare si umarul ca dupa 4 ore de dat cu "greutatile"...acum sunt adormita si n-am chef de nica. Dar nu sunt singura :(

Uma, o baie fierbinte , un vin fiert si la nani.

Anutza, eu o sa ma apuc zilele astea, ca tre sa fac o gramada

Uma, o baie fierbinte , un vin fiert si la nani.

Anutza, eu o sa ma apuc zilele astea, ca tre sa fac o gramada

Imi imaginez, in plus ai toata orchestra care le asteapta, ca in fiecare an :):

Eu vreau sa-mi fac curaj sa fac macar biscuitii tai sarati si aia cu fistic, si aia cu "saruturi". Teoretic nu se fac greu, practic daca-i arde cuptorul ma depresez amarnic.

Nu o sa cumpar o sticla de whisky, asa ca ma intreb daca o crema cu somon, nu ar merge gin??

Eu vreau sa-mi fac curaj sa fac macar biscuitii tai sarati si aia cu fistic, si aia cu "saruturi". Teoretic nu se fac greu, practic daca-i arde cuptorul ma depresez amarnic.

Nu o sa cumpar o sticla de whisky, asa ca ma intreb daca o crema cu somon, nu ar merge gin??

Coffe, dupa mintea mea cred ca merge orice fel de tarie. De exemplu, fata de unde am luat reteta a pus brandy. Si tot ea mi-a zis ca-s deliciosi cu crema de somon. Cu crema de somon o sa-i incerc si eu, abia astept.

Sfatul meu e sa nu-i faci mari, am scris la reteta gramajul pentru fiecare biluta cand o formezi.

Ma gandeam ca ginul merge bine cu somonul, coniacul merge mai bine cu branzeturi.

Offf, planuri, sa vedem ce iese!

Stella as vrea eu, numa' ca suntem cu totii la munca :) Adormiti, durerosi si asteptam cu nerabdare ora de plecare acasa.

Coffee nu cred ca merge ginul, nu de alta dar e una din spirtuasele cu o aroma tare. Daca n-ai vizky, merge un coniac cred.

Stella as vrea eu, numa' ca suntem cu totii la munca :) Adormiti, durerosi si asteptam cu nerabdare ora de plecare acasa.

Coffee nu cred ca merge ginul, nu de alta dar e una din spirtuasele cu o aroma tare. Daca n-ai vizky, merge un coniac cred.

Uite vezi, de aia-i bine cand intreaba omul si nu face chiar de capul lui :( B) !

Eu am facut choix-urile pentru o portie de profiterol. Le umplu maine pe maine seara

Se intorc socreii din deplasare, asa ca ii astept la mine la cina.

post-13-13555205756233_thumb.jpg

Bonsoir!

Abia acum am reusit sa ies din bucatarie. Am dezosat doi iepuri-unul mai mare si unul mai mic. La primul (cel mic) a fost chin, la al doilea a mers ceva mai repede. Ce pot sa zic? Any, te admir ca ai facut asemenea minunatii.Mi-am dat seama ca mi-am ales bine meseria-nu eram buna de macelar sau bucatar ca mureau oamenii de foame la ce viteza de melc turbo am avut! :71:

La partea unde e coloana nu am reusit sa desprind peste tot fara sa rup pielea. In rest m-am descurcat destul de bine. Am avut cutite foarte ascutite si foarte bune (semi-pro cica sunt). Cu toate astea pe youtube nenea ala lucra mult mai repede si parea mult mai usor :lol:

In concluzie, merit sa ma pup singura! Tare priceputa si harnica mai sunt! (ati constatat ca mi-au murit laudatorii, nu? =)) =)) =)) )

Bobita, da' tu crezi ca eu sunt macelaritza :71: ?

Eu cand am vazut filmuletul imi venea sa m-apuc pe loc, atat de usor mi s-a parut. Jur. Dar era prea tarziu.

Insa a doua zi dupa ce l-am aranjat, imi venea sa ma pup singura atat de mandra eram si sigur n-am sa uit chestia asta. Exact cum zici tu.

Bravo bravo bravo! Ai sa vezi ca o sa aiba gust si mai bun cand o sa-l mancati, asta pentru ca o sa fie preparat de tine cap coada :lol: !

Va mai las si o tarta cu zucchine si morcov, tot pe maine seara e, era s-o si ard daca mai stateam mult pe-aici. Asa e bronzata numai bine.

post-13-13555231399345_thumb.jpg

Moama, ce entuziaste sunteti! mai ca-mi vine sa ciopartesc si eu vreunul. Da' n-am!

Bravo, Bob, doi din prima!

Bobita, da' tu crezi ca eu sunt macelaritza =)) ?

Eu cand am vazut filmuletul imi venea sa m-apuc pe loc, atat de usor mi s-a parut. Jur. Dar era prea tarziu.

Insa a doua zi dupa ce l-am aranjat, imi venea sa ma pup singura atat de mandra eram si sigur n-am sa uit chestia asta. Exact cum zici tu.

Bravo bravo bravo! Ai sa vezi ca o sa aiba gust si mai bun cand o sa-l mancati, asta pentru ca o sa fie preparat de tine cap coada =)) !

Nu, dar cred ca esti mult mai priceputa ca mine! :lol:

O sa fac unul pentru noi si unul pentru socrii. Sunt tare curioasa cum o sa iasa. I-am pus in vin pana maine dimineata pt ca sunt din cei de curte si nu as vrea sa aiba carnea prea atoasa.

O sa pun fotografii la topicul creat de tine. Multumesc mult pt idee si tehnica =)) :71:

Moama, ce entuziaste sunteti! mai ca-mi vine sa ciopartesc si eu vreunul. Da' n-am!

:lol: Multumesc, Pusa!

Cred ca au suparat-o rau pe mama de a vrut sa taie doi odata. Initial am vrut sa duc unul socrilor si unul sa-l fac pt noi. Bunicii i-au taiat si au zis ca-s prea mititei si ca sa fac eu friptura si sa trimit socrilor. Dupa dezosare am constatat ca pot face doua rulade :71: Asa se explica harnicia mea-de nevoie!

=)) Hai ca tu esti asa de priceputa cu prepararea purceilor de la a la z, asta-i floare la ureche pentru tine.

Nu, dar cred ca esti mult mai priceputa ca mine! :lol:

O sa fac unul pentru noi si unul pentru socrii. Sunt tare curioasa cum o sa iasa. I-am pus in vin pana maine dimineata pt ca sunt din cei de curte si nu as vrea sa aiba carnea prea atoasa.

O sa pun fotografii la topicul creat de tine. Multumesc mult pt idee si tehnica =)) :71:

Pai eu ce sa mai zic de tine ca ai dezosat 2 din prima????

Asteptam poze, ultimul pe care l-am facut a iesit ceva de vis.

Si-ai sa vezi, oricum l-ai face, e bun si a doua zi, merge reincalzit si parca e si mai bun =)):

Stella as vrea eu, numa' ca suntem cu totii la munca :lol: Adormiti, durerosi si asteptam cu nerabdare ora de plecare acasa.

Tot e bine ca se gaseste coniac si-n ambalaje mai mici.

Eu maine ma tin de cuvant si incerc sa pozez ceva dar nu mie clar ce. Ca am luat o punga din congelator si in afara de crocodil, ca am auzit ca e la moda, cangur si strutz, nimeni nu stie ce e , sau nu recunoaste!

O sa fie palpitant cand voi constata ce se afla acolo, atunci voi afla si reteta.

edit ca sa nu uit: imi trecea prin cap sa dezosez ratusca pe care n-am achizitionat-o si s-o umplu cu varza murata. Noroc cu bobita ca tot zicea de dezosat ca altfel bagam varza murata ca disperata inauntru fara sa scot oasele!

Asta e in stadiu de proiect, depinde de rata , de varza, de mofturi, de socoteli!

Stella as vrea eu, numa' ca suntem cu totii la munca :71: Adormiti, durerosi si asteptam cu nerabdare ora de plecare acasa.

Tot e bine ca se gaseste coniac si-n ambalaje mai mici.

Eu maine ma tin de cuvant si incerc sa pozez ceva dar nu mie clar ce. Ca am luat o punga din congelator si in afara de crocodil, ca am auzit ca e la moda, cangur si strutz, nimeni nu stie ce e , sau nu recunoaste!

O sa fie palpitant cand voi constata ce se afla acolo, atunci voi afla si reteta.

edit ca sa nu uit: imi trecea prin cap sa dezosez ratusca pe care n-am achizitionat-o si s-o umplu cu varza murata. Noroc cu bobita ca tot zicea de dezosat ca altfel bagam varza murata ca disperata inauntru fara sa scot oasele!

Asta e in stadiu de proiect, depinde de rata , de varza, de mofturi, de socoteli!

Pusa, are mama si niste rate! Daca faci tu studiu de caz ma iau si dupa tine si le dezosez si pe alea :lol:

Uite vezi, de aia-i bine cand intreaba omul si nu face chiar de capul lui :biggrin: :occasion15: !

Mie place gin si tonic, de aia stiu :)

Si eu facut sarmale cu care umplut ratza ( dezosata de macelar=)))

Buna dimineata la han.M-am sculat sa dau drumu-n casa lui nea fiocco, ca afara ploua mocaneste de ieri seara :biggrin:

asa ca acum ca l-am uscat si l-am hranit, se foieste pe langa mine, pana si-o alege locul de zacut.

Eu azi am doua repetitii, pentru concertele de copii ce urmeaza de luni pana vineri ...cu muzica de serii TV :occasion15:

Salutari la tot hanul, si numai bine la toata lumea.

de diseara incep actiunea fursecarit , alea alea ....