Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

La hanul "Arta culinara"

Featured Replies

Lili, mult noroc îţi doresc, să ai parte de o familie cumsecade. Am mai tot auzit şi cunosc chiar eu persoane care au fost aşa, pe la familii, şi le-a fost bine.

Noi ne-om gândi cu drag la tine. Dacă poţi să dai şi câte un semn ne bucurăm. (M-am făcut purtător de cuvânt la han :lol: da-s convinsă că toţi gândesc aşa).

Drum bun şi capul sus https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/6.gif

Exact! :lol:

corect!

Paii eu nu am mai patit asa ceva! :lol: sunt f.f. atenta,dar am fost la un magazin mai departe de mine,eram si cu sotul,si am achizitionat intai niste cotlet la raionul de carne si carnatii erau la o alta vitrina mai incolo,am ales ca mi-au facut cu ochiul fro' 2 sortimente ca aratau tare bine,si am intrebat unde trebuie sa platesc,si daca trebuie sa platesc separat,au zis ca nu sa platesc la carne,m-am dus am platit ,am luat restul am luat carnea,dar aia carnatii ii pusese in hartie ii cantarise tzipase la ailalta cat sa-mi opreasca dar ii pastrase langa cantar dupa vitrina,ea nu mi i-a mai dat ,si chiar am mai zabovit in magazin ca boscorodeam cu sotul cat costa toba ca arata bine etc,si-a luat si sotul niste bani din portofel ca ne-am despartit,eu sa ma duc dupa bub' el cu alte treburi si toate astea s-au petrecut inauntru ,nu mai era nimeni decat noi si vanzatoarele ,am mai vazut obiceiul asta,de exemplu: ,cer si un salam,mi-l cantareste,si-l tine langa cantar dupa virtina,cer si branza la fel,platesc imi da restul si apoi mi se da pachetele,si aia e ,ca daca nu ti le da pe toate... :lol: deaia,abea acasa am vazut normal...

Asta-i achizitia!

post-405-13553961578272_thumb.jpg

Paii eu nu am mai patit asa ceva! :lol: sunt f.f. atenta,dar am fost la un magazin mai departe de mine,eram si cu sotul,si am achizitionat intai niste cotlet la raionul de carne si carnatii erau la o alta vitrina mai incolo,am ales ca mi-au facut cu ochiul fro' 2 sortimente ca aratau tare bine,si am intrebat unde trebuie sa platesc,si daca trebuie sa platesc separat,au zis ca nu sa platesc la carne,m-am dus am platit ,am luat restul am luat carnea,dar aia carnatii ii pusese in hartie ii cantarise tzipase la ailalta cat sa-mi opreasca dar ii pastrase langa cantar dupa vitrina,ea nu mi i-a mai dat ,si chiar am mai zabovit in magazin ca boscorodeam cu sotul cat costa toba ca arata bine etc,si-a luat si sotul niste bani din portofel ca ne-am despartit,eu sa ma duc dupa bub' el cu alte treburi si toate astea s-au petrecut inauntru ,nu mai era nimeni decat noi si vanzatoarele ,am mai vazut obiceiul asta,de exemplu: ,cer si un salam,mi-l cantareste,si-l tine langa cantar dupa virtina,cer si branza la fel,platesc imi da restul si apoi mi se da pachetele,si aia e ,ca daca nu ti le da pe toate... =)) deaia,abea acasa am vazut normal...

Asta-i achizitia!

Wooooow!!!!!!!! :71: Am salivat instant! :lol:

Pofta buna Geany si sa va ganditi si la mine cand infulecati! =))

Servus Lilica , unde esti ?

Stella, sunt acasa.

Sambata dimineata plec.Uff, am niste emotii.

Sper sa fie bine

Lili te pup! :lol: iti tin pumnii,si stii, sa ma suni pt. fiecare flecustet,fie si doar ca sa mai vb. nu mai spun de probleme daca s-or ivi stii ca poti conta pe mine,atat cat te-asi putea ajuta :lol:

Pana acum am umblat sa cumpar cadou pt.o colega de a lui Alex,

Giorgi, tu esti mai oropsita ca mine! :lol:

Io inca nu m-am zbatut singura sa cumpar cadou gagicilor. Dar drept e ca l-am insotit o data ca sa-l inspir.

Paii eu nu am mai patit asa ceva! :71: sunt f.f. atenta,dar am fost la un magazin mai departe de mine,eram si cu sotul,si am achizitionat intai niste cotlet la raionul de carne si carnatii erau la o alta vitrina mai incolo,am ales ca mi-au facut cu ochiul fro' 2 sortimente ca aratau tare bine,si am intrebat unde trebuie sa platesc,si daca trebuie sa platesc separat,au zis ca nu sa platesc la carne,m-am dus am platit ,am luat restul am luat carnea,dar aia carnatii ii pusese in hartie ii cantarise tzipase la ailalta cat sa-mi opreasca dar ii pastrase langa cantar dupa vitrina,ea nu mi i-a mai dat ,si chiar am mai zabovit in magazin ca boscorodeam cu sotul cat costa toba ca arata bine etc,si-a luat si sotul niste bani din portofel ca ne-am despartit,eu sa ma duc dupa bub' el cu alte treburi si toate astea s-au petrecut inauntru ,nu mai era nimeni decat noi si vanzatoarele ,am mai vazut obiceiul asta,de exemplu: ,cer si un salam,mi-l cantareste,si-l tine langa cantar dupa virtina,cer si branza la fel,platesc imi da restul si apoi mi se da pachetele,si aia e ,ca daca nu ti le da pe toate... :lol: deaia,abea acasa am vazut normal...

Asta-i achizitia!

Wooooow!!!!!!!! =)) Am salivat instant! :lol:

Pofta buna Geany si sa va ganditi si la mine cand infulecati! =))

Mhhaamm! Ca si asa au fost cu peripetii =))

Lili, si eu iti urez sa-ti fie bine unde te duci, sa ajungi la o familie cu oameni cumsecade, sa merite efortul pe care o sa-l faci, sa fie DD alaturi de tine si cum spun si fetele, daca mai ai timp sa mai dai si un semn! :lol: :71: :lol: =))

Lili, drum bun si mult noroc! Sper sa dai peste oameni de treaba si sa-ti fie bine!

Vai ce vorbarete ati fost https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/laugh.gif, atmosfera de sarbatori! Zoazorico, am ras cu lacrimi de apretatul tau

Am fost ieri la serbare, a fost minunat. Spectacol in toata regula. De la 7 la 9 seara.

Fiecare clasa a pregatit cate ceva si in intervalele dintre scenete ne-au cantat orchestra scolii, corul scolii, chitaristele din clasa a5-a, cele din clasa a6-a, dans irlandez.

V-am spus ca clasa Andreei a pregatit Beauty and The Beast. Andreea a fost imparatul, si-a jucat rolul bine, dar fata care a fost Beast a fost totala!! Cand au terminat era un vacarm in sala de ziceai ca suntem la concert rock https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/biggrin.gif

Apoi Andreea a avut un solo cu "little Things" - One Direction, s-a acompaniat la chitara si a cantat superb. Antonia a pus tot sufletul in rolul ei din Annie....ce mai incolo-ncoace, am fost foarte mandri de ele. Au cantat si in orchestra, si in cor, si la chitara, au fost peste tot

Andreei ii pare rau ca termina scoala primara https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/smile.gif la liceu n-o sa mai faca show-uri

Astazi se duc cu colinda la spital si maine la o casa de batrani

Servus Lilica , unde esti ?

Stella, sunt acasa.

Sper sa fie bine

Cu dreptul sa pleci! Sunt asa de fericita pentru tine! Vezi ca vine soarele atunci cand speri si crezi? :lol: :lol:

Sa fie cum iti doresti, si dupa sufletul tau mare si bun! Esti luptatoare si-s mandra de tine!Sa n-ai emotii: va fi bine!:71:

Hello!!!! :lol:

Si la noi este soare, insa la noapte s-a anuntat -15 sau -16 grade Celsius, Brrr!

Stella, mie imi place de omul meu cand spune urarile pe care le mai stie de copil cand mergea la colindat, ceva de genul: Ia mai da un leu matusa, Ca de nu ma chiş pe uşă. :lol: Si isi aminteste cu drag cum mergea la colindat, cat a crescut la tara la bunici si primeau nuci, mere, colaci si se duceau si mascaţi.

Pana acum am umblat sa cumpar cadou pt.o colega de a lui Alex, desteptul de el uitase si astazi isi impart cadouri intre colegi la scoala. Fata respectiva si-a dorit un ceas si chiar am gasit ceva dragut, sper sa-i si placa. Si a trebuit sa ma intalnesc si cu desteptul sa-i dau cadoul. Of, copiii astia!

O zi buna va urez!

Giorgie, vezi c-am deschis subiect cu colinde si amintiri! Tot aici, la OFF.Ar fi fgrumos sa ne povestim, sa ne amintim...

Giorgie, vezi c-am deschis subiect cu colinde si amintiri! Tot aici, la OFF.Ar fi fgrumos sa ne povestim, sa ne amintim...

Eventual sa-l pun pe omul sa scrie urarile pe care le spunea la colindat, eu din pacate nu am amintiri din astea, nu am fost niciodata la colindat. Am vazut subiectul si mi-a placut ce am gasit acolo.

Colegii de pe-aici au inceput sa-mparta cadouri. Dar normal ca io nu-s colega cu ei, nu capat nica! :lol:

Nu mai fi supalata, uite am gasit eu doi mesageri care sa-ti aduca si tie cadouri.

post-88-1355401425353_thumb.jpg

post-88-13554014302235_thumb.jpg

Colegii de pe-aici au inceput sa-mparta cadouri. Dar normal ca io nu-s colega cu ei, nu capat nica! :71:

Nu mai fi supalata, uite am gasit eu doi mesageri care sa-ti aduca si tie cadouri.

Dragut din partea lor ca ne-au adus si noua o bomboana, o maslina (suntem si muuuuuulti romani aici - 2).... Si mie care-mi place sa primesc (dar sa si dau!) cadouri.... Mda, draguti colegi!

Si-o coada de matura era buna...

In fine, hai sa-mi revin, ca prea-s frumusei mesagerii! :lol: Saru'mana pentru sustinere! :lol:

Fox! :71: uite chiar o pastram pt. tine sa o pui la colectie! :lol:

post-405-13554020105626_thumb.jpg

De papa te invit la topicul ce gatim azi ,ca sa vezi ce am crosetat,sper sa-ti placa :lol: dar pe seara pun de o tochiturica' cu branza de oi ,mamaliga si muraciuni'

Giorgi, tu esti mai oropsita ca mine! :lol:

Io inca nu m-am zbatut singura sa cumpar cadou gagicilor. Dar drept e ca l-am insotit o data ca sa-l inspir.

Este doar o colega de clasa, asa mi-a zis, nu tine la ea in mod deosebit, ca atunci nu ma ruga pe mine sa-i cumpar cadoul. Dar trebuia sa fie si ceva sa nu se faca de ras.

Fox! :lol: uite chiar o pastram pt. tine sa o pui la colectie! =))

De papa te invit la topicul ce gatim azi ,ca sa vezi ce am crosetat,sper sa-ti placa :lol: dar pe seara pun de o tochiturica' cu branza de oi ,mamaliga si muraciuni'

Sar'naaaaaa! :71: =))

Este doar o colega de clasa, asa mi-a zis, nu tine la ea in mod deosebit, ca atunci nu ma ruga pe mine sa-i cumpar cadoul. Dar trebuia sa fie si ceva sa nu se faca de ras.

Asa s-a obisnuit de cativa ani, de sarbatori sa schimbe mici atentii intre ei, mie tare imi place obiceiul, ii sensibilizeaza, ii face mai atenti unul cu celalalt.

Ce am vrut sa spun este ca si eu ca si Georgiana alergam de multe ori dupa cadouri, caci ei nu aveau

timp si de multe ori nu stiau ce sa cumpere. Sa nu mai spun ca erau imprastiati si deseori aveam

intalnire la scoala cu ei sa le dau pachetul. Asa ca Georgiana nu esti singura :lol:

Lili drum bun, sa ai parte de o familie cumsecade cu oameni buni si intelegatori. Fii increzatoare, va fi bine.

Geany bune carnurile cumparate, uitate si recuperate, arata minunat :lol:

Foxy uite pentru tine de la mine :71: Frumos era sa vina si pentru voi cu `omaslina, o grisina` dar

na, tu sa fi sanatoasa.

Am uitat sa o felicit pe Alpha pentru fetele sale minunate. Sa va fie de bine spectacolul, bravo :appl:

Zau c am ris cu lacrimi citindu va. Fi v ar apretul de ris, si vinul fiert.....

Io shed in garaj, la un pahar de vin (in garaj, ca sa pot fuma) si mr. Ariel ma priveste nedumerit. O fi crezind ca de la vin mi se trage veselia, si cind colo e de la apret.

pai las-o si tu mai moale cu apretul =))

da' de vin nu ma las. Ca beutura-i buna, daca te tii de ea :appl:

Buna dimineata la han :) ....Ariel, ma bucur ca dai pe la han...

Vedeti ca daca vorbii de apret si de mamitza mea, aseara dadui , cautand retete de fursecarit, peste o scrisoare scrisa de tata in....77

in care imi dadea reteta de chec a casei ( de la mamitza citire) . deci daca tot ma trezii ca babili, macar pusei sa fac checul coplariei .

poate sa leg reteta de de coada *marlenei* a lu' geani...vaz eu, ca poze nu facui( era prea devreme).

Doar mister Fiocco ( proaspat venit din gerul de afara, ca dupa obiceiul lui de motan, a haladuit , numai el stie, unde)e pe aici cu mine, dar el e latit pe covor, sa s e incalzeasca .n-am timp sa fac foc la semineu , ca am repetitii, alea alea....oi face pe wend cand o sa stau la gura sobei :) si o sa fursecaresc la greu , probabil :)

Va pun rapidulescu reteta aici ( clasica cu pahare si linguri :) )

3 galbenusuri se freaca cu un pahar (de cca 200) de zahar , se adauga 3 linguri ulei si 3 linguri lapte, acelasi pahar umplut cu faina, si oleac de preaf de copt , si albusurile spuma.

se pun cate 3 linguri in tava, se presara cu rahat, nuci si stafide si tot asa pana sus. ei eu aici am variat. impartit aluatul in 2, unul amestecat cu cacao( van houten svp :) , ca de aia mai aveam in casa =)) )si am zebrat...cum nu am rahat am pus nuci, stafide, goji, ciocolata cubulete si oleac de ghimbir...si o sa-l duc la orchestra ...asa ca tot n-o sa am poze cu el :) )

O zi minunata va doresc. Gianinoooooooo, ce face Bub?? au serbare in curand?

costumatii ceva?? te pupescu, si pupa Bubu national.

Bre azi e 13, mie 13 imi poarta noroc, ceea ce va doresc si voua. :appl:

Stella, io zilnic trec pe aici, numa ca uneori imi tin gura-nchisa. Nu ma stirniti, ca nu se stie daca ma mai opresc...

hello si o zi fromoasa foc!

eu la pauza de pranz manichiura

si maine la pauza de pranz coafat si tratament cosmetic facial...

sambata serbare cu Craciunita ....

Un taciune si-un carbune , spune bre Gianino, spune =))....vezi ca si io mi-s poiata cateodata .

Si doar de aia e hanul deschis , sa palavragim si sa ne veselim.

Maine cand vine domnul sotz , fa-i un pahar di jin shiert, ca la carte si far' de dafin .

Asa Stellina, pune aici regulile la avizier! deci, Jeanneto continua!

La gat harshait e buna tuica fiarta..cu toate ca nici vinul nu vad ce rau sa faca :)

Eu ma dreg cu o bautura scotiana, Hot Toddy -whiskey, lamaie, miere (sau zahar) si apa fiarta (ei pun ceai). Scoate raceala din tine mintenas :)

stiam ca e buna tuica fiarta la raceala, la stomac, iar daca e sa te iei dupa ardeleni, cam la orice boala (pe principiul omoara orice microb) ... doar nu degeaba se spune ca ardelenii dau si la copii, in loc de lapte palinca ...

La gat nu-s as de convinsa, ca gatul iritat, trebuie intr-adevar tratat cu sterilizante, dar sa fie si emoliente, nu agresive/acide/iritante ... Palica/tuica, alcoolul in general parca sunt cam arzatoare pe gatlej ...

Eu pun la vinul fiert (rosu, demidulce, cu tarie medie): zahar, mar musai (si eventual portocala bio, sau fara coaja, daca e cu coaja aceasta o adaug la sfarsit, cand sting focul) taiate cuburi, baton de scortisoara rupt, vero 2 cuisoare (nu multe ca-s si astea's amare), 1 boaba de cardamon daca am, nucsoara nemacinata 1 bucatica - daca am. Regula de baza e nu mai mult de 3 condimente, pt ca gustul devine prea puternic aromat si neplacut... Si musai mar.

Piper si zahar la tuica fiarta.

De foi de dafin la bauturi calde nu am mai auzit ...dar pana la voi nici de ciorba/bors de fasole boabe cu paste in ele.... ca si de atatea altele... Asa s-o pune la Moldova :)

Teo are peste 2 ani jum?

Face 2 ani jumate peste cateva zile. E nascut in iunie, geaman ca tati si ca bunicul. Faza tare, barbate-miu e nascut in aceeasi zi ca si tatal meu.

Eu, in vinul fiert, imi place sa pun si cuisoare in plus la ce a enumerat Uma. Dafin nu am pus insa niciodata :)

Multi ani sanatosi inainte, la fel de ordonat ca si acum! E baiat si e mai maricut cu 1.5 luni ca a mea si nu face dezmat in casa ... deci e copil bun, sau e bine sa ai 2 ... !

Zau c am ris cu lacrimi citindu va. Fi v ar apretul de ris, si vinul fiert.....

Io shed in garaj, la un pahar de vin (in garaj, ca sa pot fuma) si mr. Ariel ma priveste nedumerit. O fi crezind ca de la vin mi se trage veselia, si cind colo e de la apret.

asa e, povestea cu chilotii apretati a fost beton

doar zerda nu iese la interval cu povestea ei...

nu e frigulet la tine in garaj? sau de la vinutz nu mai e cazul? :)

Bai, e friguletz, dar ii mai bine decit afara. Macar e la dos...ca-n vorba tiganului "poa' sa fie cit de frig, numa' vintu' sa nu bata".

In casa n-am fumat niciodata, asa ca garajul e un compromis bun. Si daca mai bei si niste vin, zau nu mai simti nica :appl:

Sper sa fie bine

Lilisor, unde? in ce zona?

sa ai parte numai de bine

Geany bune carnurile cumparate, uitate si recuperate, arata minunat

Da! Pai nu aveam un obiectiv exact,am zis :mac' sa vad ce vad' ,ciocanele de pui si snitele tot le-am facut,desi ai mei berbanti sunt carnivori ,ii mai pacalesc cu paste cu pizza cu supita si ciorbita de legume,ba chiar oua ochiuri sau o omleta destea, :appl: dar cand am vazut cotletul ce frumos si proaspat arata,(nu mai stiu pretul exact dar mai putin de 20 de lei kg. fara os ) si carnatii in matz,nu in plastic astia mai scumpei intre 26 si 29 de lei kg.,dar mai bine mai rarut si mai dragut decat mult si prost ,am mai spalat fatza'' cu o salata,maine oi vedea,mai subtirel ca nu se poate chiar asa =))

Stella, io zilnic trec pe aici, numa ca uneori imi tin gura-nchisa. Nu ma stirniti, ca nu se stie daca ma mai opresc...

+ 1 si eu sunt la fel,dar deaia e han,cand avem timp si chef sa stam la cioace,asa ca desfasoara-te in voie :appl: