December 12, 201213 yr comment_174411 Georgi, ce frumos e la voi! Vad ca in Bucuresti e mai mare zapada ca la noi Stella, ce fain ca v-au dus la cina! Mi-e pofta si mie de fondue. Nu am mai mancat de ceva vreme, adica de vreo 2 ani. Trebuie sa scot vasul de la naftalina si sa fac si eu cat mai am branza din Belgia Report
December 12, 201213 yr comment_174413 Buna dimineata!am o rugaminte daca se poate sa ma ajutati,caut o reteta de placint cu mere, de post,fara margarina,fara drojdie,dar nu gasesc.Tot ce am gasit a fost ori cu una,ori cu alta din cele doua.Ma gandeam, poate stiti voi o reteta simpla.Multumesc Report
December 12, 201213 yr comment_174416 Buna dimineata!am o rugaminte daca se poate sa ma ajutati,caut o reteta de placint cu mere, de post,fara margarina,fara drojdie,dar nu gasesc.Tot ce am gasit a fost ori cu una,ori cu alta din cele doua.Ma gandeam, poate stiti voi o reteta simpla.Multumesc Vezi aici https://forum.artaculinara.ro/topic/3325-foaie-de-placinta-de-post/ Report
December 12, 201213 yr comment_174417 Destiny, uite aici am gasit eu: https://forum.artaculinara.ro/topic/3325-foaie-de-placinta-de-post/ Acum am vazut ca Geany, a fost mai rapida! Report
December 12, 201213 yr comment_174418 Buna dimineata!am o rugaminte daca se poate sa ma ajutati,caut o reteta de placint cu mere, de post,fara margarina,fara drojdie,dar nu gasesc.Tot ce am gasit a fost ori cu una,ori cu alta din cele doua.Ma gandeam, poate stiti voi o reteta simpla.Multumesc Vezi aici https://forum.artaculinara.ro/topic/3325-foaie-de-placinta-de-post/ Destiny, uite aici am gasit eu: https://forum.artaculinara.ro/topic/3325-foaie-de-placinta-de-post/ Acum am vazut ca Geany, a fost mai rapida! Va multumesc mult. Report
December 12, 201213 yr comment_174419 Buna ! La noi ninge marunt si des,e f. intunericios si frig Din ciclul: sf. lumii vine,se apropie sau a si trecut azi o sa avem 12.12 .2012,ora 12,12...ia sa vedem ce se intampla... Va spun eu:'' nimic ''! O zi faina tuturor! Report
December 12, 201213 yr comment_174420 Destiny, uite aici am gasit eu: https://forum.artaculinara.ro/topic/3325-foaie-de-placinta-de-post/ Acum am vazut ca Geany, a fost mai rapida! Va multumesc mult. Daa lui Zoaza ii iese asta super bine,mi-a spus ca ea pune putin praf de copt Report
December 12, 201213 yr comment_174421 Buna dimineata!am o rugaminte daca se poate sa ma ajutati,caut o reteta de placint cu mere, de post,fara margarina,fara drojdie,dar nu gasesc.Tot ce am gasit a fost ori cu una,ori cu alta din cele doua.Ma gandeam, poate stiti voi o reteta simpla.Multumesc 'Neata! Foile din comert sunt de frupt? Ma refer la alea subtiri, de patiserie...Sau, poti sa le faci tu. Am incercat reteta postata de Theodora si mi-ai iesit foarte bune: [i]4 linguri de ulei 8 linguri de apa calaie 2 oua batute usor putina sare 3 cani de faina,aprox... Pun uleiul,apa,ouale si sarea in lighean, se amesteca putin apoi se pune faina putin cate putin pana ai rezulta un aluat elastic si destul de tare...nu f tare insa si faina s-ar putea sa nu o ia toata, de aia se pune incet incet...o sa va dati seama la mana! Lasati aluatul sa se "odihneasca" cel putin jumate de ora! Cand e gata aluatul, presarati faina sau amidon(eu folosesc amidon care ajuta tare mult la intinsul foilor!) din belsug, taiati aluatul in 8 parti egale si faceti 8 bilute! (ies si 9!).Se ia fiecare biluta si se intind putin, cat o farfurie de desert, se pune un strop de ulei, se acopera cu a doua foaie si tot asa pana se aduna 4 foi suprapuse... din nou multa faina pe masa si se intind din cele 4 foi suprapuse, pana rezulta una singura de masura pe care vreti... sau cat are tava voastra. Se ung eputin tava, se pun prima foaie, compozitia aleasa (puteti face orice placinta cu aceste foi!) si se acopera cu a doua foaie![/i] Repet, eu am folosit reteta si am fost tare multumita de aluat, e foarte usor de lucrat cu el. Iar produsul final a iesit nemaipomenit! Eu am facut o placinta cu carne... dar tu poti pune orice umplutura doresti! Report
December 12, 201213 yr comment_174423 Foile din comert sunt de post!si foietajul dealtfel ca e facut cu margarina ! Am notat Foxule reteta ,o sa o incerc si eu,pare super faina,merci mult Cand o fac iti dau de stire! Report
December 12, 201213 yr comment_174424 Foile din comert sunt de post!si foietajul dealtfel ca e facut cu margarina ! Am notat Foxule reteta ,o sa o incerc si eu,pare super faina,merci mult Cand o fac iti dau de stire! Daca o faci, poate ai timp sa pozezi etapele si faci post separat, poate o sa fie de folos cuiva reteta pozata! Report
December 12, 201213 yr comment_174427 Da' cine a zis Daniella ca nu era asa?) Adica si asteptarile lui erau pe masura a ceea ce se putea intampla! Dimineata cand se trezea.. ce-aveam eu grija sa ii spun?"woow mami ce muschi ai de cand dormi singur"..) "esti si mai frumos" "esti si mai cuminte.. " Iubita mea.. astea erau superputerile. Sau cand avea o reusita la care el nu se astepta eu ii spuneam... pai mai mamica... cum sa nu reusesti daca tu esti asa brav si dormi singur in pat la tine?Nu minteam copilul.. sau nu grav.. ci ii dadeam incredere in el. Inventeaza o poveste, cum am zis mai sus, fara sa iti pierzi credibilitatea! Incerci... si fii perseverenta, incercand constant ajungi cumva la reusita fie ea si partiala la inceput.vai merci de idei! de asta aveam nevoie! aseara am intrebat-o:- vrei sa aducem patutul tau in camera la noi?- da- si o sa dormi in el? - nu- iar mami o sa puna in camera ta in locul patutului blatul de la birou si o sa primesti un scaun ca al lui tati si stai la biroul tau sa colorezi de acum- bine- deci aducem patutul aici si o sa dormi in el, da ?- nu, nu piace singulaam mai conversat pe aceeasi tema, dar acelasi dialog. Nu am incercat inca superputeri, supereroi (ea stie doar de hello kitty si printese), caleasca fermecata, minunatia minunatiilor, castelul printeselor. In we o sa incerc cred ... BTW, sambata are serbare, sa o sun pe doamna ei sa vad daca stie rolul, ca pt ei, grupa licurici, ne-au cerut doar costum de craciunita si 150 lei (inchiriere sala, foto, cadou Mos), basca am mai platit separat o sedinta foto in noiembrie si vom primi albumul cu 12 foto (magnet frigider, breloc chei, calendar etc) tot in jur de 15 dec. 45 lei / album! Asa, deci nu stiu ce rol are, cand am vb ult oara cu asistenta, mi-a zis ca e doar rol de miscare la picii asita de 1.5-2.5 ani. Duminca noaptea a dormit la mamaie si luni dimi era zapada aia fleoscaita. Tati a avut o treaba si nu am mai dus-o la gradi luni, si cum fata avea in picioare niste imitatii de UGG calduroase, dar care s-ar fi udat, mamaie-sa s-a dus cu fat ain piata si i-a luat niste cizmulite de cauciuc, haioase foc, mici, usoare, un roz transparent, cu capsunici si foricele pe ele. Fiica-mea e innebunita dupa incaltaminte, nu mai stiu dc v-am spus, le probeaza si se ataseaza de cate o pereche noua nu-i mai scoate. Asa si cu cizmulitele de cauciuc moama de luni e numai in ele non-stop, nu vrea sa le mai scaota. Si mi-e frica de condens si ca tin rece. Nu a fost chip sa i le ascund si sa ii dau altele ... Am organizat ceva azi pt cand iese de la gradi ...vedem... Buna dimineata!Aseara cand ningea mai cu foc, era scandal mare in fata blocului, latraturi monstruoase! Cand ma uit era un caniche mediu, care se juca in zapada ca un nebun, musca fulgii de zapada, o latra pe stapana lui, facea tumbe!M-am bucurat ca cineva se bucura atat de tare, chiar daca are 40 de cm inaltime si patru labute! Nu l-ai pozat? sunt favoritii mei! ii ador! sunt atat de jucausi! asta seara iar avem bilete la teatru, deci sunt imbracata iar ca o floare. De caciula si fular nici nu se pune problema! aici a dat soarele, e frumosas fi dat o fuga la coafor si manichiura in pauza de masa, dar din cauza circulatiei mi-e ca nu ma incadrez... Report
December 12, 201213 yr comment_174428 Daniella , cumpara-i alt pat , de printzese...sunt in forma de castel cu perdele.......... Iar in ceea ce priveste dormitul cu fata , si eu as vrea sa o am langa mine , sa-i simt respiratzia...seara cand o pun in pat parca nu-mi vine sa-i dau drumul din imbratzisare!!!! Trebuie sa fie un sentiment frumos sa o simtzi langa tine! Report
December 12, 201213 yr comment_174431 dupa ce dadui banii pe ala si nu doarme in el sa risc sa mai arunc banii pe inca unul? e o idee buna ce zici: as putea sa i-l colez! ...desi la 1 an cand a incetat sa mai doarma la ea, i-am facut 2 pereti cu printese si i-am pus stelute pe tavan, care toate ii plac, dar sa nu sting lumina ... mda ...deci poate fetii ii e frica de intuneric.... da, e foarte fain sa adoarma cu capul pe mana mea. Doamne si au pielea aia fina ca spuma laptelui, de nu-ti vine sa te opresti din pupat. Aseara i-am zis eu il iau in brate pe tati si il pup, zis si facut.- si eu, si euDespre orice e vorba auzi:- si eu- meg si eu- si eu pot adorabili sunt ce rol are la serbarea de anul asta Enena? Report
December 12, 201213 yr comment_174436 La noi nu e cu roluri , Daniella. Noi la sarbatoarea de Craciun stam in camera de muzica si vine profesoara de muzica si la da instrumente zranganitoare si canta impreuna. Apoi mancam ceva impreuna si gata. Report
December 12, 201213 yr comment_174438 adica nu au serbare la pom, nu spun poezii, nu vine mosul? Report
December 12, 201213 yr comment_174445 Mosul a venit pe 6. Asa vine aici. Au primit un ciorap plin de dulciuri. In rest , nik. Report
December 12, 201213 yr comment_174447 Moatza, sa traiasca Dl.Motzu si LA MULTI ANI! Sa fiti sanatosi, multi ani impreuna si vorba cantecului: "sa va vad cu nepotei"! Report
December 12, 201213 yr comment_174449 Mutti, cum Mos craciun nu vine de craciun sub brad?!?!? ooo, bine, banuiesc ca la voi in casa o sa vina si pe model romanesc! LA MULTI ANI, Uma! Sa fii sanatoasa, sa ai noroc si numai bucurii in viata! Fericire si iubire impartasita iti doresc! La Multi Ani domnului Motzu si sa o iubiti pe doamna Moatza la fel de mult si viceversa, sa traiti fericiti pana la adanci batraneti! Report
December 12, 201213 yr comment_174451 Uite că iar am uitat ceva, noroc cu fetele. Citisem la urările Umei că e de-o zi cu domnul motz, dar pana am ajuns aici am uitat https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/blush.gif Puşa, să îţi trăiască soţul, să fiţi sănătoşi şi fericiţi.https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/occasion15.gif Report
December 12, 201213 yr comment_174455 Moatza sa traiasca sanatos si fericit domnul si sa fie si mai fericit cand feciorul o sa va faca mandri de cum termina el facultatea si cum o sa apara si dra. Ciufa!! Report
December 12, 201213 yr comment_174462 La noi nu e cu roluri , Daniella. Noi la sarbatoarea de Craciun stam in camera de muzica si vine profesoara de muzica si la da instrumente zranganitoare si canta impreuna. Apoi mancam ceva impreuna si gata.Cînd era Denise la gradi, faceau serbari si pentru Nikolaus si de Craciun, cu poezii, cîntecele, dar si piese/cu roluri, cadouri , plus nelipsitele slujbe la biserica, unde iar primeau cîte ceva. Frumos La multi ani, domnului Motzat Report
December 12, 201213 yr comment_174465 Buna fetelor. Ma chinui sa va dau binete de azi dimineata dar n-am avut timp. Am stat cu pagina deschisa, dar nici vreme de citit din urma n-am avut. N-am fost la servici luni si marti din cauza de virus, ceea ce aici se cheama tummy-bug. Pe scurt petreci mare parte din zi in baie https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/smile.gif, ceea ce am si facut. Sambata ne-am petrecut bine, am cantat de-am ragusit si am ras cu lacrimi. A fost minunatApoi duminica seara m-a luat boala-rea https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/biggrin.gif . Ei! n-a fost chiar asa rau, am dus-o pe picioare. Chiar m-am gandit la Uma ca a zis de vitamina C si zinc, si eu m-am apucat de vreo doua saptamani sa iau Berocca. Cred ca a ajutat. N-am mers la servici pt ca e contagios dar, cum spuneam, am dus boala pe picioare si partea buna, am facut treaba acasa. Am impodobit bradul / casa, curatenie, spalat, am chiar si calcat tot, tot...nu mai calc pana anul viitor https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/biggrin.gif Azi la 7 mergem la serbare. Clasa Andreei fac ceva din "Beauty and the Beast" si clasa Antoniei din "Annie". Abia astept! Ce frumoasa e zapada! Stiu ca va e greu cu deplasatul dintr-o parte in alta si ca e frig, dar e tare frumos Sa aveti o zi minunata! Report
December 12, 201213 yr comment_174466 Moatza, la multi ani domnului! Sa-ti traiasca https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/floare.gif Report
December 12, 201213 yr comment_174468 ce misto la voi ca dc esti bolnav stai acasa! la noi, la privat, nu ai voie sa te imbolnavesti, scrie in codul nescris al responsabilitatilor si atributiilor unui profesionist! nici eu nu am stare! si dc sunt bolnava, tb sa deretic ... Din pacate suntem in perioada in care dereticatul e inutil: eu fac colo, ea ipmrastie de 5 x pe atat dincolo, sau in urma mea si tot asa la nesfarsit ! Oare pana cand tine perioada asta, daca cineva este obsedat de ordine si a avut un copil foarte activ ar putea raspunde? ma gandesc la modul cel mai serios sa iau o doamna care sa ma ajute zilnic (luni-vineri, fara sarbatori legale si minus vacantele noastre) 5 ore sa faca ordine, curatenie, spalat/intins/impachetat rufe, spalat vase, o cumparatura proaspata din piata. Program flexibil, vine cum vrea si poate. Are turcul unde are tati inchiriat garajul de 10 ani o fetiscana care face treaba asta contra sumei de 1.000 lei /luna, asta e circa 200 euri. Mi-ar conveni si mie, ca dezordinea asta ca dupa taifun vesnic in casa ma oboseste si streseaza suplimentar. Doar ca tb sa fie de incredere max, ca nu stau sa-mi numar acareturile dupa ce pleaca, ar tb sa stea f aproape, sa am o garantie de la cineva ca e cinstita. Si de unde sa o gasesc pe doamna asta? cunoasteti voi ? Report