Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

La hanul "Arta culinara"

Featured Replies

Dada, si eu vreau la Anutza, sau poate si mai bine la Cami sau la fetele australience :love7:

Nu-mi place nene iarna, frigul si mai ales zapada flescaita ...bleah; iar cea inghetzata ...teroarea mea :71:

Buna seara! :love7:

La noi nu a nins azi. Aseara a fulguit un pic dupa care s-a transformat in ploaie. Noi ne-am luat deja sarea si lopata in portbagaj. Sper sa nu am nevoie de ele :)

Azi am fost putin prin oras cu masina pentru ca era mizerie si un vant intepator. Acum m-am apucat sa "crosetez" un tortulet cu zmeura. Am niste martipan din Budapesta care trebuie folosit pentru ca expira in curand si chiar mi-ar parea rau. Daca iese prezentabil vi-l arat si voua in zilele ce urmeaza. :71:

Sa aveti o seara frumoasa! :71:

>Buna seara dintre nameti.

2ut, drum bun.

Izuk, sport la trebaluit si sa aveti zile linistite in noul apartament.Ce mai face Iza?

La noi nu mai ninsese de mult :love7: .Acum pe seara cand am iesit de la munca s-a pus pe viscolit, inca nu iesisera masinile sa dea cu sare si drumul care in mod normal il fac in 10 minute l-am facut in 20-25 minute.

Acum profit ca azi a gatit mama pt al meu si tata si eu stau putintel pe aici. :71:

>Buna seara dintre nameti.

2ut, drum bun.

Izuk, sport la trebaluit si sa aveti zile linistite in noul apartament.Ce mai face Iza?

La noi nu mai ninsese de mult :71: .Acum pe seara cand am iesit de la munca s-a pus pe viscolit, inca nu iesisera masinile sa dea cu sare si drumul care in mod normal il fac in 10 minute l-am facut in 20-25 minute.

Acum profit ca azi a gatit mama pt al meu si tata si eu stau putintel pe aici. :71:

:love7: Buna, Ioana! Ce bine ca ai timp sa ne mai vizitezi si pe noi :)

Acum pe seara cand am iesit de la munca s-a pus pe viscolit,

Ioana, gata? Mi-a scapat mie ceva? Te-ai inregimentat?

La mine a plouat in sfarsit. Bine, nu mai ploua de pe la 4, dar sunt multumita. Cica vine geru'!

Dorina, spor la munci in casa noua! Cel putin era zugravit?

Giani, du Bubul la zapada! Asa era si-al meu, nu-i mai tacea gura, era un dragalas cand incepea sa turuie. Si sarea de la una la alta, n-avea nicio gara! Cum fu la petrecaciune? S-a lasat cu cantari?

Stellino, tin'te bine c-abia a venit iarna!

Zerda, fusesi la vot pan'la urma? Am inteles ca intunericeala nu-ti place, da' gerul?

Bobita, chiar as vrea sa vad cum folosesti martipanul :love7: de multe ori m-am invartit pe langa el, da' nu-mi vine nicio idee.

Any, te-ai descaltat de slapi? tu ai iarna vreodata?

Foxu, tu vrei sa-ti incapa-n bagaje tot Parisu'? Mai lasa, bre, ca mai iei si data aviatoare!

Hai hello si noapte buna!

NINGEEEEE!!!!! Acum iesii pe balcon si-i pudrat totul! Mine va fi polei? SPER sa nu fie! Dar ce frumos ninge!Parc-as fi Bubuletzul! Da-mi place!
In Bucuresti acum a inceput! Bine c-am reusit s-ajung "pe uscat"la Bucuresti! Ce-o fi maine dimineata...Dumnezeu cu mila!Sper (ei, na!) s-ajung la munca!
Pusa, am facut cuvertura pentru un tortulet cu zmeura. Apoi m-a chinuit talentul si l-am decorat cu royal icing. Inca am nevoie de antrenament cu royal icing. Martipanul poate fi folosit si la diverse prajituri ca si umplutura si poti chiar sa-l si coci impreuna cu acestea pentru ca nu se topeste. Mie imi place tare mult. Singura chestie care e un pic aiurea e ca are culoarea aia bej si lumea prefera sa foloseasca fondant in locul lui pt ca e alb. :)
Draga Moatza, m-am dus si am votat cand am spus! Intunericeala imi place la fel ca gerul si zloata.

:) Buna, Ioana! Ce bine ca ai timp sa ne mai vizitezi si pe noi :)

profit si eu putin, ca fiecare se uita la tv pe ici pe colo si mai bananei si eu pe net. :)

Acum pe seara cand am iesit de la munca s-a pus pe viscolit,

Ioana, gata? Mi-a scapat mie ceva? Te-ai inregimentat?

dap,deja de 3 saptamani :) .desi am zile cand ma trezesc la 6 si dupa 2 ani de stat acasa imi ia ceva sa-mi reintru in ritm, e un lucru bun.E aiurea doar ca taman acum sunt ai mei si am zile cand ii las cu ai meu,dar nu-i bai,desi cu vremea asta mai mult prin casa stau ai mei .Dupa 4 ani de Italia iarna se dezobisnuisera de zapada :71:

Oricum ce ma bucur e ca iesitul din casa si rutina zilnica reluatul de facut miscare m-a facut sa scap de vreo 2,5 kg :) .Eu sunt pe invers cand am mult de lucru, timp mai putin,atunci ma ocup mai bine de mine :)

Eu sunt pe invers cand am mult de lucru, timp mai putin,atunci ma ocup mai bine de mine :)

ooo, asta-i chestie verificata si pe mine. cand stai acasa ai tendinta sa lasi lucrurile sa mai lancezeasca. e mai bine cu activitate (si pauze dupa plac :) )

Bobita, rectific! La ornat stiam ca s-ar putea folosi, dar cum la mine capitolul asta e ca si inexistent, deci nu se pune, ma gandeam daca s-ar putea folosi la o umplutura, ceva. Am folosit la un Craciun, intr-un kek care promitea sa fie similar cu alea nemtesti de prin Kaufland, dar nu m-a multumit rezultatul.

Eu sunt pe invers cand am mult de lucru, timp mai putin,atunci ma ocup mai bine de mine :)

ooo, asta-i chestie verificata si pe mine. cand stai acasa ai tendinta sa lasi lucrurile sa mai lancezeasca. e mai bine cu activitate (si pauze dupa plac :71: )

Bobita, rectific! La ornat stiam ca s-ar putea folosi, dar cum la mine capitolul asta e ca si inexistent, deci nu se pune, ma gandeam daca s-ar putea folosi la o umplutura, ceva. Am folosit la un Craciun, intr-un kek care promitea sa fie similar cu alea nemtesti de prin Kaufland, dar nu m-a multumit rezultatul.

Pusa, are Laura Laurentiu o reteta pe blog de biscuiti umpluti cu martipan. Musai sa o incerc. Cred ca-i magnifica!Si cred ca ti-ar placea si tie :)

Mai poti incerca sa pui in prajituri pe care le acoperi cu ciocolata apoi. Ies minunate.

Am un chef de vorba de zile mari si n-am cu cine!Asa-mi trebuie cand sunt stahanovista si fac multe si n-ajung sa zic nimic, uite asa maine nu mai am chef sa zic nimic ca a trecut timpul!

Am un chef de vorba de zile mari si n-am cu cine!Asa-mi trebuie cand sunt stahanovista si fac multe si n-ajung sa zic nimic, uite asa maine nu mai am chef sa zic nimic ca a trecut timpul!

Sunt eu pe-aici :)

Ma pregatesc sa-mi fac unghiile :)

Vroiam sa-ti zic sa ma urasti cu entuziasm, ti-am zis cand am luat vitel de la arabi?? EEE, imi ramasese o bucata in congelator, am dezghetat-o i-am pus sare si piper in cap si am tras-o la tigaie, atat, nimic mai mult. A fost fix cum imi doream, nu tare, nu atoasa, nu uda, ma si mir ca mi-a iesit asa de bine la ce nervi aveam! A zis si omul, ca sa mai iau carne din asta!! Cica nici la XXXX restaurant nu a mancat asa de frageda, cred ca e vina celor care au selectat vitelul....

He he ! Si eu cu intarzaiere ,dar acum am aterizat! :)

Bub' in zapada' :)

post-405-13550900525528_thumb.jpg

post-405-13550900579178_thumb.jpg

post-405-13550900634233_thumb.jpg

post-405-13550900692894_thumb.jpg

Matusa va cere mii de scuze ca nu a avut timp(lucra' saracuta de dimineata pana seara )si a zis ca ii e rusine sa va arat pozele,dar i-am spus ca sunteti fete de gasca si ca nu o sa o criticati :)

Aici crantzul pt. tort(matusa are tortul ei dintodeauna, blat de pandispan ,sirop de zahar ars cu rom,crema fiarta din lapte cu zahar cacao unt si rom,si crantul de nuci caramelizate deasupra )

post-405-13550900748885_thumb.jpg

post-405-13550900801188_thumb.jpg

Bub' a gasit ghetutele pline si acolo (le parcase pe hol si s-au umplut :) )

post-405-13550900859298_thumb.jpg

post-405-13550900914079_thumb.jpg

Cine a venit curios si invidios la maxim?!..Bello,frumusetea de leutz,...mah' da' si mie nu fi caine '' :)

post-405-13550900990978_thumb.jpg

Papa astia 2 la dulciuri de numa..

post-405-13550901051237_thumb.jpg

Salata buf' (in colt stanga sus e un 5 si in colt dreapta jos e un 0,dar a zis matusa sa nu spun ce prefix a schimbat,voi va faceti ca nu ati pricipit,da?! :71: )

post-405-13550901127595_thumb.jpg

Salata de vinete super buna! Spun ca eu m-am infipt in ea rau

post-405-13550901178012_thumb.jpg

Fasole batuta

post-405-13550901230761_thumb.jpg

La tort m-am jucat eu :) cu niste portocale si struguri

post-405-13550907093192_thumb.jpg

F. bun

post-405-13550901280888_thumb.jpg

Muzica la maxim,bauturi alcoolice si non' alcolice pe toate gusturile ,ce sa va mai spun?! Acum am aterizat... :)

Sa va fie de bine, uite ca se mai distreaza cineva cu toata zapada asta( adica Bub)!!

Pup Bubulet frumos :)

La multi ani matusii tale , Geany

Si pup si botic de Bello :)

Vroiam sa-ti zic sa ma urasti cu entuziasm, ti-am zis cand am luat vitel de la arabi?? EEE, imi ramasese o bucata in congelator, am dezghetat-o i-am pus sare si piper in cap si am tras-o la tigaie, atat, nimic mai mult. A fost fix cum imi doream, nu tare, nu atoasa, nu uda, ma si mir ca mi-a iesit asa de bine la ce nervi aveam! A zis si omul, ca sa mai iau carne din asta!! Cica nici la XXXX restaurant nu a mancat asa de frageda, cred ca e vina celor care au selectat vitelul....

:crying:Inca nu am gasit niciunde carne buna de vitel...Sa te gandesti la mine cand mai faci! De urat nu te urasc dar te invidiez de nu mai pot :)

Deci nu i-ai facut nici un sos...tocmai ma pregateam sa intreb cum l-ai facut. Sotul a mancat vineri carne de vita cu sos de piper verde la restaurant. Zice ca a fost foarte bun. Cand o sa gasesc si eu un muschi ok de vitel o sa caut reteta sosului minune :)

Fetelor, va pup si va doresc somn usor! Eu ma duc spre pat ca maine ma duc la serviciu si cred ca nu o sa fiu in stare sa tin ochii deschisi :) Ne citim maine!

:crying:Inca nu am gasit niciunde carne buna de vitel...Sa te gandesti la mine cand mai faci! De urat nu te urasc dar te invidiez de nu mai pot :)

Deci nu i-ai facut nici un sos...tocmai ma pregateam sa intreb cum l-ai facut. Sotul a mancat vineri carne de vita cu sos de piper verde la restaurant. Zice ca a fost foarte bun. Cand o sa gasesc si eu un muschi ok de vitel o sa caut reteta sosului minune :)

Kiken a postat o reteta cu sos de piper verde. E o minunatie! :71: