December 17, 201114 yr comment_116426 Cerra, bine ai venit. Bine te am gasit! Mai sunteti pe aici? poate ca va este foame. Va servesc si eu vb stellei, asa mai ca la tzara As da si o doza de bere da nustiu daca e voie. Report
December 17, 201114 yr comment_116428 Daniella, reteta mea de trufe este extrem de simpla la fiecare 400 gr de ciocolata neagra ( nu exagerat de procentaj de cacao, caci o gasesc apoi prea acida personal) 100 gr unt .pun la bain marie sa se topeasca ( eu adaug si o cescuta de cafea la topit , caci imi place gustul usor moka) , cand s-a topit amestec bine sa fie omogenizata masa de cioco si unt, iau de pe foc si adaug un galbenus de ou proaspat. amestec bine cu telul si apoi las sa se raceasca bine. razaluiesc cu o lingura, fac bilutele si le dau prin cacao neagra. asta-i tot. celelalte le amestec sau cu porocala confiata, sau alune sau ce vrei,eventual adaug si ceva licoros, gen grad marnier sau ceva gen. si le "torn" in cofrajele speciale. Am adus-o la suprafata. Astept sa mai creasca picea 1 an sa-mi dea pace sa le fac. Sau poate ... Deci trufele nu le pui in cofraje de bomboane, numai pe "celelalte"? Pe "celelalte" nu le lasi sa se raceasca?Vreo cate ies aprox din 400g cioco? Report
December 17, 201114 yr comment_116429 am niste ciuperci. Maine nu-s acs ca ma duc pe la mamica mea. Nu mai tin pana luni seara. Stiu ca se congeleaza oparite, dar nu mai sunt in stare ... (ca mai am o groaza de dereticat pe aici) merg si neoparite? sa nu uit: fiica-mea debordeaza de fericire si se sparge de ras cand e numai cu noi, cand intalneste oameni straini sau mergem la locul de joaca e foarte serioasa si studiaza tot. O fi debine? o fi de rau? Nu stiu, dar mor dupa ea cand o vad asa de fericita ... Report
December 17, 201114 yr comment_116432 Va servesc si eu vb stellei, asa mai ca la tzara As da si o doza de bere da nustiu daca e voie. cerra eu iau galbenusul si juma de ardei umplut cu varza, sa vedem cu cine impart ... imi place de mor galbenus de asta portocaliu si zemos, Sar'na pentru masa! desigur, scoate berea la interval, ca aici se bea la greu ..., doar sa curga beturile de la ce vine nick-ul? Report
December 17, 201114 yr comment_116435 Buna seara! Asa ca de prima data,fac cinste cu niste rulouri cu magiun. https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/headbang.gif Bun venit, Cerra! Da' mult ti-a luat! Nu te stiam asa timida! Sedere lunga si placuta aici! https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/occasion14.gif Report
December 17, 201114 yr comment_116436 Daniella, n-am numarat niciodata, ca de obicei fac minim 3x400 gr . Report
December 17, 201114 yr comment_116438 Daniella, n-am numarat niciodata, ca de obicei fac minim 3x400 gr . si cate pungute iti ies? deci aceeasi compozitie si la cele turnate doar ca adaugi arome si nucaraie? Report
December 17, 201114 yr comment_116440 Absolut. cateodata mai "parfumez" si cu ceva lichior grand marnier etc.si apoi in pungutze pun un mix de fel de fel...si sunt pungutze mai mici, mai mari...parca Lia zicea vorba veche..." musafiri de-o pruna sau de doua?? " la minecalculez in functie de numarul celor din casa si de *gurmanzii mari sau mici* Report
December 17, 201114 yr comment_116441 Va servesc si eu vb stellei, asa mai ca la tzara As da si o doza de bere da nustiu daca e voie. cerra eu iau galbenusul si juma de ardei umplut cu varza, sa vedem cu cine impart ... imi place de mor galbenus de asta portocaliu si zemos, Sar'na pentru masa! desigur, scoate berea la interval, ca aici se bea la greu ..., doar sa curga beturile de la ce vine nick-ul? deci vine chelnerul acum. nick-ul? de la prenumele meu. Report
December 17, 201114 yr comment_116442 Buna seara! Asa ca de prima data,fac cinste cu niste rulouri cu magiun. https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/headbang.gif Bun venit, Cerra! Da' mult ti-a luat! Nu te stiam asa timida! Sedere lunga si placuta aici! https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/occasion14.gif [/quot Pofta buna zoazo la rulouri Report
December 17, 201114 yr comment_116447 Absolut. cateodata mai "parfumez" si cu ceva lichior grand marnier etc.si apoi in pungutze pun un mix de fel de fel...si sunt pungutze mai mici, mai mari...parca Lia zicea vorba veche..." musafiri de-o pruna sau de doua?? " la minecalculez in functie de numarul celor din casa si de *gurmanzii mari sau mici* merci Stella! si fursecurile de azi le pui la pungute chiar daca nu au iesit cu aspectul pe care il doreai? Sau le faci un decor-ornezi si se dreg?or fi pungute de alea si la noi? Report
December 18, 201114 yr comment_116456 neata fete draginu scriu pe calculatorul meu...sunt la bucuresti am dormit la matusaieri a fost totul bine am si impartit astazi i;i mai vizitez un prieten drag si apoi o sterg la campina.v am scris ca am luat televizor.....ei bine acum nu mai merge sunetul si omu meu e suparat . nimic in plus astazi ma duc in vizita la mama si profit deasemeni sa mi aranjez pedicgiura etc....la cineva acasaaici in buc ieri a plouat nu era prea frumosva pup si ma duc sa mi mesteresc o cafeao zi placuta Report
December 18, 201114 yr comment_116458 Carmaw,imi pare rau pt. tv,dar daca abea l-a luat e in garantie asa ca se rezolva sigur!Al meu nu mai avea imagine si dupa ce s-a pus problema ca sa luam altul (acum de sarbatori era o gaura serioasa),s-a putut totusi repara,al meu are mai bine de 7 ani,aproape 8.Sper sa rezolvati cu bine problema Report
December 18, 201114 yr comment_116459 Buna dimineata la toata lumea! o zi minunata va urez sa aveti Peste o saptamana (la vremea asta)e prima zi de craciun Report
December 18, 201114 yr comment_116462 buna dimi si o zi splendida tuturor ! azi e soare cu ciupercile nu-mi rspd nimeni? merg congelate si taiate, dar neoparite? Report
December 18, 201114 yr comment_116463 Eu abar' n-am ca nu am pus decat ghebe oparite la viata mea Report
December 18, 201114 yr comment_116464 buna dimi si o zi splendida tuturor ! azi e soare cu ciupercile nu-mi rspd nimeni? merg congelate si taiate, dar neoparite? Buna dimineata la toata lumea Dar de ce nu mai tin o zi doua in frigider?Eu stiu ca am mai uitat de cate o caserola de ciupe prin frigi cateva zile la rand, si nu au patit nimica. Report
December 18, 201114 yr comment_116466 Eu abar' n-am ca nu am pus decat ghebe oparite la viata mea sar'na de raspuns Geany!uf am cautat pe goog si nu-i voie, ma duc sa le oparesc Se pot congela crude doar: morcovii, prazul, ardei dulce, ceapa intreaga, varza chinezeasca, rosii (destinate pentru gatit) sau ierburi fine.Celelalte contin enzime care duc la degradarea vitaminelor si culorii, care sunt active si la temp foarte scazute. Prin urmare se oparesc pentru a dezactiva enzimele! picea inca doarme si azi avem zi libera ...plecam la buni si dupa ce doarme de amiaza, mergem la locul de joaca ... vreo 3h. Venim acs cu tati odt. La mine e revolutie prin casa ...dar cu picea nu pot face nik ... iar seara sunt pe butuci ... Report
December 18, 201114 yr comment_116467 buna dimi si o zi splendida tuturor ! azi e soare cu ciupercile nu-mi rspd nimeni? merg congelate si taiate, dar neoparite? Buna dimineata la toata lumea Dar de ce nu mai tin o zi doua in frigider?Eu stiu ca am mai uitat de cate o caserola de ciupe prin frigi cateva zile la rand, si nu au patit nimica. le-am luat de marti ... ma tem ca se duc ... poate cel mai bine le iau la mami meu si fac niste tagliatele cu ele! zis si facut! Report
December 18, 201114 yr comment_116468 Buna dimineata! Am o rugaminte la voi. Am citit mai de mult putin aici si am vazut ca exista un topc unde puneti si voi poze cu preparatele voastre, din bucatarie. Acele poze cu mancare, prajituri nu erau cu retetele (doar la cerere) daca am inteles eu bine atunci si nu erau facute in ziua respectiva.Ocolectie sa zic asa daca ma exprim bine. As dorii sa pun si eu cite ceva si numai stiu unde sa caut la index. Ma iertati acum dar nu sunt chiar familiarizata cu forumul. Multumesc frumos ptr intelegere. Report
December 18, 201114 yr comment_116469 ieri am uitat sa va servesc cu pestele la gata, hai la masa ca e aproape 12 Report
December 18, 201114 yr comment_116470 ieri am uitat sa va servesc cu pestele la gata, hai la masa ca e aproape 12 Hmmm, apetisant pestele tau Report
December 18, 201114 yr comment_116471 Cerra eu nu stiu ce sa spun ,avem la retete de mancaruri,fara pas cu pas,topic ale noastre azi in bucatarie,si Pisoi scuze ,Maria san si-a deschis un topic cu ''ale mele'',altceva nu stiu ce sa spun sau ce ai vazut tu Mi-a ramas gandul la prajitura aia a ta cu piscoturi,cred ca o sa comit si eu ceva de genu Report
December 18, 201114 yr comment_116474 Sal'tare la lume.Noi suntem invitati la pranz, ca e ziua finei mele...dar duc niscai sarmale..am umplut un dovleac si acum e la cuptor...cum n-am mai facut...di cum cuptorul era necesar la alte alea, ca diseara tre sa duc biscuiti la orchestra, si maine vreo 30 pungulitze , asa ca ma ian cu mainile si de c.. si de cap, si lebalmajesc colo pe toate.Cerra vezi la arta https://forum.artaculinara.ro/forum/11-arta-culinara/ ca sunt mai multe topik-uri cu variate meniuri. Report
December 18, 201114 yr comment_116476 Cerra eu nu stiu ce sa spun ,avem la retete de mancaruri,fara pas cu pas,topic ale noastre azi in bucatarie,si Pisoi scuze ,Maria san si-a deschis un topic cu ''ale mele'',altceva nu stiu ce sa spun sau ce ai vazut tu Mi-a ramas gandul la prajitura aia a ta cu piscoturi,cred ca o sa comit si eu ceva de genu Multumesc frumos! Prajitura cu piscoturi a fost ff buna ma gindesc ca te referi la ultima da? si se face repede,repede. Tre sa stea putin la frigider si gata.Cind doresti sa o faci sa dai de veste Sal'tare la lume.Noi suntem invitati la pranz, ca e ziua finei mele. La multi ani finutzei tale!Cerra vezi la arta https://forum.artaculinara.ro/forum/11-arta-culinara/ ca sunt mai multe topik-uri cu variate meniuri. Multumesc ptr ajutor. Ceva gen galerie intrebam. Report