Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ceapa rosie cu otet balsamic

Featured Replies

post-9-12926628812673_thumb.jpg

Pentru o persoana:

1 ceapa rosie mare

2 linguri de ulei de masline extra

1 lingurita zahar

1 jumatate de pahar de otet balsamic

sare

Ceapa curatata si taiata solzi, am calit-o rapid cu cele doua linguri de ulei.Am adaugat zaharul si cand s-a topit, am adaugat otetul balsamic.Se lasa pe foc pana se evapora complet.Se lasa la racit si se serveste rece cu paine si branza tartinabila.Eu prefer pe cea de capra.

Daca serviti ceapa caramelizata pe felii micute de bagheta unse cu branza si le asezati alaturi de alte tartine sau bruschette, ve-ti face o multime de oameni fericiti.Garantat!

post-9-12926630581764_thumb.jpg

[i]"Dunare daca n-aveam

Oltul Dunare-l faceam!"

De reteta:

Multumeam =))[/i]

Merge si cu ceapa galbena, pana cumpar si eu un sac ca Adriana.

Si daca tot am deviat simfonic - dominanta si variatiuni - am inlocuit si zaharul cu mierea, iar sarea cu sosul de soya

[center].

post-168-12927464694858_thumb.jpg

.[/center]

In vacanta asta am rasfat-o pe fetita cu ce stiam eu mai bine.

Cel mai mare succes l-a avut ceapa imbalsamata cu mamaliga. Cei care au gatit-o stiu de ce =))

I sugeram retete cu succes cosmic garantat de pe forum, trufandale, chinezarii, fructe de mare, seminţe de fructe de mare =)) , etc.

Imi raspundea:

- Daaaaa! :occasion15: si dupa aceea imi faci te rog si o ceapa balsamica?

Vii multumiri :hug: si Sarbatori fericite!

hellou,tuturor :floare: Mi-a sarit in ochi reteta asta,si cum eu sunt maareee consumatoare de ceapa,vreau sa o fac maine,dar am o intrebare:o jumatate de pahar de balsamic,cam cat vine? 100 ml sau mai putin?Multzamesc :floare:

hellou,tuturor :floare: Mi-a sarit in ochi reteta asta,si cum eu sunt maareee consumatoare de ceapa,vreau sa o fac maine,dar am o intrebare:o jumatate de pahar de balsamic,cam cat vine? 100 ml sau mai putin?Multzamesc :((

Bimbi, am tot zis si eu ca fac ceapa de asta, da' inca n-am apucat! :floare: Da' la cat ma duce pe mine scafarlia, un pahar ar insemna cam 200 - 250 ml, deci jumatea ar avea cam 100-125 ml. Daca o fi prea otetita ceapa, poate o lasi mai mult pe foc (zic io) si se mai evapora otetu'. Da' asta-i parere de afon, ca inca n-am dovedit sa iau ceapa rosie! :hug:

• Author

Maestro si Adriana, sa va fie de bine.Intr-un fel am fost si eu in casele voastre de Craciun.

Eu am zis jumatate de pahar pentru ca o fac la ochi(la gust) si ceapa mea atata a cerut.

E chestie de gust.

• 3 weeks later...
Cred ca am intrat de o suta de ori la subiectul asta, si tot mi-am zis ca fac ceapa, mai ales ca am si eu... un saculet... Abia acum i-a venit randul, ma duc sa o fac, si revin cu impresii.
In sfarsit, ma delectez si eu cu ceapa "imbalsamata". Am pus si eu miere in loc de zahar. Am avut ceva dubii cand am pus otetul, mi-a ajuns in nari un damf acru de am crezut ca nu mai scap de el. Dar totul e bine cand se termina cu bine, acum sa vad daca ma pot opri dupa prima felie. Multumesc si eu de reteta!
  • Author

Am avut ceva dubii cand am pus otetul, mi-a ajuns in nari un damf acru de am crezut ca nu mai scap de el.

Se evapora, ramane doar aroma.Eventual poti sa pui mai putin sau un pic de vin rosu.

Maya, merita un premiu sotul tau.Combinatia cu sunca e cat se poate de indrazneata.

Eu va zic sa nu o mai faceti,ca o sa mîncati pîna vi se face rau :D

trebuia sa te asculthttps://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/violent1.gif

lasand gluma la o parte, Lili sunt in extaz!!!! nu reusesc sa imi revin. stiam ca o sa imi placa de cand am vazut-o prima data. o aveam in plan de craciun, dar n-am mai apucat. azi i-a venit randul.

vai de mine si de mine https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/toothy9.gifam facut din 3 cepe mari si mi-e teama ca pana maine nu mai e nimic. acum a terminat-o de facut si de halit o portie pe paine cu branza. uite

post-84-12952858015207_thumb.jpg

lasand gluma la o parte, Lili sunt in extaz!!!! nu reusesc sa imi revin.

Boni, :notworthy: !O refac si eu sambata, ca am prieteni la cina.Ti-ai revenit? :-*

inca nu https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/icon_biggrin.gif ca sunt la munca si sunt tot cu gandul la ea https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/icon_biggrin.gif trebuie sa ajung acasa sa fac iar plinul.

Boni, ai facut-o cu otet balsamic? Ca parca ma bate si pe mine gandul sa-mi incerc norocul... dar ce ma fac cu otetul balsamic?!

sorina, eu am folosit un amestec de vin rosu + otet balsamic + 3 stropi sos de soja. dar doar din considerente financiare, ca ma seca la buzunar sa pun un pahar de otet :love7: otetul meu e curat, la fel si sosul de soja. in loc de zahar evident am pus fructoza. o lingurita la 3 cepe, si a fost suficient de dulce, ce mai, a fost perfecta. a fost.... https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/eusa_drool.gif