Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ceapa rosie cu otet balsamic

Featured Replies

• Author

Boni, ai facut-o cu otet balsamic? Ca parca ma bate si pe mine gandul sa-mi incerc norocul... dar ce ma fac cu otetul balsamic?!

sorina, eu am folosit un amestec de vin rosu + otet balsamic + 3 stropi sos de soja. dar doar din considerente financiare, ca ma seca la buzunar sa pun un pahar de otet :) otetul meu e curat, la fel si sosul de soja. in loc de zahar evident am pus fructoza. o lingurita la 3 cepe, si a fost suficient de dulce, ce mai, a fost perfecta. a fost.... https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/eusa_drool.gif

Boni, mi-ai facut ceapa monti. :lol:

Facut asa cum s-a povestit initial ca se face... mancat... muoa...

Dragos?

E de bine? :lol:

E foarte neutru.

Boni, ai facut-o cu otet balsamic? Ca parca ma bate si pe mine gandul sa-mi incerc norocul... dar ce ma fac cu otetul balsamic?!

sorina, eu am folosit un amestec de vin rosu + otet balsamic + 3 stropi sos de soja. dar doar din considerente financiare, ca ma seca la buzunar sa pun un pahar de otet :drool: otetul meu e curat, la fel si sosul de soja. in loc de zahar evident am pus fructoza. o lingurita la 3 cepe, si a fost suficient de dulce, ce mai, a fost perfecta. a fost.... https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/eusa_drool.gif

Stiu ca am intrebat pe la inceputuri de otetul balsamic si raspunsul a fost spre NU... atunci daca-mi dai voie am sa trec si eu la atac. Multumesc mult!

eu am folosit un amestec de vin rosu + otet balsamic + 3 stropi sos de soja. dar doar din considerente financiare, ca ma seca la buzunar sa pun un pahar de otet :icon_fessee: otetul meu e curat, la fel si sosul de soja. in loc de zahar evident am pus fructoza. o lingurita la 3 cepe, si a fost suficient de dulce, ce mai, a fost perfecta. a fost.... https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/eusa_drool.gif

Boni, de unde iei tu otetul balsamic si sosul de soia curate. Din ce vad eu pe eticheta nu-s curate deloc, ba sunt chiar pline de E-uri.

Oricum ar fi, tot timpul m-am gandit ca e scump un pahar de balsamico de buna calitate, dar din spusele voastre merita si macar odata o sa o incerc.... ceapa rosie mi-am luat-o.

Daniella,sînt balsamice de enshpe feluri si fara E-uri.Cele bio,si chiar si din cele nebio.Acum folosesc din cele aduse din Itaia,dar dedemult cumparam de aici(tot italian) de la Mazzetti tot fara "nimic" în el.Vorbesc de ala cu cele mai multe frunze de vie,parca cu vreo 4.Alea cu 1 si 2 frunze sigur au E 150d,ala cu 3 frunze nu stiu,dar ala cu 4 parca e curat.Bineînteles ca astea au si preturi mai piperate.

...cît despre sosul de soia..cred ca nici ala de la Kikkoman nu are E-uri.

Daniella,sînt balsamice de enshpe feluri si fara E-uri.Cele bio,si chiar si din cele nebio.Acum folosesc din cele aduse din Itaia,dar dedemult cumparam de aici(tot italian) de la Mazzetti tot fara "nimic" în el.Vorbesc de ala cu cele mai multe frunze de vie,parca cu vreo 4.Alea cu 1 si 2 frunze sigur au E 150d,ala cu 3 frunze nu stiu,dar ala cu 4 parca e curat.Bineînteles ca astea au si preturi mai piperate.

...cît despre sosul de soia..cred ca nici ala de la Kikkoman nu are E-uri.

ooo, merci! nu stiam!

nu am remarcat acest kikkoman ? :icon_fessee:

Boni, mi-ai facut ceapa monti. :love7:

Lili, daca nu reuseam sa o fac monti nu eram in extaz https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/icon_biggrin.gif

eu am folosit un amestec de vin rosu + otet balsamic + 3 stropi sos de soja. dar doar din considerente financiare, ca ma seca la buzunar sa pun un pahar de otet :love7: otetul meu e curat, la fel si sosul de soja. in loc de zahar evident am pus fructoza. o lingurita la 3 cepe, si a fost suficient de dulce, ce mai, a fost perfecta. a fost.... https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/eusa_drool.gif

Boni, de unde iei tu otetul balsamic si sosul de soia curate. Din ce vad eu pe eticheta nu-s curate deloc, ba sunt chiar pline de E-uri.

Oricum ar fi, tot timpul m-am gandit ca e scump un pahar de balsamico de buna calitate, dar din spusele voastre merita si macar odata o sa o incerc.... ceapa rosie mi-am luat-o.

sosul de soja e kikkoman, cum a spus Maya. otetul balsamic nu mai stiu cum se numeste, dar a fost al naibi de scump si il folosesc cu picatura https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/tongue3.gif de aceea l-am si combinat cu vin si sos de soja la reteta asta.

uite o poza de pe net cu kikkoman. asta sa cauti prin magazin.

post-84-12955111912507_thumb.jpg

am in plan sa incerc sa imi prepar eu un otet aromat, ca nu-l pot numi balsamic, din otet curat de mere (productie proprie) + sos de soja + fructoza caramelizata + mai vad eu ce arome. da' asta in alta parte, ca aici stricam de tot topicul lui Eataly

sosul de soja e kikkoman, cum a spus Maya. otetul balsamic nu mai stiu cum se numeste, dar a fost al naibi de scump si il folosesc cu picatura https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/tongue3.gif de aceea l-am si combinat cu vin si sos de soja la reteta asta.

uite o poza de pe net cu kikkoman. asta sa cauti prin magazin.

post-84-12955111912507_thumb.jpg

am in plan sa incerc sa imi prepar eu un otet aromat, ca nu-l pot numi balsamic, din otet curat de mere (productie proprie) + sos de soja + fructoza caramelizata + mai vad eu ce arome. da' asta in alta parte, ca aici stricam de tot topicul lui Eataly

Sosul de soya din poza il am deja in camara... eu cu otetul balsamic eram in dubiu din cauza faptului ca-i facut din must de struguri concentrat.

Sa-mi zici si mie cand faci experimentul cu otetul.

Si gata cu off topicul, ca ne bate Lili.

• 3 weeks later...

[font=Comic Sans MS]Ceapa ta minunata, pe care am mai facut-o si inainte a ajuns azi pe fasole batuta. Am pus si eu la preparare ca si WMP miere in loc de zahar si soia.

post-697-12970029226077_thumb.jpg[/font]

• 6 months later...

Asta e o reteta pe care nu trebuie sa se astearna praful.

Am re-facut astazi, dar ca sa fiu mai al :(( , am flambat si o lingura de coniac la sfarsit si apoi i-am lustruit textura cu o aschie de unt ce s-a incorporat frumos in sosul balsamic redus.

• 3 years later...
Super, super buna. De cand am descoperit-o am facut-o de cateva ori. Multumesc pentru reteta si combinatia faina.
  • 2 months later...

mmmmmmmmmmm, de li cios!!!

in poza seamana a dulceata de visine dar nu e, parol :floare:

m'am dat hartista si'am taiat ceapa prea finesse, data viitoare stiu, ii mai las ceva "carne" :toothy9;

:thumleft: bun-bun Lili! multam!

post-33-14357720932217_thumb.jpg