December 18, 201015 yr comment_68265 [b]Vera m-a întrebat de reteta de focaccia,pe blog.Nu o gasea...din pacate nici eu nu o gasesc.Ori n-am postat-o ,sau pur si simplu am orbit Pentru ca nu am timp de traduceri pentru blog,i-am promis ca o postez pe forum. ...deci reteta si imaginile nu-s actuale,ci mai vechi. 500 g faina 350 +50 ml apa calduta 200 g mozzarella uscata/razuita 300 g rosii cherry 25 g drojdie proaspata busuioc rozmarin sare marina mult ulei de masline [center]Frecam drojdia cu 50 ml apa calduta,o turnam în adîncitura facuta în faina.Dupa 10 minute adaugam sare dupa gust,si cîte putina apa calduta,în timp ce framîntam aluatul.E un aluat moale,care ramîne lipicios.Nu se desprinde ca cel de pîine de pe vas.Pentru a forma o bila,ne ungem cu ceva ulei pe mîini.Lasam aluatul la crescut ,pîna îsi dubleaza volumul. Într-o tava/forma punem ulei de masline,si îl întindem cu mîna peste tot. Împartim aluatul în jumatate si întindem cu mîinile o foaie,direct pe fundul tavii/vasului în care coacem.Presaram mozzarella razuita(merge bine si cu Feta,sau masline,ceapa si brînza,rosii uscate..ce doriti),cîteva felioare de rosii,frunze de busuioc tocate,sare. Cealalta parte de aluat,o întindem tot cu mîinile unse,deasupra.Lipim marginile foii de deasupra cu cea de dedesubt.Nu e important sa fie lipite perfect.Dam drumul la cuptor la 175°C.Pîna cuptorul atinge temperatura dorita,lasam focaccia în pace la odihna.Cînd cuptorul e încins,turnam ceva ulei de masline peste foaia de deasupra,apasam cu degetul/facem niste adîncituri în aluat.Presaram rozmarin tocat si sare marina/sau groaba. Eu am pus majoritatea rosiilor deasupra,pentru ca asa ne place mai mult, dam la cuptor. Lasam la copt aproximativ 45 minute. ***** Asta e alta mai plata,umpluta cu Feta,rosii,busuioc. ***** Iar asta e cu mozzarella uscata,Feta,prosciutto cotto,busuioc. Nu le-am facut toate într-o zi ! Au fost taaaaaaaaaaaaaaare buuune![/b][/center] Report
December 18, 201015 yr comment_68275 In Phoenix nu le mergea prietenilor computerul asa ca ne-am dus la biblioteca sa folosim computerul ca le promisesem o focacia minunata de la cuscra!Nu pot sa-ti spun ce familie fericita ai facut!!Cred o sa repet acum intr-una de zilele dintre craciun si anul nou! Report
December 19, 201015 yr comment_68280 Pfuaii!!cum pot sa arate...si noi suntem mari fani de tot felul de pizze si focace,o sa fac si eu sa mai diversificam meniul... Report
December 19, 201015 yr comment_68316 Naiba m-a pus sa intru si aici. Doamne ce lista lunga de bucate am. Report
December 19, 201015 yr comment_68379 Maya, pe prima am facut-o si eu dupa reteta ta anul trecut. Tare mult ne-a placut ! [center]http://img233.imageshack.us/img233/4919/focaccia.jpg http://img825.imageshack.us/img825/7005/ofeliedefocaccia.jpg [/center] Report
July 1, 201115 yr comment_94611 Nu pot decat sa vin cu multumirile de rigoare Maya Am umplut-o cu edam , rosii si busuioc , am presarat deasupra busuioc , masline si rosii. Report
July 1, 201115 yr Author comment_94658 Danuta,ma bucur ca v-a plaut Arata super,Izuk! Fug repede de aici,ca daca o vede barbatu-meu se uita ca si Garfield,cu ochii aia cersetori Report
July 1, 201115 yr comment_94675 Nu pot decat sa vin cu multumirile de rigoare Maya Am umplut-o cu edam , rosii si busuioc , am presarat deasupra busuioc , masline si rosii. Uaaaaauu, vreau si eu la piknik!!! Asa-i ca reteta Mayei e usor de facut? Cu asa ceva nu se poate sa n-ai succes maine. Report
July 3, 201115 yr comment_94723 La noi nu e vreme de picnic , din păcate, dar dacă tot plouă şi e frig , e numai bine de aprins cuptorul şi de executat o focaccia cu şuncă, edam, ceapă verde şi roşioare.Foarte bună şi foarte uşor de făcut , o reţetă numa potrivită pentru mine... Mulţumiri eterne , Maya , n-am crezut că o să mă apuc de dintr-astea cu drojdie... Report
July 6, 201115 yr comment_94945 ca de obicei, nici de data asta nu am fost dezamagita de reteta mayei. eu am umplut-o cu chedar, rosii, ceapa si ansoa, iar deasupra am pus cateva masline.s-a mancat pe rupte. Report
July 25, 201115 yr comment_97555 Am toate ingredientele,trebuie sa fac si eu.Am incercat reteta simpla (neumpluta) si ne-a placut tare Report
July 27, 201115 yr Author comment_98039 La noi nu e vreme de picnic , din păcate, dar dacă tot plouă şi e frig , e numai bine de aprins cuptorul şi de executat o focaccia cu şuncă, edam, ceapă verde şi roşioare.Foarte bună şi foarte uşor de făcut , o reţetă numa potrivită pentru mine... Mulţumiri eterne , Maya , n-am crezut că o să mă apuc de dintr-astea cu drojdie...Mmm,ce bine arata.Crocanta,asa cum îmi place! Sa va fie de bine,Corina. Report
July 27, 201115 yr Author comment_98040 ca de obicei, nici de data asta nu am fost dezamagita de reteta mayei. eu am umplut-o cu chedar, rosii, ceapa si ansoa, iar deasupra am pus cateva masline.s-a mancat pe rupte.Aura,ma bucur ca v-a placut! Report
July 27, 201115 yr Author comment_98041 Am toate ingredientele,trebuie sa fac si eu.Am incercat reteta simpla (neumpluta) si ne-a placut tare Am facut-o !! Multumesc Maya pentru reteta,e super!Cu mare placere,Mimmi Report
July 27, 201115 yr comment_98058 Maya , intrebare intrebatoare : daca fac focacia ta si o inghetz? Ca sa-mi usurez treaba la ziua fetii? Cum s-ar comporta? ai idee? Report
July 28, 201115 yr Author comment_98107 Maya , intrebare intrebatoare : daca fac focacia ta si o inghetz? Ca sa-mi usurez treaba la ziua fetii? Cum s-ar comporta? ai idee?Eu nu am congelat-o niciodata,deci habar nu am cum se comporta dupa decongelare... Report
October 5, 201114 yr comment_105443 Am facut foccacia aseara, din faina jumate alba, jumate intergala.Copchilu' a decorat-o, asa ca nu va minunati daca vedeti oki si gura pe foccacia mea.Cred ca am pus prea multa drojdie, ca mi-a crescut cat o palma (latul palmei) de inalta, si mie mi-ar fi placut mai plata! Cum nu am drojdie proaspata, am pus cam o linguritza mai cu varf de drojdie granule si nu se oprea din crescut! Scuzati calitatea pozei, tre' sa-mi cumpar aparat nou ca asta nu mai face fatza Report
October 5, 201114 yr comment_105452 Nu stiu cat are plicul tau de drojdie , dar daca e ca cele de pe aici , 7g , nu e mult jumatate de pliculet la cantitatea asta de faina . Si eu am folosit o data cand nu am avut proaspata , tot jumatate de pliculet. Poate ca tava ta e mai mica decat ce s-a folosit pe aici , forma mea de exemlu are 28 cm diametrul , a iesit de cca. 3 cm grosime . Oricum , important e gustul Report
October 5, 201114 yr comment_105460 ralesu, deci ai pus 250g faina alba si 250g faina integrala si 7g drojdie? a iesit buna si a si crescut inteleg, da? tb sa o fac si eu ca prea ati innebunit lumile cu focaccia asta! Report
October 5, 201114 yr comment_105512 ralesu, deci ai pus 250g faina alba si 250g faina integrala si 7g drojdie? a iesit buna si a si crescut inteleg, da? tb sa o fac si eu ca prea ati innebunit lumile cu focaccia asta! da, am pus 250 faina alba+250 faina integrala, ceea ce i-a dat o culoare mai inchisa in interior, nu e asa alba ca foccacia fetelor. Dojdie am varsata, nu la plic, dar am cantarit acum si o lingurita cu varf inseamna cca 6 grame. Nene, a crescut cat o paine (am avut tava cu diametrul de 23cm)! Mi-a crapat aparatul foto ca v-as fi trantit si o sectiune! De buna, e super buna! Al meu a halit jumate de cand am facut-o!O s-o mai fac odata dar numai cu faina alba, ca sa iasa mai aspectoasa, si cu branza feta. Si probabil cu 3 grame de drojdie. Report
October 5, 201114 yr comment_105513 Deci , tava e "vinovata" , de aia e asa grasuna . Daca aveai tava mai mare , intindeai mai mult aluatul si nu era asa inalta. Report
October 5, 201114 yr comment_105514 Deci , tava e "vinovata" , de aia e asa grasuna . Daca aveai tava mai mare , intindeai mai mult aluatul si nu era asa inalta. Da, tava era vinovata principala Report
October 6, 201114 yr comment_105683 Am facut si eu reteta, ce buna!!! Am bagat 3 felii pe nerasuflate, prea buna!!Am facut-o si eu cu faina integrala + faina alba. Am umplut-o cu 250 g feta plus inca o mana de mozzarella, ceapa taiata julien si masline taiate jumatati. Deasupra uleimasline virgin, busuioc si masline intregi ( fara samburi), nu am mai pus sare.Am facut-o mai subtirica, ca nu prea imi place cu mult aluat si a iesit perfecta. Pupici! Report