Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Am ingrediente, n-am idei

Featured Replies

Eu nu prea mai am loc in congelator ,asa ca am ascultata toate sfaturile voastre si oparit-o in apa cu sare.Sa ocupe mai putin loc .

Am scurs-o bine de apa si am pus-o in 3 pungi din alea mari de 2,5 l.cu zibzar.

Acuma Omul va manca varza gatita tot la trei zile pana o termin,ca mai am si alte planuri pentru spatiul liber din congelator .

Omul se uita lung si la un moment dat zice :

Zau ca nu mi-am imaginat ca 5 kg de varza tocata e asa de mult .https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/notworthy.gif

Eu nu l-am certat ,pentru ca in fond el a vrut sa ma scuteasca pe mine de munca.Acuma nu trebuie decat sa deschid punga si s-o arunc in oala.

Pana la urma a avut si el putina dreptate .https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/71.gif

No totul e bine cand se sfarseste cu bine.

Saracul om, daca-i faci si pilaf alternativ o sa creada ca e iar in armata! :pupic:

Bine ca ai rezolvat problema!

Saracul om, daca-i faci si pilaf alternativ o sa creada ca e iar in armata! :pupic:

Bine ca ai rezolvat problema!

Daca tot ziceam ca i-o servesc tot la trei zile ,zic ca ar mai merge si o zi de fasole in triada asta .https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/icon_thumleft.gif

Si apoi : Stang!Drept!Stang!Drept!https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/71.gif

Zau ca nu mi-am imaginat ca 5 kg de varza tocata e asa de mult .

:(( No ca ma duc la culcare cu imaginea Omului tau inotand intr-o mare de varza! :wacko:

Toata casa imi miroase a varza asa ca si eu inot in ea .https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/drunken_smilie.gif

Apoi fa-i si varzari, saracu' om...

eu una mancam o saptamana salata pe saturate.

sau poate si muram oleaca ....sau ardeii aia fantastici burdusiti cu varza, morcov si telina ....wow.

• 4 weeks later...

Am primit ghebe! De doi ani oftez ca n-am vazut ghebe, dati-mi idei cum sa le fructific sa nu plang pe urma ca nu am profitat de ele!

Murate ar fi o idee, in zacusca nu-mi vine sa le bag,nu stiu sincer, ma uit la ele si oftez!

Ai multe si vrei idei sau nu sti ce sa gatesti cu ele :floare:

Daca ai multe kg poti:

- 3-4 kg a le amesteci cu 2 cepe taiate marunt si cativa catei de usturoi, le pui intr-o

cratita incapatoare si le sotezi f putin 20 min, le lasi la racit, scurs, le pui in

pungi si la congelat. Cand le scoti la poti pregati simplu cu ceva smantana, sau cu maioneza,

sau cum vrei sunt tare bune :)

-Murate nu am pus dar poate vin fetele cu idei.

- Tocanita cu mujdei de usturoi sau smantana si mamaliguta

- chiftelute cu ghebe

cam atat imi trece acum prin minte.

Intre timp mi-a venit o idee! Tocmai aia ca nu am multe si m-am decis sa le pun la murat palariile si din codite, fac nici cal nici magar, le calesc cu ceapa si gogosar si usturoi si cand o fi, le scot din congelator si ce mi-o da prin cap atunci, aia fac!

Perfect zerda. Cand le scoti la transformi in tocanita cu mamaliguta, se pare

ca azi am ce am cu tocanitele :floare:

Intre timp mi-a venit o idee! Tocmai aia ca nu am multe si m-am decis sa le pun la murat palariile si din codite, fac nici cal nici magar, le calesc cu ceapa si gogosar si usturoi si cand o fi, le scot din congelator si ce mi-o da prin cap atunci, aia fac!

Pacat de ele, mai bine le congelezi taiate în bucati, palarii si picioare. Altminteri, ai putea sa pui la uscat dar tot mai bune sînt congelate. Murate se cam duce naibii gustul.

Intre timp, dupa ce am tropait prin blogosfera, am vazut tot soiul de idei.

O sa congelez coditele calite cu ceapa si usturoi, ca am vazut in multe locuri, ca e numai bine daca nu le lasi lichid!

Cu palariile n-am decis inca, dar zacusca nu fac nici sa ma tai!cu o singura exceptie absolut eblouissanta toate zacustile cu ciuperci mancate de mine aveau gust de : morcov, gogosar sau vanata! Eu una depistam ciuperca dupa culoarea intunecata, la gust nu se simtea deloc!

Deci nu m-apuc de experimente, daca aveam 5 kile, poate da!

Buna dragele mele

am revenit....analize mai bune dar pisicutu are nevoie d AZODYL proaspat caci nu maninca de loc

Azodilul asta blestemat ii va aduce si uree la normalitate dar ii va face sa dispara si anorexia

Saracu e intr un hal.....

Am scris si pe sit ul omului si pe fb cine ne ajuta???

help

PS am gasit prin vara mea in ro dar caut solutii sa l aduc la rece

cunoasteti o firma de curierat ceva?

Mesajul asta nu avea loc aici dar cum era plina de tristete nici nu vedeammm

ar fi bine daca l ar sterge cineva

mumtumesc!

Am primit ghebe! De doi ani oftez ca n-am vazut ghebe, dati-mi idei cum sa le fructific sa nu plang pe urma ca nu am profitat de ele!

Murate ar fi o idee, in zacusca nu-mi vine sa le bag,nu stiu sincer, ma uit la ele si oftez!

Ma oftici, stii?https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/eusa_drool.gif Tocanaaaa!https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/eusa_drool.gif

• Author

Asa ca m-am trezit cu el acasa ,cu un sac de 5 kg de varza tocata .https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/icon_scratch.gif

Am facut varza a la Cluj ,varza calita ...si tot mai am vreo 3 kg.

Eu nu vrea s-o murez,dar nici nu vreu sa o pierd .Asadar,cum o pastrez asa dulce ?

Pot sa o pun in congelator asa cruda ?Sau trebuie sa o oparesc un pic inainte de congelat ?

Accept si alte idei .

Presupun ca deja ai terminat-o insa pt viitor iti propun sa incerci si supa-ciorba de varza = deliciu.

• Author

Am multi morcovi. Cum ii pastrez pentru mai multa vreme? Ii pun in lada de legume intr-o punga insa fiind asa multi nu incap toti.

Stiti cumva ceva mancare-garnitura din morcovi?

In ladita cu nisip, cum pastrau bunicii!.La-ntuneric si racoare, ingropati in nisip.

Io nu m-ating de morcov, asa ca la partea a doua, sa zica cine stie! Prajitura?

Zozo, te mananca pielea rau, deci si morcov si prajitura?? Las'ca ne vedem noi!! ;)

Tata facea un sos " vanatoresc" cu multi morcovi, multa ceapa, pastarnac, din astea si condimente si-l folosea la carnuri, ma gandesc ca-l poti face si pastra ca pe zacusca!

Mama care iubeste morcovii ca si mine :105: ii toca marunt si-i baga in congelator in pungute!Pentru ciorbe.

La un supermarket am vazut morcovi fragezi-tineri cu mazare pusi in apa cu sare si sterilizati! Aia sunt doar garnitura la ceva.

Deci ai optiuni in functie de spatiul din congelator si de borcane, eu la astea incep sa fiu deficitara...

Yoyo, sote de morcovi daca iti place se pot servi simpli sau ca garnitura la carne.

Prajitura cu morcovi, zerda pe cuvant nu se simt morcovii, asa cred ca ai manca si tu ;)

Pai sosul ala vanatoresc tot un soi de sote era, numai ca avea si vin dafin, piper, ienupar.. etc!

Eu nu mananc prajituri decat rar, cu morcovi, sigur nu voi calca limita de 3 pe an!

Am multi morcovi. Cum ii pastrez pentru mai multa vreme? Ii pun in lada de legume intr-o punga insa fiind asa multi nu incap toti.

Stiti cumva ceva mancare-garnitura din morcovi?

uscati, cu resturi de pamant sau nisip pe ei, sanatosi, ii poti pune vertical intr-un borcan mare de sticla, ca ala de muraturi. fara sa pui nimic intre ei, neinveliti in ziar. borcanul legat cu hartie de ziar la gura, dar nu prea strans, mai mult acoperit. la rece intr-un balcon, pivnita - tin destul de mult.

la congelator, tocati, n-as pune, ca se gasesc tot timpul anului in stare proaspata.

am mai auzit de supe de morcovi, cu cardamom, soteuri...da' n-am incercat ca nu ma pasioneaza intr-atat subiectii.

a, am mai auzit de persoane care fac salata boeuf cu morcovi murati sau la otet, in loc de clasicii fierti. si ptr asta pun mai multi la murat.

Carmen, EU nu mananc morcovi!Zerda n-are nimic impotriva!

Bunica ma pacalea, facandu-mi placinte cu mere in care radea morcov la greu!https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/angryfire.gif

Si-i iesea, ca placinta cu mere e favorita mea!Daaar, acum o fac eu!FARA morcov!

Si mama mea tot asa tine morcovii si-acum: in ladita cu nisip, jos, in camara!

Zozo, te mananca pielea rau, deci si morcov si prajitura?? Las'ca ne vedem noi!! :appl: =Abia astept!

Daaaaa! Dar sa nu ma scarpini cu morcovi! Promiti?=))