Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Am ingrediente, n-am idei

Featured Replies

grillerul cu capac de inox, de la zepter, e ca si restul de vas de la ei (rezultatul are diferenta doar de dungi) , dar are striatii pe baza si e doar putin inalt si cu diametru mai mare, asta :

post-685-13405688164215_thumb.jpg

Merci, fetelor, de raspunsuri.

Pana la urma am mai pus 30 de borcane, tot asa, semigatita.

Am sa-i dau si sora-mi, care va avea pe iarna bebe, deci ii va prinde bine. Si va mai merge si cu sotul, langa Galati, ca acolo-i cu serviciul si nu-i prea mare bucatar.

Daca mai primesc fasole, o dau asa cum vine, ca ma dor degetele de curatat. (ma uitam la Dr House pe net si desfaceam fasole, seara tarziu)

Multumesc de raspuns, daca ma uit in dulap si vad ca am si grill zepter, vin si ma autoflagelez. Am un set Zepter primit cadou si nu folosesc decat o oala de la ei....

Iulia, da-mi, te rog, link la reteta de vita cu bere. mS https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/floare.gif

Am copiat "vita cu Guinness" / bere neagra aici

Daca "vrabioara" este ce ma gandesc eu - striploin steak, se face cel mai bine pe gratar si este delicioasa. Pentru tocanite de genul asteia folosesc bucati care nu se preteaza la gratar, ca pulpa

• 2 months later...
  • Author
Am primit multi struguri roz si albi. Ce as putea face cu ei?

Jeleu, compot, tarta cu fructe... sau îi congelezi (îi speli, pui bob cu bob pe o tava, îi congelezi, apoi pui boabele în doze. Asa îi poti lua unu cîte unu :) )

Dulceata, compot, prajitura lui Izuk sau oricare prajitura cu fructe...Eu i-as manca asa! Storsi= must...https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/eusa_drool.gif

Noua ne mai place foarte mult si salata Waldorf,cu struguri,reteta scrisa de Dana aici

https://forum.artaculinara.ro/topic/1168-o-salata-pe-zi/page__hl__waldorf

Inteleg ca tu ai o cantitate mare,dar daca faci un pic din una,pic din alta,reusesti sa-i scoti la capat.

P.S Nu stiam ca se congeleaza,Maya.Sunt curioasa daca raman cat de cat la fel la gust,dar n-am decat sa-ncerc,caci am si eu vreo 2-3 kg care trebuiesc urgent plasati pe undeva.

• Author

.... prajitura lui Izuk sau oricare prajitura cu fructe

La care prajitura a lui Izuk te referi? Da-mi un link sau o reteta pls.

Am vazut-o pe la "ce dulciuri". Am rugat-o pe Izuk sa te-ajute.N-o gasesc si pace!:floare:
Multumesc Myra , eu am vazut abia acum mesajul .Despre prajitura din linkul de mai sus este vorba
  • Author

Ajutor!!!!!!!

Imi spuneti pls ce cantitati de apa si sare sunt necesare pt a pastra cas-ul pentru iarna? Se mai pune ceva?

Parca deasupra e necesar sa pun putin unt. Nu-i asa?

Ajutor!!!!!!!

Imi spuneti pls ce cantitati de apa si sare sunt necesare pt a pastra cas-ul pentru iarna? Se mai pune ceva?

Cum vrei sa-l pui? Framantat la borcan? In saramura?

Saramura se face simplu: o lingura adanca de sare la un litru de apa.

Daca il pui framantat il sarezi cat vrei tu sa-ti placa tie si-l sigilezi cu unt topit! La mine a mers.

• Author

Ajutor!!!!!!!

Cum vrei sa-l pui? Framantat la borcan? In saramura?

In saramura :floare:.

De la Alexandru citire:

"[...] Daca totusi tii cu tot dinadinsul sa o pui la saramura, socoteste cam 30g de sare la litru. Nu uita sa fierbi saramura înainte de a o turna peste brînza. Ar fi bine, daca gasesti, sa pui si 1,5g de clorura de calciu, ca sa rectifici aciditatea saramurei. "

https://forum.artaculinara.ro/topic/4043-saramura/page__view__findpost__p__160121

• Author
Uite Myra ca nu am stiut ca apa cu sare necesita sa fie fiarta. :pupic:

Ajutor!!!!!!!

Vb zoazei cum doresti sa il pui ptr iarna? ce cas este? mai zemos, mai scurs?

Eu daca am cas gras si scurs bine (daca nu il tin eu sa se scurga) apoi o parte din el o macin si framant cu sare mare sa fie oleac mai sarat ca un gust normal sarat , iar alta parte tai felii asa cam de 2 degete pe care le dau prin sare mare si le dau deoparte.

Eu am o barbantza unde imi intra 9,5 kg de branza (un butoias de lemn cu doage special ptr pus branza asa in partile bucovinei. O sa ii fac o poza intr`o zi la barbantza.

Aranjament:

La stana se fierbe barbantza in zer de la cas inainte de folosire.

In barbantza pun un sac de naylon tare, pun branza framantata apoi felii de cas de ala dar prin sare si iarasi framantata si se bate binisor cu mana peste cea framantata si tot asa pina termini branza. Deasupra va fi de cea framantata. Se inchide bine sacul si se bate capacul de lemn cu cerc.

Se poate pune si in borcan la fel si se lasa 2 degete liber pina in gura borcanului apoi se topeste untura si se toarna pina in gura borcanului nu fierbinte untura topita. Se lasa sa se intareasca bine untrura se leaga borcanul si gata. La iarna se ia frumos stratul de untura cu lingura si se consuma din branza. La iarna nu pateste nika ca este foarte frig (se tine undeva la rece borcanul)

Daca doresti sa o pui in saramura, se face saramura sa stea oul deasupra atunci este suficient de sarata daca nu este suficient de sarata saramura, se poate sa se inmoaie branza si primeste gust neplacut si face mazga. Prefer varianta prima ptr ca imi place mai mult decat saramura.

Am trimis Omul la piata sa-mi ia 2 verze...potrivite !

Si ce s-a gandit el ,ca sa-mi faca o bucurie .Mi le-a tocat acolo la oamenii care toaca varza ,pentru varza la butoi.

Asa ca m-am trezit cu el acasa ,cu un sac de 5 kg de varza tocata .https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/icon_scratch.gif

Am facut varza a la Cluj ,varza calita ...si tot mai am vreo 3 kg.

Eu nu vrea s-o murez,dar nici nu vreu sa o pierd .Asadar,cum o pastrez asa dulce ?

Pot sa o pun in congelator asa cruda ?Sau trebuie sa o oparesc un pic inainte de congelat ?

Accept si alte idei .

ce idei mai au si oaminii astia!

n-am congelat niciodata varza cruda. gatita - sigur merge congelata, deci cred c-ar tb fiarta. da' nu stiu daca merita efortul. io n-as face. i-as da salata de varza de 5 ori pe zi, sa se sature!

niste ardei umpluti cu varza tocata, telina si morcov, o muratura de iarna, n-ai vrea?

Varza oparita am congelat, ca se pliaza si intra mai multa in congelator.

Varza cruda chiar nu stiu, poti face o proba pana diseara, o scoti si vezi ce-a iesit. Dar cruda ocupa mai mult spatiu.

Pisco, eu am pus varza cruda la conge, pentru ca îmi ramasese varza buna de la mama din gradina, si mi-era mila s-o las sa se strice. Nu a fost tocata, ci taiata sferturi, fara cotor. Am pus-o asa, ca era loc. S-a comportat bine dupa decongelare. Am tocat-o direct asa congelata si am gatit-o. A fost buna.
Da si eu am congelat varza cruda tocata si s-a comportat bine cand am gatit-o am pus si am facut prajeala de ceapa morcov si bulion si apoi am pus-o congelata deasupra (ca atunci cand gatesc cu mazare sau pastai congelate) putina apa si afumatura erc..