Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Am ingrediente, n-am idei

Featured Replies

• Author

Merci pt sfaturile date .

Carmen L cum faci sote-ul?

Soteul il pregatesc langa o friptura ca garnitura.

Dintr-un kg de morcovi, cam 50 gr unt, o lingura de zahar sare si o lingura ulei.

Morcovii curatati taiati rondele se pun in vasul in care am topit untul si lingura de ulei,

amestec un minut doua, pun apa calda pana la nivelul morcovilor cat sa fiarba acestia, cand sunt

aproape gata, adaug zahar, sare si mai nou pun si putin piper alb sau roze .

Alta data la cerere fac o mancarica, la cele de mai sus sotez cu morcovii 2 cepe, adaug

zeama de carne pui sau vita ce ai,si las o jumate de ora la foc mic.Pentru un sos mai cremos

pun in zeama de carne o lingurita amidon sau faina de orez. La sfarsit se amesteca un galbenus cu sosul

cald si se adauga la mancare asa cum dregi o ciorba, daca nu doresti poti renunta la pasul asta.

Si langa mancarica asta pun o friptura uneori in farfurie.

Si noi mancam sote sau mai fac o mancarica ce ne place tare mult. Se face cu costite afumate sau sunca afumata taiata cuburi mai mari (costitele daca sunt sarate tare se oparesc mai intai si se arunca prima apa, apoi se pun in putina apa, se lasa sa fiarba pana ce scade apa si apoi se rumenesc un pic; daca e sunca afumata se prajeste un pic fara etapa cu fiertul), se scoate carnea si in grasimea ramasa se soteaza morcovi felii, se adauga mazare verde fiarta si optional cartofi (eu nu pun din motive de...dieta). Si gata!

Am sa pregatesc si reteta ta 2ut, suna bine. Deci se pun si cartofi?

Eu gatesc pentru ai mei, eu sunt ce care mananca mai usor sau ciugulesc

din ce gatesc, nu am cum sa tin 3 barbati la dieta :unsure: desi Edi

baiatul cel mare rontaie din salatele mele si chiar accepta uneori salata ca fel

unic, cand are chef.

Am sa pregatesc si reteta ta 2ut, suna bine. Deci se pun si cartofi?

Eu gatesc pentru ai mei, eu sunt ce care mananca mai usor sau ciugulesc

din ce gatesc, nu am cum sa tin 3 barbati la dieta :unsure: desi Edi

baiatul cel mare rontaie din salatele mele si chiar accepta uneori salata ca fel

unic, cand are chef.

Da, mama asa face mancarica asta, si cu cartofi, e mai gustoasa asa, dar e foarte buna si fara. Sper sa va placa.

♩ ♪ ♫ ♬ aseară ţi-am luat turban[b]

[/b]si-am dat numa' un gologan ♩ ♪ ♫ ♬

[b]

[/b]l-am luat de decor, dar parcă l-aş găti, voi aţi mai gătit aşa ceva, turban squash se cheamă la mine in sat[b]

post-1215-13504839949255_thumb.jpg

[/b]

Eu stiam ca asta-i tivga sau tartacuta si-i doar de decor!Nu stiam ca-i comestibila!

♩ ♪ ♫ ♬ aseară ţi-am luat turban[b]

[/b]si-am dat numa' un gologan ♩ ♪ ♫ ♬

[b]

[/b]l-am luat de decor, dar parcă l-aş găti, voi aţi mai gătit aşa ceva, turban squash se cheamă la mine in sat[b]

post-1215-13504839949255_thumb.jpg

[/b]

Io-l stiu de sapca episcopului :lol: Bischofsmütze. În general se foloseste pe post de decor, dar este mîncabil. Pentru ca are pulpa mai tare si nu este foarte intensiv aromat, este recomandat pentru supe creme picante.

Am doua borcane marisoare de piure de mere cumparat... le tot tin acolo de ceva vreme si am vazut ca luna asta scade, retete ceva? Thank you :)

Am doua borcane marisoare de piure de mere cumparat... le tot tin acolo de ceva vreme si am vazut ca luna asta scade, retete ceva? Thank you :)

un dulce pentru mic dejun sau merenda

https://forum.artaculinara.ro/topic/822-gugelhupf-cu-marmelada/

pe pagina a doua am zis cum l-am facut inlocuind marmelada cu piure de mere

Am doua borcane marisoare de piure de mere cumparat... le tot tin acolo de ceva vreme si am vazut ca luna asta scade, retete ceva? Thank you :floare:

io le-as parfuma, le-as amesteca cu niste frisca vanilata si ceva gelatina si le-as pune intr-un blat.

iar blatul ar fi o upside down cu mere cu scortisoara.

mulţumesc de răspunsuri, turbanu' este tot la decoraţii, cred că-l las acolo că luai buternut, dar dacă mă răzgândesc, o să vă arăt cum e pe dinauntru şi ce a ieşit din el
  • 2 weeks later...
Are cineva o reteta de chec cu mac? Am cumparat o punga mare de mac si vreau sa fac un chec gen colac. Ma gandeam la combinatia mac-portocale...

Merci Geany! Am sa fac furnicile lui Piscotel :)

Ma bucur daca ti-am fost de folos,poate mai au fetele alte idei :tongue3: frumoasa si a lui Maya,cum a facut alea cu scortisoara,poti face cu mac si unele cu zahar si coaja de portocala razalita,sau pus in aluat portocala,dar daca te-ai hotarat pe furnici sper sa nu te ''destabilizez'' :tongue3: ca si aia e ochioasa rau..

Acum mi-e pofta de amandoua :tongue3:

Sigur ca-mi place si reteta Mayei, dar as vrea ceva gen chec/prajitura.

Acum ca ti-am facut pofta, trebuie sa le faci :tongue3:

Sigur ca-mi place si reteta Mayei, dar as vrea ceva gen chec/prajitura.

Acum ca ti-am facut pofta, trebuie sa le faci :tongue3:

:) coptii' mei nu-s preteni' cu macul ,din pacate. :tongue3:

Mie imi placeau pe vremuri enorm niste cornuri umplute cu mac (de la magazinul de paine) :tongue3:

mulţumesc de răspunsuri, turbanu' este tot la decoraţii, cred că-l las acolo că luai buternut, dar dacă mă răzgândesc, o să vă arăt cum e pe dinauntru şi ce a ieşit din el

Moncher, se gateste, si se gateste foarte bine. Doar ca fata de alti dovleci, are carnea ceva mai fainoasa, atît.