October 16, 201213 yr Author comment_166577 Merci pt sfaturile date . Carmen L cum faci sote-ul? Report
October 17, 201213 yr comment_166632 Soteul il pregatesc langa o friptura ca garnitura. Dintr-un kg de morcovi, cam 50 gr unt, o lingura de zahar sare si o lingura ulei.Morcovii curatati taiati rondele se pun in vasul in care am topit untul si lingura de ulei,amestec un minut doua, pun apa calda pana la nivelul morcovilor cat sa fiarba acestia, cand suntaproape gata, adaug zahar, sare si mai nou pun si putin piper alb sau roze . Alta data la cerere fac o mancarica, la cele de mai sus sotez cu morcovii 2 cepe, adaugzeama de carne pui sau vita ce ai,si las o jumate de ora la foc mic.Pentru un sos mai cremospun in zeama de carne o lingurita amidon sau faina de orez. La sfarsit se amesteca un galbenus cu sosulcald si se adauga la mancare asa cum dregi o ciorba, daca nu doresti poti renunta la pasul asta.Si langa mancarica asta pun o friptura uneori in farfurie. Report
October 17, 201213 yr comment_166637 Si noi mancam sote sau mai fac o mancarica ce ne place tare mult. Se face cu costite afumate sau sunca afumata taiata cuburi mai mari (costitele daca sunt sarate tare se oparesc mai intai si se arunca prima apa, apoi se pun in putina apa, se lasa sa fiarba pana ce scade apa si apoi se rumenesc un pic; daca e sunca afumata se prajeste un pic fara etapa cu fiertul), se scoate carnea si in grasimea ramasa se soteaza morcovi felii, se adauga mazare verde fiarta si optional cartofi (eu nu pun din motive de...dieta). Si gata! Report
October 17, 201213 yr comment_166640 Am sa pregatesc si reteta ta 2ut, suna bine. Deci se pun si cartofi?Eu gatesc pentru ai mei, eu sunt ce care mananca mai usor sau ciugulesc din ce gatesc, nu am cum sa tin 3 barbati la dieta desi Edi baiatul cel mare rontaie din salatele mele si chiar accepta uneori salata ca felunic, cand are chef. Report
October 17, 201213 yr comment_166642 Am sa pregatesc si reteta ta 2ut, suna bine. Deci se pun si cartofi?Eu gatesc pentru ai mei, eu sunt ce care mananca mai usor sau ciugulesc din ce gatesc, nu am cum sa tin 3 barbati la dieta desi Edi baiatul cel mare rontaie din salatele mele si chiar accepta uneori salata ca felunic, cand are chef. Da, mama asa face mancarica asta, si cu cartofi, e mai gustoasa asa, dar e foarte buna si fara. Sper sa va placa. Report
October 17, 201213 yr comment_166643 Am multi morcovi. Cum ii pastrez pentru mai multa vreme? Ii pun in lada de legume intr-o punga insa fiind asa multi nu incap toti. Stiti cumva ceva mancare-garnitura din morcovi? Uite-aici are Koralina briose cu morcovi, extraordinar de bune! https://forum.artaculinara.ro/topic/3783-briose-cu-morcovi/ Report
October 17, 201213 yr comment_166672 ♩ ♪ ♫ ♬ aseară ţi-am luat turban[b][/b]si-am dat numa' un gologan ♩ ♪ ♫ ♬ [b][/b]l-am luat de decor, dar parcă l-aş găti, voi aţi mai gătit aşa ceva, turban squash se cheamă la mine in sat[b] [/b] Report
October 17, 201213 yr comment_166687 Eu stiam ca asta-i tivga sau tartacuta si-i doar de decor!Nu stiam ca-i comestibila! Report
October 17, 201213 yr comment_166707 ♩ ♪ ♫ ♬ aseară ţi-am luat turban[b][/b]si-am dat numa' un gologan ♩ ♪ ♫ ♬ [b][/b]l-am luat de decor, dar parcă l-aş găti, voi aţi mai gătit aşa ceva, turban squash se cheamă la mine in sat[b] [/b]Io-l stiu de sapca episcopului Bischofsmütze. În general se foloseste pe post de decor, dar este mîncabil. Pentru ca are pulpa mai tare si nu este foarte intensiv aromat, este recomandat pentru supe creme picante. Report
October 18, 201213 yr comment_166772 Am doua borcane marisoare de piure de mere cumparat... le tot tin acolo de ceva vreme si am vazut ca luna asta scade, retete ceva? Thank you Report
October 18, 201213 yr comment_166774 Am doua borcane marisoare de piure de mere cumparat... le tot tin acolo de ceva vreme si am vazut ca luna asta scade, retete ceva? Thank you un dulce pentru mic dejun sau merenda https://forum.artaculinara.ro/topic/822-gugelhupf-cu-marmelada/pe pagina a doua am zis cum l-am facut inlocuind marmelada cu piure de mere Report
October 19, 201213 yr comment_166920 Am doua borcane marisoare de piure de mere cumparat... le tot tin acolo de ceva vreme si am vazut ca luna asta scade, retete ceva? Thank you io le-as parfuma, le-as amesteca cu niste frisca vanilata si ceva gelatina si le-as pune intr-un blat.iar blatul ar fi o upside down cu mere cu scortisoara. Report
October 21, 201213 yr comment_167054 Ali, de un borcan scapi usor la un crumble de mere expres. dispare atit de rapidescu, ca nici nu-ti dai seama cind l-ai facut, si cind l-ai mincat ! Report
October 21, 201213 yr comment_167067 mulţumesc de răspunsuri, turbanu' este tot la decoraţii, cred că-l las acolo că luai buternut, dar dacă mă răzgândesc, o să vă arăt cum e pe dinauntru şi ce a ieşit din el Report
October 30, 201213 yr comment_168121 Are cineva o reteta de chec cu mac? Am cumparat o punga mare de mac si vreau sa fac un chec gen colac. Ma gandeam la combinatia mac-portocale... Report
October 30, 201213 yr comment_168124 Are cineva o reteta de chec cu mac? Am cumparat o punga mare de mac si vreau sa fac un chec gen colac. Ma gandeam la combinatia mac-portocale...Draga Aurash asta cum ti se pare?! https://forum.artaculinara.ro/topic/735-prajitura-cufurnici/ Aici Maya https://forum.artaculinara.ro/topic/1382-cozonac-cu-mac-si-melcisori-cu-scortisoara/ Report
October 30, 201213 yr comment_168129 Merci Geany! Am sa fac furnicile lui Piscotel Ma bucur daca ti-am fost de folos,poate mai au fetele alte idei frumoasa si a lui Maya,cum a facut alea cu scortisoara,poti face cu mac si unele cu zahar si coaja de portocala razalita,sau pus in aluat portocala,dar daca te-ai hotarat pe furnici sper sa nu te ''destabilizez'' ca si aia e ochioasa rau.. Acum mi-e pofta de amandoua Report
October 30, 201213 yr comment_168131 Sigur ca-mi place si reteta Mayei, dar as vrea ceva gen chec/prajitura. Acum ca ti-am facut pofta, trebuie sa le faci Report
October 30, 201213 yr comment_168133 Sigur ca-mi place si reteta Mayei, dar as vrea ceva gen chec/prajitura. Acum ca ti-am facut pofta, trebuie sa le faci coptii' mei nu-s preteni' cu macul ,din pacate. Mie imi placeau pe vremuri enorm niste cornuri umplute cu mac (de la magazinul de paine) Report
October 30, 201213 yr comment_168154 Vezi daca-ti place asta: Rasturnica Sau asta Imi place mac-mac. Merci! Report
October 31, 201213 yr comment_168184 mulţumesc de răspunsuri, turbanu' este tot la decoraţii, cred că-l las acolo că luai buternut, dar dacă mă răzgândesc, o să vă arăt cum e pe dinauntru şi ce a ieşit din el Moncher, se gateste, si se gateste foarte bine. Doar ca fata de alti dovleci, are carnea ceva mai fainoasa, atît. Report