Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Am ingrediente, n-am idei

Featured Replies

• 5 years later...
eu l-am tăiat cuburi, l-am mozolit cu ulei de măsline, sare și piper și la sfârșit, in ultimele minute de cuptor i-am pus miere

as face dovleacutul :boohoo: asta taiat in 2 la cuptor

dar ce sa-i pun deasupra?

post-4-0-12785700-1550789802_thumb.jpg

Taiat felii uns cu cativa stropi de ulei, putin usturoi si fulgi de ardei rosu iute apoi pus la cuptor. Mie imi place mai mult fara usturoi dar in reteta este si el.

post-343-0-51079400-1550841524_thumb.jpg

post-343-0-50993000-1550841539_thumb.jpg

Edited by mino

• 3 weeks later...
Am luat zilele trecute, din greseala, mix de legume uscate la soare, in loc de rosii. Ce pot face cu ele? Ghiveci nu prea imi place, la ciorba de legume ar merge? Desi au vinete uscate in ele... :occasion15:

pilaf sarbesc, plus o mana de urzici din piata si deasupra, niste leurda presarata ca patrunjelul.

io imi fac cat de curand.

Am luat zilele trecute, din greseala, mix de legume uscate la soare, in loc de rosii. Ce pot face cu ele? Ghiveci nu prea imi place, la ciorba de legume ar merge? Desi au vinete uscate in ele... :occasion15:

Poti sa le pui in apa calda sa le rehidratezi,si poti condimenta paste cu ele ,sau face un sos de rosii pt. paste si pui si legumele in sosul de rosii,sau asa rehidratate le poti pune pe o pizza ,sau sa faci o tocana din ce vrei tu,pui ,porc,vitel,cuburi cu sos de rosii si pui si legumele .....

• 3 weeks later...
Saptamanile din urma baietii de la Europa fm, ma innebuneau cu fripturi sau salate in care foloseau sirop de rodii. Ieri trecand printr-un Carrefour am dat peste el, stand in balanta daca sa iau sirop sau otet balsamic, pentru ca efectiv am uitat la ce foloseau ei siropul de rodii. Deci, voi folositi asa ceva? Daca da, la ce? Fripturi, marinade sau salate? Gustul este demential de bun, este dulce acrisor!

post-343-0-18872500-1553956430_thumb.png

La marinat carnea, în mod special de vită și oaie, dar și la pui, la zacuscă, la salata verde!, la piperchi, la chili con carne, la umpluturile cu carne de vită - de exemplu pentru plăcintele gen englezești sau australiene sau musacaua noastră, la toate sosurile pentru fripturi pe bază de suc de carne, la sos de spaghete făcut cu roșii proaspete sau la supă de roșii, la preparate cu ardei, gazpacho, la caramelizat fripturi sau pește, la deserturi cu fructe ex. crumble, cred că mai am vreo 100 de preparate în care îl pun, o să-ți mai scriu dacă nu e suficient :) E foarte frumos parfumat și dă aciditate preparatelor, deci poate fi folosit la foarte multe. Sînt extraordinar de încîntată de el, nu mai concep să nu-l am alături atunci cînd gătesc, poate îmi trebuie :P

La marinat carnea, în mod special de vită și oaie, dar și la pui, la zacuscă, la salata verde!, la piperchi, la chili con carne, la umpluturile cu carne de vită - de exemplu pentru plăcintele gen englezești sau australiene sau musacaua noastră, la toate sosurile pentru fripturi pe bază de suc de carne, la sos de spaghete făcut cu roșii proaspete sau la supă de roșii, la preparate cu ardei, gazpacho, la caramelizat fripturi sau pește, la deserturi cu fructe ex. crumble, cred că mai am vreo 100 de preparate în care îl pun, o să-ți mai scriu dacă nu e suficient :rolleyes: E foarte frumos parfumat și dă aciditate preparatelor, deci poate fi folosit la foarte multe. Sînt extraordinar de încîntată de el, nu mai concep să nu-l am alături atunci cînd gătesc, poate îmi trebuie :)

O daaa, daca nu te superi mai vreau sa scrii despre el. Eu l-am gustat asa simplu sa am idee cam cum este si imi place, dar de ex. ieri mi-a fost teama sa il pun in salata. Otetul balsamic de rodii este la fel de folosit? Ca mi-a ramas gandul si la ala! Sa il achizitionez sau nu?

Otetul balsamic de rodii este la fel de folosit? Ca mi-a ramas gandul si la ala! Sa il achizitionez sau nu?

Ieri am văzut și eu prima dată balsamic de rodii, chiar reducție cred că era. Ce coincidență să mă întrebi acum de el! Nu l-am luat, deci nu știu cum e, eu m-am gîndit că n-are ce să difere prea mult de sosul ăsta, de-aia nu l-am luat, dar acum m-am hotărît să iau, na! ?

Ce fain, eu nici nu am auzit pana acum de el, chiar o sa ma uit pe la raioanele cu produse bio sau de astea mai de nisa.

Cu produse internaționale, unde au și arăbești, mexicane, japoneze etc., așa sînt organizate pe aici.

Otetul balsamic de rodii este la fel de folosit? Ca mi-a ramas gandul si la ala! Sa il achizitionez sau nu?

Ieri am văzut și eu prima dată balsamic de rodii, chiar reducție cred că era. Ce coincidență să mă întrebi acum de el! Nu l-am luat, deci nu știu cum e, eu m-am gîndit că n-are ce să difere prea mult de sosul ăsta, de-aia nu l-am luat, dar acum m-am hotărît să iau, na! ?

Il pun pe lista si la prima oprire in carrefour il achizitionez, apoi vad eu la ce il folosesc, desi cred ca merge in locul otetului balsamic obisnuit!

am si eu de vreo 3 feluri, folosesc si la salate, si la sosuri, si daca fac niste legume la tigaie, ca sa le dau gust, f versatil.
  • 1 month later...

am vreo 350gr gouda, 32%grasime. si ptr ca nu-i mai grasa, e cam gumoasa.

a cumparat-o, ia ghiciti voi cine? :rolleyes: :rolleyes: :director:

o am in frigider de vreo doua saptamani, s-a uscat putin pe margine, in rest arata bine.

parca n-as arunca-o, dar nici nu am idei marete cu ea - exclus sandvisuri, nici intr-o salata nu prea ma incanta, de placinta nu e buna, s-o rad pe foietaje...nu vreau foietaj...

intelegeti voi, as face ceva gustos cu ea, da' nu stiu ce :director:

Pusese Guvi pe forumu' vechi o reteta de "Biscuiti din branza Cheddar cu chimen" (fix asa, am cautat-o acu'.) Cu Gouda in loc de Cheddar. Am facut-o asa de multe ori.