Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Dieta Montignac - Ce am gatit azi

Featured Replies

• Author
Eu mi-am facut ciulama din ciuperci de padure congelate, cu putina faina de naut si tarite de ovaz (ca la mamaliga dar mai moale), mincata cu piine integrala, a fost masa glucidica. Puteam sa-i pun si smintina 32% si s-o maninc fara piine, dar tinjeam si dupa niste feliute de piine cu magiun la desert, asa ca am lasat pe alta data varianta asta.

Buna dimineata!!!

Neatza,

sa va servesc un mic dejun foarte bun facut de Denisa.

Omleta cu ceapa verde, ciuperci proaspete, branza de oi veche,ceapa verde,

Salata de morcov, telina, ceapa verde, patrunjel verde ,zeama de lamaie, ulei de masline.

post-1316-1362302153969_thumb.jpg

Ciorba de legume cu tartitza de curcan F2

(ceapa, morcov, telina, gulie, frunze de gulie, ardei rosu copt,mult leustean).

post-1316-13623238564849_thumb.jpg

Ciorba, am zis F2 ptr ca are si morcov si putina telina si in plus diferenta o face carnea din ea tinand seama la tabel, fiind ambele legume cu ig mare dar cu *.

Acum, sunt doua variante sa fie F1 conform tabel fara*

1: cu morcovi, telina, alte legume fara carne

2: cu carne fara morcov, telina, alte legume cu IG mic sa nu iesim din grafica.

3: Farfuria pozata este a sotului, iar eu ptr mine azi am considerat`o ca este buna si ptr F1 orientat dupa sarcina glicemica a morcovului si al telinei.Voi daca doriti strict F1 luati in calcul cele doua variante de mai sus.In farfuria mea cred ca au fost cateva rondele de morcov si de telina. Aceasta decizie imi apartine mie personal, dar totodata e conforma.

Ultima data cand am postat zama cu morcov , am fost morcovita azi sper sa nu fiu.

Friptura pikanta

din porcul taiat de noi (cotlet cu tot cu soric in punga magica)

post-1316-1362323865014_thumb.jpg

Piure din faina de naut si cascaval alaturi de friptura si gogosari marinati in sos de rosii cu usturoi si piper.

post-1316-13623238737502_thumb.jpg

revin cu o prajiturica super buna inventata azi.

Prajitura cu visine, ciocolata si bezea cu lamaie ''cerra'' F1 & F2

post-1316-13623326906011_thumb.jpg

post-1316-13623326988332_thumb.jpg

Am personalizat`o, ptr ca azi am creat aceasta prajiturica.

Am facut lapte de cocos si nu vroiam sa arunc cocosul hidratat ramas si am mai completat cu cocos fulgi si facut

Macaroons easy coconut (umpluti cu caise deshidratate)

post-1316-13624097309098_thumb.jpg

post-1316-13624097391262_thumb.jpg

Taitei chinezesti ( vermicell din mazare & fasole mung) cu legume si carne de porc F1 & F2

post-1316-13624297745223_thumb.jpg

amestecati

post-1316-13624297835151_thumb.jpg

Am facut lapte de cocos si nu vroiam sa arunc cocosul hidratat ramas si am mai completat cu cocos fulgi si facut

Foarte bine arata !

Daca ne soptesti cum le-ai facut ...fac si eu , asa are o atributie si cocosul ramas de la laptic

Fetelor arata intr0un mare fel meniurile voastre , felicitari ! :toothy9;

dar mor incet cand intru aici si vad ce bunatati faceti

Eu astazi am facut salata de icre ,, din pacate fara poze ,, inspirata dupa reteta de mamaliga a Cerei , a iesit grozav de buna ! mai ales ca mie mi-a fost tare pofta de gustul salatei de icre cum se prepara candva cu gris .

Foarte bine arata !

Daca ne soptesti cum le-ai facut ...fac si eu , asa are o atributie si cocosul ramas de la laptic

O sa pun si reteta!

Eu astazi am facut salata de icre ,, din pacate fara poze ,, inspirata dupa reteta de mamaliga a Cerei , a iesit grozav de buna ! mai ales ca mie mi-a fost tare pofta de gustul salatei de icre cum se prepara candva cu gris .

[color=#8B0000][b]Ma bucur ca am putut fi de ajutor !

Sa iti fie de bine![/b][/color]

Foarte bine arata !

Fetelor arata intr0un mare fel meniurile voastre , felicitari ! https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/floare.gif

dar mor incet cand intru aici si vad ce bunatati faceti

[b]Eu astazi am facut salata de icre ,, din pacate fara poze ,, inspirata dupa reteta de mamaliga a Cerei , a iesit grozav de buna ! mai ales ca mie mi-a fost tare pofta de gustul salatei de icre cum se prepara candva cu gris .

[/b]

Sa stii ca asta imi fac maine;multumesc pentru idee :)

Sa stii ca asta imi fac maine;multumesc pentru idee :)

Petu,

Pui 1si jumatate lingura tarate+ 1/2 lingura de faina de naut si apa cat sa se faca o pasta fiarta groasa(zic asa sa nu faci prea multa mamaliga daca nu ai in plan si mamaliga). Daca ai in plan si mamaliga, atunci scoti o lingura de mamaliga fiarta sa o folosesti ptr salata de icre, inainte de a baga branza in mamaliga.

Sa stii ca asta imi fac maine;multumesc pentru idee https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/floare.gif

Petu,

Pui 1si jumatate lingura tarate+ 1/2 lingura de faina de naut si apa cat sa se faca o pasta fiarta groasa(zic asa sa nu faci prea multa mamaliga daca nu ai in plan si mamaliga). Daca ai in plan si mamaliga, atunci scoti o lingura de mamaliga fiarta sa o folosesti ptr salata de icre, inainte de a baga branza in mamaliga.

O sa fac si mamaliga,asa il multumesc si pe barbatu-meu

https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/icon_biggrin.gif ,dar iti multumesc.

Vin maine cu impresii :)

https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/icon_biggrin.gif ,dar iti multumesc.

Eu sunt foarte bucuroasa ca pot impartasi cu voi ce fac si eu, ptr ca stiu ca va este la fel de greu ca si mie sa te invarti si sa nu sti ce sa gatesti sa fie si bun si conform si sa fie toata lumea multumita.

Eu ma invart prin bucatarie cu Denisa. Ea face o salata de vinete natur, iar eu gandesc o conopida cu cascaval la cuptor, o supa de rosii pe zeama ei cu galustele Carmellei si o salata de morcovi cu telina (aia care a facut Denisa mea la mic dejun pus aici) si carne... cred ca apelam la calaiul cu carnati si coaste prajite.Ptr mine nu stiu daca vreau dar la sotul meu sigur ii face placere sa aibe linga si carnati. Toate astea sa le pregatesc ptra ca, eu de la 16:45 pina la 21:30 sunt pe traseu la serviciul meu.

Asa ca deseara vin cu gatelile.

Pup si spor la bucatarit :)

Eu sunt foarte bucuroasa ca pot impartasi cu voi ce fac si eu, ptr ca stiu ca va este la fel de greu ca si mie sa te invarti si sa nu sti ce sa gatesti sa fie si bun si conform si sa fie toata lumea multumita.

Eu ma invart prin bucatarie cu Denisa. Ea face o salata de vinete natur, iar eu gandesc o conopida cu cascaval la cuptor, o supa de rosii pe zeama ei cu galustele Carmellei si o salata de morcovi cu telina (aia care a facut Denisa mea la mic dejun pus aici) si carne... cred ca apelam la calaiul cu carnati si coaste prajite).Ptr mine nu stiu daca vreau dar la sotul meu sigur ii face placere sa aibe linga si carnati. Toate astea sa le pregatesc ptra ca, eu de la 16:45 pina la 21:30 sunt pe traseu la serviciul meu.

Asa ca deseara vin cu gatelile.

Pup si spor la bucatarit :)

Ieri:

-pasta de ton(cu mamaliga din naut+tarate)

post-59-136264607252_thumb.jpg

-mamaliga dupa reteta postata de Cerra, fara branza insa;cat se vede taiat din ea am folosit pt pasta de ton(o conserva de ton)

post-59-13626460745071_thumb.jpg

-limba cu masline servita cu mamaliga fripta un pic;nu pot zice ca a fost rea(limba cu masline),dar nici nu m-a dat pe spate(nu am avut nici o reteta exacta)

post-59-13626460815243_thumb.jpg

-prajitura"Nesscaffe" postata de Vika la "Ce dulciuri am facut azi",modificata

post-59-13626460793066_thumb.jpg

post-59-13626460764607_thumb.jpg

Sotul nici nu a observat(numai dupa ce i-am spus https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/biggrin.gif ) ca mamaliga e fara malaihttps://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/sleep.gif

Petu, arata tare bine tot ce-ai facut tu acolo (mai ales prajiturica...). Sa inteleg ca ai trecut serios la Monti?

Am facut si eu ieri o mancarica de post, cu linte si spanac, foarte mult mi-a placut:

post-639-13626468447978_thumb.jpg

[b]Eu astazi am facut salata de icre ,, din pacate fara poze ,, inspirata dupa reteta de mamaliga a Cerei , a iesit grozav de buna ! mai ales ca mie mi-a fost tare pofta de gustul salatei de icre cum se prepara candva cu gris .

[/b]

Sa stii ca asta imi fac maine;multumesc pentru idee :biggrin:

Ma bucur mult , sa ne spui si noua daca au fost pe gustul tau

Am facut mamaliga si pe moment mi-a venit ideea sa incerc sa vad cum iasa icrele , mie mi-a placut grozav de tare

Multumesc Cerra :tongue3:

Petu draga , arata mirific ce ai facut tu acolo , prajiturile ...woow si iara woow

-2ut , grozava salatica ta cu linte .

Petu, arata tare bine tot ce-ai facut tu acolo (mai ales prajiturica...). [b]Sa inteleg ca ai trecut serios la Monti?

[/b]Am facut si eu ieri o mancarica de post, cu linte si spanac, foarte mult mi-a placut:

post-639-13626468447978_thumb.jpg

Se pare ca,fara sa-mi dau seama,da https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/biggrin.gif ,dar bun,am mai avut scapari minore cum ar fii struguri,snitel(dat prin amestec de faina alba si integrala) ca imi era pacat sa arunc ultima bucata.

Mersi,Valery,sa stii ca a fost tare buna pasta de ton :biggrin: