March 17, 201313 yr comment_189854 Tagliatelle cu nuca, scortisoara , sirop de agave. Foarte bine arata Cerra: - ma bucur mult ca ai aparut si ca probabil te simti mai bine. Report
March 17, 201313 yr comment_189869 PS: Prunele afumate ce ai gasit pe piata sunt cu samburi sau fara ? multumesc anticipat . cu samburi!nu rade nimeni, la mine au si eticheta pe taraba, lojnite/cu fum/neafumate. Astea afumate sunt mai ieftine, 8leikg, celelalte -10lei.Intai am luat de-alea de 10lei, nu stiam care-i treaba cu pretul, n-avea nici eticheta, am crezut ca-s mai de calitate. Dupa ce le-am platit am intrebat de ce au alt pret gramada alaturata si cand mi-a zis ca-s afumate, le-am dat inapoi pe alea pe care le cumparasem si i-am zis ca eu de-astea afumate voiam de fapt, asta-i gustul ce-mi aminteste de copilarie. A ras si mi le-a schimbat fara sa se supere. Iar mi-e pofta, dar n-am mai luat din cauza de calorii si neputinta de-a ma rezuma doar la 2. Report
March 17, 201313 yr comment_189889 Foarte bine arata Cerra: - ma bucur mult ca ai aparut si ca probabil te simti mai bine. Multumesc frumos! Ma bucur mult ca esti printre noi Am gatit azi si friptura nepozata si iaca o ciorba de gaina cu legume Fetele, Sunt bine doar ca am avut treaba, inmormantare, spitalizari etc. Au trecut toate . Sunt aici cu voi si sunt bine si va multumesc ca va ganditi la mine. Report
March 17, 201313 yr comment_189906 cu samburi!nu rade nimeni, la mine au si eticheta pe taraba, lojnite/cu fum/neafumate. Astea afumate sunt mai ieftine, 8leikg, celelalte -10lei.Iar mi-e pofta, dar n-am mai luat din cauza de calorii si neputinta de-a ma rezuma doar la 2. Moatza draga am ramas uimita , la noi cele mai ieftine prune pe piata sunt la 15lei , mai exacta sa fiu de la 15 in sus Am fost la piata am intrebat de prune afumate , dar se uitau la mine de parca as fi picat de pe o alta planeta ,a fost o singura tanti care stia despre ce vorvesc mi-a promis ca o sa aduca ea la vanzare , deci...am o speranta . Si la mine este vorba de gustul copilariei , mi-e dor de acel gust Moatzo , foloseste la mancare , asa te vei opri la 2,3 prune ,, te rog sa nu te superi , ca mi-am permis sa glumesc ,,La cat sunt de bune sa stii ca e efort mare si ptr mine sa ma opresc la doar... cateva prune Report
March 17, 201313 yr comment_189907 Am gatit azi si friptura nepozata si iaca o ciorba de gaina cu legumeFetele, Sunt bine doar ca am avut treaba, inmormantare, spitalizari etc. Au trecut toate . Sunt aici cu voi si sunt bine si va multumesc ca va ganditi la mine.Cera draga arata extraordinar tagliatelle-le cu nuca, scortisoara , sirop de agave.Ciorbita de gaina e foarte apetisanta -Ma bucur din suflet ca ai revenit , imi pare tare rau ptr momentele grele prin care ai trecut Report
March 17, 201313 yr comment_189909 -Foarte interesanta reteta ta d chiftelute , sunt sigura ca sunt foarte bune , Ma tenteaza si pe mine , oare daca pun conopida in loc de gulie ? eu cred ca ra merge , ce zici ? -Vinetele umplute arat grozav , si mie-mi plac foarte tare -Aaa, era sa uit , rulada din piept de pui super faina ti-a iesit Report
March 17, 201313 yr comment_189910 Leo draga , bine ai venit Sorina , ce grozava e si rulada cu ciuperi , e foarte faina reteta , mai ales ca se poate umple cu diferite umpluturi si pare tot timpul ceva nou ,Sunt foarte incantata si nu numai eu , toata gsca , multumim Report
March 18, 201313 yr comment_189914 Leo draga , bine ai venit Sorina , ce grozava e si rulada cu ciuperi , e foarte faina reteta , mai ales ca se poate umple cu diferite umpluturi si pare tot timpul ceva nou ,Sunt foarte incantata si nu numai eu , toata gsca , multumim N-am rezistat cand v-am vazut pe aici si mi-ar place sa fiu cu voi si cu fetele de aici mai ales ca aici am facut prima lectura a tot ce se putea citi si invata de pe un forum care respecta principiile stilului alimentar al lui Monti.Asa ca am venit si va dau la toate cate o Report
March 18, 201313 yr comment_189923 -Foarte interesanta reteta ta d chiftelute , sunt sigura ca sunt foarte bune , Ma tenteaza si pe mine , oare daca pun conopida in loc de gulie ? eu cred ca ra merge , ce zici ? -Vinetele umplute arat grozav , si mie-mi plac foarte tare -Aaa, era sa uit , rulada din piept de pui super faina ti-a iesit https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/floare.gif Multumesc,valery!Banuiesc ca merg si cu conopida chiftelele,de ce?Eu pe vremuri,am vazut pe undeva cu zuchinni,dar nu as mai putea spune unde si cand,deci ar merge cu orice leguma permisa.Si mie imi plac vinetele ,sub orice forma,pacat ai mei copii nu se avanta dupa ele.Amelie nu mananca deloc,iar Patrick mananca numai salata de vinete. Report
March 18, 201313 yr comment_189956 Am admirat ruladele Sorinei, pregatelile Petuniei si ma bucur mult vazandu`va cu cat drag gatiti de toate. Leo, Esti binevenita in gasca noastra! Si noi daca mai gresim ne corectam frumos, fara suparari si fara atacuri la persoana. Discutam ideea nu persoana, ptr ca asa este cel mai corect. Orice nedumerire ai, te rog frumos sa intrebi fara frica ca nu te mustruluieste nimeniaici. Care cum stie dintre noi va raspunde.Este foarte corect sa ne luam dupa principiile Montignac nu dupa pricipii adoptate(daca nu facem cum zice monti, egal carte noua sau veche, inseamna ca nu tinem monti, ci vrem sa adoptam dupa el altceva si nu este corect). Este normal sa se inoiasca si cartile si tot in urma probelor de laborator,tabelul exact ca si in medicina. Cat am avansat din timpurile cand existau doar radiații Roentgen la tot felul de CT, RMN,ECO, etc. Deci noutatea este primita cu bratele deschise din punctul meu de vedere. Report
March 18, 201313 yr comment_189957 Cera draga arata extraordinar tagliatelle-le cu nuca, scortisoara , sirop de agave.Ciorbita de gaina e foarte apetisanta -Ma bucur din suflet ca ai revenit , imi pare tare rau ptr momentele grele prin care ai trecut Multumesc! Trebuie sa trecem si prin momente de astea. Trec toate. Azi am in plan o salata de paste din grau dur. Report
March 18, 201313 yr comment_189959 Cerrulina, inteleg c-ai avut necazuri, imi pare rau si-ti doresc zile mai bune!Sanatate, ca de-asta are nevoie toata lumea! Report
March 18, 201313 yr comment_189965 Cerra, iubire, imi pare rau! Sper ca acum esti un pic mai bine! Uite cu ce iti indulcesc eu tie ziua. Ce zici, merge? Brie cu fistic Report
March 18, 201313 yr comment_189967 Am facut chiftele de quinoa si gulie.Foarte bune.Am fiert cam 100 g quinoa,am amestecat-o cu trei gulii mici,razalite,cascaval,cam 100 g piept de pui(ramas de cu o zi inainte),doua oua,condimente.Maglavaisul tinde sa se imprastie inainte de coacere,dar dupa cuptor se prezinta tare frumos.Sunt tare bune,sper sa ma credeti,totusi,si fara poze finale: Am mai avut si vinete umplute cu carne tocata: Buna idee piftelutele tale! LA vinetele umplute, carnea tocata ai pus-o cruda, nu? Cam asa vad eu din poze. Sper sa vad bine.La ce temperatura si cam cat au stat in cuptor... aproximativ, ca sa-mi fac o idee.Multumesc mult! Tagliatelle cu nuca, scortisoara , sirop de agave. Nu puteai si tu sa zici mai din timp... offff!!!Pai, inlocuiam cu succes macinicii. Acum, ramane pe data aviatoare. Sorina , ce grozava e si rulada cu ciuperi , e foarte faina reteta , mai ales ca se poate umple cu diferite umpluturi si pare tot timpul ceva nou ,Sunt foarte incantata si nu numai eu , toata gsca , multumim Ma bucur ca am putut fi de folos! N-am rezistat cand v-am vazut pe aici si mi-ar place sa fiu cu voi si cu fetele de aici mai ales ca aici am facut prima lectura a tot ce se putea citi si invata de pe un forum care respecta principiile stilului alimentar al lui Monti.Asa ca am venit si va dau la toate cate o Bine ai venit, Leo! Report
March 18, 201313 yr comment_189972 Nu puteai si tu sa zici mai din timp... offff!!!Pai, inlocuiam cu succes macinicii. Acum, ramane pe data aviatoare. Si eu am salivat pici cu macinicii nu facut nici eu de nici care. Lasa, e bine si acu si iaca poti face repede tagliatelle cu nuci si iti trece pofta de macinici Report
March 18, 201313 yr comment_189973 Cerrulina, inteleg c-ai avut necazuri, imi pare rau si-ti doresc zile mai bune!Sanatate, ca de-asta are nevoie toata lumea!Toate trec... Multumesc la fel! Cerra, iubire, imi pare rau! Sper ca acum esti un pic mai bine! Uite cu ce iti indulcesc eu tie ziua. Ce zici, merge? Sunt bine! Imi indulcesti ziua si inca cum ceva genul asta (asta`i hermelin)si este platou sarat(daca inspira pe cineva, faceti chiftelutele din dovlecel si vinetele tot in tigaie) Report
March 18, 201313 yr comment_189996 Cerra, imi pare rau ca ai avut necazuri si sa dea Doamne Doamne sa treaca toate cu bine! Sanatate multa si spor in toate!De la o vreme parca va intreceti sa gatiti excelent si sa mi se scurga ochii aici la monti, doamnelor! numai bunatati apetisante si retete inovative! felicitari! nici nu ma gandeam de ex ca tagliatele integrale cu nuci si sirop de agave ar fi permise la monti. Bine ca a zis si Sorina la fel Cand auzeam de monti, trebuia sa iti dai una peste labute la cam tot ce era savuros si sa te chinui cu infranarea pohtelor! bravo doamnelor! Absolut toate ideile si toate preparatele sunt excelente si f apetisante! Bravo inca o data! Report
March 18, 201313 yr comment_190007 Toate trec! Mai Dani, poi tu crezi ca Monti este sperietoarea?????? no,no. Lista`i mare si din ce este acolo ca la piata tot gasesti ce sa pui la oala . Eu va servesc cu o salata pikanta RECE de paste din grau dur, care contine : vinete marinate in ulei, rosii seci in ulei cu alte mirodenii, ton,pesto alla Genovese,pasta de ardei copt rosu,frunze de pitrinjel. Report
March 18, 201313 yr comment_190023 Cerra, lasand la o parte vinetele si rosiile in ulei (sperand sa fi fost ulei de masline... nu mereu e asa), pesto alla genovese are branza in compozitia lui.Sau cel putin ar trebui sa aiba.Ai grija, ca nu mai e de F1.Lasand la o parte si grasimile din pinoli. Pe ele, sa zicem , ca le putem pune impreuna cu grasimile din migdale. Report
March 18, 201313 yr comment_190027 Cerra, lasand la o parte vinetele si rosiile in ulei (sperand sa fi fost ulei de masline... nu mereu e asa), pesto alla genovese are branza in compozitia lui.Sau cel putin ar trebui sa aiba.Ai grija, ca nu mai e de F1.Lasand la o parte si grasimile din pinoli. Pe ele, sa zicem , ca le putem pune impreuna cu grasimile din migdale. Da, are dar daca le faci reci chiar si pastele din grau dur, ai voie putin parmezan, iar grasimile din pinoli cum zici si tu sunt grasimi bune. Eu nu am mai pus in plus, m`am limitat la cel din pesto. Rosiile si vinetele, au ulei de masline ptr ca au fost din italia aduse in ambalajele originale si in plus se vede ca este ulei bun si altfel ca cel de aici..(Eu asa am gasit in intrebari si raspunsuri ca poti consuma si parmezan peste pastele reci dar putin). Daca doresti, iti dau nr intrebarii si raspunsul sa vezi cu ochii tai. Report
March 18, 201313 yr comment_190032 Nu e o idee rea, chiar, cand ai timp, pune intrebarea si raspunsul la topicul cu pricina.Poate fi de folos si fetelor. Acum, ce sa-ti zic, personal incerc sa nu le combin, pt ca sincer, nu ma pot limita doar la un pic de parmigiano.Pana la urma, chiar daca sunt bune, parca sunt prea multe grasimi.Adevarul e ca eu am tinut un F1 mai strict. Chiar aveam nevoie sa dau muuuult jos, asa ca am mers pe linia foarte sigura. Dar asta sunt eu. Report
March 18, 201313 yr comment_190034 Nu e o idee rea, chiar, cand ai timp, pune intrebarea si raspunsul la topicul cu pricina.Poate fi de folos si fetelor. Acum, ce sa-ti zic, personal incerc sa nu le combin, pt ca sincer, nu ma pot limita doar la un pic de parmigiano.Pana la urma, chiar daca sunt bune, parca sunt prea multe grasimi.Adevarul e ca eu am tinut un F1 mai strict. Chiar aveam nevoie sa dau muuuult jos, asa ca am mers pe linia foarte sigura. Dar asta sunt eu. Stiu ca tu ai tinut strict ptr ca ai avut mult de dat jos, dar de voie este voie. Acum sti cum e... asa cum tu zici ca nu te poti limita, atunci mai bine nu pui deloc, sa fi sigura ca nu o dai in bara. Eu am pus 2 linguri de pesto la tot vasul ala care il vezi cu paste. Uite acum caut intrebarea si raspunsul si pun aici pe topicul pe care l`am deschis cu intrebari si raspunsuri. Report
March 18, 201313 yr comment_190038 Mai Dani, poi tu crezi ca Monti este sperietoarea?????? no,no. Lista`i mare si din ce este acolo ca la piata tot gasesti ce sa pui la oala . Daaa Ce ai pus tu in farfurie este un vis pt montignace Imi spui cat ai slabit cu mancat toate bunatatile pe care le gatesti tu? vezi ca rosiile si vinetele marinate de la italia, pot contine in marinata si zahar (pe langa usturoi si alte condimente), eu asa le-am gasit ...sa citesti cu mare atentie ingredientele. CAt despre ulei bun, sa stii ca depinde ... de pretul "conservei". Sunt si la ei in supermarket cu ulei de floarea soarelui etc ... eu le-am luat al citit la fata locului si nu e chiar asa de simplu de gasit conform... Nu degeaba spunea Sorina ca a cautat muuult pana a gasit speck fara zahar si altele ... si ca pretul e nesimtit in cazurile astea. Nu spun ca sa te contrazic, sunt sigura ca ai citit etichetele cu atentie si sunt conforme, doar vroiam sa scriu, sa stie si restul de fete ca nu orice cutie de rosii uscate marinate e conforma etcPup, arata incredibil pt monti farfuria ta si a celorlalte fete dealtfel ! Report
March 18, 201313 yr comment_190044 Ma bucur ca iti facem pofta cu ce avem in farfuriile noastre Clar sunt in ulei de masline. Cine le`a adus stapaneste italiana bine si pastele sunt tot din italia. Am pus intrebarile si raspunsurile pe topicul consacrat si vorbim aici despre ce scrie acolo scriind nr de intrebare dupa topic. Report
March 19, 201313 yr comment_190221 M-au cadorisit cu o pungă de ștevie. Eu, de obicei, fac oua cu ștevie, dar as vrea să încerc și o ciorbita sau altceva. Îmi dați și mie ceva rețete? Mulțumesc! Report