Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Florile noastre

Featured Replies

Fete...iar am facut ditamai prostia. Imi vine sa ma iau la palme. Ieri am lasat geamul deschis la bucatarie la -15°C si fittonia mea a degerat. Azi dimineata cand am vazut-o mi s-a dus inima-n sosete ca o iubesc ca pe ochii din cap.

Mai pot sa o salvez cumva, biata de ea?

Ia uitati-o cum arata, am niste mustrari groaznice de constiinta. :floare:

63_d3b83d4529ccbf530300d69b5d92aaef_thumb.jpg

63_7d0f02ffe77a3c535cf6f43bc553b72f_thumb.jpg

hoya, prima violeta e Lion's kismet?

vad ca ai si Ma's winter moon, una din preferatele mele :D

uite aici si colectia mea de violete: :D

http://cara.sunphoto.ro/violete

Arcadia...prima violeta e Sweet lady love...

E innebunitoare colectia ta de violete...ca si celelalte flori dealtfel...

Felicitari pentru minunatii!!! [size=50]Desi le stiu de ceva timp de prin alte parti...e mereu o placere sa le admir...

[/size]

• 2 weeks later...
Anul trecut, prin luna mai mi-am luat o gerbera la ghiveci. A inflorit pana in luna august, iar de atunci nu mai are nicio floare si au inceput sa ii cada si frunzele, nu de tot, dar nu mai are mult. Am tinut-o la lumina tot timpul, am udat-o corespunzator si a avut si caldura. Imi pare asa de rau de ea, mai ales ca e floarea mea preferata. Ati putea sa ma ajutati cu niste sfaturi? Eu nu prea stiu ce sa ii fac.
  • 1 month later...

Dana,o s-o pui afara?În ghiveci sau direct în pamînt/în gradina?Si eu mi-as lua una.

Am vazut ca vorbeati pe pagina cealalta despre cactusi.Eu am cactusi,dar nu le am cu îngrijirea lor :floare:

În orice caz,cineva a zis ca în perioada rece/iarna,trebuie sa hiberneze,pentru ca anul care vine sa înfloreasca ca lumea.Adica trebuie tinuti într-o încapere nu foarte luminoasa,sa fie racoare,si sa nu fie udati.Eu i-am dus pe toti maruntii mei la gradina din afara orasului,si i-am lasat peste iarna în cocioaba de acolo.Coditiile ar fi cam ca cele spuse de domnul care avea o gramada de cactusi frumosi înfloriti.Sa vedem ce-o iesi :drool:

Ori înfloresc,ori..pa!Am fost cu ceva timp în urma acolo,sa-i vizitez,si erau un pic sifonati,exact cum a zis nenea ala ca trebuie sa fie.De luna viitoare o sa le acord mai multa atentie... :drool:

Nu stiu daca regula asta se aplica tuturor cactusilor...sau daca e asa ceva "generl" ..banuiesc ca nu,depinde si de specia lor,probabil.Eu oricum aveam doar din astia ordinari,care înfloreau rar,si faceau cîte 1-2-3 flori maxim.

Aia din pozele sherezadei nu au flori adevarate,ci din alea lipite cu pistolul de lipit cu lipici fierbinte.Aia care fac asta sint mai cruzi ca mine :drool: Eu am remuscari ca am încercat varianta cu hibernatul,si aia lipesc flori de paie pe sarmanele întepatoare...care-s asa fragile,în ciuda aspectului robust.

Dana,o s-o pui afara?În ghiveci sau direct în pamînt/în gradina?Si eu mi-as lua una.

Am vazut ca vorbeati pe pagina cealalta despre cactusi.Eu am cactusi,dar nu le am cu îngrijirea lor :P

În orice caz,cineva a zis ca în perioada rece/iarna,trebuie sa hiberneze,pentru ca anul care vine sa înfloreasca ca lumea.Adica trebuie tinuti într-o încapere nu foarte luminoasa,sa fie racoare,si sa nu fie udati.Eu i-am dus pe toti maruntii mei la gradina din afara orasului,si i-am lasat peste iarna în cocioaba de acolo.Coditiile ar fi cam ca cele spuse de domnul care avea o gramada de cactusi frumosi înfloriti.Sa vedem ce-o iesi :drool:

Ori înfloresc,ori..pa!Am fost cu ceva timp în urma acolo,sa-i vizitez,si erau un pic sifonati,exact cum a zis nenea ala ca trebuie sa fie.De luna viitoare o sa le acord mai multa atentie... :floare:

Nu stiu daca regula asta se aplica tuturor cactusilor...sau daca e asa ceva "generl" ..banuiesc ca nu,depinde si de specia lor,probabil.Eu oricum aveam doar din astia ordinari,care înfloreau rar,si faceau cîte 1-2-3 flori maxim.

Aia din pozele sherezadei nu au flori adevarate,ci din alea lipite cu pistolul de lipit cu lipici fierbinte.Aia care fac asta sint mai cruzi ca mine :P Eu am remuscari ca am încercat varianta cu hibernatul,si aia lipesc flori de paie pe sarmanele întepatoare...care-s asa fragile,în ciuda aspectului robust.

Cameliile pot fi tinute afara, in timpul verii. Cel putin o verisoara de-a mea asa face si are niste flori splendide! :drool:

Toti cactusii fac flori, daca sunt intretinuti si li se acorda putina atentie. Intr-adevar, peste iarna nu trebuiesc tinuti la caldura si nici nu se uda. Un unchi are cativa cactusi (unii sunt mari cat un stat de om!) si in fiecare iarna baga toate ghivecele in casa, intr-o camera unde nu face foc (dar este ceva lumina), iar cum se-ncalzeste afara, ii scoate in curte. In fiecare vara, cand merg pe acolo, ma minunez cate flori poate sa faca un cactus, ce mari sunt, dar mai ales culorile ma darama! Sa spun ca-s culori superbe, ar fi prea putin! :drool:

Maya, deocamdata astept sa vad si eu minunea aia de incalzire globala despre care tot se vorbeste. =))

Din cite stiu camellia, ca si azaleea sau rhododendronul, trebuie plantata intr-o gradina a carui sol are un ph acid si e bogat in substante organice. Nu e rezistenta la temperaturi foarte scazute, nu-i place sa balteasca in apa, iar vara prefera sa fie pusa in locurile nordice sau nord-estice ale gradinii. Eu am s-o pun pe terasa, iar iarna o aduc in casa.

In privinta cactusilor, sa stii ca i-am tinut iarna in fereastra vestica si pot fi udati putin - cam o data la 3 saptamini. N-au avut probleme de inflorire. Insa vara trebuie sa ai grija cind e foarte cald si daca ii tii in casa, sa aiba o ventilatie buna. Altfel te trezesti cu surprize neplacute - fac cosenile si poti sa-ti iei adio de la ei. ;)

mie mi-a murit ficusul, a chelit de cand ne-am mutat, pare uscat. sotul zice sa-l ud mult, poate isi revine.

am o alta pe care am primit-o de la soacra de casa noua si vad ca i-au cazut frunzele dar are lastar nou. o tin sub observatie(nu stiu ce e si nici ea nu stie)

am plantat 4 tulpini de frangipani(imi plac de mor), astept sa vad cum le merge. zice ca sant extrem de rezistente.

nu sant inca la capitolul flori, am doar cateva. sa ne mai linistim putin si imi umplu eu casa iar :thumleft:

Eu, dupa cum stiti am avut 2 camelii citiva ani buni, apoi intr-o zi nefericita ne-am gindit sa le mutam in ghivece mai mari si in felul asta le-am ucis, am luat altele si repus in acelasi ghivece si au murit si astea. Tre sa vina la Lidl zilele astea si ma gindesc sa mai fac o incercare si sa le replantez.

Dana, aici sunt gradini cu camelii cit copacul, imi plac la nebunie, iarna le vad acoperite in folie de plastic, la tine insa sigur nu merge o asemenea solutie pentru ca e prea frig. Eu iarna le tineam la umba leandrilor linga perete si protejate cu pinza aceea alba si n-au inghetat niciodata dar e drept ca aici sub 0° temperatura coboara mai rar iarna, asa ca tu tre sa le pui in casa sau intr-un garaj ceva, doar ca sa nu inghete, in rest pot sta fara probleme la temperatura mai mica.

Anul asta maica-mea mi-a omorit amarylisii de care eram asa de bucuroasa ca aveam 4 acum din un bulb originar, dar mi-am luat alti 4 de la Lidl si ii tin in camara, cresc ca Fat-Frumos si peste putin vor inflori :thumleft:

Mirela, daca nu l-ai udat un timp indelungat, e posibil ca asta sa fie cauza. Totusi uita-te sub frunzele ficusului (daca mai are vreuna :drool: ) sa nu aiba ceva musafiri nepoftiti ca astia:

[center]http://img191.imageshack.us/img191/8432/whitefly.jpg

http://img708.imageshack.us/img708/6532/tetranychusurticae.jpg[/center]

Frangipanii sint rude cu oleandru. Sigur o sa le priasca clima de pe la tine. :toothy9;

A inflorit primul amaryllis

Si io am Amaryllis :drool::

Fetele, m-ati ofilit cu splendorile astea ! :appl:

Le cintati, ii leganati sau ce le faceti de infloresc ? :toothy9; Amaryllisul meu de vreo 4 ani face numai frunze, si flori ... pauza ! :(

Fetele, m-ati ofilit cu splendorile astea ! :(

Le cintati, ii leganati sau ce le faceti de infloresc ? :( Amaryllisul meu de vreo 4 ani face numai frunze, si flori ... pauza ! :(

Eu iarna ii tin in pivnita si ii ud cam o data la trei saptamani. Infloresc un pic mai tarziu, pentru ca ii scot direct afara, dar fac flori mari in fiecare an.

Dana, nu dispera, poate infloreste la anu. Si ai mei cei vechi, adica care au murit iarna asta n-au inflorit in fiecare an. Cei de acum abia i-am cumparat si am verificat sa aiba toti boboci si i-am tinut in casa, de fapt inca ii mai tin, desi a fost cald in ultimele 2 zile azi noapte au fost 2 grade asa ca prefer sa-i mai tin in casa. Revin cu urmatorii cind vor inflori ca i-am luat de 3 culori diferite :(

A inflorit primul amaryllis

Si io am Amaryllis :-*:

Fetele, m-ati ofilit cu splendorile astea ! :-*

Le cintati, ii leganati sau ce le faceti de infloresc ? :-* Amaryllisul meu de vreo 4 ani face numai frunze, si flori ... pauza ! :(

In mod normal, pe timpul iernii bulbii de Amaryllis se pun la loc intunecos si racoros, fara a se mai uda. Undeva prin toamna, se taie tuleiele si se lasa planta la hibernat. In primavara, se aduce la lumina si intai ar trebui sa iasa tijele cu flori, abia apoi apar si frunzele.

Bulbii de amaryllis i-am cumparat din Germania si am dus si la rude. La fel de frumosi s-au facut si acolo, le-am zis tuturor sa treaca planta pe repaus in timpul iernii si totul e in regula. Nu stiu de ce nu merg la tine... Chiar imi pare rau, sunt niste flori superbe!

Foxy, de citi ani ai amaryllisii astia?

Ti-au inflorit in fiecare an?

Sunt luati din Hamburg, din decembrie 2003. Astea-s florile facute anul trecut. Maica-mea pune bulbii in ladite cu ceva nisip si-i depoziteaza intr-un garaj, alaturi de multe alte plante (lalele, gherghine....). Primavara, replanteaza totul si reinvie gradina botanica, mai frumoasa de la an la an! :cheers:

Sunt luati din Hamburg, din decembrie 2003. Astea-s florile facute anul trecut. Maica-mea pune bulbii in ladite cu ceva nisip si-i depoziteaza intr-un garaj, alaturi de multe alte plante (lalele, gherghine....). Primavara, replanteaza totul si reinvie gradina botanica, mai frumoasa de la an la an! :occasion14:

Deci ii ai de 6 ani, astea sunt florile de anul trecut.

Repet intrebarea, ti-au inflorit in fiecare an din 2003 si pina acum?

Sunt luati din Hamburg, din decembrie 2003. Astea-s florile facute anul trecut. Maica-mea pune bulbii in ladite cu ceva nisip si-i depoziteaza intr-un garaj, alaturi de multe alte plante (lalele, gherghine....). Primavara, replanteaza totul si reinvie gradina botanica, mai frumoasa de la an la an! :violent1:

Deci ii ai de 6 ani, astea sunt florile de anul trecut.

Repet intrebarea, ti-au inflorit in fiecare an din 2003 si pina acum?

Da, an de an au facut flori. Chiar azi i-a replantat maica-mea in ghiveci, a zis ca-s 16 bulbi! :occasion14: :scratch: