Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Florile noastre

Featured Replies

Sunt superbe toate florile voastre...la florile Mayei ma uit si il si vad pe limburosul de Mike cum se dragaleste de ele si bea roua :)
  • 3 months later...

Uite-l si pe-al meu,ultimul.Acuma e inflorit aproape complet.Poza e din ultimas zi de octombrie.Bobocul nu cred ca mai reuseste anul asta:

post-59-128922125861_thumb.jpg

Noa, asta chiar cred ca e ultimul, azi am avut o zi splendida si insorita...

Superb! ;)

E pentru tine Foxulina mea draga ;)

Noa, asta chiar cred ca e ultimul, azi am avut o zi splendida si insorita...

Superb! ;)

E pentru tine Foxulina mea draga ;)

Saru'mana!!!!!! ;) Parca-i si simt parfumul.... ;)

Ador florile.... chiar vorbeam cu jupanu' in seara asta despre flori. Am obiceiu' sa umplu casa de plante. Si gradina (atunci cand am ;)). Momentan stau cuminte, dar mi-a promis ca-mi da mana libera la aranjamente florale, cand ne mutam in casa noua! ;)

• 4 weeks later...

Noi am avut la servici, concomitent, doua colege cu numele de Mihaela. Ca sa le deosebim ne refeream la inaltime:

Mihaela Mică si Mihaela ... Rea :D :D

Acum nu o mai avem decat pe Mihaela mignona si buna

Deunazi m-am indragostit iremediabil de o planta senzationala pe care am vazut-o la ea in birou. Era atat de evidenta chimia dintre noi incat mi-a spus sa o fur (ca sa-i mearga bine) Tot din cauza de super-stitie :D nu am spus bogdapostre, dar i spun acum, sa o afle intrega comunitate internautica.

Draga Mihaela, mare bucurie mi-ai facut :D

Mi-a luat un pic de timp sa o identific insa sunt in posesia informatiilor.

Este o planta a rugaciunii (prayer plant) - Maranta leuconeura erythrophylla

Cunoscuta si drept :D? Os de peşte ? - Herringbone Plant.

Seara, isi indreapta palmele ... frunzele spre cer

[center].

post-168-12920776334308_thumb.jpg

.

post-168-12920776448709_thumb.jpg

.

post-168-12920776571734_thumb.jpg

.[/center]

• 1 month later...

Dana,o s-o pui afara?În ghiveci sau direct în pamînt/în gradina?Si eu mi-as lua una.

Maya, deocamdata astept sa vad si eu minunea aia de incalzire globala despre care tot se vorbeste. :scratch:

Din cite stiu camellia, ca si azaleea sau rhododendronul, trebuie plantata intr-o gradina a carui sol are un ph acid si e bogat in substante organice. Nu e rezistenta la temperaturi foarte scazute, nu-i place sa balteasca in apa, iar vara prefera sa fie pusa in locurile nordice sau nord-estice ale gradinii. Eu am s-o pun pe terasa, iar iarna o aduc in casa.

Maya, dupa aproape 1 an de cind am cumparat-o, n-am reusit s-o omor. :cheers: In ciuda faptului ca n-am avut timp de dinsa sa o bibilesc, mi-a facut bucuria de a imboboci la inceputul anului, iar acum are citeva flori ce-si deschid timid petalele. :violent1:

[center]http://img35.imageshack.us/img35/7262/camelliainflorita1.jpg

http://img824.imageshack.us/img824/4724/camelliainflorita2.jpg

[/center]

Ador cameliile, acu e vremea lor sa inceapa sa infloreasca. E superba a ta.

Multumesc Adriana. :floare:

Ai idee cum as putea face sa o inmultesc ? Rup o crenguta si-o pun in apa sa faca radacini ? Sau direct in pamint ? :scratch:

• 2 months later...

Fetele,am o intrebare(iarasi :-* )!

Am avut in bucatarie in niste veze mici,floricele din astea.Muuuult au tinut.Le tot completam apa,nu o schimbam de tot,asa ca ieri,cand am vrut sa spal vezele,am avut o surpriza:o frunza mi-a facut radacina.

Oare o sa se faca ceva din ea?Am plantat-o la repezeala in ghiveciul cu rozmarin,ca nu am avut pamant sa o pun singura intr-un ghiveci.

Ia uitati,asta e floarea:

post-59-13008747616818_thumb.jpg

...si asta frunza cu radacina:

post-59-13008747848548_thumb.jpg

Intrebare ajutatoare.

Am pe trandafirii japonezi(defapt doar pe unul) daunatori,are boboci si-s plini de musculite verzi.Am fost azi la mag si le-am cerut ceva pt asa ceva, mi-au dat niste betigase de pus in pamantm cum sunt si ingrasamintele,da nu-s foarte convinsa de ele, parca mai mult as vrea ceva sa dau diresct pe ele.A mai trecut cineva prin asa ceva?

O alta chestie(am mai patit-o odata si am mai discutat dincolo , stiu ca Peter imi raspunsese,da nu mai stiu exact ce am facut) si anume rosmarinul meu si salvia sun pline de "faina", iarasi am intrebat tanticile de la magazin, da mi-au spus sa vin cu ele sa le vada ca e posibil daca le stropesc sa nu le mai pot folosi la mancare.

Nu pot sa-mi dau seama de la ce se formeaza aceasta "faina", ma seaca, era asa frumos rosmarinul si imi e ciuda sa-l arunc.Mai am vreo sansa cu el,sau chiar tb arunct?Salvia oricum mai are doar cateva funze.

...si asta frunza cu radacina:

In principiu si teoretic ar trebui sa functioneze, desi eu din frunza n-am facut niciodata plantute, ci din ramurica intreaga.

Intrebare ajutatoare.

Am pe trandafirii japonezi(defapt doar pe unul) daunatori,are boboci si-s plini de musculite verzi.Am fost azi la mag si le-am cerut ceva pt asa ceva, mi-au dat niste betigase de pus in pamantm cum sunt si ingrasamintele,da nu-s foarte convinsa de ele, parca mai mult as vrea ceva sa dau diresct pe ele.A mai trecut cineva prin asa ceva?

am avut si musculite verzi, acu am vazut ca pe unul dintre trandafirii renascuti sunt musculite albe

eu pentru chestia asta am un spray biologic, weekendul trecut l-am spreyat bine si acum mai are niste resturi dar cred ca sunt cele moarte

eu in nestiinta mea cred ca metoda cea mai rapida e sa le dai un spray si sa le omori

aici exista jdemii de sprayuri, pentru ciuperci, pentru foi galbene, pentru musculite dintr-astea, la magazin la raionul cu chestiile astea e agatata o carticica cu poza bolii plantei, denumirea bolii si sprayul care ii trebuie

O alta chestie(am mai patit-o odata si am mai discutat dincolo , stiu ca Peter imi raspunsese,da nu mai stiu exact ce am facut) si anume rosmarinul meu si salvia sun pline de "faina", iarasi am intrebat tanticile de la magazin, da mi-au spus sa vin cu ele sa le vada ca e posibil daca le stropesc sa nu le mai pot folosi la mancare.

Nu pot sa-mi dau seama de la ce se formeaza aceasta "faina", ma seaca, era asa frumos rosmarinul si imi e ciuda sa-l arunc.Mai am vreo sansa cu el,sau chiar tb arunct?Salvia oricum mai are doar cateva funze.

cre ca e ceea ce se numeste mal bianco aici

problema e ca daca tre sa le maninci eu cel putin nu le-as stropi cu nimic

am gogalit un pic acu si lumea zice ca trebuie aruncat pentru ca si pamintul e contaminat

daca nu vrei si nu vrei sa il arunci ai putea incerca sa il stropesti cu un amestec de apa si alcool sau apa si sapun, oricum il speli inainte de a-l minca si mi se pare mai acceptabil sa speli un pic de sapun sau alcool de pe ele si nu alte minuni chimice, parerea mea :)

Adriana si mie mi se pare mai rapida metoda cu sprayatul,de aceea nu am luat inca ce-mi daduse de la mag.N-am apucat sa ma duc la florarie si sa intreb si acolo.Oricum azi l-am bagat sub jet de apa, macar pt moment.

Cat de faina aia nu-s de la ce face.Salvia am aruncat-o azi, rosmarinul l-am "spalat" , daca reapare faina, asta e, am sa il arunc.Oricum am luat toate ghivecele de ceramica si le-am spalat.Pe unul era un fel de faina, da nu-s daca e aceeasi ca de pe rosmarin.

=))

...Mie imi infloreste camelia...

Sper ca nu te doare prea tare :tongue3:

Deloc mon cher, imi face chiar placere =))

Esti gelos ca tu n-ai!

Sunteti belea amandoi =)) =))

Va rog frumos sa nu ma intrebati de ce =)) =)))))))))

Asa,si acum sa trecem la lucruri mai serioase.

Copiii mei au primit acum ceva vreme cate un ghiveci cu zambile fiecare.Patrick si-a ales albastre,Amelie roz(oare de ce? =)) )

Am ales zambile ca astea is de sezon,dar in curand va trebui sa le luam altceva.

Si le ingrijesc singuri,atata is de dulci,le uda,le vorbesc,Amelie le mangaie :tongue3: ,in orice caz le merge bine(zambilelor).Au crescut si au si inflorit de cand sunt la ei.Le-am pus eu niste bete sa se sprijine,ca sunt tare grele florile:

post-59-13013922289132_thumb.jpg

post-59-13013922386785_thumb.jpg

post-59-13013922466343_thumb.jpg

post-59-13013922640362_thumb.jpg

Sunteti belea amandoi :tongue3: =))

Cine ne cunoaste demult nu se mai sperie =)) ca ne tachinam de foarte multi ani, doar ca in ultimii ani se pierduse acea atmosfera de la inceputurile noastre, din fericire aici am regasit-o =)) Desi mon cher face pe seriosul acum de cind s-a facut urs =))

Poftim prima floare a cameliei, mie mi se pare cam intirziata anul asta, dar am vazut ca si la serviciu sunt citeva mult mai mari si sunt si ele abia acu toate inflorite.

post-4-13014161652637_thumb.jpg

Mie imi plac la nebunie zambilele, sunt foarte frumoase, imi place mirosul lor mult de tot. Lasa-i sa le vorbeasca, dragaleasca, asa o sa invete de mici sa se ocupe de plante si poate o sa le placa in continuare =))

Sunteti belea amandoi :hungry: :P

Cine ne cunoaste demult nu se mai sperie :P ca ne tachinam de foarte multi ani, doar ca in ultimii ani se pierduse acea atmosfera de la inceputurile noastre, din fericire aici am regasit-o :P Desi mon cher face pe seriosul acum de cind s-a facut urs :P

Poftim prima floare a cameliei, mie mi se pare cam intirziata anul asta, dar am vazut ca si la serviciu sunt citeva mult mai mari si sunt si ele abia acu toate inflorite.

Mie imi plac la nebunie zambilele, sunt foarte frumoase, imi place mirosul lor mult de tot. [b]Lasa-i sa le vorbeasca, dragaleasca, asa o sa invete de mici sa se ocupe de plante si poate o sa le placa in continuare :P[/b]

Foarte frumoasa Camelia ta :P

Si mie imi plac zambilele tare mult.Si astea ale lor miros atat de puternic.Seara le scot in hol ca mi-e teama sa nu fie prea puternic mirosul pt ei cand dorm.

Sa stii ca (pauza,virgula)chiar din motiv educativ le-am cumparat florile.De fapt ideea mi-a venit de la Patrick ,ca ii tot placea sa ma ajute la ale mele(la flori),si m-am gandit ca pentru ei sunt potrivite florile astea ce infloresc acuma rapid,ca-s mai usor de ingrijit si le da satisfactie mai mare cand infloresc si se dezvolta la ei.Si chiar e asa.

[center][b]Am primit floarea asta acu' o luna jumate,si tot asa arata!Nu se deschide cîndva?

Nu stiu cum o cheama decît în germana,Feuerschwert(Bromelie),e frumoasa,arata bine...dar cum ziceam,parca-i de plastic!Nu zice nimic! :)

Eu tot astept sa se deschida,sa faca vreo floricica...sa faca ceva :)

post-5-13015883760433_thumb.jpg

[/b][/center]