Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Florile noastre

Featured Replies

ai multe?

Pina acu mi-au iesit 2 intr-o parte si vreo 5 intr-alta

E superbisima, daca ma gandesc si la parfumul ei, chiar ca ma imbat!

sint innebunita dupa ea, de cite ori trec pe linga ea o miros :violent6:

azi inainte de a o taia am curatat iarba in jurul lor si tot timpul le-am simtit mirosul

LAdriana ce drumoasa e zambila.La mine inca n-au flori,avia sunt cateva frunzulite.Ma uitam azi si la lalele.Alea de erau de la cei care au stat inainte, au frunze mari,da nu vad florile, alea puse de mine sunt mici,dar se vede bobocul.

lalelele au deja frunze inalte si sunt boboci daca merge asa vremea in citeva zile cred ca infloresc

Scriu tot aici:

asta-i planta pe care am luat-o de la nenea cu hotelu' de la mare.E o planta fara radacina, adica radacina are, dar nu-i trebuie pamant.Era agatata de toata balustrada terasei la hotel.In tufe mari de juma de metru diametru.A mea-i mica.

O tin pe balcon la soare.Asta iarna am pus-o be balconul inchis.Sigur adora caldura si soarele.

Vad ca a rezistat.O pulverizez din cand in cand la radacina.

O cunoaste cineva?

Lilly, plantutza ta pare a fi Tillandsia

http://it.wikipedia.org/wiki/Tillandsia

am avut si eu una acum 5-6 ani, dar nu mai tin minte ce s-a intamplat cu ea, cum de am pierdut-o :biggrin:

Ma uitam azi si la lalele.Alea de erau de la cei care au stat inainte, au frunze mari,da nu vad florile, alea puse de mine sunt mici,dar se vede bobocul.

Alea vechi, fie sunt prea batrane, fie sunt cam ingramadite.... De obicei din cauza asta nu infloresc lalelele.

Nu prea ma convinge batranetea... daca ar fi asta cauza, ale mele ar trebui sa fie moarte de mult...

Si la mine cred ca mai au un pic si infloresc. Sunt asa de mandre!

Dar am si lalele care inca nu au boboci... sunt cele care au iesit mai tarziu.

Asta e! Asteptam!

Lalele, lalele, lalelele mele, frumoasele mele lalele...

post-133-13324929624398_thumb.jpg

post-133-13324929704373_thumb.jpg

post-133-13324929780457_thumb.jpg

post-133-13324929889184_thumb.jpg

O cala...

post-133-1332493061464_thumb.jpg

Si chestiunea asta... Ce ar putea fi? Am vazut-o in dimineata asta. A iesit intr-o parte a curtii unde inca nu am ajuns si e plin de ierbaraie. Asa ca am rupt un pic din vredeata de pe langa ea si i-am facut o poza. Aveti idee despre ce e vorba?

post-133-1332493186974_thumb.jpg

post-133-13324931960592_thumb.jpg

Si ma duc la gradinarit sa va mai intreb ceva.

Lilly, plantutza ta pare a fi Tillandsia

http://it.wikipedia.org/wiki/Tillandsia

Ea e, Bris! :crying:

Doamne ce ma bucur, nu puteam sa va intreb mai demult?

A mea e "Tillandsia bergeri" e o Air Plant.

A mea are vro 15-20 de cm.In iunie tot acolo ma duc la mare, ii mai cer o tufa.Ii dau si bani pe ea daca nu vrea.

Am citit o gramada de lucruri interesante, absoarbe substantele nocive, poluante etc.

Grazie Bris, de zece mii de ori! :crying:

Ea e, Bris! :cheers:

Doamne ce ma bucur, nu puteam sa va intreb mai demult?

A mea e "Tillandsia bergeri" e o Air Plant.

A mea are vro 15-20 de cm.In iunie tot acolo ma duc la mare, ii mai cer o tufa.Ii dau si bani pe ea daca nu vrea.

Am citit o gramada de lucruri interesante, absoarbe substantele nocive, poluante etc.

Grzie Bris, de zece mii de ori! :thumleft:

pentru putin, ma bucur ca am putut sa ajut

tre' sa mi-o cumpar iar, sa vad daca peste vreo luna o sa fiu in zona cand este o expozitie de plante si flori la "Giardini della Landriana", daca nu voi cauta in altra parte

Daca nu gasesti sa-mi zici, in iunie mai cer de la nenea.Am vazut ca o trimit si prin posta, fara probleme. :thumleft:

dau strigare daca o fi cazul

multumesc

Dana,o s-o pui afara?În ghiveci sau direct în pamînt/în gradina?Si eu mi-as lua una.

Maya, deocamdata astept sa vad si eu minunea aia de incalzire globala despre care tot se vorbeste. :tongue3:

Din cite stiu camellia, ca si azaleea sau rhododendronul, trebuie plantata intr-o gradina a carui sol are un ph acid si e bogat in substante organice. Nu e rezistenta la temperaturi foarte scazute, nu-i place sa balteasca in apa, iar vara prefera sa fie pusa in locurile nordice sau nord-estice ale gradinii. Eu am s-o pun pe terasa, iar iarna o aduc in casa.

Maya, dupa aproape 1 an de cind am cumparat-o, n-am reusit s-o omor. :wacko: In ciuda faptului ca n-am avut timp de dinsa sa o bibilesc, mi-a facut bucuria de a imboboci la inceputul anului, iar acum are citeva flori ce-si deschid timid petalele. :floare:

[center]update: si-am implinit 2 ani, nu eu, camellia mea ! =)) inca traieste. in continuare, vara pun ghiveciul afara pe terasa casei, iar cum incepe sa se raceasca, o aduc inapoi in casa. intre timp camellia mea s-a mai inaltat, pe la Craciunul trecut au inceput sa-i dea primii boboci, iar prin februarie a inflorit.

http://img707.imageshack.us/img707/4342/0camellia1.jpg

si de-atunci tot asa o tine pina in ziua de azi :floare:

http://img834.imageshack.us/img834/4396/0camellia2.jpg

[/center]

Adriana, e superba zambila.La noi s-a stricat vremea,deci o sa mai dureze..Ce-mi plac garofitele, mi-am luat si eu seminte, dar abia in aprilie -mai zic ca se seamana.

Cami e suberba camelia ta.

Mor de dragul ei dar mi-au murit de 2 ori pina acu, ultima iarna asta, nu's de ce, nu le mai cumpar.

Adriana, imi pare rau sa aud ca n-ai avut succes la camellii. :floare:

in general, iarna o ud o data pe saptamina cu apa ce-mi ramine in fierbator, dupa ce-mi fac un ceai. evident, dupa ce s-a racit. :floare: camellia fiind plantata intr-un ghiveci mare, nu-i pun mai mult de 2-3 dl de apa. sta linga un geam spre partea estica, dar nu este expusa direct la lumina solara puternica, fiindca trag jaluzelele in timpul zilei. vara o ud mai des, cind vad ca pamintul incepe sa se usuce. in rest, nu-i dau ingrasaminte speciale sau vreo alta atentie, si ii merge bine. :floare:

si asta, mi-a placut floarea, sper sa se simta bine

Adriana, e o Allamanda. ii place lumina, dar nu sa stea expusa direct la caldura soarelui de la amiaza. daca o poti pune/agata undeva sub streasina casei, e perfect ! :floare: vara ai grija sa o uzi des, dar nu sa balteasca in apa. iar cum da frigul, adu-o imediat in casa.

eu am avut una acum 2 ani, si-am pierdut-o toamna, cind a dat pe neasteptate un inghet peste noapte. :floare:

[center]http://img685.imageshack.us/img685/2828/0allamanda.jpg

[/center]

Adriana, e o Allamanda. ii place lumina, dar nu sa stea expusa direct la caldura soarelui de la amiaza. daca o poti pune/agata undeva sub streasina casei, e perfect ! :scratch: vara ai grija sa o uzi des, dar nu sa balteasca in apa. iar cum da frigul, adu-o imediat in casa.

eu am avut una acum 2 ani, si-am pierdut-o toamna, cind a dat pe neasteptate un inghet peste noapte. :scratch:

Mersi Dana, e deja mare, are 2 betisoare care o tin sus si ii pun o spaliera (sper ca asa se zice) din metal sa se agate pe ea. O sa vad cum in ce zona a terasei o pun ca sa aiba cit mai multa umbra.

Cami e suberba camelia ta.

Ioana, pe ce pagina e ? ca as vrea s-o vad si eu ! :scratch:

hahha, eram sigura ca scrisese Cami :scratch: , nu stiu de ce mi se paruse ca vad avatarul ei.Dar era vb de a ta :scratch: