May 13, 201214 yr comment_148525 Ptiu nu fi deochi!Sunt de anul asta, frumusetile astea? Eu la mare am tot de astea si cresc o gramada in lungime. Ale tale tot asa sunt?yesdeocamdata sunt micute dar vor creste pina ce acopera balconul cele albastre si celelalte care sunt pozate pe lung, celelalte nu's ce-or sa faca ca sunt in alt fel ghiveciuri pentru prima data, oi vedea cum le indrum pe undeva trebuie sa fie poza de anul trecut din octombrie Report
May 13, 201214 yr comment_148526 Scuza-ma, m-am grabit si vreau neaparat sa clarific: am (am avut, ca anul asta trebuie sa le cumpar din nou) aceleasi flori, dar nici pe departe atat de frumoase ca ale tale . Report
May 14, 201214 yr comment_148596 Adriana, sunt superbe, m-am uitat si eu vineri sa-mi iau, da nu mi-au placut,erau pleostite si ofilite .Poate daca erau reduse luam si ma riscam sa le ingrijesc,dar asa.PLus ca era al meu cu mine si a zis ca sunt urate sa nu le iau. In schimb mi-am luat muscate , doar cateva am luat, poate ajung zielele astea sa mai iau ca mai am 2 jardiniere libere. a mai lasat spatii intre ele ca vreau sa intercalez cu petunii. Report
May 14, 201214 yr comment_148638 prea mult mi-au placut in jardinierele Adrianei din ultimii ani especially for you Adriana, imi plac de mooor surfiniile tale ! ce frumos am sa visez la noapte , merci mult pt. poze ! Report
May 15, 201214 yr comment_148678 Acum cateva saptamani am cumparat narcise la ghiveci. Erau vreo 6 plante intr-un ghiveci, inflorite. Le-am separat, s-au dus florile, se usuca frunzele. Am tot citit pe net ca bulbii trebuie tinuti la rece. La mine e orice, numai rece nu, asa ca nu stiu ce sa fac cu bulbii. Sa-i scot din pamant si sa-i pun in frigider? Sa-i las in pamant in ghivece si sa continui sa-i ud? Aceeasi intrebare si pentru un bulb de zambila. Report
May 15, 201214 yr comment_148808 Adriana, imi plac de mooor surfiniile tale ! ce frumos am sa visez la noapte , merci mult pt. poze ! Ma bucur ca ti-au placut, special pentru tine le-am facut. Report
May 15, 201214 yr comment_148809 Acum cateva saptamani am cumparat narcise la ghiveci. Erau vreo 6 plante intr-un ghiveci, inflorite. Le-am separat, s-au dus florile, se usuca frunzele. Am tot citit pe net ca bulbii trebuie tinuti la rece. La mine e orice, numai rece nu, asa ca nu stiu ce sa fac cu bulbii. Sa-i scot din pamant si sa-i pun in frigider? Sa-i las in pamant in ghivece si sa continui sa-i ud? Aceeasi intrebare si pentru un bulb de zambila.In ghiveci si sa continui sa uzi nu ca putrezesc, ori le lasi in ghiveci in pamind si le ascunzi intr-un loc intunecat si nu mai ai treaba cu ele, ori ii scoti ii lasi sa se usuce si tot asa ii tii intr-un loc uscat si intunecat, dar in frigider mi se pare exagerat. Eu iarna bulbii ii las in ghiveci fara sa ii ud si le pun ceva in cap sa fie intuneric, restul stau bine mersi in pamint si le e bine, dar nu stiu daca modul meu de a face se potriveste cu vremea de la tine. Report
May 16, 201214 yr comment_148832 Acum cateva saptamani am cumparat narcise la ghiveci. Erau vreo 6 plante intr-un ghiveci, inflorite. Le-am separat, s-au dus florile, se usuca frunzele. Am tot citit pe net ca bulbii trebuie tinuti la rece. La mine e orice, numai rece nu, asa ca nu stiu ce sa fac cu bulbii. Sa-i scot din pamant si sa-i pun in frigider? Sa-i las in pamant in ghivece si sa continui sa-i ud? Aceeasi intrebare si pentru un bulb de zambila.In ghiveci si sa continui sa uzi nu ca putrezesc, ori le lasi in ghiveci in pamind si le ascunzi intr-un loc intunecat si nu mai ai treaba cu ele, ori ii scoti ii lasi sa se usuce si tot asa ii tii intr-un loc uscat si intunecat, dar in frigider mi se pare exagerat. Eu iarna bulbii ii las in ghiveci fara sa ii ud si le pun ceva in cap sa fie intuneric, restul stau bine mersi in pamint si le e bine, dar nu stiu daca modul meu de a face se potriveste cu vremea de la tine.Mersi mult, Adriana. O sa-i las in pamant si-o sa-i ascund undeva la intuneric, fara sa-i ud. Cand pot incepe sa-i ud din nou? Prin toamna?Sa speram ca o sa reziste si o sa am narcise si zambile si la primavara. Report
May 16, 201214 yr comment_148836 Ele infloresc in primavara, parerea mea e ca tre sa le scoti la lumina si sa incepi sa le uzi cind se termina iarna, eu cel putin asa fac.Alea din pamint binenteles ca se descurca singure. Report
May 16, 201214 yr comment_148891 Adriana stiu ca tu ai oleandrii;mi-am luat astazi doi de la Lidl(1,59€ bucata) ca sa ii pun in balcon.Oare cand imi vor imbucura ochii cu florile? Astea doua tot la 1,59 bucata Am mai luat si o Citrosa,dar am uitat sa o pozez(2,99 buc. ),ca sa nu mai inhalez mirosul de tigara de la vecini cand stau in balconhttps://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/rolleyes.gif Report
May 17, 201214 yr comment_148961 Valeleu cit is de mici, cum se zice aici aspetta e spera Nu stiu daca pot face flori asa se mici, eu cind i-am cumparat aveau un metru si dupa multi ani s-au marit tare de tot, anul asta fiind foarte frig s-au uscat foarte mult, i-am taiat drastic si i-am dus jos in pamint, sper sa isi revina, unii sunt plini de frunzulite mici altii cam stagneaza. Report
May 21, 201214 yr comment_149544 Arahidele - alunele de pamantNu stiam.Un coleg de servici a semanat la birou, intr-un ghiveci, o arahida cruda luata dintr-o pastaie. A incoltit si s-a dezvoltat frumos ajungand sa faca flori galbene asemanatoare cu cele de fasole, sau mazare. Atunci mi-am pus intrebarea: Aluna, care se dezvolta in pamant este in mod clar o samanta nu un tubercul ca in cazul cartofului. (Are cele doua cotiledoane clasice si micutul embrion din varf pe care le-am vazut de atatea ori cand mancam arahide) Deci ia nastere in urma fecundarii florii (si autopolenizarea se produce in cazul acestei specii). Floarea e pe tulpina in locul de unde se ramifica frunzele, la inaltime de 15-20 cm (sau +) de sol. Fructele stiam insa ca se dezvolta in pamant. Cum ajung acolo? Inainte de a cauta pe net am evaluat in minte cateva posibilitati:Ovarul e in sol si pistilul e foarte lung si traverseaza tulpina ajungand in final in floare. Destul de improbabil.Cineva - cultivatorul? - ingroapa florile dupa ce au fost fecundate. Complicat, ineficient si necesita interventie umana, iar specia exista in mod natural independent de prezenta vremelnica a omului pe Pamant. Ar trebui ca planta sa o faca singura.Atunci? Am gasit raspunsul pe net si am posibilitatea de a-l observa direct pe viu.Dupa ce rodeste floarea(se usuca si cade), pendunculul ei (codita) incepe sa se lungeasca si sa se indrepte in jos, spre sol unde se ingroapa si apoi se dezvolta fructul pe care il rontaim fara sa ne gandim prea mult la el.Mi s-a parut interesant, inedit si m-am gandit sa va spun si voua. Povestiti-le copiilor.[center].... .[/center] Report
May 21, 201214 yr comment_149565 f interesant, nu m-am gandit niciodata! merci ca ne-ai zis si chestia asta, esti un curios incorigibil! Report
May 24, 201214 yr comment_150006 ce frumos e Adriana.Azi am descoperit in gradina din fata ca am o azalee.Maine am sa-i fac poze,saraca e cam acoperita de alte flori care astept sa vad ce flori fac si apoi am sa le raresc ca-s f multe si e o intreaga frunzaraie acolo, mi-au acoperit si lalelele. Report
May 25, 201214 yr comment_150149 Azaleea micuta si acoperita, da tare frumuscica bujorii cei roz, sun t asa de grei, ca s-au culcat la pamantsi muscatele mele Report
May 26, 201214 yr comment_150255 Frumoasa azalee, eu am plantat una in gradina, deocamdata nu mai are flori, sa vedem daca supravietuieste.Aseara prima grindina Report
May 31, 201214 yr comment_151278 amaryllis-il roztare mare bucurie mi-au facut anul asta, au inflorit cu o luna mai tirziu ca in alti ani, credeam ca ii pierd initial, cred ca le-a fost si lor foarte frig asta iarna sau i-am scos eu la lumina prea tirziu, apoi aveau numai frunze si credeam ca n-o sa mai infloreasca anul asta dar si-au revenit foarte bine Report
May 31, 201214 yr comment_151316 Foarte frumos cel roz, nu ca cel rosu nu are fi frumos, dar asta e mai diafan!!Vreau sa-mi iau si eu niste muscate, dar vad ca nu ma plac plantele cu flori, in afara de petunii si regina noptii. Report
May 31, 201214 yr comment_151317 Da? mie imi plac amindoua Pai esti deja un pas inainte cu petuniile si regina noptii, nu-ti fie frica, muscatele is rezistente Report
June 27, 201214 yr comment_155427 Adriana, sunt superbeMi-am luat si eu azi un ghiveci de trandafirasi , nu stiu exact denumirea lor.Trebuie sa le gasesc un loc bun si sa cumpar si un ghiveci frumos in care sa le pun Report
June 28, 201214 yr comment_155452 Vreau si io balcon si flori ca ale Adrianei!!! Ca doar n-o sa scriu eu dupa mine, editez! Uite petuniile mele: http://i162.photobucket.com/albums/t250/imnicol/IMG_1264_edited.jpg Gazania: http://i162.photobucket.com/albums/t250/imnicol/IMG_1263_edited.jpg Si plantele verzi pe care incerc sa le pazesc de porumbei si pisici cu frigarui: http://i162.photobucket.com/albums/t250/imnicol/IMG_1262_edited.jpg In fata lui Pisi sunt regina noptii, dar erau inchise ziua nu aveam ce poza! Report
July 1, 201214 yr comment_155806 nu-s ale mele, dar mi-au bucurat inima in hoinareala noastra galbenele la peste 1600m florile maicilor de la Manastirea Tismana si pajiste la poalele Tranalpinei Report