January 9, 201313 yr comment_179399 Ultimii 2 trandafiri de pe anul asta au avut mare noroc ca au inflorit exact cu 2 saptamani inainte sa dea grindina, ploile reci si vanturile peste ei.La al 2-lea boboc chiar am crezut ca nu o sa aiba putere sa mai infloreasca, dar ma bucur ca m-am inselat Primul:wub: Al doilea Report
January 9, 201313 yr comment_179450 Chiar nu-mi aduc aminte daca e parfumat. De cand am nascut-o pe Thalia cred ca am dezvoltat un instinct de prezervare si nu prea am miros... decat daca insist sa miros ceva anume si nu mi-a trecut prin cap sa ii miros cand le-am facut poze Report
January 9, 201313 yr comment_179453 Superb trandafir! Trandafirii si orhideile sunt febletea mea.Imi plac si celelalte de gradina,am si-o gramada de plante de camera verzi si mai cu flori,dar cele 2 ma topesc. Pe mine o tufa de trandafir m-a uimit de-a dreptul.L-am dat intr-un sopron,unde-i destul de rece,ca sa-l feresc de ger si un boboc parc-a oprit timpul in loc.Nu s-a uscat,n- a cazut,ci sta asa,de-a gata sa se desfaca si totusi e intepenit. Report
January 10, 201313 yr comment_179522 Clau ce frumusete de trandafir, splendide culori.Parca ar fi de catifea. Report
January 10, 201313 yr comment_179542 Multumesc frumos fetelor, si eu sunt moarta dupa el . Sa va arat acu un pomulet de la mine din gradina, mostenit cu gradina, care face in general lamai si pe o craca anume face: grepfruit . Probabi l-au altoit cu grepfrui sa vada ce iese, si el o tine una si buna pe craca respectiva . Report
January 10, 201313 yr comment_179552 Frumoasa mostenire, nu m-as supara sa am si eu una asa! Dar la noi nu tine! Report
January 10, 201313 yr comment_179556 Frumoasa mostenire, nu m-as supara sa am si eu una asa! Dar la noi nu tine! Ia sa vad unde pot gasi o astfel de proprietate.... Report
January 10, 201313 yr comment_179632 Claudia, e putin spus ca e frumos trandafirul asta, e exceptional Report
January 10, 201313 yr comment_179634 E deosebit de frumos trandafirul!!!!Eu nu am mai vazut asa!!! Report
March 21, 201313 yr comment_190618 Especially for Stellina , primele de anul asta culese simbata ca de duminica pina luni a nins si aici. Report
March 24, 201313 yr comment_190931 Anul trecut am avut zambile si narcise la ghiveci si-am pastrat bulbii (in ghivece, in pamant, fara sa-i ud, la intuneric). Anul asta, pe 1 februarie exact am scos ghivecele la lumina, le-am pus pe pervazul ferestrei, in exterior si-am inceput sa le ud si sa le descant. Da' degeaba, n-a mai iesit nimic din bulbii aia I-am scos din pamant si erau uscati, uscati. Am gresit undeva? Report
March 24, 201313 yr comment_191023 Anul trecut am avut zambile si narcise la ghiveci si-am pastrat bulbii (in ghivece, in pamant, fara sa-i ud, la intuneric). Anul asta, pe 1 februarie exact am scos ghivecele la lumina, le-am pus pe pervazul ferestrei, in exterior si-am inceput sa le ud si sa le descant. Da' degeaba, n-a mai iesit nimic din bulbii aia I-am scos din pamant si erau uscati, uscati. Am gresit undeva?Nu ai gresit. Dar nici nu vad de ce nu au rezistat... A fost prea cald? De cand i-ai tinut in repaus? Desi... si bulbii mei au stat de anu' trecut pe vremea asta si pana acum o luna intr-o hartie (ziar), pe balcon. Au prins si canicula, dar si geruri.... Si acum au infrunzit. Dar de inflorit, vad ca nici un gand. Report
June 4, 201313 yr comment_199698 Pun si eu cateva poze cu florile care au inflorit in gradina noastra in ultima vreme. Ne-am mutat in octombrie, gradina era neingrijita, fostii proprietari, batrani si bolnavi, nu au reusit sa intretina cum trebuia gradina, gazonul. Toata primavara am asteptat cu sufletul la gura sa rasara cate o planta, apoi sa o identificam, sa o urmarim cum creste. Aveam rhododendroni dar nu stiam ce culoare vor avea florile, saptamana trecuta au inflorit. Am avut liliac dar din pacate nu m-am putut bucura indeajuns de mireasma lor, a plouat cateva zile. Avem niste maci gigantici cum nu am mai vazut . Am plantat anemone, panselute, crini, hortensii, un par, doi visini (trimisi de parintii mei din Ro), trandafiri, si binenteles marar, leustean si patrunjel. Am gasit bulbi de oxalis si am plantat cativa intr-un ghiveci, au rasarit acum vreo doua saptamani. Report
August 5, 201313 yr comment_203786 Fetelor voi cum procedati cu daliile peste iarna? Le scoateti din pamant sau le lasati asa?Rasar iar primavara?Mi-as pune ceva flori prin gradina,dar nu stiu care rezista peste iarna si rasar la anul iar.Ce mi-ati recomanda? Report
August 5, 201313 yr comment_203790 Fetelor voi cum procedati cu daliile peste iarna? Le scoateti din pamant sau le lasati asa?Rasar iar primavara?Mi-as pune ceva flori prin gradina,dar nu stiu care rezista peste iarna si rasar la anul iar.Ce mi-ati recomanda?Mama le scoate in fiecare toamna, iar primavara le replanteaza. Report
September 25, 201312 yr comment_205681 Am decis ca vreau bujori I-am zis mamei si cica tre sa-mi smulga de la cineva si sa mi le aduca cu radacini?Asa e sau exista seminte?Stella, daca treci pe aici, in italiana le zice peonia arbusto? Report
November 25, 201312 yr comment_208691 Pervazul din sufragerie: Detaliu: Si pervazul de la serviciu: Report
November 25, 201312 yr comment_208718 Ce delectare, Foxyy ! Sa tot privesti la ele si sa visezi. Dar cat tin florile la Amarylis de regula? Si-apoi ce face planta-moare sau infloreste alt an(desi parca citisem undeva ca sunt pretentiosi si daca n-ai toate conditiile,moare planta,dar s-ar putea sa gresesc ) Report
November 25, 201312 yr comment_208724 Soarele vostru, gradina voastra tropical de pe pervaz mi-au incantat si mie ochii. Multumesc si sa va tina florile cat mai mult si mai mult! Report
November 26, 201312 yr comment_208726 Ce delectare, Foxyy ! Sa tot privesti la ele si sa visezi. Dar cat tin florile la Amarylis de regula? Si-apoi ce face planta-moare sau infloreste alt an(desi parca citisem undeva ca sunt pretentiosi si daca n-ai toate conditiile,moare planta,dar s-ar putea sa gresesc )Saru' mana! Asa e, e o placere sa le privesc. Ma relaxeaza si ma binedispun floricelele.Cam o saptamana rezista florile de Amaryllis. Si cum nu-nfloresc chiar toate deodata... am parte de flori vreo luna. Toti bulbii au facut doua tije de flori anul asta si mai intai s-au dechis cateva flori de pe-o tija, apoi restul si mai apoi a venit randul celei de-a doua tije de flori.... Dupa ce se topeste tija, cresc mari frunzele si dupa ce se topesc si ele, bulbul se pune intr-un loc racoros si intunecat pentru cateva luni. De obicei, bulbii germineaza singuri. Cand le da o noua tija de flori, se scot la caldura si se uda din nou. Report
November 26, 201312 yr comment_208727 Soarele vostru, gradina voastra tropical de pe pervaz mi-au incantat si mie ochii. Multumesc si sa va tina florile cat mai mult si mai mult!Multumesc! Las' ca si tu ai ceva floricele. Am vazut eu! Report
November 26, 201312 yr comment_208786 Cam o saptamana rezista florile de Amaryllis. Si cum nu-nfloresc chiar toate deodata... am parte de flori vreo luna. Toti bulbii au facut doua tije de flori anul asta si mai intai s-au dechis cateva flori de pe-o tija, apoi restul si mai apoi a venit randul celei de-a doua tije de flori.... Dupa ce se topeste tija, cresc mari frunzele si dupa ce se topesc si ele, bulbul se pune intr-un loc racoros si intunecat pentru cateva luni. De obicei, bulbii germineaza singuri. Cand le da o noua tija de flori, se scot la caldura si se uda din nou. I-am mai admirat o data,pentru ca oricat i-ai privi tot vrajit ramai.Si se si vede ca-i ingrijesti minunat si ca le place de tine Mersi de info,poate vreodata mi-oi face curaj sa-i abordez personal. Report