Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Florile noastre

Featured Replies

astea sunt curioasa ce sunt

Ioana, dupa frunze pare a fi clematis. :notworthy:

e o planta agatatoare ce poate creste de peste 2m in inaltime si infloreste toata vara. ii plac locurile insorite si sa fie udata abundent, fie dimineata la rasarit sau seara dupa apusul soarelui, eventual sa-i faci un dus cu furtunul de apa. :hungry:

Ioana, dupa frunze pare a fi clematis. :notworthy:

e o planta agatatoare ce poate creste de peste 2m in inaltime si infloreste toata vara. ii plac locurile insorite si sa fie udata abundent, fie dimineata la rasarit sau seara dupa apusul soarelui, eventual sa-i faci un dus cu furtunul de apa. :hungry:

Dana, nu cred ca e asta, am avut .

Stand la soare si uitandu-ma peste catalogul pe care il primea tipa de statea inainte am mai identificat din plantute.Asta cataratoare este Ipomoea, adica astea

post-479-13354403104732_thumb.jpg

iar astea

post-479-13354404424323_thumb.jpg

fiinca au facut ceva flori le-am identificat in catalog ca fiind Campanula cochlearifolia

Cnd v-ori fi cu adevarat inflorite am sa-mi pot da si mai bine seama

Ioana, dupa frunze pare a fi clematis. :floare:

Dana, nu cred ca e asta, am avut .

Stand la soare si uitandu-ma peste catalogul pe care il primea tipa de statea inainte am mai identificat din plantute.Asta cataratoare este Ipomoea, adica astea

post-479-13354403104732_thumb.jpg

iar astea

post-479-13354404424323_thumb.jpg

fiinca au facut ceva flori le-am identificat in catalog ca fiind Campanula cochlearifolia

Cnd v-ori fi cu adevarat inflorite am sa-mi pot da si mai bine seama

Ioana, chiar m-am gindit la zorele (sau buna-dimineata cum ii spuneam, cind eram mici), da' o stiam mai stufoasa si mi-am zis ca gresesc. daca o sa faca flori albe sau albastre-violet, atunci aia e ! :notworthy:

campanula sint clopoteii de munte. sint decorative, dar eu n-am rabdare cu ele. am avut si albe, si albastre in ghiveciuri. tre' sa pigulesti tot timpul florile ce se usuca, ca sa faca altele. distractie placuta ! :-*

M-ati topit cu frumusetea floricelelor voastre...

Eu am lalele peste tot fiindca le-am schimbat locatiile in timp si pe unde a ramas cate un pui de ceapa s-a facut mare si acum imi pare bine sa vad printre margarete, trandafiri dar si randuite la locul stabilit, lalele de tot felul.

post-1400-13354542229154_thumb.jpg

post-1400-13354547716265_thumb.jpg

Liliacul este de departe vedeta gradinii

post-1400-13354549135434_thumb.jpg

Acesta e roz

post-1400-13354549854867_thumb.jpg

Alb

post-1400-13354550713315_thumb.jpg

Gela, m-ai dat gata cu liliacul.Am si eu,sper sa fie liliac, dupa frunze mie asa mi se pare,da noi oricum suntem inapoati la flori datrita vremii

Dana, daca ma supar le scot, mie nu-mi tb mult.

eu sunt topita dupa lalelele negre :lol:

post-479-13354578689556_thumb.jpg

Foxy, mama ce "dezmat" ai tu acolo, foarte faine floricelele (mi-e dor de mirosul de zambile si-mi place tare "mirositorul" vostru).

Ioana, ce fain ca ai bujori, imi aduc aminte de bunica, ea avea multi tare.

Au inflorit si la mine in cele din urma lalelele, iaca:

Si mai am panselute, care si-au dat drumul foarte fain de cand s-a mai incalzit

Am si eu o ciclama, care e inflorita din toamna.

Multumesc! :scratch:

Superbe si floricelele tale!

Am pus si eu seminte de panselute, da' nica.... :) Petuniile au iesit, da' la panselute nu se vede nici o miscare. :drool: Cred ca mai pun zilele astea si restul semintelor (n-am pus chiar tot, am zis sa nu dea pe-afara.....) macar sa ma conving ca nu iese nimic-nimic. :floare: Daca nu, ghinion!

Intrebare: unde gasesc seminte de rozmarin, pentru plantat? M-am uitat in vreo 2 magazine, da' n-am gasit. Am gasit in schimb ceapa ciorii. :floare:

Daca nu gasesti iti trimit eu seminte de aici,se gasesc, astept si eu cu sufletul la gura sa vad ce capacitate de germinatie au avut semintele mele, pana acum doar cimbrul mi-a iesit!

Daca nu gasesti iti trimit eu seminte de aici,se gasesc, astept si eu cu sufletul la gura sa vad ce capacitate de germinatie au avut semintele mele, pana acum doar cimbrul mi-a iesit!

Am cautat in seara asta, dar fara succes. Mai caut si zilele urmatoare. :scratch:

Ce incantare sa te uiti pe topicul asta! O explozie de culori si forme!

Eu am luat soacrei mele o floare pe care nu am mai vazut-o pana acum. Pe germana ii zice papucei. E aceeasi cu papucul doamnei de la noi?

Ii ador culorile si faptul ca pare a fi facuta din cea mai fina catifea :)

post-12-1335721084073_thumb.jpg

post-12-13357211039357_thumb.jpg

post-12-13357211165362_thumb.jpg

Ce incantare sa te uiti pe topicul asta! O explozie de culori si forme!

Eu am luat soacrei mele o floare pe care nu am mai vazut-o pana acum. Pe germana ii zice papucei. E aceeasi cu papucul doamnei de la noi?

Ii ador culorile si faptul ca pare a fi facuta din cea mai fina catifea :)

La noi se gaseste sub denumirea de Calceolaria. E taare frumoasa! :)

cum îngrijiţi papucii ăştia că mă procopsii şi eu cu o pereche şi i-am dat cu vax, cu cremă, cu lac, cu peria, cu buretele şi nimic nu merge. nu mai au flecuri, şireturile sunt arse, nu le place nici la soare, nici la umbră, nici cu apă, nici fără ... sunt pe cale să-i aterizez în gunoi ...
Da, sunt asa de speciale si delicate. Am zis ca o sa imi iau si eu, insa nu prea am curajul ca mi se par asa de delicate. Intai ii iau ei, ca nush ce face femeia asta dar la ea toate infloresc ca nebunele. Are o orhidoaie cat casa, un dendrobium. Am crezut ca si asta e un neam de floare tropicala, ca prea vii is culorile parca.
Da, si postul lui Dexter, m-a dezumflat si mai rau. Daca nici la socrella mea draga nu rezista ... Deja stau cu imnima-n...papucei ca saraca mea soacra e in spital, operata, si o sa mai stea inca 3 saptamani acolo...Ei din fericire ii merge bine.

Foarte frumos!!!

Eu n-am vazut decat un cactus inflorit toata viata mea, adica nu la vreo expeditie florala!

Wow!!! Superb!

Foarte frumos!!!

Eu n-am vazut decat un cactus inflorit toata viata mea, adica nu la vreo expeditie florala!

Multumesc mult, doamnelor !

Cactusul are o poveste lunga.

Bunica a murit in 2001, moment in care noi l-am luat acasa.

Am avut papagalul care a avut grija sa-l crompoteasca bine, de-am crezut ca nu-l mai putem salva, dupa care a fost mutat la mama la serviciu din motiv de curatenie generala.

Si totusi a renescut "din cenusa":

post-115-13358046672094_thumb.jpg

Ce frumusete de balcon ai Diana!! Trebuie sa ma ocup si eu de al meu ca tot atata am si eu un balconas! :lol:

Ce frumusete de balcon ai Diana!! Trebuie sa ma ocup si eu de al meu ca tot atata am si eu un balconas! https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/occasion14.gif

Mersi!Da,cu toate ca mi-ar placea sa am mai multe flori,nu am loc.Patru ghivece din astea lungi au intrat pe balustrada.poate mai pun doua atarnate si gata,ca nu mai am loc...

Eu am avut ceva emotii cu florile din balcon,ca le-am plantat si cateva zile dupa aia au fost temperaturi foarte mici afara,dar vad ca au supravietuit :lol:

La noi e bine, e cald, i-am luat mamei petunii si panselute, si-a luat si ea begonii, dar de mine nu m-am ocupat!

Diana, super flori, eu inca n-am apucat sa cumpar nimic pt balcon, am vazut ceva petunii si muscate,dar erau urate

Iulia, foarte frumos cactusul.

Si violetele mele

post-479-13358844889329_thumb.jpg

Foxy, uite cea de la tine are boboci

post-479-1335884526553_thumb.jpg

asta pare albastra,dar in realitate e mov

post-479-13358845580205_thumb.jpg