Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Florile noastre

Featured Replies

Diana, super flori, eu inca n-am apucat sa cumpar nimic pt balcon, am vazut ceva petunii si muscate,dar erau urate

Mersi,abia astept sa-mi pun si jos la gradina din afara orasului,numai ca acolo le am tot timpul sub observatie.

petunie SUPERB!!!!!

Multam,si mie imi plac :occasion14:

Balconasul meu colorat https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/biggrin.gif

Superbe flori!!! https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/icon_thumleft.gif

Mersi ,foxxy,macar florile sa ne inveseleasca sufletul !

Si la mine intr-o poza de demult a iesit violeta mov,albastra.

am pozat papucii care nu cred că îşi mai revin la frumuseţea anterioră. acum o lună erau plini de flori şi falnici nevoie mare :105:

habar nu am ce să le fac, numa' că nu le-am dat în gură cu linguriţa... în rest am încercat toate trucurile ...

post-1215-13359928002612_thumb.jpg

am pozat papucii care nu cred că îşi mai revin la frumuseţea anterioră. acum o lună erau plini de flori şi falnici nevoie mare :(

habar nu am ce să le fac, numa' că nu le-am dat în gură cu linguriţa... în rest am încercat toate trucurile ...

Dex, la noi papuceilor li se dau papucii. :D

de ce spun asta ? pt. ca e genul de planta "foloseste-o si arunc-o", ce se gaseste de cumparat inflorita, iar dupa ce florile incep sa se vestejeasca, le indepartezi, mai face sau nu citeva floricele, dupa care e greu de intretinut. iti trebuie rabdare cu carul pina i se scoala a inflori din nou. cam la fel se intimpla si cu primula. :angryfire:

azi m-am dus bou si m-am intors vaca de la un magazin de flori. :( da' una fericita pina la nori si 'napoi ! :(

intrasem cu gindul sa-mi cumpar margarete spaniole, cind brusc mi s-au oprit ocheanele la un stand cu plante exotice. aveau florile mele preferate: canna si strelitzia. :angryfire: nici nu stiu cind am insfacat 2 canitze, una galbena + o alta rosu-carmin si un puiut de pasarea paradis aterizind cu ele la casa de marcaj. am uitat si de margarete. cind am ajuns acasa, pluteam de fericire de parca as fi cistigat nush cite milioane la loto. :D

am sa le blitzuiesc mai tirziu, desi mai au pina fac flori. :D

[center]astea sint cele 3 gratzii :angryfire: pt. care tre' sa ma inarmez cu multa rabdare - strelitzia infloreste abia la 3 ani de maturitate :(

http://img40.imageshack.us/img40/4110/0floriexotice.jpg

m-am dus inapoi la magazin si am zis sa-mi incerc norocul cu surfinii roz si mov, ca prea mult mi-au placut in jardinierele Adrianei din ultimii ani :D

http://img534.imageshack.us/img534/9647/0surfinii.jpg

[/center]

[center]astea sint cele 3 gratzii :rolleyes: pt. care tre' sa ma inarmez cu multa rabdare - strelitzia infloreste abia la 3 ani de maturitate B)

m-am dus inapoi la magazin si am zis sa-mi incerc norocul cu surfinii roz si mov, ca prea mult mi-au placut in jardinierele Adrianei din ultimii ani B)[/center]

:rolleyes: Ce-mi plac plantutele tale!!!! :hug:

Si eu lucrez intens la marirea familiei verzi

Asa ca azi am venit acasa cu(poze de pe net)

Trandafir

http://i157.photobucket.com/albums/t71/tangles07/Rose%20gardens/DSC03726.jpg

Clematis

http://i1236.photobucket.com/albums/ff442/clyde339/2012%20flora/IMGP4496.jpg

Desi stiu ca le trebuie timp pana sa ajunga mari,abia astept sa le vad inflorind.

Mi-a placut si s-a lipit de mana si un pui de planta de camera,sper ca stiti careva ce e

post-1267-13360712997806_thumb.jpg

Dar n-am nici cea mai mica idee ce e,pentru ca la magazin avea pe eticheta doar 'planta verde' si nici vanzatorii(2) nu mi-au putut spune ce e.

Am cautat de-am innebunit pe net poze si n-am gasit nimic,decat dupa parerea mea o mica asemanare cu 'yucca' la forma.In rest-nika.Si n-am idee cum s-o ingrijesc. :rolleyes:

Si eu lucrez intens la marirea familiei verzi

Mi-a placut si s-a lipit de mana si un pui de planta de camera,sper ca stiti careva ce e

Dar n-am nici cea mai mica idee ce e,pentru ca la magazin avea pe eticheta doar 'planta verde' si nici vanzatorii(2) nu mi-au putut spune ce e.

Am cautat de-am innebunit pe net poze si n-am gasit nimic,decat dupa parerea mea o mica asemanare cu 'yucca' la forma.In rest-nika.Si n-am idee cum s-o ingrijesc. :rolleyes:

Cred ca e Croton - Codiaeum varigeatum pictum.

vino sa te :hug:!Multzam maaaaaaare! :rolleyes:

Tu esti enciclopedie vie? :rolleyes: Parca am mai vazut planta in poze pe net,dar fara trunchi,ci cu frunze direct din pamant,ceea ce m-a facut sa n-o recunosc.Dar la cum scrie ca sunt cca 100 specii de crUtoni din astia, mama mia,cine sa le mai recunoasca?In afara de Foxulina B)

Gata,am citit,parca nu e cine stie ce pretentios,deci sper sa convietuiasca cat mai mult cu noi.

vino sa te :hug:!Multzam maaaaaaare! :rolleyes:

Tu esti enciclopedie vie? :rolleyes: Parca am mai vazut planta in poze pe net,dar fara trunchi,ci cu frunze direct din pamant,ceea ce m-a facut sa n-o recunosc.Dar la cum scrie ca sunt cca 100 specii de crUtoni din astia, mama mia,cine sa le mai recunoasca?In afara de Foxulina B)

Gata,am citit,parca nu e cine stie ce pretentios,deci sper sa convietuiasca cat mai mult cu noi.

Intr-o vreme, eram. Acu', traiasca gogu'.... B)

:hug: Ce-mi plac plantutele tale!!!! :71:

merci :floare:, vezi sa nu mi le deochi ! :-*

in urma cu 7 ani am mai avut astfel de plantute si le-am pierdut cind am fost plecata intr-o vacanta de 3 saptamini. a plouat prea mult in vara aceea si s-au inecat in ghivecele ce le lasasem pe terasa casei. se adunase prea multa apa la radacina lor, ca le lasasem si cu sticle de apa infipte in pamint. tare rau mi-a parut dupa ele. :(

Nuuuu,Lili,le tin afara,in ghiveci deocamdata, ca sa pot sa le dau la dos pe timp de iarna si sa le iau cu mine daca o da Domnu' sa ne mutam in alta parte.

Si mie-mi plac mult si sper sa le placasi lor la noi(caci sunt 3).Acum sunt mici,dar sper sa creasca si sa ne bucure cat mai mult cu florile lor.Am vrut si eu alb,dar n-aveau asa ca am luat mov,din ala ca in poza si fuksia.

M-ati innebunit cu florile, asa ca azi mi-am luat si eu, petunii, flori de piatra si gazania care ar fi rosii si mov cu albe petuniile, florile de piatra sunt portocaliu( culoarea mea favorita si la pisici) si galben si gazania este mov, ca un pic de mov nu strica, corect?? Abia astept sa le pun!!

Mi-am mai luat o ciudatenie de plantuta, nu stiu cum se cheama dar e planta verde, si vad ca am avut mereu noroc cu plantele verzi, asa ca-i vad un viitor frumos!

Am intrebat ca stiu ca-i planta cataratoare.Si aici s-au intins pe tot gardul.

Lilly, sint specii de clematis care pot fi tinute/crescute in ghiveci, cu conditia sa le agati vara pe un spalier. mai problematic e cind da frigul, ca nu prea ai unde sa le tii in casa. eventual intr-un beci, dar sa fie bine luminat. :tongue3:

Eu oricum nu am unde sa le pun.Dar is superbe.Le admir mereu pe gardul oamenilor.Anul trecut au inflorit si-n toamna.Mi se par niste flori foarte exotice.Florile sunt imense, ireal de frumoase.Pate reusesc sa le fac o poza.Ca de smuls nu le smulg din gard.

Ma gandesc daca o rezista si la frigul din Ro, sa-i iau lui mama.

ps:

HoHoHo Merry Christmas!

Eu oricum nu am unde sa le pun.Dar is superbe.Le admir mereu pe gardul oamenilor.Anul trecut au inflorit si-n toamna.Mi se par niste flori foarte exotice.Florile sunt imense, ireal de frumoase.Pate reusesc sa le fac o poza.Ca de smuls nu le smulg din gard.

Ma gandesc daca o rezista si la frigul din Ro, sa-i iau lui mama.

ps:

HoHoHo Merry Christmas!

Lilly, daca rezista clematisii aici, unde am avut si ierni cu - 25°C, sa stii ca ii poti face mamei tale o surpriza frumoasa. :occasion14:

in ce priveste ingrijirea lor, exista 3 grupe de clematis:

1) cele care infloresc in perioada aprilie-iunie, trebuiesc curatate de florile uscate si tunse putin capetele in iunie-iulie pt. a deveni mai stufoase in anul urmator

2) cele care infloresc in perioada mai-iulie, trebuiesc tunse cam pina la jumatatea tufei dupa perioada de inflorire sau la inceputul primaverii; atunci se pot indeparta si eventualele crengute rupte/uscate din timpul iernii

3) cele care infloresc in perioada iulie-septembrie, se tund primavara inainte de inflorire, cam pina la 10-30 cm deasupra pamintului din ghiveci sau gradina

in rest, de apa si soare au nevoie. succes ! :rolleyes:

• 2 weeks later...

Ptiu nu fi deochi!

Sunt de anul asta, frumusetile astea?

Eu la mare am tot de astea si cresc o gramada in lungime. Ale tale tot asa sunt?