Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Florile noastre

Featured Replies

La noi a fost cald de tot pina acum sa zic 2 saptamini, de vreo saptamina merge la 0 grade dar inca mai sunt multe care rezista. Asta vara la un moment dat se facusera urite toate si le-am taiat la 0, unele si-au revenit incet incet si eu le-am udat si nu le-am aruncat ca in anii trecuti.
  • 2 months later...
  • 4 weeks later...
Ce frumoase-s toate,Adriana! Si ce verde si frumos la voi! De-ar fi dupa mine,acum m-as muta acolo. Poate-or da si lalele mele flori,prin mai asa.
  • 3 weeks later...

Adriana, surfiniile astea sunt petunii?

Ioana, am vazut ca tu te refereai la petunii anul trecut. Idei cum se ingrijesc? Necesita vreun tratament special?

Anul asta am comandat si mi-au venit azi si le-am si pus in jgheaburi pe balcon. O vecina mi-a spus ca sunt sensibile . Am citit ca sunt iubitoare de azot si ma gandeam, cu riscul mirosului teribil pe care il emana, sa le pulverizez cateva zile cu macerat de urzica diluat in apa. Deocamdata sunt micute, cand or face floricele si s-or mai imbraca un pic, o sa le fac si poze :rolleyes:

Din cite am inteles eu in astia 20 de ani de cind le plantez petuniile sunt plantute mici dar care puse in ghiveci se dezvolta si ele ca sutìrfiniile daca cresc mult si bine, eu citeodata am luat petunii ca au pret mai mic dar le trebuie mai mult timp sa devina bogate. Iar surfiniile sunt cele ma mari care deja au forma de cazatoare, astea fiind mai mari obtii mai repede ghiveci plin de flori. Asa ca poate petuniile sunt mai potrivite pentru pus in pamint direct iar surfiniile pentru ghivece pentru ca sunt cazatoare. Apoi denumirea latina ca sa vedem daca-s acelasi lucru eu nu le-o stiu.

La mine stau in soare toata ziua, le ud in fiecare seara cind e cald, oricum iti arata si ele ca mor de sete ca se pleostesc. Trebuie sa le cureti de florile uscate. Citeodata fac niste paduchi albi. Mie nu mi se par sensibile.

Adriana, doar ce ma uitam pe un prospect venit de la un magazin care are si departament de gradinarit si au in oferta Petunii agatatoare numite Surfinia. Asa misterul este elucidat :rolleyes:: Surfiniile tale sunt tot din familia petuniilor. Aici se vand la 2.49 euro per ghiveci. Ale mele sunt puse pe balcon unde bate soarele apropae toata ziua si deja au aparut floricele. <cred ca o sa le spray-ez o data cu macerat de urzica sa le accelereze si frunzisul :D.

Si cateva flori de ale mele.

Surfinele mele.

post-162-14303957776734_thumb.jpg

post-162-14303958235584_thumb.jpg

Petuniile.

post-162-14303958655025_thumb.jpg

Lamaiul meu cumparat de curand.Are si cateva lamaite,restul flori.

post-162-14303959265733_thumb.jpg

post-162-14303959925274_thumb.jpg

post-162-14303960133275_thumb.jpg

post-162-14303960462301_thumb.jpg

Cateva lacramioare ce ies timid doar acuma.

post-162-14303961085754_thumb.jpg

post-162-14303961608333_thumb.jpg

Ce mari si bogate sunt florile voastre - Adriana si Ramy. Petuniile mele de pe balcon abia au cateva floricele si sunt saracute in frunze. Din pacate pentru restul saptamanii se anunta ploaie iar lipsa soarelui le va face sa sufere si sa fie mai putin vioaie.
O sa-mi iau si eu petunii noi, desiiiiiiiii au iesit niste pui in jardiniera de anul trecut, de zic eu petunii, sa vedem daca am dreptate, sa stiu cate cumpar! M-as bucura daca chiar ies din nou!
Ce frumoase sunt, Adriana, parca ar fi pictate :). Sunt din bulbi sau din seminte?

Vroiam sa te intreb daca ai vreun remediu natural, daca e posibil inafara de urzici :D pentru niste musculite sau paduchi nu's cum sa le zic mici si albi care incep sa apara pe unele surfinii.

Uite aici un link despre remedii naturale, unde zice printre altele si de uleiul de neem (care mai folosesc si eu ) - în ce proportie amestecat cu apa se face solutia pentru stropit. Extrasul asta din copacul neem se gaseste si de la firma Bayer Garden, poate îl gasesti si tu pe undeva. Bayer Natria insetticida bio Neem - Se foloseste în agricultura biologca.

Adriana, eu la plante - vinete, ardei, rosii am folosit o infuzie de usturoi pisat lasat peste noapte in apa fierbinte si amestecat dimineata cu un pic de ulei sau sapun lichid de vase. La 1 litru de apa - o capatana de usuroi si amestecat apoi dupa filtrare cu o lingura de ulei sau sapun lichid.

Incet,incet incep sa infloreasca cam toate florile.Intre timp mi-au inflorit margaretele pe langa gard.

post-162-14315231591447_thumb.jpg

post-162-14315232145478_thumb.jpg

Tot pe langa gard,dar nu stiu cum le chiama.

post-162-1431523277705_thumb.jpg

post-162-14315233051648_thumb.jpg

Salvia.Una dintre ele.

post-162-143152336429_thumb.jpg

Palmierii infloriti si plini de zumzait de albine.

post-162-1431523442568_thumb.jpg

Cactus primit de la o prietena,cred ca e Chamaecereus sylvestrii,confirma careva?

post-162-14315235543128_thumb.jpg

Papir.Primit in dar.Oare trebuie sa-l pun intr-un ghiveci mai mare?

post-162-14315236037076_thumb.jpg

O muscata.

post-162-14315236963693_thumb.jpg