November 27, 201312 yr comment_208800 Cam o saptamana rezista florile de Amaryllis. Si cum nu-nfloresc chiar toate deodata... am parte de flori vreo luna. Toti bulbii au facut doua tije de flori anul asta si mai intai s-au dechis cateva flori de pe-o tija, apoi restul si mai apoi a venit randul celei de-a doua tije de flori.... Dupa ce se topeste tija, cresc mari frunzele si dupa ce se topesc si ele, bulbul se pune intr-un loc racoros si intunecat pentru cateva luni. De obicei, bulbii germineaza singuri. Cand le da o noua tija de flori, se scot la caldura si se uda din nou.I-am mai admirat o data,pentru ca oricat i-ai privi tot vrajit ramai.Si se si vede ca-i ingrijesti minunat si ca le place de tine Mersi de info,poate vreodata mi-oi face curaj sa-i abordez personal. Bafta multa, sper sa te decizi repede si sa faci rost de bulbi, sunt niste flori deosebite! Pana si jupanului ii plac... Si, cand vin musafirii, imi zice de fiecare data sa le arat oamenilor expozitia de pe pervaz! Report
December 10, 201312 yr comment_209539 Inca o poza (proaspat facuta, inca e calda ) cu pervazul de la serviciu.... Cu ce-mi delectez eu ochisorii cand nu mai am chef de calcularet: Report
December 10, 201312 yr comment_209541 Foxy o minunatie de flori ai tu si acasa si la servici, foarte frumoase E de la sine inteles de ce te fura peisajul cand lucrezi Report
February 26, 201412 yr comment_214310 Dupa ce se topeste tija, cresc mari frunzele si dupa ce se topesc si ele, bulbul se pune intr-un loc racoros si intunecat pentru cateva luni. De obicei, bulbii germineaza singuri. Cand le da o noua tija de flori, se scot la caldura si se uda din nou. Foxyy, la mine po' sa le ingin si cintece de leagan in fiecare seara , ca in al doilea an de la inflorire, in afara de frunze luuungi ca iataganele, altceva nu vor sa rasara din bulbi. nici urma de flori ! mi-am clatit insa privirile in amaryllisii de la serviciul tau, au fost superbi ! Report
February 26, 201412 yr comment_214312 Camellia, ajunsa la virsta prescolarilor , m-a fericit inflorind la inceputul lunii asteia Report
June 24, 201412 yr comment_218625 Leandrii pe care ii cunoasteti de multi ani si de cind erau in ghiveci anul asta isi petrec a treia vara in gradinala fel si ortensiaanul asta i-am mai luat 3 sa-i tina de urit doar ca sunt inca mici comparativ cu eazorelele dintotdeaunaprimul amaryllissi al doileagladiole micutesi juma' de balcon Report
June 24, 201412 yr comment_218626 Adriana, ai flori tare frumoase!!!!!!! Bravo, se vede ca-s ingrijite bine! Report
July 20, 201412 yr comment_219404 Ah ce bine imi pare. Cind am sosit sin minivacanta am gasit Campsis-ul (Jasmintrompete) Campsis inflorit. Peter Report
July 20, 201412 yr comment_219419 Foarte, foarte frumoase sunt florile voastre. Felicitari si sa va bucurati sanatosi de ele ! Report
July 21, 201412 yr comment_219431 Foaaarte frumos si îngrijit! Sînteti harnici tare! Superba gradina, Peter! Report
August 25, 201412 yr comment_220095 Ultimul Amaryllis inflorit:Gata, s-a terminat sezonul!Foxyy ajuta-ma te rog ca mi se pare ca tu esti mama amaryllisurilor.M-a pus necuratul sa scot azi toti bulbii din ghiveci, sunt 10 si asta ma bucura.I-am scos ca mi se pare mie ca am citit pe undeva ca se pot pastra pe iarna si asa.Doar ca acu nu stiu ce sa fac, in internet nu prea am gasit informatii si mi-e teama sa nu fi facut o mare boacana Report
August 25, 201412 yr comment_220096 Maica-mea pune bulbii in ladite cu ceva nisip si-i depoziteaza intr-un garaj, alaturi de multe alte plante (lalele, gherghine....). Primavara, replanteaza totul si reinvie gradina botanica, mai frumoasa de la an la an! M-am dus in urma sa citesc si vad ca ai scris cum face mama ta, deci as putea sa-i pun intr-o cutie cu nisip sau eventual sa ii asez pe un strat de pamint ca nisip n-am, ii pun un ziar cutiei in cap si-i duc in garaj undeva ca acolo nu ingheata, mi se pare ca ramine temperatura la 7 grade si iarna. Si la primavara ii replantez. Astept confirmarea, mersi frumos. Sau binenteles si de la altcineva care stie sa ma sfatuiasca Report
August 26, 201412 yr comment_220122 Adriana, din cate imi amintesc cum pregatea mama plantele pentru iarna- ea punea ghivecele in beci- eu zic ca e corect asa cum ai scris pentru bulbi. Stiu ca se pot pastra in nisip ziar, sau ii lasi in ghiveci- tunsa planta, in pivnita pana la primavara. Dar o asteptam si pe Foxy sa povesteasca varianta ei. Report
August 26, 201412 yr comment_220123 Mersi Carmen, din ghiveci i-am scos deja. Am aflat ca am si nisip. Ma gindeam sa fac o incercare cu unul si sa-l pun in apa sa vedem ce se intimpla. Report
August 26, 201412 yr comment_220131 Adriana, dupa cum bine zice si Carmen, sunt mai multe variante. Fie le pui in nisip, fie le lasi in ghiveci, fie le scoti si le pui in ziare... nu conteaza. Important e sa le lasi intr-un loc racoros si uscat pentru o vreme. Sa nu inghete si sa nu mucegaiasca.Asta iarna, dupa ce s-au dus florile, eu n-am mai udat deloc plantele. Usor - usor s-au inmuiat frunzele si le-am taiat / rupt pe masura ce se lasau ele in jos. Nu le-am taiat din prima. Mama le-a mai taiat..... Asa ca nici asta nu conteaza asa de tare.Important e sa lasi plantele in repaus, pentru o vreme. Cand vor socoti ele ca s-au odihnit destul, or sa faca tije noi. Atunci le scoti la lumina si-ncepi sa le uzi.Sa pui bulbul in apa.... nu am incercat si nu te-as sfatui. E prea mare umezeala si se topeste, eu asa cred. Dar recunosc: nu am incercat niciodata varianta asta! Eu personal n-as tine asa bulbii.Daca te mai pot ajuta cu ceva, zi-mi si-ti raspund cu cea mai mare placere! Report
August 26, 201412 yr comment_220133 uite-i in apahttp://dana-gardendesign.blogspot.it/2011/01/vasi-in-vetro-per-bulbi-coltivati-in.htmlincerc cu unul mic, daca moare mai am 9, important e sa nu moara ei atunci miine ii pun intr-o cutie de carton de la fructe, in nisip si ii acopar cu un ziar si ii cobor in garaj si la primavara o sa-i replantezmersi Report
August 27, 201412 yr comment_220171 uite-i in apahttp://dana-gardendesign.blogspot.it/2011/01/vasi-in-vetro-per-bulbi-coltivati-in.htmlincerc cu unul mic, daca moare mai am 9, important e sa nu moara ei atunci miine ii pun intr-o cutie de carton de la fructe, in nisip si ii acopar cu un ziar si ii cobor in garaj si la primavara o sa-i replantezmersiCredeam ca se pune bulbul cu totul in apa. Daca sunt doar mustatile, e alta mancare de peste. Sa ne tii la curent cu evolutia bulbilor, te rog! Report
August 27, 201412 yr comment_220173 Eu va tin, voi tineti-mi pumnii sa fie totul bine In ladita cu nisip la odihnasi experimentul cu unul in apa Report
September 8, 201412 yr comment_220415 Azi arata asa, am curatat tot, eliminat radacinile care putrezisera si pus ingrasamint pentru plante in hidrocultura, sa vedem cum merge mai departe Report
November 6, 201411 yr comment_222073 Eu m-am amorezat de o jerbera frumoasa foc asa ca am adus-o acasa, i-am schimbat ghiveciul si vad ca ii pkace la mine ... Report
November 6, 201411 yr comment_222078 f frumoasa, nu stiam ca exista si batute (cu mai multe randuri de petale, adica) Report
December 15, 201411 yr comment_223441 Pentru prima data avem beculete de Craciun care convietuiesc cu surfiniile Report
December 15, 201411 yr comment_223447 Frumos, si petuniile mele au rezistat eroic pana a dat zapada in octombrie Report