Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Florile noastre

Featured Replies

Cam o saptamana rezista florile de Amaryllis. Si cum nu-nfloresc chiar toate deodata... am parte de flori vreo luna. Toti bulbii au facut doua tije de flori anul asta si mai intai s-au dechis cateva flori de pe-o tija, apoi restul si mai apoi a venit randul celei de-a doua tije de flori.... :tongue3:

Dupa ce se topeste tija, cresc mari frunzele si dupa ce se topesc si ele, bulbul se pune intr-un loc racoros si intunecat pentru cateva luni. De obicei, bulbii germineaza singuri. Cand le da o noua tija de flori, se scot la caldura si se uda din nou.

I-am mai admirat o data,pentru ca oricat i-ai privi tot vrajit ramai.Si se si vede ca-i ingrijesti minunat si ca le place de tine :tongue3: Mersi de info,poate vreodata mi-oi face curaj sa-i abordez personal. :tongue3:

:lol: Bafta multa, sper sa te decizi repede si sa faci rost de bulbi, sunt niste flori deosebite! :lol: Pana si jupanului ii plac... Si, cand vin musafirii, imi zice de fiecare data sa le arat oamenilor expozitia de pe pervaz! :71:

• 2 weeks later...

Foxy o minunatie de flori ai tu si acasa si la servici, foarte frumoase :occasion14:

E de la sine inteles de ce te fura peisajul cand lucrezi :blackeye:

• 2 months later...

Dupa ce se topeste tija, cresc mari frunzele si dupa ce se topesc si ele, bulbul se pune intr-un loc racoros si intunecat pentru cateva luni. De obicei, bulbii germineaza singuri. Cand le da o noua tija de flori, se scot la caldura si se uda din nou.

Foxyy, la mine po' sa le ingin si cintece de leagan in fiecare seara :D , ca in al doilea an de la inflorire, in afara de frunze luuungi ca iataganele, altceva nu vor sa rasara din bulbi. nici urma de flori ! :read2:

mi-am clatit insa privirile in amaryllisii de la serviciul tau, au fost superbi ! :P

Camellia, ajunsa la virsta prescolarilor

:P, m-a fericit inflorind la inceputul lunii asteia :read2:

post-505-13934141442379_thumb.jpg

post-505-1393413823341_thumb.jpg

• 3 weeks later...
  • 3 months later...

Leandrii pe care ii cunoasteti de multi ani si de cind erau in ghiveci anul asta isi petrec a treia vara in gradina

oleandri.jpg

la fel si ortensia

ortensia.jpg

anul asta i-am mai luat 3 sa-i tina de urit doar ca sunt inca mici comparativ cu ea

ortensiapiccola.jpg

zorelele dintotdeauna

zorele.jpg

primul amaryllis

amaryllis1.jpg

si al doilea

amaryllis2.jpg

gladiole micute

gladiole1.jpg

gladiole2.jpg

si juma' de balcon

surfinie.jpg

• 4 weeks later...
  • 1 month later...

Ultimul Amaryllis inflorit:

Gata, s-a terminat sezonul!

Foxyy ajuta-ma te rog ca mi se pare ca tu esti mama amaryllisurilor.

M-a pus necuratul sa scot azi toti bulbii din ghiveci, sunt 10 si asta ma bucura.

I-am scos ca mi se pare mie ca am citit pe undeva ca se pot pastra pe iarna si asa.

Doar ca acu nu stiu ce sa fac, in internet nu prea am gasit informatii si mi-e teama sa nu fi facut o mare boacana :)

Maica-mea pune bulbii in ladite cu ceva nisip si-i depoziteaza intr-un garaj, alaturi de multe alte plante (lalele, gherghine....). Primavara, replanteaza totul si reinvie gradina botanica, mai frumoasa de la an la an! :)

M-am dus in urma sa citesc si vad ca ai scris cum face mama ta, deci as putea sa-i pun intr-o cutie cu nisip sau eventual sa ii asez pe un strat de pamint ca nisip n-am, ii pun un ziar cutiei in cap si-i duc in garaj undeva ca acolo nu ingheata, mi se pare ca ramine temperatura la 7 grade si iarna. Si la primavara ii replantez.

Astept confirmarea, mersi frumos.

Sau binenteles si de la altcineva care stie sa ma sfatuiasca :)

Adriana, din cate imi amintesc cum pregatea mama plantele pentru iarna- ea punea ghivecele in beci- eu zic ca e corect asa cum ai scris pentru bulbi. Stiu ca se pot pastra in nisip ziar, sau ii lasi in ghiveci- tunsa planta, in pivnita pana la primavara.

Dar o asteptam si pe Foxy sa povesteasca varianta ei.

Adriana, dupa cum bine zice si Carmen, sunt mai multe variante. Fie le pui in nisip, fie le lasi in ghiveci, fie le scoti si le pui in ziare... nu conteaza. Important e sa le lasi intr-un loc racoros si uscat pentru o vreme. Sa nu inghete si sa nu mucegaiasca.

Asta iarna, dupa ce s-au dus florile, eu n-am mai udat deloc plantele. Usor - usor s-au inmuiat frunzele si le-am taiat / rupt pe masura ce se lasau ele in jos. Nu le-am taiat din prima. Mama le-a mai taiat..... Asa ca nici asta nu conteaza asa de tare.

Important e sa lasi plantele in repaus, pentru o vreme. Cand vor socoti ele ca s-au odihnit destul, or sa faca tije noi. Atunci le scoti la lumina si-ncepi sa le uzi.

Sa pui bulbul in apa.... nu am incercat si nu te-as sfatui. E prea mare umezeala si se topeste, eu asa cred. Dar recunosc: nu am incercat niciodata varianta asta! :) Eu personal n-as tine asa bulbii.

Daca te mai pot ajuta cu ceva, zi-mi si-ti raspund cu cea mai mare placere! :)

uite-i in apa

http://dana-gardendesign.blogspot.it/2011/01/vasi-in-vetro-per-bulbi-coltivati-in.html

incerc cu unul mic, daca moare mai am 9, important e sa nu moara ei ;)

atunci miine ii pun intr-o cutie de carton de la fructe, in nisip si ii acopar cu un ziar si ii cobor in garaj si la primavara o sa-i replantez

mersi

Credeam ca se pune bulbul cu totul in apa. :drool: Daca sunt doar mustatile, e alta mancare de peste. :hug:

Sa ne tii la curent cu evolutia bulbilor, te rog!

• 2 weeks later...
  • 1 month later...

Eu m-am amorezat de o jerbera frumoasa foc asa ca am adus-o acasa, i-am schimbat ghiveciul si vad ca ii pkace la mine ... :angryfire:

post-591-14152790251714_thumb.jpg

post-591-1415279047756_thumb.jpg

post-591-14152790717444_thumb.jpg

f frumoasa, nu stiam ca exista si batute (cu mai multe randuri de petale, adica)
  • 1 month later...
Frumos, si petuniile mele au rezistat eroic pana a dat zapada in octombrie :occasion14: