Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Florile noastre

Featured Replies

Adriana, e o Allamanda. ii place lumina, dar nu sa stea expusa direct la caldura soarelui de la amiaza. daca o poti pune/agata undeva sub streasina casei, e perfect ! :thumleft: vara ai grija sa o uzi des, dar nu sa balteasca in apa. iar cum da frigul, adu-o imediat in casa.

eu am avut una acum 2 ani, si-am pierdut-o toamna, cind a dat pe neasteptate un inghet peste noapte. :snorting:

Mersi Dana, e deja mare, are 2 betisoare care o tin sus si ii pun o spaliera (sper ca asa se zice) din metal sa se agate pe ea. O sa vad cum in ce zona a terasei o pun ca sa aiba cit mai multa umbra.

Adriana, parerea mea e ca ramurelele ce se vor extinde de-a lungul verii, sa nu le lasi sa se agate singure de spalier, ca greu o sa le descurci apoi. daca ar fi fost vorba de o floare de clematis, mergea sa o lasi de capul ei. pe asta o poti taia toamna fara mila, ca in urmatorul an creste la loc. :toothy6:

mai degraba incerca sa le sustii de spalier prinzindu-le cu o sfoara/sirmulita sau clame speciale pt. plante, si in felul asta o sa-ti fie mai usor sa o poti lua in casa cind da frigul afara. atunci poti sa confectionezi un semicerc din sirma sau o piramida din bete de bambus, pe care il/o infigi in pamintul din ghiveci si dai o noua forma plantei infasurind-o pe acestea.

Cami e suberba camelia ta.

Ioana, pe ce pagina e ? ca as vrea s-o vad si eu ! :thumleft:

hahha, eram sigura ca scrisese Cami :tongue3: , nu stiu de ce mi se paruse ca vad avatarul ei.Dar era vb de a ta :toothy6:

cu siguranta te-a zapacit parfumul si cromatica florilor de pe aici, una mai frumoasa ca alta ! =))

chiar nu-si mai cumpara nimeni o camellie ? :snorting:

E vorba de o spaliera de metal pe care o infing pe un perete al ghiveciului, nu e fixa :tongue3:

ok, in cazul asta se simplifica totul. credeam ca e vorba de o spaliera fixata pe unul din zidurile casei. :tongue3:

Eu una m-am lecuit de camelii...am avut vreo 7 si au murit toate :tongue3: ...nu le prieste deloc aici...azalee si rhodo mai sunt inca la loc de cinste..

dar n-am deloc bafta cu cameliile, si le ador ....that's life.

Ma consolezi stella, am avut cred ca de vreo 2 ori si azalee si a murit si ea. Ieri ma uitam la rododendri cit erau de frumosi dar si scumpi si m-am abtinut, de frica sa nu pateasca precum cameliile si azaleea. Ultima camelie am plantat-o in gradina, e doar un ciot dar nu e uscata, poate poate isi revine, ar fi un miracol :tongue3:

Mai pun si eu cateva floricele din curtea mea:

Sunt superbe! :pupic: Primule, panselute si branduse? :lol:

Da, da si da :lol: !

Ce-mi plac, ce frumose sunt!

La mine au inflorit ieri doua narcise.

OMG. ce frumuseti!

La mine e nor, dar poate mai pozez si eu cate ceva.

Ieri dupa amiaza nu era nicio narcisa inflorita, de dimineata cand am plecat la serviciu, inflorisera puzderie...Zambilele s-au deschis de tot, au rasarit si crinii regali, ei erau cam ultimii.Activitate prin gradinile de flori, ce mai si miresme...cat cuprinde, ce-mi place!

Am amenajat terasa, sper sa nu mai vina frig, vint si furtuna si sa se ambienteze bine toate florile ca am cheltuit o caruta de bani pe ele, 26 de surfinii plus

Garofite

post-4-13339054219893_thumb.jpg

Trandafiri pitici

post-4-13339054532797_thumb.jpg

margarete

post-4-13339055284623_thumb.jpg

aste nu's ce-s, seamana cu margaretele dar au alte culori

post-4-13339055597368_thumb.jpg

post-4-13339055757235_thumb.jpg

la asta cica ii zice pelargorium, e ca un copacel cu o minge de flori si frunze in capat, am luat unu rosu si unul roz, sper sa se prinda si sa supravietuiasca ca tare imi plac

post-4-13339056621754_thumb.jpg

post-4-13339056804824_thumb.jpg

lavanda

post-4-13339057167061_thumb.jpg

amarylisii si-au revenit foarte bine, ies o multime de frunze si au facut si pui, dar deocamdata nu vad nici o tija de flori, poate anul asta n-au chef sa infloreasca

post-4-13339058517218_thumb.jpg

Mica mea forsythia(ce o iubesc mult)

post-413-13339077808588_thumb.jpg

dar si glicina mea care tocmai da sa infloreasca .E f delicata si furtuna va face ca floricelele sa se desprinda.Ce pacat!

post-413-13339079597895_thumb.jpg

Gradina cind o inceta vintul asta afurisit.

Adriana pelargonium este muscata!!

Carmen foarte frumoasa glicina ta!! sa speram ca scapa de furtuna!

Habar n-aveam, asta e eticheta

Da, e muscata. Petuniile ce culori au? :occasion15:

Sunt foarte frumoase floricelele voastre! :occasion15:

Am facut si eu un pic de ordine prin ghivece zilele trecute, astept sa vad daca ies plantutele plantate - petunii, panselute..... Daca nu, asta e..... tre' sa le cumparam. Plicurile le-am gasit acasa, cand am fost, au cativa ani vechime, le luasem pentru tata, dar n-a mai apucat sa le planteze el pe toate. :floare:

Jupanu' mi-a zis ca-mi pune niste ghivece la geam, agatate. Sa vedem ce floricele punem acolo. :occasion14:

Din pacate nu le-am gasit pe toate ca anul trecut si a trebuit sa le iau amestecate, mov inchis, fucsia ca anul trecut si vreo 2 nuante de roz. Mi-e teama doar ca fiind culori diferite n-or sa se dezvolte toate uniform, sa vedem, sper sa nu ma dezamageasca :occasion14:

Surfinii albastru mov

post-4-13340004530741_thumb.jpg

fucsia

post-4-13340005446127_thumb.jpg

roz inchis si deschis

post-4-13340006002384_thumb.jpg

surfinii batute in 2 nuante de roz

post-4-13340006355031_thumb.jpg

Mi-am adus floricele in casa

post-4-13340007165958_thumb.jpg

In curte ceea ce mi se parea mie patrunjel cred ca sunt astea

post-4-1334000864073_thumb.jpg

post-4-13340008806412_thumb.jpg

ies lacramioarele

post-4-13340009451269_thumb.jpg

trandafirii pitici

post-4-13340016482795_thumb.jpg

lalelele

post-4-13340011263709_thumb.jpg

post-4-13340012919471_thumb.jpg

si asta care iar nu-mi amintesc cum ii zice

post-4-13340020901144_thumb.jpg

post-4-13340021918799_thumb.jpg

Magnolia

post-4-13340013650841_thumb.jpg

Adriana, sunt minunate toate floricele tale, sa te bucuri cat mai mult de ele (din cate stiu eu, floricele acelea se numesc gazania, cel putin la noi cu numele asta se vand).

Cum trebuie sa ai grija de o violeta Saintpaullia?? N-am reusit niciodata ca lumea si acum m-am ambitionat! Si-a pierdut jumatate din frunze si toate florile, dar dupa 2 saptamani vad ca scoate frunzulite noi. N-am avut niciodata noroc cu violetele!

Sunt alte plante cum este un soi de filodendron mai mic sau epipremumm aures carora le-am facut toate aberatiile le-au ros pisicile, le-au trantit ghivecele, am uitat sa le ud, le-am uitat pe balcon si le-a prins inghetul, nu domnule, alea tin la mine, rup frunzele lovite, le oblojesc, se fac mai frumoase ca inainte! Dar desi am avut grija de violetele lui bunica sau ale secretarei sefului in lipsa lor cu real succes, la mine nu vor sa stea!

Stiam ca nu trebuie sa stea in plin soare, am mutat masuta! Le-am pus pamant nou! Nu stiu exact ce au, dar sug apa mai mult ca toate celelalte pe zi!

Ma uit la ea si ma mir!

Help??!!

Da, da si mama a zis la fel... asa ca voi avea si bujori :thumleft: .

Iti multumesc mult!

Sigur sunt bujori???? Cum au evoluat???

Mie imi par caldarushe...da-i cu google sa vezi :cheers: