April 12, 201214 yr comment_142932 Cum trebuie sa ai grija de o violeta Saintpaullia?? N-am reusit niciodata ca lumea si acum m-am ambitionat! Si-a pierdut jumatate din frunze si toate florile, dar dupa 2 saptamani vad ca scoate frunzulite noi. N-am avut niciodata noroc cu violetele!Sunt alte plante cum este un soi de filodendron mai mic sau epipremumm aures carora le-am facut toate aberatiile le-au ros pisicile, le-au trantit ghivecele, am uitat sa le ud, le-am uitat pe balcon si le-a prins inghetul, nu domnule, alea tin la mine, rup frunzele lovite, le oblojesc, se fac mai frumoase ca inainte! Dar desi am avut grija de violetele lui bunica sau ale secretarei sefului in lipsa lor cu real succes, la mine nu vor sa stea!Stiam ca nu trebuie sa stea in plin soare, am mutat masuta! Le-am pus pamant nou! Nu stiu exact ce au, dar sug apa mai mult ca toate celelalte pe zi! Ma uit la ea si ma mir!Help??!!La mine stau pe pervaz, direct in soare. E drept ca inca n-a venit vara.Mama le are pe rafturi, in balcon. Are si-un fel de perdeluta, dar acolo sunt mai in soare. Si rezista, fac flori, nu s-au pierdut pana acum. Apa si cam atat vor. Mama nu cred ca le-a pus vreodata ingrasamant. Report
April 12, 201214 yr comment_142934 Cum trebuie sa ai grija de o violeta Saintpaullia?? N-am reusit niciodata ca lumea si acum m-am ambitionat! Si-a pierdut jumatate din frunze si toate florile, dar dupa 2 saptamani vad ca scoate frunzulite noi. N-am avut niciodata noroc cu violetele!Sunt alte plante cum este un soi de filodendron mai mic sau epipremumm aures carora le-am facut toate aberatiile le-au ros pisicile, le-au trantit ghivecele, am uitat sa le ud, le-am uitat pe balcon si le-a prins inghetul, nu domnule, alea tin la mine, rup frunzele lovite, le oblojesc, se fac mai frumoase ca inainte! Dar desi am avut grija de violetele lui bunica sau ale secretarei sefului in lipsa lor cu real succes, la mine nu vor sa stea!Stiam ca nu trebuie sa stea in plin soare, am mutat masuta! Le-am pus pamant nou! Nu stiu exact ce au, dar sug apa mai mult ca toate celelalte pe zi! Ma uit la ea si ma mir!Help??!!La mine stau pe pervaz, direct in soare. E drept ca inca n-a venit vara.Mama le are pe rafturi, in balcon. Are si-un fel de perdeluta, dar acolo sunt mai in soare. Si rezista, fac flori, nu s-au pierdut pana acum. Apa si cam atat vor. Mama nu cred ca le-a pus vreodata ingrasamant.O sa le las i n pace vad ca scot frunze noi, deci cred ca se simt bine momentan. nu va zic ca le-am mutat dupa un euphorbia miliflori cu tepi ca sa le pazesc de coltii lui Veve care si-a descoperit o pasiune la ros flori! Report
April 13, 201214 yr comment_143078 Sigur sunt bujori???? Cum au evoluat???Mie imi par caldarushe...da-i cu google sa vezi Cresc, s-au inaltat. Nu la fel de mult ca ale vecinei, da' cresc. Cine stie cat au suferit plantutele in toti acesti ani.Astept sa infloreasca si apoi le voi face o poza. Ne lamurim noi, pana la urma, ce sunt. Editez... nu, nu sunt caldarushe. Tot nu stiu ce sunt, da' cu siguranta caldarushe nu-s. Mai ales ca am in curte si ceva caldarushe. Bine ca mi-ai zis cum se cheama, ca eu le trecusem tot la buruieni colorate. Report
April 17, 201214 yr comment_143681 Adriana, ador florile tale, la noi tare greu isi dau drumul, tare capricioasa vremea,din cate am inteles cat am fost plecata a si nins.Oricum cand m-a intors am gasiti cateva infloritedin seria de ghiocei galbeni de la mama zambilele albe cam doborate de ploaie, se vad pe langa si lalelele de la mama, sunt mai ascutite fata de cele ce le aveam deja aici zambilutele de la mama si lalele mostenire de la cei de dinaintea mea Report
April 17, 201214 yr comment_143688 Adriana, ador florile tale, la noi tare greu isi dau drumul, tare capricioasa vremea,din cate am inteles cat am fost plecata a si nins.Oricum cand m-a intors am gasiti cateva infloriteImi place la tine-n gradina! Nici la noi n-a fost mai bine. La tara am gasit numai narcise galbene (2 soiuri) si zambile - nici astea chiar toate, doar cele mai mici au inflorit. Lalele - doar 2 fire erau inflorite, restul bobocei. Dar vin din urma! Report
April 17, 201214 yr comment_143809 S-a stricat si aici vremea, ploua de o saptamina si pina vineri cind sunt previziunile meteo tot ploaie e, eu le-am adus pe toate sub streasina la adapost, am lasat doar iasomia sub ploaie ca aia e agatata de spaliera fixa si n-am cum, cele din curte din jurul copacului insa rezista bine, probabil le protejeaza un pic frunzele copacului. In schimb iarba nu's daca rasare ca dupa ce am semanat-o tot o plouat si nu se vede nici un semn de viata. Report
April 17, 201214 yr comment_143878 Cateva din floricelele ce-au inflorit / rasarit la tara, pozate la sfarsitul de saptamana. Era cam innorat, plouase in ziua precedenta, floricelele-s cam noroioase, dar parfumul e fenomenal!!! Cateva din zambilutele albe: Bujorii au iesit si au crescut maricei: Zambilutele roz: Una albastra: O parte din narcise: Altele: Una din cele 2 lalele inflorite (si usor malite): Narcisele galbene au un parfum imbatator: Au inflorit si clopoteii: Avem si narcise alb-galbene: Si galbene: "Buchetelul" cu care am plecat acasa (si au mai ramas in gradina multe!): Si ce-a mai ramas din buchetan, dupa ce-am dat o parte din flori la vara-mea: Report
April 17, 201214 yr comment_143879 N-avem doar bucatar-sef, avem si mirositor-sef (de floricele): Ia sa le vedem si pe cele albe: Merge si albastra: Asta e altfel sau doar mi se pare? Ia sa le mai mirosim inca o data: Le si numaram? Report
April 17, 201214 yr comment_143882 eu n-am prea multe flori,doar ce am pus eu in toamna, lalele, ghiocei, zambile, bujori(care vad ca s-au inaltat destul intr-o saptamana), n-am apucat sa pun, fiind vremea asa capricioasa am zis sa mai astept.Imi luasem bulbi de frezii,dar m-am gandit ca ma risc sa-i pun ,asa ca am asteptat aprilie.Poate apuc saptamana viitoare sa ma duc sa-mi iau ceva petunii si muscate pentru balcon.Am vazut si cercelusi.Mi-ar fi placut sa am si eu margaritar,dar n-am gasit bulbi si cu seminte nu ma mai complic. Report
April 18, 201214 yr comment_144042 Ce de ai Foxy, asa e la mama la tara, la fel veneam si eu cand ma duceam la ea, umpleam casa de parfumul lor.Cat de carliontat ce sa mai zic Eu azi eram plostita asa ca am iesit in gradina , noroc ca aveam tel cu mineinfloresc bujorii astea nu stiu cum se numesc.Am gasit cica o cheama Sedum copacelul asta nici nu stiam ca fac flori, eu am folosit frunzele la decoratiile de craciun.Iar asta este Ilex astea sunt curioasa ce sunt astea iaras nu stiu cum se numesc astea le-as smulge dar nu stiu ce sunt iar asta cred ca este buruiana am editat ca am gasit denumiri la unele din necunoscute Report
April 18, 201214 yr comment_144091 Ce de ai Foxy, asa e la mama la tara, la fel veneam si eu cand ma duceam la ea, umpleam casa de parfumul lor.Cat de carliontat ce sa mai zic Sar'na!! Eu azi eram plostita asa ca am iesit in gradina , noroc ca aveam tel cu mineinfloresc bujoriiAi tai sunt mai avansati!!!!! astea nu stiu cum se numescNici eu nu le stiu numele acum, dar fac niste floricele micute, in buchet. Seamana oarecum cu Kalanchoe..... (mai din avion). astea le-as smulge dar nu stiu ce suntMenta salbatica? iar asta cred ca este buruianaCred ca da. Report
April 18, 201214 yr comment_144095 Trandafirul japonez are ceva bobocei: Un amaryllis a facut "ochisori": Kalanchoea zburataceste pe raftul de sus (e una singura, desi par culori diferite - rosu e culoarea reala, la portocaliu bate soarele): O muscata portocalie, da' in poza are cu totul alta nuanta Cea alba: Si cea roz: Un cactus ce sta inflorit de vreun an: Cyclamen-ul in degrade (mai e unul alb, dar acu' n-are floricele): Anthurium rosu (mai avem unul maro, da' vad ca nu l-am pozat.....): Puisorii de garofite: O violeta inflorita: Si alt amaryllis pregatit sa faca floricele: Report
April 18, 201214 yr comment_144109 Ce de ai Foxy, asa e la mama la tara, la fel veneam si eu cand ma duceam la ea, umpleam casa de parfumul lor.Cat de carliontat ce sa mai zic Sar'na!! Eu azi eram plostita asa ca am iesit in gradina , noroc ca aveam tel cu mineinfloresc bujoriiAi tai sunt mai avansati!!!!! doar unul, celalalt e mai zburlitastea nu stiu cum se numescNici eu nu le stiu numele acum, dar fac niste floricele micute, in buchet. Seamana oarecum cu Kalanchoe..... (mai din avion). astea le-as smulge dar nu stiu ce suntMenta salbatica? sa sti ca am sa o miros sa vad daca seamana.oricum mi-a dat deja menta, am reusit sa nu o smulg toata in toamnaiar asta cred ca este buruianaCred ca da.[b]asa ma gandeam si eu [/b] Trandafirul japonez are ceva bobocei: ai mei inca stacneaza Un amaryllis a facut "ochisori": Kalanchoea zburataceste pe raftul de sus (e una singura, desi par culori diferite - rosu e culoarea reala, la portocaliu bate soarele):una alba as vrea si eu, am avut rosie , da mi-a zapacit-o al meu pe vremea cand faceam naveta Anthurium rosu (mai avem unul maro, da' vad ca nu l-am pozat.....): si eu tot rosu am, ii merge tare binePuisorii de garofite: O violeta inflorita:din 4 mai am doar 3, chiar azi ma uitam la cea de la tine,dar inca nu are boboci Report
April 23, 201214 yr comment_145172 Ultimile flori inflorite la mine in gradinita: La mine vremea e intarziata tare, a fost frig si a plouat mult. Lalelele, narcisele albe si lacramioarele abia au bobocei.Pana or sa infloreasca ale mele le admir pe ale voastre Ioana si Foxyy frumoase flori aveti!!! Report
April 24, 201214 yr comment_145249 Cum trebuie sa ai grija de o violeta Saintpaullia?? N-am reusit niciodata ca lumea si acum m-am ambitionat! Si-a pierdut jumatate din frunze si toate florile, dar dupa 2 saptamani vad ca scoate frunzulite noi. N-am avut niciodata noroc cu violetele!Sunt alte plante cum este un soi de filodendron mai mic sau epipremumm aures carora le-am facut toate aberatiile le-au ros pisicile, le-au trantit ghivecele, am uitat sa le ud, le-am uitat pe balcon si le-a prins inghetul, nu domnule, alea tin la mine, rup frunzele lovite, le oblojesc, se fac mai frumoase ca inainte! Dar desi am avut grija de violetele lui bunica sau ale secretarei sefului in lipsa lor cu real succes, la mine nu vor sa stea!Stiam ca nu trebuie sa stea in plin soare, am mutat masuta! Le-am pus pamant nou! Nu stiu exact ce au, dar sug apa mai mult ca toate celelalte pe zi! Ma uit la ea si ma mir!Help??!!La mine stau pe pervaz, direct in soare. E drept ca inca n-a venit vara.Mama le are pe rafturi, in balcon. Are si-un fel de perdeluta, dar acolo sunt mai in soare. Si rezista, fac flori, nu s-au pierdut pana acum. Apa si cam atat vor. Mama nu cred ca le-a pus vreodata ingrasamant. da, violetele iubesc mult lumina, dar nu soarele puternic de vara care le arde frunzele. de asemeni prefera sa fie udate cu apa la temp. camerei, si nu rece. frunzele sint sensibile la stropi de apa, motiv pt. care pot aparea pete pe ele. incep sa le putrezeaca frunzele de la baza cind sint udate prea des si din abundenta sau incep sa se usuce cind nu sint udate pe un interval lung de timp. ca orice planta, violeta are ciclul ei de viata si nu infloreste non-stop. ii trebuie un repaus de ca. 4-5 luni intre infloriri, daca e ingrijita corect. se poate inmulti usor, rupind o frunzulita cu o codita de 5 cm, plantind-o intr-un ghiveci umplut cu un amestec de pamint + nisip si udind-o 1 data/sapt.. dupa 2-3 saptamini ar trebui sa prinda radacini si sa apara noi frunzulite. o varianta mult mai rapida - vazuta la mama in birou pe vremea cind eram o pustoica, e plasarea frunzulitei intr-un paharel cu apa pina prinde mustati si apoi plantarea ei in ghiveci. [center](la inceputul lui decembrie anul trecut violeta mea era micuta si inflorita, iar acum s-a mai stufosit si ii dau iar bobocii ) http://img444.imageshack.us/img444/2180/0violeta.jpg [/center] Report
April 24, 201214 yr comment_145252 [center]fiindca pe aici culoarea galbena e cea simbolica sarbatorilor pascale, mi s-a lipit de mina o dracaena pistruiata http://img6.imageshack.us/img6/9690/0dracaena.jpg [/center] Report
April 24, 201214 yr comment_145291 In conditiile astea cred ca violeta asta o s-o duca bine, vad ca s-a umplut de frunze. Report
April 24, 201214 yr comment_145317 Zerda, nu esti singura nenorocoasa la violete. Am reusit sa omor una de tot, altele, am vrut sa le puiesc cu frunze (furate din supermarket, sa nu ma spuneti ), da' au murit frunzele. Acuma am o violeta pe care am luat-o din Ikea plina de flori, acum cateva luni. I s-au dus florile in 2 saptamani dupa ce am cumparat-o si n-a mai facut flori dupa aia. In schimb, ii dau mereu frunze noi. Le tin pe o etajera fixata pe un perete(de teama pisicilor ierbivore) in dormitor, mai departe de fereastra, dar bate lumina pe ele, le ud o data pe saptamana cu apa tinuta intr-o sticla deschisa. Si nu ma iubesc nicicum. Acuma, mai am 2 frunze in pamant (le-am gasit in supermarket langa standul cu violete, deci nu mai sunt furate), sa vad daca astea vor sa faca pui.Ce gradini frumoase aveti, fetelor, adevarate colturi de rai. Report
April 25, 201214 yr comment_145446 Ioana in poza 5 sunt caldaruse... Sunt perene.Multumesc Carmen, sunt destul de intinse, abia astept sa le vad inflorite. Report
April 26, 201214 yr comment_145661 Foxy, mama ce "dezmat" ai tu acolo, foarte faine floricelele (mi-e dor de mirosul de zambile si-mi place tare "mirositorul" vostru).Ioana, ce fain ca ai bujori, imi aduc aminte de bunica, ea avea multi tare.Au inflorit si la mine in cele din urma lalelele, iaca: Si mai am panselute, care si-au dat drumul foarte fain de cand s-a mai incalzit Am si eu o ciclama, care e inflorita din toamna. Report
April 26, 201214 yr comment_145672 foarte frumoase lalele 2ut, as vrea si eu sa le am asa multe si aranjate.In afara de alea puse de cei care au stat inainte, ale mele sunt putintele aliniate,da ma fac eu mare.Cele puse de mine, doar in gradina din fara au inflorit,da ploaia mi le-a pus la pamant, in gradina din spate inca sunt boboci:lalele negre(Care defapt sunt mov)si galbenesi unele batute zilele astea se anunta cald tare , abia astept sa infloreasca. Report
April 26, 201214 yr comment_145685 Foxy, mama ce "dezmat" ai tu acolo, foarte faine floricelele (mi-e dor de mirosul de zambile si-mi place tare "mirositorul" vostru).Ioana, ce fain ca ai bujori, imi aduc aminte de bunica, ea avea multi tare.Au inflorit si la mine in cele din urma lalelele, iaca:Si mai am panselute, care si-au dat drumul foarte fain de cand s-a mai incalzitAm si eu o ciclama, care e inflorita din toamna.Multumesc! Superbe si floricelele tale!Am pus si eu seminte de panselute, da' nica.... Petuniile au iesit, da' la panselute nu se vede nici o miscare. Cred ca mai pun zilele astea si restul semintelor (n-am pus chiar tot, am zis sa nu dea pe-afara.....) macar sa ma conving ca nu iese nimic-nimic. Daca nu, ghinion!Intrebare: unde gasesc seminte de rozmarin, pentru plantat? M-am uitat in vreo 2 magazine, da' n-am gasit. Am gasit in schimb ceapa ciorii. Report
April 26, 201214 yr comment_145686 foarte frumoase lalele 2ut, as vrea si eu sa le am asa multe si aranjate.In afara de alea puse de cei care au stat inainte, ale mele sunt putintele aliniate,da ma fac eu mare.Cele puse de mine, doar in gradina din fara au inflorit,da ploaia mi le-a pus la pamant, in gradina din spate inca sunt boboci:lalele negre(Care defapt sunt mov)si galbenesi unele batutezilele astea se anunta cald tare , abia astept sa infloreasca.Superbe lalele! Asa cred ca arata si gradina noastra de la tara. Cand am fost eu, erau doar boboci mici-mici. Acum, dupa caldura, precis sunt toate lalelele desfacute. Dar n-am drum spre casa, sa le vad si eu! Report
April 26, 201214 yr comment_145727 da, infloresc foarte repede, ca dovada cea galbena, ieri era boboc, azi Report