Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Pesto-uri de tot soiul

Featured Replies

pesto de varza rosie a la ramy. Mi-a placut culoarea, de gust nu mai zic ca a mancat toata lumea de la mic la mare.

Pe paine prajita

Ma bucur ca v-a placut,sa va fie de bine.

merge praf de ciuperci si din shiitake? am vreo 3 pungi in camara(sotul la cumparaturi :toothy9; )

Cu siguranta merge, daca shiitake sunt proaspete.

Eu am facut cu champignons crude si trambita piticului uscate si macinate in rasnita electrica.

cum adica proaspete? sant uscate cumparate de la japonezi. sa pun poza? nu inteleg

eu iau shiitake si proaspete din magazin, astea sunt cumparate uscate, ambalate

Ideea e ca se poate face pesto din ciuperci crude, date in prealabil pe razatoarea fina, cea pentru coaja de lamaie, si aromatiza suplimentar cu praf de ciuperci uscate.

Cred ca este o postare de-a mea mai la deal.

merge praf de ciuperci si din shiitake? am vreo 3 pungi in camara(sotul la cumparaturi :-* )

Cu siguranta merge, daca shiitake sunt proaspete.

Eu am facut cu champignons crude si trambita piticului uscate si macinate in rasnita electrica.

trambita piticului ?adica pleurotus ? sau sunt gresita ?

trambita piticului ?adica pleurotus ? sau sunt gresita ?

As zice ca da.

Craterellus cornucopioides

[center].

http://www.mykoweb.com/CAF/photos/Craterellus_cornucopioides%28tfl-c3622-13%29.jpg

.[/center]

Uscate (cumparate din Carrfour) au o aroma foarte puternica.

Eu pun la uscat vara si urechiuse / galbiori / chanterelles, dar nu prea ajung in mancaruri, caci impreuna cu fetita pe care am avut placerea sa o facem :hungry: le rontaim la televizor.

• 4 weeks later...

Pesto cu mazare

1 cup mazare fiarta si racita

2 lg de migdale

1/2 cup parmezan

1/3 cup ulei de masline

1 catel usturoi

Se amesteca toate in blender, mai putin uleiul care se adauga spre sfarsit in fir subtire.

post-341-13100612669898_thumb.jpg

• 2 years later...

Pt. prima oara am anul asta productie proprie pe balcon la ghiveci de busuioc proaspat,sunt inca la capitolul experimente,am luat si rasad si am si plantat eu din seminte,i-am dat si mamii si matusii :biggrin: (undeva in capat se vede si un ardei iute care se inrosesete de rusine ca am in spate si un rasad de ardei iuti) :biggrin:

post-405-13749394296699_thumb.jpg

post-405-13749394615049_thumb.jpg

La cererea mamii am facut pesto din busuioc,si i-am dat un borcanel,eu mi-am oprit doar ce se vede in poza ca pot sa-mi fac proaspat cand doresc

post-405-13749395228292_thumb.jpg

Am folosit mixerul vertical,am pus frunze de busuioc,miez de nuca usor prajit si frecat intre palme sa-i iau cojitza,parmezan(o crusta am avut) si am pus si putina telemea de oi ,sare mare,ulei de masline si putina apa minerala ,e foarte gustos!

post-405-13749404520893_thumb.jpg

cel mai tare imi place direct pe paine neagra prajita. dar sunt multe moduri in care-l poti folosi. bravo, Giani!

cu experimentul tau mi-ai dat curaj sa-mi plantez si eu niste busuioc.

Cel mai sigur si mai comod e daca gasesti rasad ,eu am gasit in piata 1 leu bucata il dadea cu tot cu oleaca de pamant intr-un pahar de plastic si acasa l-am pus in ghiveci,s-a prins f. bine si creste ca nebunul,mereu ii rup varfurile dar in asa fel incat sa nu afectez tulpina,si frunze mari eu le tai cu forfecuta tot de langa tulpina dar am grija sa las cam 2 mm. de codita ca de acolo tot se fac alte buchetele (ii da frunzulite mici in locul ala imediat),am citit si eu pe net ca ardeiul iute si cu busuiocul fac casa buna impreuna(si rosiile cu busuioc de altfel) asa ca am pus in ghiveciul cu pricina si un rasad de ardei iute cumparat tot din piata ,si le merge f.f. bine impreuna ardeiul a facut si ardei care se inrosesc acum,ce am plantat din seminte e mult de asteptat si sunt mult mai firave , dar mi-au iesit toate semintele si merge si asa .

Aaa!! si am obtinut si din butash(sper sa nu ma fi exprimat gresit dar cred ca asa se chiama),am taiat la un moment dat varful ca ,crestea pre mult in inaltime,de unde l-am taiat apoi s-a ramificat,varful taiat l-am pus intr-un paharut cu apa si dupa vreo trei zile i-au dat mustati asa ca l-am plantat si pe el in acelasi ghiveci si s-a prins si ala creste si face si flori...

Si mama ieri tot pe paine prajita a degustat pesto ,inainte sa-i pun si usturoi ,ca sa vada gustul si a zis ca-i optim asa nu a mai vrut si usturoi.

Eu o sa-mi fac niste paste ,macaroane ceva de genul :biggrin:

Uleiul care e pe langa normal nu trebuia sa fie chiar asa dar il pusesem in borcanel si am pus un deget de ulei de masline deasupra ca sa-l sigileze,apoi m-am gandit sa va trag si voua o poza si nu l-am mai scurs ,l-am lasat asa :biggrin:

• 11 months later...
  • 1 year later...