January 21, 201214 yr comment_123936 Ala micu' din colivie facuse prostii? aia galbena era ma-sa. iar ala din varful coliviei - tat'su. de altfel se observa care-s puii, ca-s tarcati, culori au de la ambii parinti. Report
January 22, 201214 yr Author comment_124017 Lili, al vostru a mai fost rebotezat? Ne-am intors la Pitty.Si Pitty ramane gata.Nu manaca dovlecel, nici broccoli.Ii place salata si marul. Am uitat sa-i iau oglinda. I-am pus ieri o vanita cu apa sa se imbaieze, nu s-a atins de ea.Sau nu l-am vazut eu. Cu mine vorbeste, eu il intreb si el raspunde.Spre disperarea lui Mr Eataly ca cu el nu vorbeste. Mi s-a parut ca am auzit un tril scurt.Printre ciripeli. A reactionat pozitiv si la vocea lui Pavarotti. Spre seara mi se pare mai putin activ. I-am pus doua feluri de seminte sa vad pe care le prefera. Mai revin cu detalii. Report
January 22, 201214 yr comment_124103 Ia uite cate surori si frati i-am adus lui Pitty. Poza facuta sambata in deplasare. Report
January 22, 201214 yr comment_124107 Nu manaca dovlecel, nici broccoli.Ii place salata si marul. [i]exact! nici alte fructe nu mananca. ii mai plac varza cruda, salatele cu frunze crocante, bobocii de trandafir japonez , frunzele de la plantele carnoase-gen kalanchoe, biscuitii fragezi, miezul de paine/kek, galbenus de ou fiert tare-de asta chiar sa-i dai, nisip special ptr pasari -il ajuta la digestie.[/i] Am uitat sa-i iau oglinda. [i]nu-i bai! va descoperi prieteni in faianta/gresie, oale lucioase, geam, rama lucitoare a tv/pc...[/i]I-am pus ieri o vanita cu apa sa se imbaieze, nu s-a atins de ea.Sau nu l-am vazut eu. ti-ai fi dat seama daca s-a imbaiat dupa stropii din jur. probabil ca nu-i obisnuit cu asa ceva, cu timpul va face pasiune ptr baie, exact ca vrabiile in balta. al meu e innebunit dupa condensul inghetat al pungilor ce le scot din congelator. se lipeste de pungi, da cu ciocul, ciuguleste...ii place. Cu mine vorbeste, eu il intreb si el raspunde.Spre disperarea lui Mr Eataly ca cu el nu vorbeste. [i]daca l-ai speriat cu ceva sau il necajesti, te tine minte. al meu, cum il vede pe fi-miu, cum incepe sa-l certe. e de-ajuns sa ridice asta un deget, ca incepe toaca.[/i]Mi s-a parut ca am auzit un tril scurt.Printre ciripeli. [i]daca-i pui din 2011 si-i baietel, ar tb sa cante pana acum. mai timid, la inceput, dar tb sa-si dea drumul. daca-i fetita, peste 2 luni incepe sa faca oua. [/i] A reactionat pozitiv si la vocea lui Pavarotti. asta-i semn bun! Spre seara mi se pare mai putin activ. are program de gaina, cum intuneca, cum trage la somn. I-am pus doua feluri de seminte sa vad pe care le prefera. [i]la carte zice ca meiul e preferat. al meu nu reactioneaza de nici un fel la mei. noi i-am cumparat mai multe cutii cu fel de fel de amestecuri. este innebunit dupa semintele de susan -de preferat batoane de susan cu miere (astea nu-s speciale de canari, le iau de la Kaufland, ne plac si noua) si seminte de canepa- de astea ii dau cu moderatie, ca-i dau prea multa energie. cand nu am mai gasit, era tare suparat, cred ca intrase in sevraj [/i] Mai revin cu detalii. Report
January 22, 201214 yr comment_124114 Any, unde i-ai gasit? Intr-un magazin care vinde pasari si animale . Report
January 22, 201214 yr comment_124117 Any, unde i-ai gasit? Intr-un magazin care vinde pasari si animale . la noi nu prea se vand canarii, sunt scumpi si mai pretentiosi decat perusii. da' ce cantaretzi-s! Report
January 22, 201214 yr comment_124121 Any, unde i-ai gasit? Intr-un magazin care vinde pasari si animale . la noi nu prea se vand canarii, sunt scumpi si mai pretentiosi decat perusii. da' ce cantaretzi-s! Nu stiu ce pret aveau, insa cand i-am vazut la voi mi-a fost gandul, am scos rapid de tot aparatul si am facut poza pe sest asa . Report
January 22, 201214 yr comment_124123 vezi cum niste pasarele te fac sa te gandesti la oameni pe care nu i-ai intalnit niciodata? mi se pare minunat!la noi, un canar obisnuit e 180 lei, ceva mai mult de 40de euro. ai nostri sunt speciali! Report
January 22, 201214 yr comment_124126 Si manca seminte negre/albe prajite si pireul dar cel mai mult si cel mai mult ii placeau cartofii prajiti. Lili, al tau era canar sau alta natzie? ca al meu nu s-a interesat niciodata de cartofi prajiti. nici nu cred ca are voie. Report
January 22, 201214 yr comment_124129 vezi cum niste pasarele te fac sa te gandesti la oameni pe care nu i-ai intalnit niciodata? mi se pare minunat!la noi, un canar obisnuit e 180 lei, ceva mai mult de 40de euro. ai nostri sunt speciali! Da, asa e, la mine a fost un gest destul de natural, al meu m-a intrebat de ce le fac poza si i-am zis ca o fac pentru fete .Stie deja si ca Lili are un canar ! Report
January 22, 201214 yr comment_124130 Stie deja si ca Lili are un canar ! iti dai seama ca si familionul meu il stie pe Pitty! Report
January 22, 201214 yr Author comment_124141 Daaaaa, canta. La inceput nu mi-am dat seama, zici ca-i greier.Truuuuuu, truuuu. I-am luat oglinda.Sta numai langa ea. Any, ce dragut din partea ta.Aici costa 30 de euro.Cel putin asa am vazut la magazinul de unde am cumparat colivia.Erau toti maronii, ca Ciupi al tau. Pitty e portocaliu, adica predomina portocaliul. La pranz am facut supa, si l-am ademenit cu o tija de telina.Ii place. L-am vazut cand casca, Mr Eataly credea ca s-a inecat cu vro seminta. Cum da din limbuta. Maine ii fierb ou si vedem. I-am pus si nisip. In apa a numerit din gresala cu piciorusele.E un pic gri pe coada, cine stie pe unde a stat.Sa-l spal eu, adica sa-i dau cu apa pe coada sau sa nu-l stresez? I-as da drumul prin casa da mi-e frica inca sa nu se sperie.Poate-i prea devreme. Cand i-am luat colivia mi-era frica ca nu vede semintele, apa de baut.Ce capcauna sunt.Sigur e inteligent. Ah, i-am luat asta: Panico (Setaria italica): am gasit-o in romaneste ca "dughia".Mai mult se joaca cu ea.Scria pe ea ca-i planta antistres pentru pasarele. Lili am inteles ca avea papagal, nu canar.Lili confirmi? Report
January 22, 201214 yr comment_124149 Daaaaa, canta. La inceput nu mi-am dat seama, zici ca-i greier.Truuuuuu, truuuu. [i]Lili, daca-i baietel si canta, o sa te indragostesti pe veci de canari. Ai sa vezi!Si da, asa face la inceput, ca un greiere mai fortzos! Ce bine-mi pare![/i]I-am luat oglinda.Sta numai langa ea. Any, ce dragut din partea ta.Aici costa 30 de euro.Cel putin asa am vazut la magazinul de unde am cumparat colivia.Erau toti maronii, ca Ciupi al tau. Pitty e portocaliu, adica predomina portocaliul. La pranz am facut supa, si l-am ademenit cu o tija de telina.Ii place. L-am vazut cand casca, Mr Eataly credea ca s-a inecat cu vro seminta. Cum da din limbuta. noi zicem ca-si drege glasul,e f haios! Maine ii fierb ou si vedem. I-am pus si nisip. In apa a numerit din gresala cu piciorusele.E un pic gri pe coada, cine stie pe unde a stat.Sa-l spal eu, adica sa-i dau cu apa pe coada sau sa nu-l stresez? [i]asa face, intai stropeste putina apa cu ciocul, apoi isi baga picioarele si la sfarsit face ravagii cu aripile. al meu se spala in afara custii, si-apoi fiindca e mai greu si-si da seama ca e vulnerabil, ca nu mai poate zbura la fel de bine, intra repede in cusca si incepe sa se stearga de cutiile de mancare, de gratii, de betzele pe care tzopaie... mereu zic sa-i pun un prosop si uit! nu-l spala tu, lasa-l sa stea in jeg! glumesc, se curata singur cu ciocul, nu interveni! astia deschisi la culoare se murdaresc mai tare.[/i] I-as da drumul prin casa da mi-e frica inca sa nu se sperie.Poate-i prea devreme. [i]nu, mai lasa-l in colivie sa se obisnuiasca bine cu voi, cu ambientul... la carte zice ca nu-i deloc indicat sa-i tii liberi, ca-s expusi mai tare pericolelor, bla-bla, ca se simt ca un inotator aruncat in ocean. nu stiu dac-o fi asa, da' al meu inoata al naibii de bine! eu am un hol in S si sa-l vezi ce viraje ia![/i]Cand i-am luat colivia mi-era frica ca nu vede semintele, apa de baut.Ce capcauna sunt.Sigur e inteligent. Ah, i-am luat asta: Panico (Setaria italica): am gasit-o in romaneste ca "dughia".Mai mult se joaca cu ea.Scria pe ea ca-i planta antistres pentru pasarele. [i]al meu nu a manifestat niciun interes ptr panico asta, da' deloc! am vazut ca i-ai pus si tu, ii plac batoanele cu seminte lipite, alea dulci, cu miere. bineinteles ca mananca 10% din ele, restul aspir de 5 ori pe zi in bucatarie. e f util un aspirator de-ala mic de firimituri, eu am vreo 3!semintele pe care le adun din cutia lui le arunc in gradinita de sub balcon. sa vezi cate pasarele se strang, stiu deja locul![/i] Lili am inteles ca avea papagal, nu canar.Lili confirmi? cred ca papagal, astia sunt si mai sociabili. canarii iti cam dau cu flit cand n-au ei chef, sunt niste increzuti! Report
January 23, 201214 yr comment_124198 Eataly, ma bucur ca l-ati oprit pe pasaret, sa vedeti ce o sa va atasati de el si cat de dragalas poate fi! Porumbita mea sta mai mult pe masa din bucatarie, nu pot sa fac mai nimic pe masa fara sa ma supravegheze. Asta e! Report
January 23, 201214 yr comment_124215 Eataly, ma bucur ca l-ati oprit pe pasaret, sa vedeti ce o sa va atasati de el si cat de dragalas poate fi! Porumbita mea sta mai mult pe masa din bucatarie, nu pot sa fac mai nimic pe masa fara sa ma supravegheze. Asta e! incredibil cat de bine s-a acomodat! si mai ales c-a supravietuit. puiul de vrabie pe care il culesesem de pe zebra n-a trait Report
January 23, 201214 yr comment_124218 incredibil cat de bine s-a acomodat! si mai ales c-a supravietuit. puiul de vrabie pe care il culesesem de pe zebra n-a trait S-a acomodat foarte bine si este atat de dragalasa si de blanda, ca suntem efectiv indragostiti de ea. A avut o perioada cand i-a cazut tare penajul si ne-am ingrijorat, dar i-am dat vitamine si si-a revenit. Report
January 23, 201214 yr comment_124260 Si alte poze cu porumbita mea: Aici incepuse sa-si piarda penajul: Report
January 23, 201214 yr comment_124267 Pe mine cel mai tare ma mira Cody, ca nu a transformat-o in mic dejun! Good boy! Report
January 23, 201214 yr comment_124279 Pe mine cel mai tare ma mira Cody, ca nu a transformat-o in mic dejun! Good boy! Cred ca in mintea lui o vede friptura, dar cand se apropie de ea, porumbita se umfla in pene si ii da cate un cioc si motan bleg, fuge. Report
January 24, 201214 yr comment_124455 Eu am vazut motani cu papagali( perusi ) in spate si stateau foarte calmi, desi asa de-un snack erau numai buni. Cred ca e ideea ca e perusul/canarul/porumbita mea! DA ??!! Report
January 24, 201214 yr Author comment_124463 Cody e fricos sau e porumbita curajoasa? Mai, eu stiu ca multi nu sunt de acord cu pasarele in colivie, cusca, etc.Dar totul pleaca de la dragostea pentru animale, pasari.In fine: I'm sexy and I know it! Trilulam de zor, nu s-a atins de galbenus, nici de susan cu miere.Nici paine, miez de'aia multi cereale. Asa ca ma limitez sa-i dau stick-uri, alea cu seminte lipite si seminte.Un stick il termina in 2 zile.Azi i-am pus iar nisip.Maine incerc iar cu piscina. Report
January 24, 201214 yr comment_124541 ooo, ce frumusel e! are si pene rosii? exista mancare speciala ptr culoarea penelor. Lili, el e puiut, abia acum invata sa cante. Mai are pana devine maestru!Al meu are o cadita de baie cu aparatoare de stropi, dar aia se pune pe cusca in loc de portita. Iar asta ar insemna ca Ciupu sa fie inchis, ceea ce contravine atat dorintelor lui cat si convingerilor noastre. Ciupu e liber! Asa ca am apelat la o scrumiera mai marisoara, din sticla groasa. E adanca de 2 degete si-n ea pun neaparat apa rece, de la chiveta. Nu-i place apa calda!Al meu tocmai a facut o baie iar acum se usuca pe centrala. Cand vrea baie zboara in cerc deasupra capului meu si eu stiu. Iar cand se spala, nu tb sa faci miscari bruste sau sa te indrepti catre el, ca se sperie si abandoneaza.Cel mai greu a fost cand, din greseala, i-am spart scrumiera. Cate i-am adus, nu i-au placut ca nu erau ca aia pe care-o avusese. E f conservator, pana cand nu i-am adus una la fel a stat in jeg Iar acum am inca 2 de rezerva.Sa-i pui canari care canta de pe youtube, sa vezi ce atent sta! Pe-al meu il apuca nervii si s-ar bate cu ei, da' nu stie de un'sa-i ia. Report
January 25, 201214 yr comment_124663 Cody e fricos sau e porumbita curajoasa? Mai, eu stiu ca multi nu sunt de acord cu pasarele in colivie, cusca, etc.Dar totul pleaca de la dragostea pentru animale, pasari. Si una si alta, adica Cody este un fricos si porumbita este o curajoasa.Iar pasaretul vostru este tare frumos! Eu i-am cumparat porumbitei si grit, bun pentru digestie si contine si minerale. Report