Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Oameni cu pasarele la cap

Featured Replies

• Author

De'aia te-am intrebat.Ca aveam o banuiala ca nu o mai lasi. :sm:

Eu iti multumesc pentru toate informatiile, e drept ca nu prea am avut timp sa ma informez, si sincer mi-am zis: Las ca o intreb pe Motzulina! :sm:

Chiar ma intrebam daca veterinarii stiu ceva si de pasaret.Mai multe informatii le obtii de la cine a avut sau are canari, papagali, perusi.

Maine dimineata sarbatorim inca un ou? :tongue3:

7-8 zile pana-s gata ouale + inca 14 pana eclozeaza......Io vreu sa vad mustele ,apoi sa vad cum le cresc penele.

Yupiiii !O sa avem Avi-Ciula .https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/icon_cheers.gif

7-8 zile pana-s gata ouale + inca 14 pana eclozeaza......Io vreu sa vad mustele ,apoi sa vad cum le cresc penele.

Yupiiii !O sa avem Avi-Ciula .https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/icon_cheers.gif

:tongue3: :sm: :sm:

Wow, Moatzo, ce frumos povestesti despre canarii tai. Mi-s dragi si mie de la distanta si le urmaresc cu interes povestea.

Si mie mi-e greu sa-mi imaginez puii ca niste muste :tongue3: Cu toate ca n-au cum sa iasa prea mari din niste oua cat alunele :sm: Abia astept sa-i vad :sm:

Cum sa nu vorbeasca cu atata patos despre canarii ei, nu este asa Moatza, doar sunt ca si copiii tai! Si te inteleg perfect ca nu o mai dai pe Ciupa, te-ai atasat si de ea.

Pupici la copilasi inaripati si succes la ouat!

Maine dimineata sarbatorim inca un ou? :lol:

Noutati azi?

post-100-13304394317016_thumb.jpg

Si te inteleg perfect ca nu o mai dai pe Ciupa, te-ai atasat si de ea.

aoleu, am un ghem in stomac doar cand ma gandesc ca voi da puii. si nici nu i-am vazut!

O sa avem Avi-Ciula .https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/icon_cheers.gif

sau, mai bine, o Avi-Ciupa :)

Cîte oute pui în cuib? 3-4?

[i]ar reusi sa cloceasca si 7-8, crescatorii chiar le pun gandindu-se ca se mai pot sparge la clocit. si-apoi ei gandesc pragmatic, care traieste - traieste, care nu - aia e!

noi vom pune max 4, ca sa reuseasca ei sa hraneasca puii. la hranire ajuta si canarul, si pe canarita si pe puisori. iar in prima saptamana, cand inca nu au ochi, accepta puii mancarea si de la altcineva. din momentul cand fac ochi, nu mai vor sa deschida ciocul decat parintilor biologici :angry:[/i]

Încap toate sub o pasare asa mica? :angry:

[i]cand se infoaie pare asa de dolofana, e-o mingiuca aurie, tare frumoasa!

asa-i, Lili?

deci incap sub ea mai multe outze.[/i]

Ciupa harnicuta!! Cata bucurie ne faci Moatzo cu povestile astea :71: !!

Ce frumoase sunt...

Si acum ce faci? Astepti pana nu se mai oua?

cam da, da' mai are de ouat. in prima zi cand vad ca nu a mai facut ou, ii pun ouale alese de clocit. ref la ouat, am uitat sa va spun ca in timpul acestui proces scoate niste sunete care pot fi asemanate cu cotcodacitul :D doar ca de intensitate mai slaba. cum a terminat, cum a tacut chitic.

dupa ce-i iau ousorul se uita putin in cuib, trage vreo 2 chitaieli pe care eu le interpretez a fi mai mult mirare decat indignare si-apoi isi reia programul obisnuit (impleteste la un pulovar, asa zice omu' :D )

de asemenea, sa stiti voi ca Ciupa mea e f curata. in timpul zilei, cand se gandeste ea sa mai exerseze clocitul, nu murdareste deloc cuibul. isi scoate dorsalu' peste bord si rezolva problema de la etaj. :D

Ciupii parca s-au mai linistit. Din tot zbuciumul de dinaintea evenimentului, le-a ramas doar cel referitor la consolidarea pasionala a relatiei. :rolleyes:

Ciupa e mai sclifosita, mananca mai putin si asta pentru ca a observat ca dl Ciupu sare ca ars la chitzaielile ei si-o hraneste cat poate el de bine. Asta-i un semn bun, stie ce-are de facut, actiune esentiala ptr perioada cand Ciupa va cloci si nu se va ridica de pe oua. Si chiar si ptr mai tarziu, avand in vedere ca si el tb sa hraneasca puisorii. Incepand de acum tb sa le pun la dispozitie hrana mai moale si mai consistenta, galbenus amestecat cu morcov, branza proaspata, dulce, biscuiti, salata, mar, mamaliga. In felul asta Ciupu, si mai tarziu si Ciupa, vor putea regurgita mai usor hrana ptr pui.

Ei, cam asta! va mai zic io!

• Author

Doamne, sufletelul ala mic "coace" un ousor pe zi.Ce minunatie.

Ma gandeam ca acum o luna si un pic, cand am deschis topicul asta, o sa-l bantuim numai noi trei(tu, Gyorgy si cu mine).

Uite ce de oameni cu pasarele la cap.

Ciupu si Ciupa fan Club! :rolleyes:

Ps:

Motzulina, daca nu erai tu nu cred ca l-as fi tinut pe Pitty! :floare:

Exact asta vroiam sa te intreb de mancarea puisorilor.Dar mi-ai citit gandurile.

Al treilea ou e nascut pe 29 februarie: saracutul ziua lui o sa fie o data la 4 ani. :)

Chiar ar fi ceva sa poti sa pui un semn la oua, ceva de genul: asta a fost primul, nr 2, nr 3... :P

Motzulina, daca nu erai tu nu cred ca l-as fi tinut pe Pitty! :floare:

Lili, cred ca eu l-am iubit inaintea ta.Am avut inima cat un purice ca n-ai sa-l opresti. Dar de-acuma sunt sigura ca n=ai sa-l mai dai.

Exact asta vroiam sa te intreb de mancarea puisorilor.Dar mi-ai citit gandurile.

Al treilea ou e nascut pe 29 februarie: saracutul ziua lui o sa fie o data la 4 ani. :)

eu le voi sarbatori ziua de nastere atunci cand ies din ou. Ciupu o are pe 8 aprilie. :rolleyes:

Chiar ar fi ceva sa poti sa pui un semn la oua, ceva de genul: asta a fost primul, nr 2, nr 3... :P

pe oua nici nu am curaj sa pun mana, asa-s de fragile. Iau cuibul, rastorn oul in palma, usooooor. si-apoi il rostogolesc si mai usooooor in cofrag.

ioi moatzo, am citit cu sufletul la gura romanul foileton https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/wub.gif

acum am ajuns la zi si ma alatur si eu fanclubului :floare:

ma alatur si eu fanclubului :love7:

+1!

Iar am inceput sa-l pisez pe jupan sa ne luam canari, da' el e NU, NU si NU! Si ma 'niervieaza!!! Am avut canari cand eram mica si-as vrea iar... da' daca n-am cu cine, nu-mi ramane altceva de facut decat sa urmaresc povestea live cu Ciupi si Ciupa. :floare:

Bravo Ciupa si Ciupu :floare: :love7: Motzulino, ce dragi imi sunt. Abia astept sa-ti vad nepoteii :-*