Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Oameni cu pasarele la cap

Featured Replies

• Author

Chiar ca seamana cu Pitty! :lol:

Motzulina, Ciupu e de moda veche.Se apropie timid, se face ca nu-i interesat.Nu o copleseste de la prima intalnire.

Rita e asa de frumoasa ca nici nu zici ca-i reala.Erau niste porumbite asa prin nus'ce desen animat.Tare frumusele.

Eataly, mai pune si tu vreo poza cu Pitty!

Rita este frumoasa intr-adevar, dar este tare zapacita sau noi am inceput sa o giugiulim prea mult si i s-a urcat la cap.

Tare frumoasa Ciupa, sa fie sanatoasa si sa va bucurati de ea!! Are o culoare superba, zici ca a venit primavara la voi!! :lol:

Da' chiar.Zici ca-i martisor! :)

Giorgi, mai pun.Promit.Dar e tare greu sa-l pozez in cusca.Mi-ar placea sa-i dau drumul dar mi-e frica.

Astept cuminte! Sunt tare dragalase inaripatele astea!

Hai, mai, ca-i frumoasa fata!

Sper sa se si inteleaga pana la urma, Ciupu cu Ciupa.

Auzi, dar fac si oua din care ies pui?!?!

nu chiar toti fac, doar Ciupa si Rita ta :) poti sa te pregatesti.

si daca Ciupu va fi...cooperant, vor iesi si puisori.

astept sa se faca mai cald si dupa aceea ii pun un cuib in colivie. presimt ca iar voi avea Discovery in bucatarie. :)

Ciupa e incantata de aprecieri si va multumeste.

Lily, stiu cat e de greu sa-i pozezi in colivie, ii sperie aparatul foto si-n plus, nu stau o clipa locului.

Zerda, asa-i de portocalie, ca un galbenus de Paste!

Poate cine stie la vara cand o sa-i luam un "crestin" lui Rita, o sa am si eu Discovery in curte. :notworthy:

Rita aseara in casuta improvizata!

post-88-13292042278233_thumb.jpg

• Author

presimt ca iar voi avea Discovery in bucatarie. :floare:

Te rog sa ne ti la curent, cu poze si tot tacamul.Ca-s tare interesata de subiectul asta!

Motzulina, care-i faza cu gherutele(unghiile).Am cumparat un fel de hartie aspra, gen smirghel.Speciala pentru pasarele, de pus pe betele din colivie.Sa-si toceasca unghiile.Tu i le tai?

da, cu unghiera, din cand in cand.

vezi cat i le tai, ca se observa in gheruta pana unde merg vasele de sange. trebuie unu' sa-l tina si altul sa presteze taiatul. nu-i greu, nu-ti fie frica, nu-l doare, dar oricum se va agita. eu am gresit o data si i-am piscat gheruta cam sus. i-a dat sangele :drool: dar l-am tinut in mana cu gheruta stransa intr-un pic de tifon si s-a oprit imediat. deci mai bine-i tai mai putin, 1mm-2 si mai des.

ooo, ce frumusel e! vad ca i-ai invelit betele, al meu n-a suportat hartia asta abraziva.

Ciupa e-o nebuna! de fapt eu stiam ca sunt mult mai expansive canaritele. a-nceput sa faca si ea instructie cu Ciupu: numai daca vrea ea il primeste pe Ciupu, altfel deschide ciocul ca si cum ar tipa la el si asta o tuleste. cand e in toane bune, accepta sa faca schimb de colivii, intra fiecare la celalalt, inspecteaza mancarea (care e absolut identica) si ciugulesc pe alese. Ciupa e f mancacioasa si prefera de-toxu', Ciupu trage tare cu drogu'.

eu in tavita coliviei pun cate o hartie, pe care o schimb cel putin zilnic. ei bine, asta-i prima nebuna care mototoleste hartia, n-am mai patit-o cu ceilalti, rupe din ea bucatele mici, cred ca vrea sa-si faca cuib. deja i-am cumparat unul, dar as vrea sa se faca mai cald si dupa aia sa i-l pun. ca o sa faca oua prea devreme si-i va fi mai greu.

si Ciupa e mare iubitoare de baie, se spala pe rand, fiecare de doua ori. si cred c-ar mai continua daca nu le-as lua cada. cand era singur, Ciupu facea baie doar o singura repriza, nu se baga si-a doua oara niciodata., acum parca se iau la intrecere, inchipuie-ti ce stropeala fac in jur!

cam asta, clar se accepta, cred ca va fi dragoste cu nabadai, cert e ca Ciupu a capatat destula adrenalina.

acuma s-au culcat, fiecare in colivia lui, dar aproape unul de celalalt, :D la perete.

• Author

Cred ca-i place hartia, ca-si curata si ciocul de ea.In schimb osul de sepie nu l-a atins.

Eu sunt deja 5 zile ca-i pun piscina si nu se atinge de apa. :D Mentionez ca folosesc aceeasi cutiuta de plastic folosita de la inceput.Mah!

Si eu folosesc hartie, dar mai pun si nisip d'ala special.Am vazut c-i place.Imediat aterizeaza jos si ciugule.

nisip ii pun intr-o cutiuta de-aia de seminte. si nu-i nisip, e o tocatura speciala de scoici.

nu te impacienta cu baia, poate e mai friguros si-o sa faca cand s-o incalzi.

Ciupa n-a facut baie niciodata la tipul de la care am luat-o. ala-i crescator profesionist si n-avea el fitze de-astea cu atatea pasari pe care le are. dar a stiut din prima sa intre in apa si s-arunce cu apa pe ea. important e sa-si curete singur penele cu ciocul. ai mei fac operatiunea asta dimineata, dupa ce se scoala se-nfoaie bine, ca niste mingi, si trec la ciugulit penele. isi trec fiecare pana prin cioc.

Ciupei nu-i place susanul cu miere, in schimb e innebunita dupa ou fiert, mananca si albusul, lucru pe care Ciupu nu l-a facut niciodata.

osul de sepie e mai ales ptr perusi, papagali...dar a ciugulit si Ciupu din el, i-au ramas amprentele ciocului pe os.

• Author

Pitty se curata seara, se infoaie ca o curca, pare mare si puternic.

Nu mananca nimic "domestic", semintele lui si gata.Prospaturi: finocchio(fenel), mar si salate.

Da la nisip, la amestecul ala de scoici ma refeream.In plus am luat foi, de schimb, un soi de mocheta nisipoasa.E tare practica.

Cu Pitty, de baie, ma mira ca n-a facut saptamana asta.Ca la inceput facea din 2 in doua zile.In fine incerc si maine.

Cand doarme, doarme.Are somnul greu. :D

Lilly ,

Pitty e pe zice trece mai frumos .Ce culoare frumoasa poate sa aiba !

Se potriveste perfect cu Piscotul meu .https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/71.gif

E ca o bijuterie .https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/wub.gif

Moatza ,

Abia astept sa-ti vad cresa .https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/laugh.gif

• Author

Cred ca lui Piscot nu i-ar incapea nici pe o masea. :)

Motzulina, sa inteleg ga Ciupa n-a trait in libertate(semi-libertate, na) pana acum.La tine cum s-a comportat?

Eu-s tare panicata ca daca-i dau drumul, nu mai intra in cusca.

Pe Ciupa am luat-o de la un crescator caruia ii dadusem un pui, o canarita, din cei 4 pe care i-am avut, frati toti cu Ciupu. Si a crescut normal, ca la crescatorie destinata comercializarii, mai multi in cusca, hrana standard si nu prea variata, regim cazon :pupic:

Cred ca pe ea a influentat-o f mult Ciupu. Intai am tinut-o inchisa ca-mi era frica sa n-o bata Ciupu. Dupa ce am vazut ca se accepta, am lasat-o deschisa, dar sub supraveghere. Acum circula unul la altul, zboara amandoi prin bucatarie, Ciupu evadeaza in toata casa, dar! acum nu mai zaboveste. Daca-l striga nebuna, vine imediat. Iar ea sta cu ochii numai pe el, cum nu-l mai vede, cum incepe alarma. :occasion15:

Ciupa e mai reticenta, normal, dar iese din cusca singura, zboara, dar nu la fel de mult ca Ciupu si, sa stii, la carte zice ca cel mai in siguranta se simt in colivie. si asa este! din colivie are curaj sa ne infrunte, daca sunt zgomote care nu-i plac -aspirator, mixer- se retrage in cusca, daca vrea sa fie lasat in pace, tot in cusca. Deci nu-ti fa griji ca nu intra inapoi. Trebuie ajutat sa nimereasca intrarea la inceput. S-ar putea ca nici sa nu aiba rezistenta prea mare in aripioare, daca a fost tinut doar inchis pana acum. Va zbura la inceput doar pe distante scurte, 2-3m. Nu-ti fie frica, lasa colivia deschisa mai intai. S-ar putea sa nu vrea sa paraseasca incinta :P Inchide usa camerei, scoate-l tu, pune-l pe masa si lasa-l sa vezi ce face. Nu-ti fie frica, ca-l vei putea prinde, sigur n-are rezistenta ptr zbor indelungat.

Eu zic sa-l inveti liber, sa vezi senzatii cand va tamponati pe vreun hol sau cand iti vajaie pe la urechi! Al meu face niste viraje!!!

astea-s ptr Ciupa!

post-100-1329596486767_thumb.jpg

cuibul pe care il voi agata de colivie si cealalta cutie contine material de captusit cuibul. deocamdata imi ciugulesc amandoi jaluzelele - cum vad cate-un capat de urzeala, trag de el pana-l dovedesc, sulul de hartie de bucatarie, ba chiar ma astept sa-mi demonteze centrala, ca trag de caltzul de la imbinarile robinetelor.

deja Ciupu a inceput sa-i dea mancare in cioc Ciupei, iar ea chitzaie de placere. deci da!

Moatza, ce distractie ai tu acolo cu amandoi inaripati, asta ca sa nu zici ca cumva te plictisesti! :occasion14:

Oricum trebuie sa fie tare dragalasi!

Dar nici Pitty, nu este mai prejos, este tare frumusel!

Praful ala de scoici este grit, nu-i asa, din acela i-am cumparat si eu inaripatei si ii place.

Moatza, ce distractie ai tu acolo cu amandoi inaripati, asta ca sa nu zici ca cumva te plictisesti! :71:

stai sa vezi de-acuma-ncolo distractie! ia, sa vad care ghiceste ce-i asta?

post-100-13297499987208_thumb.jpg

si enterteinerii :lol:

post-100-13297500599672_thumb.jpg

hi, hi ,hi! nu! a fost o barba de tzap! :)

am citit ca-s bune firele de blana de capra si l-am pus pe nea Stelica, mandru propritar de capre, sa le tunda!

Mare 'nebuna' mai esti... ai lasat tapul omului fara barba...

e vorba de-o cauza nobila, nu se pune sacrificiul! :)