Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Oameni cu pasarele la cap

Featured Replies

C-avem pui portocaliu, e clar! Eu am intotdeauna dreptate, daca nu e vorba de banii mei sau de sefi! Deci o sa vedeti!

No, nu m-am prins cum merge editarea si am pus o poza prea mare si nu stiu sa o sterg si sa pun alta :crying:

Am micsorat-o eu! :crying:

Sar'na :crying:

Da chiar, ce se mai intampla in familia Ciupilor Motzatzi? :crying:

Motzulinaaaa, noutazi de pe front?

Pitty mananca hartie.E normal? :thumleft:

n-o mananca. o rupe ca sa faca material ptr cuib. nu ti-am zis ca si-al meu imi termina sulul de hartie de bucatarie? Pitty vrea o Ciupa. deci e normal.

Ciupa sta numai pe oua, maine-poimaine ar tb sa se-ntample minunea.

azi i-am dus in balcon si cum n-aveam agatatori decat ptr o colivie, nu i-am pus alaturat. pai cand a vazut nebuna ca Ciupu nu-i mai e in raza de actiune, nu va spun cum a parasit cuibul ca sa-l caute! s-a linistit cu strigatele cand l-a reperat, da' daca tot a iesit, si era si soare, si ceva verdeata, a mai zabovit fata, asa...pret de vreo 3 minute. a dat niste ture, a batut pas-alaturat pe marginile ferestrelor, a facut ceva echilibristica pe sarmele de rufe, s-a admirat in geam, a ciugulit si ea trandafirul - clar! adio flori anul asta :occasion14: - si-a revenit, cam inciudata pe Ciupu, in cuib.

deci asteptam!

mi-amintesc ca acum 5 ani, intr-o dimineata cand m-asteptam la minune, am auzit niste chiscuieli slabe de sub Ciupa de-atunci.ei, si timp de 4 zile, iesea cate-un pui, ca nu ne-am priceput sa le punem pe toate-odata, ouale.

de parc-acuma, daca ne-am priceput, am reusit! surprize-surprize!

Ia uite cu cine ne-am trezit noi azi (ieri) in balcon. Pacat ca nu mai am colivie adecvata, acum sta intr-un cos in care tineam cartofii.

post-164-13325419876205_thumb.jpg

Ia uite cu cine ne-am trezit noi azi (ieri) in balcon. Pacat ca nu mai am colivie adecvata, acum sta intr-un cos in care tineam cartofii.

ce frumos e si cum sta cuminte acolo!

daca nu da semne sa plece, "infiaza-l" si cumpara-i colivie

Din cate stiu eu, nu prea stiu unde sa se intoarca , asa ca risti sa-l condamni la moarte. Cel mult sa intrebi prin vecini daca nu au pierdut un papagal.

Rares are o nimfa, cred ca asa se numeste specia asta de ppagal. Plange cineva dupa ea, cine stie de unde-o veni! Daca n-auzi pe nimeni tipand dupa ea, tine-o!

Ce ma bucur ca mai vin locatari in topicul asta!

Of, of, of!

Nici nu stiu cum sa va spun.

Azi i-am dus din nou in balcon, cu tot cu colivii. Agatatoare buna ptr colivia Ciupei tot n-am. Adica cea ptr Ciupu avea sprijin in 2 puncte, pe-asta a Ciupei am agatat-o intr-un fel de surub.

Toate bune, Ciupu numai pe-afara, Ciupa a dat si ea o tura de inspectie si-apoi imediat in cuib.

Dupa vreo 2 ore m-am dus in insppectie. Colivia Ciupei era gramada jos, tavita coliviei crapata bucati-bucati, toate semintele risipite, clapita inchisa (din cazatura) si, cel mai rau, ouale sparte sau crapate. Vai, vai, vai! Ciupa se agita de numa', cuibul era rasturnat...mi s-au taiat picioarele. Vad o pata galbena pe perete, galbenus stropit! Inspectez ouale, 3 erau nefecundate si doar unu' cu pui in el. Puiul era marisor, cred c-ar fi tb sa eclozeze, poate maine-poimaine. Asta nu i-am mai zis-o omului, ca si-asa mi-a facut panarama ca din cauza mea s-a-ntamplat. Exact la fel agatase si el ieri colivia, nu-nteleg de ce a cazut azi. Mi-e asa o ciuda, imi pare si rau, nici nu mai stiu ce sa zic :boohoo: .

Prima reactie a fost sa-i pun cele 2 oua pe care le mai aveam in cuib. Apoi m-am gandit ca sansele sa fie si alea nefecundate sunt prea mari si nu merita s-o tin pe Ciupa in cuib inca 2 saptamani. In perioada clocitului mi se pare ca nu se alimenteaza suficient si dupa o perioada asa de lunga de clocit mi-e sa nu sufere.

M-am hotarat s-o las libera, sa-si faca de cap cum o vrea ea, ptr ca sigur va mai face oua. In mod normal, toata vara face oua. Si dac-o fi sa vrea sa cloceasca -de bine! Daca nu, poate la anu', sa mai creasca!

Cam asta e povestea, imi pare rau ptr tot ce s-a intamplat, dar nu ma simt vinovata. Nu inteleg cum de-a cazut colivia, nu inteleg!

Maine o sa-i iau alta, ptr ca nu se-mpaca prea bine amandoi la un loc. Cel putin in perioada asta, nu!

Va mai spun eu.

Moatzo, vai si cum credeam ca ne dai o veste buna, am intrat intr-un suflet cand am vazut ca ai scris, imi pare rau mie d-apoi voua :boohoo:

Ma doare inima sa ciesc asa ceva!! Credeam ca ne spui sa luam pampoanele!!

Dar daca zici ca toata vara poate face oua, astept cu rabdare!!! Ai putea vorbi cu un vet ce te sfatuieste.

Moatzo nu te necaji, pupa Ciupu si Ciupa din parte noastra si sanatosi sa fie, ca o sa mai faca ei oute...

Omu' sa nu te mai certe, ca daca asa a facut si el ieri, a fost ghinion sa se intample cand ai pus tu colivia..

Pupam necajitii :boohoo:

Off, dragi pitici! Cum zice Uma, da-le pupici de la noi. Tot aici ramînem sa le facem galerie! N-a fost sa fie, dar sigur va fi! :)

Lasa-i sa-si faca de cap, sa-si "pileasca" coarnele/ a se citi ciocuturile :D , si apoi fac ei si copilasi :)

Sa stiti ca ei nu sufera, Ciupa chiar si-a reluat vechile obiceiuri, face instructie cu Ciupu. Am adus colivia in bucatarie, bineinteles cu Ciupa in ea si Ciupu pe acoperis. Cat ne-am mai foit pe-acolo, abia a putut Ciupu sa intre sa ciuguleasca niste seminte si asta doar la cutiuta de jos. La cea de sus trona amenintatoare Ciupa. Nu stiu daca la toate pasarile e la fel, dar canarii aleg pozitiile cele mai inalte dintr-o incapere, colivie etc. Daca stau pe jos, pasarile sunt vulnerabile, e semn ca sunt bolnave sau sufera de ceva.

Am plecat in oras, l-am lasat pe Ciupu fugarit, iar cand am venit Ciupa dormea in colivie, Ciupu - pe teava de evacuare a centralei. L-am cules si pe amarat- canarii nu vad nimic la intuneric- si l-am asezat pe-un bat in colivie. Sper ca nu-l vede nebuna in noaptea asta.

Omu' a inteles cum devine treaba cu surubul, ca nu-i sigura prinderea, da' eu tot nu inteleg cum de-a cazut. Maine musai sa luam colivie.

Ne-a mai trecut, dar tot ma gandesc c-ar fi iesit macar un puiut, saracu'!

Eu trag nadejde sa fie bine!

Motzule, imi pare tare rau. Mai asteptam si continuam sa incurajam familia Ciup, sa mai faca oute si sa faca si puisori.

Toate bune pe-aici, tanara familie si-a reluat vechile obiceiuri. Ciupa, mai ales, obiceiul cu baile dese urmate de masaj in prosop. :occasion14:

Avem casuta noua, roz, de fetite :occasion14:

post-100-13326991731488_thumb.jpg

proaspat culesi din balcon, pregatiti a fi dusi la culcare. poza e facuta in intuneric absolut, ca altfel n-ar sta asa linistiti.

post-100-1332699241527_thumb.jpg

Da' ce frumosi is ei si cum stau pe mana! :rolleyes:

Las' ca is tineri si au timp sa se mai distreze, sa faca si copii, noi ii sustinem si ii urmarim cu interes :toothy6: