Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Oameni cu pasarele la cap

Featured Replies

Motzulina, cand ai plecat, i-ai lasta singuri?

Sau are cine sa stea cu ei?

[i]

de duminica de la 4 pana luni la 4 i-am lasat singuri si-ai vazut ce-au facut, si-au luat viata in propriile maini....aaaa, gherutze :D

in mod normal, o zi-doua nu au ce sa patzeasca rau daca-s singuri si inchisi. apa au suficienta iar semintele nu se termina prea repede, cutiuta e mereu plina. mi-amintesc ca am dus un canar o saptamana la soacra-mea. era vara si-l tinea inchis, pe o masa afara, la umbra. am instruit-o cum tb alimentat si adapat, ha, ha! parea c-a inteles. noroc ca dupa vreo 5 zile a venit cumnata-mea pe la ea si l-a inspectat pe Ciupu de-atunci. cum ei mananca si cojile de seminte le lasa tot in cutiuta, soacra-mea a crezut ca e tot plina cutia, da' el, saracu', ajunsese la fundul sacului. avea numai coji de seminte in cutie. cand i-a dat iar seminte a zis ca l-a prins pe Dumnezeu de-un picior, ce-a mai mancat! cam facuse foamea, dar n-a patzit nimic.

revenind, daca ii lasi seminte suficiente si apa nu pateste nimic 2-3 zile, fara salata, fructe etc. daca-i iarna nu tb lasat la geam si-i tb o temperatura de min 15grade, iar daca-i vara nu tb lasat in soare, balcoane inchise unde creste f mult temperatura. vara e bine sa aiba si cadita cu apa.[/i]

L-am surprins pe Pitty ca ia apa-n cioc si pune peste biscuitele lui.Sa-l inmoaie.Doamne ce creieras are.

Doamne, cat e de dragalas! al meu n-a dat semne atat de evidente de geniu!

Azi incerc iar cu galbenus si urda.

ai mei mananca un galbenus in 3 zile. astia n-au auzit de criza si de scumpirea oualor.

azi nu s-a mai produs niciun ou.

la pranz a venit omu' acasa si cand s-a spalat pe maini, Ciupu a-nceput sa-i dea ture pe deasupra capului. asta inseamna ca vrea sa faca baie. i-a pus cadita. s-a balacit el cat a vrut si cat omu' n-a fost atent, Ciupa deja era murata. Ii place asa de tare sa faca baie, n-am mai avut asa canar-mutant-ratza! S-a sters cum a putut, nu prea bine, si s-a asezat uda pe oua. E cam nebuna!

E foarte devotata, dac-ati vedea-o cum se fatzaie din fund cand se-aseaza pe oua, e-asa de comica! Poftim mostra!

post-100-13317495940202_thumb.jpg

si poftim mostra de canar cu potential de-a deveni obez. toata ziua mananca! a venit la noi un om de la tzara, sa ia ceva, si cand l-a vazut pe Ciupu murdar la cioc i-a zis ba, ce-i la ciocu' tau, parca-i la kooru' clostii! :D

post-100-13317497449089_thumb.jpg

Dragii de ei! Frumosi sunt amandoi (chiar asa cu Ciupilica juma'rata si domnu' Ciupu mai dolofan!)Deabea astept puiutii :icon_fessee:
Sa-mi ziceti unde gasesc pampoanele, ca fata sigur imi da un pui portocaliu!

Si eu, si eu, de abia astept sa vad "mostenitorii"!

Pana atunci ma uit cu drag la pozele lui Ciupa stand frumos pe oua si la Ciupu mozolit la "bot". =))

Ce draguta e Ciupa-closca-jumatate rata =))

Ma alatur si eu galeriei si abia astept sa vad puiutii.

Zerda, uite, as te ajute la galerie:

post-30-13317980556873_thumb.jpg

Hai Ciupa ! Hai Ciupa !https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/headbang.gif

In alta dezordine de idei ......Fata... da un comert cu oua de Pasti nu poti face si tu ?https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/icon_albino.gif

Cred ca ar fi interesante printre ouale de Pasti .

Na hai ..nu ma lua in serios. Stii ca-s glumeata si carcotasa .https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/biggrin.gif

Eu o sa cumpar oua de prepelita ca-s tare nostime si-s faine la aperitive.

Si oricum au ajuns la pret de ou comun .https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/toothy9.gif

ooo,galerie ptr fam Ciup!

da' voi cred ca stiti ca mustele ies golase din ou. abia dupa vreo 2-3 saptamani poti sa le ghicesti culoarea. e, oricum, tb sa prestam unul portocaliu ptr Zerda, prea si-l doreste! sper ca nu animator la matze!

am tras o fuga pana acasa si-am gasit in colivie la Ciupu un ou din alea 5 din cuibu' lu' Ciupa, spart. Da' cum o fi ajuns acolo? eu cred ca i l-a dus Ciupa, a vazut ca s-a spart si l-a raportat consortului. N-ar fi cine-stie-ce distanta, da' a putut ea sa zboare cu oul spart in cioc? insa alta explicatie nu-i. Ciupu n-are acces la cuib, il alunga imediat nebunica. deci Ciupa are la clocit 4 oua. Sa speram ca nu se va mai intampla niciun accident.

Pisco, sa stii ca eu data trecuta am prajit un ou de canar. arata tare haios, parca-i ptr papusi. si-i perfect comestibil. asa ca s-ar putea fierbe, nu?

Salutari galeriei!

Deci l-a facut in cuib si l-ai gasit in colivia lui Ciupu?

Spart cum sa-l fi dus?

Mister.Sa le pui spy cam!Si noi sa urmarim live web!

:angryfire: :rolleyes: :floare:

O SA FIE PUI PORTOCALIU! sa nu ziceti ca nu v-am zis!

Si nu pentru labutze, ca sa ne fie clar! Am negociat eu cu Ciupa

Deci l-a facut in cuib si l-ai gasit in colivia lui Ciupu?

Spart cum sa-l fi dus?

[i]eu cred ca l-a spart ea in cuib si l-a dus apucandu-l cu ciocul de coaja. lipsea ceva albus si o portiune din coaja.

[/i]

Mister.Sa le pui spy cam!Si noi sa urmarim live web!

[i]as pune, da' mi-e teama de ce-as putea descoperi in casa mea.

gasesc frecvent prin camera lu' fi-miu niste fire lungi, blonde si ondulate. :notworthy:[/i]

O SA FIE PUI PORTOCALIU! sa nu ziceti ca nu v-am zis!

Si nu pentru labutze, ca sa ne fie clar! Am negociat eu cu Ciupa

howgh!

Motzulina, atunci punem web cam-ul la pupezele lui Dragos! :tongue3:

Din ciclul, Manu vorbeste italiano-romaneste:

-mami, uite Pitty are becu verde!

Becco-ciocu'

Manu :71: !! Ce dulce e!

nimic nou pe frontul de vest!

Ciupa e f devotata, nu se ridica de pe oua. se foieste ca sa le-nveleasca mai bine si-atat!

Ciupu mananca exagerat, e drept ca-i mai da si ei, dar mi se pare ca s-a-ngrasat :lol: oare asta-i soarta tuturor fiintelor din casa asta?

ia! la o sueta!

post-100-1332065365556_thumb.jpg

Asta-i soarta barbatilor dupa ce se insoara :lol: :lol: !

ooo, de-ar fi numa' a lor! :lol:

stati sa va zic ce pretentii are Ciupu, mai nou. Lui ii place f mult sa faca baie. Inainte de Ciupa, ii puneam cadita pe pervaz - da, buna idee!

Si se balacea cat voia el si-n plus facea o mare de stropi in jur.

Dupa ce-a venit Ciupa, nu mai incape si cadita pe pervaz si i-o puneam pe blatul de marmura de la mobila. Ii placea si nu prea, pana cand m-a facut sa inteleg ca el vrea pe pervaz. De cateva zile ii pun cadita iar pe pervaz si dupa ce face baie si uda totul in jur, merge la geam si soarbe picaturile de apa care se preling :lol: pe sticla. Deci acum astept sa-si faca numarul si dupa aia sterg geamul.

Si tot din gama asta, e de-a dreptul innebunit sa ciuguleasca pungile congelate pe care le scot din congelator. Se freaca de ele, le ciuguleste...ar fi trebuit sa-l duc putin la zapada cat a fost. Cateodata mi-e frica sa nu-i degere picioarele, ca sta calare pe ele prea mult timp.

Asta-i soarta barbatilor dupa ce se insoara :lol: :-* !

[u][i]Sa stii ca,mai in gluma,mai in serios,dar ai dreptate,Any!Aveam o cunostinta,slab de te prevedeai prin el.A fost si pe la nutritionisti si medici,pana cand unul i-a spus,in loc sa bata drumurile pe la ei,mai bine sa faca drum pe la vreo fata cu care sa se-nsoare.Ce credeti,a functionat. :lol: [/i]

[/u]

ooo, de-ar fi numa' a lor! :D

stati sa va zic ce pretentii are Ciupu, mai nou. Lui ii place f mult sa faca baie. Inainte de Ciupa, ii puneam cadita pe pervaz - da, buna idee!

Si se balacea cat voia el si-n plus facea o mare de stropi in jur.

Dupa ce-a venit Ciupa, nu mai incape si cadita pe pervaz si i-o puneam pe blatul de marmura de la mobila. Ii placea si nu prea, pana cand m-a facut sa inteleg ca el vrea pe pervaz. De cateva zile ii pun cadita iar pe pervaz si dupa ce face baie si uda totul in jur, merge la geam si soarbe picaturile de apa care se preling :lol: pe sticla. Deci acum astept sa-si faca numarul si dupa aia sterg geamul.

Si tot din gama asta, e de-a dreptul innebunit sa ciuguleasca pungile congelate pe care le scot din congelator. Se freaca de ele, le ciuguleste...ar fi trebuit sa-l duc putin la zapada cat a fost. Cateodata mi-e frica sa nu-i degere picioarele, ca sta calare pe ele prea mult timp.

Dar ai si tu dreptate,Puso!Trebuie sa ai o vointa de fier,ca femeie,sa faci si sa nu mananci sau nici sa gusti.

Cat despre 'copii' tai,vad ca ai distractie gratuita.Pune cada,ia cada,sterge geamul,pazeste Ciupu de inghet.Ce mai,n-ai timp sa te plictisesti.

Asta pe langa bucatareala fara numar,fara numar(da,mi-a soptit o randunica-atunci cand am fost pe la 'Ale noastre' :lol: )

• Author

Pai, mult nu mai are?Nu? Cat dureaza clocirea? 10 zile?

Asteptam ca la Mirela, cu pompoane portocalii!

Ieri ne-am dus la magazinul de gradina, casa, flori,animale.Atata ne-am invartit in jurul custilor de canari.Era unul frumos foc.Cenusiu cu capul portocaliu.Dar cred ca era tot baiat!

Pai, mult nu mai are?Nu? Cat dureaza clocirea? 10 zile?

[i]

13-14, deci pe la sfarsitul saptamanii viitoare ne-asteptam![/i]

Asteptam ca la Mirela, cu pompoane portocalii!

[i]oooo, exista comparatie? =)) la noi speram sa fie 4 dintr-o lovitura!

Mirela, va pup pe toti![/i]

Ieri ne-am dus la magazinul de gradina, casa, flori,animale.Atata ne-am invartit in jurul custilor de canari.Era unul frumos foc.Cenusiu cu capul portocaliu.Dar cred ca era tot baiat!

[i]bravo! :pupic: primul pas e facut![/i]

Moatza, versurile astea de la cantec se potrivesc, vis-a-vis de copiii tai inaripati :D :

"Pai sa-ti traiasca fetita (adica Ciupa)

Si sa o vezi la casa ei (cuibul ei)

Si sa-ti traiasca si Badita (aici schimbam cu Ciupu)

Si sa va vad cu "nepotei" "(din aia inaripati, evident!)

Si pampoanele portocalii!

post-88-13321591821663_thumb.jpg

No, nu m-am prins cum merge editarea si am pus o poza prea mare si nu stiu sa o sterg si sa pun alta :D

multumim de sustinere, Ciupa-i coplesita!

saptamana viitoare pe vremea asta tre sa auzim chiscuieli, da' pene apar dupa 2-3 saptamani. Chiar si la o luna pot sa nu aiba penajul complet.

Ar fi o mare minune sa fie unul portocaliu complet, dar daca vreti voi, asa sa fie!

Sexul nu vom sti sa-l determinam, dar s-a hotarat :D ca prima fetita - care-o fi ea! - sa se numeasca Mercedes (numele vine de la o clienta de-a noastra care-a aparut exact la momentul potrivit - o poveste lunga-lunga!)