Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Oameni cu pasarele la cap

Featured Replies

Imi pare rau ca Ciupa a plecat de la voi! Vad ca se va tine de cuvant pana la urma! :wacko:

Noroc sa gasiti o ciufulita pe placul domnului!

Moatza ,tin pumnii sa gasesti o Ciupa la fel de faina

Dupa cum v-am povestit in urma cu ceva pagini Moti al meu a zburat in urma cu aproape un an pe usa de la sufragerie , din cauza mea ca nu am tras perdeaua.Inutil sa va mai spun cat am plans si cat l-am cautat.Si aseara cand am ajuns acasa imi zice sotul vestea cea buna: Ca Moti traiesteeeeeeeee

A aflat printr-un vecin de cartier ca a zburat el prin copaci vreo cateva zile pana l-a prins un domn tot din cartier si l-a luat la el acasa si e bine mersi fericit ,umbla liber prin casa ,e iubit , exact ca si la noi .

Vestea proasta e ca nu vrea sa ni-l mai dea inapoi :wacko: , ca s-a obisnuit copilul omului cu el ,il iubeste si a zis ca nu poate sa il desparta pe Mot de copil.O sa mergem in zilele urmatoare sa il vedem,dar atat :salut:

Am plans de bucurie ca traieste si imi pare rau ca nu il pot lua inapoi ca l-am avut aproape 11 ani,dar macar stiu ca e iubit si ca ii e bine

Lili, eu as fi asa de fericita dac-ar mai trai Ciupu meu, ca n-ar conta in casa cui, zau!

Lili, eu as fi asa de fericita dac-ar mai trai Ciupu meu, ca n-ar conta in casa cui, zau!

La fel sunt si eu sa stii,dar dupa atatia ani parca l-as vrea inapoi dar bineinteles ca n-am cum sa il mai am si atunci sunt fericita ca Moti e bine si ca traieste

Lili, totul este bine cand se termina cu bine!

Si dupa Rita noastra poate plange cineva, dar ea acum este fericita cu noi.

Lili, totul este bine cand se termina cu bine!

Si dupa Rita noastra poate plange cineva, dar ea acum este fericita cu noi.

Corect,

important e ca traieste si ca e bine, asta e tot ce conteaza.

E foarte important sa-ti scoti din cap imaginea aia cu bietul de el, mort pe undeva! Asa il vedeti bine, si copilul care-l iubeste, aveti alta stare!

E foarte important sa-ti scoti din cap imaginea aia cu bietul de el, mort pe undeva! Asa il vedeti bine, si copilul care-l iubeste, aveti alta stare!

Nici nu stii ce m-am usurat ca numai gandul ca o fi murit mancat de cine stie ce ma ingrozea .Si ma si macina sentimentul de vinovatie .

Asa stiu ca e bine si vorba Andreei: lasa mama ca asa i-a fost scris Motului sa stea 11 ani la noi si speram ca o sa mai stea cel putin 11 ani la cealalta familie.Si ma bucur din suflet ca s-a intamplat asa.

Pusa ,

Abia astept sa o vad pe tiza lui Ciupa .

Georgi ,

Porumbita ta e delicioasa .E clar ca-i place apa .

Io credeam ca in alta viata a fost pisica da acu cred ca a fost peste .https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/biggrin.gif

Georgi ,

Porumbita ta e delicioasa .E clar ca-i place apa .

Io credeam ca in alta viata a fost pisica da acu cred ca a fost peste .https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/biggrin.gif

Da, este delicioasa porumbita si efectiv suntem inebuniti dupa ea!

Si cine vine la noi si vede cat este de blanda, nu ii vine sa creada.

• Author

chiar ma-ntreb ce-o fi facut Lili cu citricele ei :wacko:

Citricele mele sunt bine.Eu cu Manu am fost plecata si Mr Eataly a avut grija de ele.Spun "ele" ca sunt aproape convinsa ca Boa e fetita. :salut:

Imi pare rau de Ciupa!

chiar ma-ntreb ce-o fi facut Lili cu citricele ei :occasion14:

Citricele mele sunt bine.Eu cu Manu am fost plecata si Mr Eataly a avut grija de ele.Spun "ele" ca sunt aproape convinsa ca Boa e fetita. :71:

Ma gandeam eu! parca aveam in fatza imaginea a doua canarite in acelasi cuib, asa cum vazusem la prietena mea.

Stii sigur ca e canar doar cand il auzi cantand. Si cantec inseamna triluri de-alea la care-ti rezoneaza timpanul. Pe Ciupu omul meu il pandea cu oglinda. Auzeam ca unul dintre pui isi incearca glasul, dar nu stiam care, si daca ne-am fi aratat in fatza lor, ar fi tacut. Asa ca omul a inventat un fel de periscop de detectat canari cantatori. Viata grea, ce stiti voi! :rolleyes:

• 3 weeks later...

la Neptun, la SpringTime era plin tavanul terasei de cuiburi de randunica

dansa era cu al doilea rand de pui

post-100-13431608839891_thumb.jpg

iar tatal era cu cei mari in alta camera

cocosati, ingramaditi, dar impreuna. ca fratii.

cu toate ca fac ceva mizerie, cei de la restaurant nu le strica niciodata cuiburile, in fiecare an i-am vazut acolo

post-100-13431610397373_thumb.jpg

domnul Ciufu e putin indispus.

dupa cum v-am mai zis, de la jumatatea lui iulie si pana pe la sfarsitul lui septembrie, canarii intra in perioada de naparlire. asta-l deranjeaza destul de mult ptr ca nu prea mai vrea sa faca baie - sa raman chel?- sta mai mult in colivie si-si plange de mila.

dimineata ce-i mai vioi si trage trilurile de sculare

post-100-13431613121265_thumb.jpg

De cand nu am mai vazut randunici!!!!! :occasion14:

Pup lui dom'Ciufu indispus!

Si motzata/motzatu mea/meu :floare: :

O ajut pe mami la spalat rufe!

post-88-13436438314173_thumb.jpg

post-88-13436436665024_thumb.jpg

Este mai buna mancarea motanului asta nesufeirt!

post-88-13436437430455_thumb.jpg

post-88-13436437562754_thumb.jpg

• 1 month later...
  • Author

Motzulina, ce-ti face Ciufu?

Mi-am luat si eu citricele. :)

Se cam bat.Cat era Pitty pe cuib era bine.Boa ii dadea si de mancare in cioc. :rolleyes:

Acum gata ouat si se bat.Le cad penele si-s tare ciufulite.

Dar sunt bine sanatoase.

Daca n-ar cheli cu totul, ar fi bine! :)

I-au cazut mai multe pene decat as fi crezut sa aiba, e plin de tuleie, capul e ca al unui mos jumate chel, jumate alb (ies tuleiele), coada i-a cazut toata si cea noua e lucioasa si mai deschisa, parca, la culoare.

E suparat si cu chef de hartza, se bate cu dusmanii lui eterni, degetele barbatilor mei, si e f incantat ca iese mereu invingator. :P Cu cat e mai victorios in lupta, cu-atat te provoaca mai mult:nu-i chip sa-i schimbi apa sau sa umbli putin la colivie, ca el vede din orice parte a balconului ar fi si vine imediat pe campul presuspus al bataliei, luand pozitie de lupta. E-un razboinic!

Dupa cum se vede, mai am o singura pana in coada (acu vreo 10 zile)

post-100-1346696067013_thumb.jpg

cred ca peste cel putin 2 saptamani va avea mai mult chef de viata.

post-100-13466960776903_thumb.jpg

deocamdata nu canta, nu face baie (sic!) si e rebel.

voi cum v-ati simti daca ati cheli in doua luni? numai de cantat nu-ti arde, mai ales ca te mananca toata chelea si te-nteapa tuleiele! si se mai gasesc si unii dastepti de fac misto de freza mea, si-asa speciala :)

post-100-13466960886529_thumb.jpg

mama-i prevazatoare, dac=o fi nevoie de vreo peruca? :P

post-100-13466961006558_thumb.jpg

fata-n fata cu dusmanul! il fixam cu privirea si alegem strategia...

post-100-13467818377954_thumb.jpg

...mereu aceeasi, dar nu conteaza, ca aduce izbanda!

post-100-13467819096694_thumb.jpg

va tratez cu spatele, dar doar ca sa vedeti ce coada noua am!

post-100-13467819488795_thumb.jpg

Motzulina, Ciufu tot liber e?

Are acelasi regim de libertate ca Ciupu sau nu-i obisnuit?

la fel de liber ca Ciupu, mai multa nu i-as putea oferi!

a-nvatat sa faca tot felul de viraje, sa se-ntoarca din zbor, sa aterizeze la punct fix :lol: sa incalece degetul bataus...

dar cat a fost f cald l=am adus in bucatarie, la AC, si n-a indraznit sa iasa din colivie. avea usita deschisa, dar nu stia terenul, era temator. o sa se obisnuiasca si cu libertatea de iarna, dar tb sa fim mereu langa el cand i-o vom oferi-o. sper sa fie bine si cu el.

Ciupu era destul de conservator pe timp de iarna: iubea cantul usii de la bucatarie, centrala si colivia. Si cand gasea usa deschisa la dormitor venea pe pervazul ferestrei si-i curgeau mucii la balcon, se uita cu jind. parca-mi spunea ca el acolo vrea. of, iar mi-e dor de el! :(

Este dragalas Ciufu si cu mai putine pene!

Si al nostru de abia a trecut prin perioada de cadere a penelor si l-am ajutat cu vitamine.

Am zis al nostru, pentru ca ne-a lamurit cineva, este baiat, adica Ritu.

Locul lui preferat, pe hota:

post-88-1346836963878_thumb.jpg

Giorgi, nu l-ai scos deloc afara? a devenit pasare de interior, decorativa, e f frumos.

Giorgi, nu l-ai scos deloc afara? a devenit pasare de interior, decorativa, e f frumos.

Il scoatem cateodata in curte si se plimba linistit, mai ciugule pietricele, se intinde la soare si cand se plictiseste se duce singur spre usa de la hol. Tot in casa se simte mai bine. Sta pe hota, pe frigider, se tine dupa mine prin casa si se aseaza pe pervazul camerei noastre si sta acolo cu orele si se uita afara la ce se intampla in curte, geamul avand sita. Si oricum este porumbel decorativ, nu zboara mult, asa ca este perfect pentru interior.

Ritu lui mama!

• 2 weeks later...

Lili, cat sunt de frumoase asa infoiate!

Pe Lamaitza as vrea-o partenera ptr Ciufu meu ^_^