May 24, 201313 yr comment_198634 Ptiu, ptiu ptiu! Unul din ei e pentru mine, stiu eu!!! doar sa-l adopti de la distanta, altfel nu cred c-ar fi de-acord flocoseniile tale da, Lili, io ca io, da' omu'i ceva de speriat! el a tinut s-avem puisori, mie nu mi-ar fi trebuit, sa zic drept. e o grija in plus, e mai multa munca si-apoi, cand vor iesi din cuib, sa te tzii activitate prin balconul meu! ma rog, ce sa mai zic, sa fie sanatosi si sa creasca mari toti! om vedea noi ce-om face cu-atatea guri ciocuri in plus multumim tuturor de urari si sa va bucurati cu totzii de sufletelele pe care le-aveti drept stapani ai inimilor voastre Report
May 24, 201313 yr comment_198635 Trec si io sa ti-i stochesc, sa nu-i deochi! Ptiu, ptiu, ptiu, ptiu! Moatzo, trimit good vibes, sa se îndrepte spre bine totul! Report
May 24, 201313 yr comment_198663 Sa traiasca buniceii si puii de Ciufi !https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/occasion14.gifhttps://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/biggrin.gif Report
May 26, 201313 yr comment_198748 Lucrurile decurg bine, in curand facem ochi ciocushtenele aliniate la odihna cum o fi sa ai in fata ochilor privelistea asta de cateva ori pe zi? au ciocul mai mare decat capul tandrete intre parinti ciufu o hraneste pe Ciupa ptr ca impreuna sa-si poata satura odraslele Report
May 26, 201313 yr comment_198754 Eu cred ca Ciupa isi pastreaza promisiunea, am eu asa un sentiment.... Report
May 26, 201313 yr comment_198760 Eeeeee, in sfarsit s-a produs minunea! Sa nu fie dedeochi,Puso! Sa creasca mari si sanatosi si voi pe langa ei! Report
May 26, 201313 yr comment_198786 Dragii mei scumpi, cum stau ei cu cioculetul mare, mare Si parintii...sunt adorabili!Sa-ti traiasca puiutii si mici si mari, si sa te bucuri de ei Report
June 18, 201313 yr comment_200850 Cu-atatea evenimente in familia mea nu v-am mai zis nimic de ciripitori.Acuma-s mari, zboara si mananca singuri.Dar nu chiar toti La un moment dat, cand au mai crescut si-aveam ce vedea la ei, i-am inspectat pe toti. Si-am observat ca ala mic si auriu parca n-ar fi in regula cu piciorusele. Am sperat sa fie doar observatia unui ageamiu.Dar peste cateva zile am avut confirmarea: de la incheietura avea piciorusele intoarse invers cumva. Am vazut anomalia asta si la oameni.Asa ca, cu toata durerea in suflet, am hotarat ca-l vom duce la dr ptr eutanasiere. Ceilalti pui incepeau sa iasa din cuib si din acest moment parintii ii intarca, adica nu le mai dau sa manance. Trebuie sa se descurce singuri. Nici ptr cei sanatosi nu-i un moment prea bun, sunt apatici, f tristi si deznadajduiti, slabesc chiar...dar isi iau inima-n dinti si-ncep sa ciuguleasca singuri. Chiar ramas singur in cuib, parintii nu l-ar mai fi hranit, se ocupa exclusiv de cei cu sanse de supravietuire. Natura decide ce-i mai bine.Asa ca l-a dus omu' la dr si dupa ce-a facut-o de ras pe asistenta care-l sfatuia sa lase puiul pe-o creanga ca se rezolva de la sine... a facut dr ce era mai bine ptr el. Iar acuma se odihneste in cimitirul canaresc din gradina. N-am vrut sa mai sufar si cu gandul asta si m-am bucurat de voiosia celorlalti 3.Unul dintre ei, cel mai mare, seamana perfect cu Ciufu, motzat, aceleasi vartejuri pe cap, aceleasi culori, chiar si-aceleasi pete pe pene.Ceilalti doi nu-s asa de spectaculosi la penaj, sunt pestriti, tipic ptr rasa timbrado. Unul are o pana galbena fix pe mijlocul cozii si-asa ii deosebim.Deocamdata nu stim sexul puilor, si nici nu-l vom sti pana nu incep sa glasuiasca, dar ii iubim neconditionat.Au inceput sa faca zboruri scurte si prevad ca-ntr-o saptamana vor trece la loopinguri si viraje.Cam asta-i pe scurt situatia puilor mei.Poate-oi avea timp acasa sa va pun si niste poze cu inculpatii. Report
June 18, 201313 yr comment_200855 Asteptam poze cu inaripatii! Pacat de unul din ei, dar...asta este viata! Report
June 18, 201313 yr comment_200859 Stiam eu ca n-am prea mult noroc, dar nu credeam ca se extinde asa de departe! Imi pare rau de puiul mic si auriu! Bine ca ai cu cine te consola cu voiosie! Report
June 18, 201313 yr comment_200861 Ioana, ma crezi ca la tine m-am gandit cand am vazut ca-i ceva in neregula cu puiul?Restul puilor sunt tare voiosi. Unul e f curios, te urmareste mereu cu privirea, vrea sa vada primul ce i-am pus de mancare, cum s-o zbugheasca din colivie mai repede. Ba chiar a facut si baie, dupa Ciufu. A fost primul pui, si f repede, care s-a bagat in apa. Celalalt pestrit e f somnoros. E primul care adoarme si l-am prins motzaind si-n timpul zilei. Cred ca el e cel mai mic.Cel motzat ca Ciufu e-un cersetor si-are gura cea mai mare. Se cearta cu tat'su sa-i dea mancare, il urmareste si-l tot ciuguleste pe batran pe la cioc, doar-doar o capata ceva. Cateodata ii mai da asta de sila, dar asta poate fi o lectie si ptr noi ref la perseverenta.Aseara i-am urmarit vreo juma de ora, nu te plictisesti cu ei. Report
June 18, 201313 yr comment_200862 Pai poate clona lui Ciufu, se crede purcelus de aia se balaceste si cerseste mancare! Dai o porecla de purcel! Report
June 18, 201313 yr comment_200873 Pai poate clona lui Ciufu, se crede purcelus de aia se balaceste si cerseste mancare! Dai o porecla de purcel! Nu,mai!Motzatu'i doar cersetor, nu face baie inca, tzine la freza.Balaciosul e unul dintre pestriti, cred ca mijlociul.Dar,da, tre sa-i botezam ca sa nu se mai ishte confuzii Mda, sa vad cand i-oi pregati de sedinte foto. Report
September 9, 201313 yr comment_205063 nu v-am mai zis nik de puii mei!pana la urma, stiti, am ramas cu 3. unul mai nebunatic decat celalalt. cred ca doua sunt fetite si unul baietel. cel motzat e cel mai haios. de fapt e o ea si-o cheama Cici. a vrut-o insistent o fetita de 10 ani si-acum sunt prietene f bune, locuiesc in aceeasi camera. Cici a numit-o tanara stapana si-i cea mai certareata si f indrazneata! omului i s-a rupt sufletul cand a dat-o ptr ca seamana perfect cu Ciufu. poza nu-i prea buna, inca ii mai cresteau penele. ceilalti doi pui, gemenii, seamana izbitor la penaj, doar ca el e mai marisor. au culoare specifica speciei timbrado, astia-s cei mai cantareti dintre canari. baietelul a inceput sa scoata triluri inca nedefinite, dar f promitatoare. Ciufu il priveste cu ingaduinta dar inca n-are chef sa-i dea lectii fiindca n-a scapat de naparlit. Cand iese din colivie, lasa in urma lui un nor de puf, ma si mir de unde-i mai cad atatea. pe geamana o vrea o colega de-a omului, iar cu baietelul prevad ca va fi o pb, in sensul ca omul e indragostit iremediabil de el. Ar vrea sa-l ia la birou, dar eu sunt constienta ca face destul de multa mizerie si nu-i nimeni obligat la birou sa stranga dupa un canar. Acuma ma-ntelegeti de ce n-as vrea eu pui? E f grea despartirea, cu toate ca e mult mai usor doar cu un canar, maxim doi. Programul si libertatile nu si le-au schimbat, zboara liber prin balcon, se spala in continuare facand rauri in jur...si-am reusit sa-i pacalesc cu niste flori de matase plantate strategic intr-un ghiveci atarnator. Trag cu-atata sarg din ele, astea nu cedeaza si-asa au scapat si florile mele naturale de ciocul lor exterminator. Geamana e f curioasa, deh! femeie. Se posteaza pe manerul plasei de la geam si priveste aleea dintre blocuri, parcarea...nu se plictiseste deloc! E f caraghioasa, ca nu sta stana de piatra, priveste ca o curioasa, da din cap, se uita din mai multe unghiuri, parc-ar privi dupa colt. si fiindca Cici a plecat cam in graba, i-am dat stapanei instructiuni ulterior, prin mail. le pun si-aici, poate mai folosesc cuiva. Report
September 10, 201313 yr comment_205096 Ce de pasaret Pusa! si n-ai zis nimicCe frumosi sunt adica tu nu i-ai vazut pana acum? am avut 5, Cici s-a dus la casa ei, mai am 4 Report
September 10, 201313 yr comment_205106 Am vazut anuntul ca ai puisori dar n-am vazut pozele. Uitasem chiar ca ai zis ca ai "nepotei", uita-m-ar necazurile! https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/smile.gif Acu' m-am dus inapoi si i-am vazut proaspat iesiti din ouhttps://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/biggrin.gif . Sa-ti traiasca! ai casa plina, te cred ca ti-i greu sa-i dai Report
September 16, 201313 yr Author comment_205321 Motzulina, am amanat mult momentul.Acum ca ti-am vazut puii mari, sanatosi si infiati pot sa o spun.Nu o mai am nici pe Pitty.Am gasit-o pe fundul coliviei la fel ca Boa. Deocamdata esclud ideea de a-mi lua alte inaripate.Colivia nu o dau, asa ca nu se stie niciodata.I-am tinut cu drag un an si jumatate. O sa urmaresc cu drag aventuriile familiei Ciufu. Report
September 17, 201313 yr comment_205383 of, Lili!au si ei suferinte, nici nu stim sa le observam la timp, nici doctorii n-au habar de pasarelele astea mici!primul canar pe care l-am avut, a trait la noi vreo 2 ani. dar avea vreo 14 cand l-am primit. stiu ca nu pare veridic, dar o cred de doamna de la care l-am luat. iar ea il iubea, dar nu-l rasfata prea tare. hrana ca la carte, seminte obisnuite, rar-salata si apa. singur, fara pereche (se pare ca asta le prelungeste viata ), in colivie, fara scos afara si defilat prin casa...conservativ!cu ai mei nu-i asa, n-as putea concepe sa-i tin numai inchisi.stii cum se uita la mine cand vin de la serviciu? abia asteapta sa le dau drumul si sa-i pun sa faca baie. cred ca asta-i cel mai asteptat moment al zilei ptr ei. basca i-am cam dedulcit cu de toate, sunt niste cersetori!iar femelele traiesc si mai putin, asta am observat-o la toate pe care le-am avut.nu vreau sa ma mai gandesc la chestii de-astea triste, sunt convinsa ca Pitty a fost fericita la tine.poate s-o fi intalnit cu Ciupu meu ca doar se cunosteau din poze... ai mei sunt f bine, se bucura de ultimele zile de balcon. deja nu mai dorm afara de ceva timp. zilele astea va pleca si cealalta fetita la casa ei, la o familie cu un baietel -copil.puiul-baietel va fi un mare cantaret, omu-i innebunit dupa el. deja prevad ceea ce-mi producea nervi: cred ca vom hiberna cu 3 canari nu-i a bine, o iau pe urmele Zerdei, ea-i cu matzele Report
September 17, 201313 yr comment_205387 Inainte sa am 4 matze am avut patru perusi! Crede-ma ca-mi faceau nervii si casa mai mizera decat 4 pisici. Aveau nume de puscariasi Claudia, Mardare, Tase si Florica. I-a botezat exul meu intr-un moment de "inspiratie". Claudia era desteapta foc si rea, numai cu manusi de schi puteai pune mana pe ea, Mardare era semi canar adica galben si mai micut prietenos si se urca pe deget, Tase era fricos, dar se obisnuise cu noi si Florica era frumos de pica si tot atat de prost! Cu Mardare( care era fata de fapt) m-am chinuit 6 luni ii dadeam niste picaturi, eu cred ca papagalul ala numai pentru mine a trait chinuit ca era preferatul meu si aveam o relatie stransa! Doctorii nu se pricep la pasari mici, asta zic si din experienta cu pasarile lui exul-Geta a avut raie de papagali si nu i-au identificat-o s-a ciupit cu ciocul ca o manca, a facut hemoragie si a murit si Bip bej o zebruta australiana a murit nu se stie de ce. Claudia s-a imbolnavit brusc a facut o gusa mare cat am fost noi un we la mare si dupa aia a murit, bine dupa ce i-am mai facut nu stiu cate injectii vreo 3 zile.Dupa care am zis ca nu mai vreau pasari si i-am data papagalii cu tot cu cusca de lux finului nostru ca tot vroia papagali. Report
September 18, 201313 yr comment_205452 azi a plecat si cealalta fetita la casa ei.si i-am facut bagajel, cu seminte, salata, cativa biscuiti plus lista cu meniul lui Cici. omu' n-a specificat ca Cici e cealalta canarita, pe care o dadusem mai inainte, asa ca noii stapani au crezut ca asta-i numele nou venitei si-a ramas ca amandoua surorile se numesc Cici acasa au ramas Ciufu si Ciupa, plus puiul Ciupu Report