October 30, 201312 yr comment_207365 Ce-i în ograda mea, e al meu, nu? Deci asta înseamna ca am pasari Sa stiti ca pentru un novice în ale ornito-fotografiei (pentru prima data am fotografiat pasari ), cu doi motani din dotare si înca doua-trei feline vecine, nu e chiar usor sa surprinzi pasarelele la masa. Zilnic însa, le admiram din casa, atît noi cît si motanii. Cît e liniste în gradina, iar noi toti ne regasim dupa ferestrele închise, avem privilegiul de a urmari adevarate spectacole. Din pacate nu le pot fotografia prin ferestrele cu sita.Astazi m-am pozitionat pe un scaun în usa sufrageriei, si respiram în reluare, în asteptarea pasarelelor. Dragele de ele, stiu pe ce teren se afla, si-s foarte atente la orice miscare. Abia am reusit sa le imortalizez în "actiune". La fiecare apasare pe buton, le mai prindeam doar coada sau spatele. La un moment dat zburau din cires doar în spatele casutei, si se hraneau de acolo. Parca stiau ca le fotografiez, iar ele voiau a-si pastra anonimatul. No press, please! Aici doi pitigoi- unu e Pitigoiul Mare (Great Tit), care nu stiu de unde-si are numele, ca numai mare nu este ... iar cel cu albastru deschis e Pitigoul Albastru (Blue Tit). [center]Daca observati, pitigoiul asta mare... de fapt sînt trei diferiti Hello, anybody home? ...and byeeeeeeeee-byeeeeee! Sunflower seeds? Yummy! Pitigoiul albastru e ceva mai firav. Cica pitigoii astia de pe la noi ajung la 11 g iar cei din Finlanda ating chiar 12 g!!! Dolofanii Do you see me? [/center] Report
November 2, 201312 yr comment_207544 Ce-i în ograda mea, e al meu, nu? Deci asta înseamna ca am pasari [i]si cat is de frumoase!motanii sunt de-aceeasi parere? [/i] nu e chiar usor sa surprinzi pasarelele la masa. Dragele de ele, stiu pe ce teren se afla, si-s foarte atente la orice miscare. ai mei canari ma cunosc, stiu ca io-s sursa tuturor celor bune care li se-ntampla...si tot speriosi sunt. Pitigoiul albastru e ceva mai firav. Cica pitigoii astia de pe la noi ajung la 11 g iar cei din Finlanda ating chiar 12 g!!! Dolofanii [i]inseamna ca-s cat canarii mei. de fapt doamna Ciupa e putin mai rotofeie si mai frumusica, are 15 gr.[/i] Maya, sa va bucurati de ei mult timp. Sunt sigura ca-i vei avea la masa toata iarna. ai mei se bucura de superba toamna din balcon. se balacesc, mananca mei proaspat rasarit si-mi ciugulesc sireturile de la adidadii de sala. baietii canta de zici ca nu-i adevarat, toti vecinii intreaba ce pasari am eu in balcon. s-au prins ca de la noi se-aud trilurile. sunt f fericiti toti trei!stau prost cu timpul, nu le-am mai facut poze. Report
November 2, 201312 yr comment_207558 Maya, sa va bucurati de ei mult timp. Sunt sigura ca-i vei avea la masa toata iarna. ai mei se bucura de superba toamna din balcon. se balacesc, mananca mei proaspat rasarit si-mi ciugulesc sireturile de la adidadii de sala. baietii canta de zici ca nu-i adevarat, toti vecinii intreaba ce pasari am eu in balcon. s-au prins ca de la noi se-aud trilurile. sunt f fericiti toti trei!stau prost cu timpul, nu le-am mai facut poze. Noi am luat-o razna, deci mîtze si pasari. Potriveste ca nuca de perete Totdeauna ne-au placut pasarelele, dar cît l-am avut pe Felix rar ne vizitau, iar cîndva cînd deja sarea ca un balaur în aer si le pridea din casute cînd mîncau, am renuntat la hranit, pentru ca nu voiam sa cada prada vînatorului, bietele zburatoare. Dar acum cu doi motani lenesi care se uita la ele doar ca la televizor, merge Între timp am cumparat înca o casa frumoasa, si alte sorturi de seminte, pentru ca avem o întreaga ceata de pitigoi, de toata pomina! Deja începem sa-i deosebim. Vin vreo 10 în total. Doi pitigoi albastri - Cyanistes caeruleus/Blue Tit, un pitigoi sur taaaare pitic - Poecile palustris/Marsh Tit- e jumate fata de ceilalti ( o fi copil ), iar restul sînt pitigoi mari - Parus major/Great Tit. Într-adevar sînt mai marisori decît ceilalti, dar tot micurezi si ei. Cel mic, al sur ( mai este denumit si pitigoi calugaras din cauza penajului cenusiu si a beretei negre de pe capsor) nu am reusit sa-l fotografiez. Abia a doua zi vine la noi. E tare sperios. Cel mai sperios. Cei albastri sînt precauti - stau pe casuta si se uita mult în jur. Cei mari sînt deja "obraznicuti". Azi chiar se încredeau la plimbari pe masa de pe terasa. Erau interesati de castronul cu rosii Motanii au televizor/live show. Sam e interesat, adica cred ca îi trece prin cap cum sa ajunga la ele dupa cît de atent le urmareste, si dupa cum da din coada si urechi, dar Mike... cred ca si el a dezvoltat o pasiune pura, ca noi Pur si simplu le urmareste pîna adoarme, dar total dezinetresat. Poate apare si vreun pitigoi motzat Ar trebui sa avem în zona Hai ca v-am aburit destul cu pitigoii mei. Cum îl prind si pe calugaras, vi-l arat Moatzo, cînd mai ai vreme, poate-i mai blitzui si tu pe ciupii tai la balaceala, la dragalelala, la ce-o fi Report
November 2, 201312 yr comment_207560 Noi am luat-o razna, deci mîtze si pasari. Potriveste ca nuca de perete ha, ha, pai eu asa m-am facut cu primul canar. proprietarii lui isi luasera pisica. si ptr pisica gaseau gazduire cat timp erau plecati, iar canarul voiau sa-l lase la birou. l-a luat omul acasa si-asa a ramas. Dar acum cu doi motani lenesi care se uita la ele doar ca la televizor, merge [i]nici macar motanii nu mai sunt ce-au fost.tocmai imi aminti Fox de Fiocco cel far' de coada..alt exemplar![/i] Deja începem sa-i deosebim. Vin vreo 10 în total. m-ai depasit, eu cel mai mult am avut 6. Motanii au televizor/live show. [i]sa speram ca raman doar la distractia asta nevinovata.la vecinii din fata, in locasul pe unde iese teava de aerisire de la centrala, si-au facut cuib niste turturele. iar vecinii au motan. l-au adus la exasperare pe mietul pisoi. se plimba pe pervaz, efectiv isi roade unghiile de ciuda ca nu poate pune laba pe vreunul. iar aia, cu tupeu maxim, au ridicat si doua randuri de puiuti.eu, daca as fi proprietarul motanului, as face ceva sa-l scap pe martzan de chin. mi-e mila de el, sa fie zilnic provocat pe teritoriul lui si sa nu poata face nimic.[/i] Hai ca v-am aburit destul cu pitigoii mei. Cum îl prind si pe calugaras, vi-l arat astept, sunt tare frumos colorati. la noi in piata am vazut niste pasarele pe care le numeste vanzatorul pitigoi, da' nu-s asa de colorate. Moatzo, cînd mai ai vreme, poate-i mai blitzui si tu pe ciupii tai la balaceala, la dragalelala, la ce-o fi dragaleala - inca nu-i perioada, dar balaceala fac zilnic. azi m-am dus sa le pregatesc terenul, adica sa strang semintele de pe masuta din balcon si sa le pun scrumiera - recte cada lor de baie. si cat trebaluiam eu pe-acolo, observ ca ei erau claie peste un ghiveci c-o iedera. chiar ma gandeam ca nu-i mai vazusem asa de pasionati de planta asta pana acum. Cand ma uit mai bine, ce crezi? Scumiera era ascunsa cumva in frunzisul iederei si ei mi-o aratau. Stiau ca urmeaza baia, ca fac mereu aceleasi pregatiri inainte de scalda. mai zi ceva! Report
November 3, 201312 yr comment_207576 Azi, prin ploaie si vînt, a aparut o pereche de pitigoi de munte - Willow Tit/Poecile montanus. Nu stiu daca-s pereche de sex diferit, ci sînt doi de acelasi fel. Seamana foarte bine cu calugarasul, tot gri dar mai deschis, doar ca acestia au obrajorii mai albi (alb luminos), iar bereta un negru mai intensiv, lucios. În rest tot aceeasi formatie. Cei albastri insa, au lipsit azi Moatzo, iedera nu e otravitoare si pentru ei, ca pentru mîtze este. Sa stii ca ai mei nu-s stresati de pasarelele care vin la casute, ca ei ies afara si-si fac sigur damblaua daca au pofte. Asa lenesi cum sînt, mai le ajunge si lor cîte una prin bot. De Mike, ce a facut mai dedemult, nici nu va zic, ca-i stric renumele de Ferdinand... sper doar sa nu mai faca. Ieri, cînd a montat Dan cea de-a doua casuta, Sam chiar a încercat sa ajunga acolo, dar "ciuciu". Astazi Mike statea sub casute, bun, la cîtiva metri dedesubt, iar pasarelele mîncau si se jucau de zori pe casute. Nici macar nu s-a uitat spre ele. Ce-i drept doar cei mari ramîn, calugarasul si muntenii (care cica le mai zice si rachitari) au disparut imediat. Report
November 3, 201312 yr comment_207586 Moatzo, iedera nu e otravitoare si pentru ei, ca pentru mîtze este. aoleu, n-am stiut. dar nici pasionati de ea nu sunt. m-am dus s-o examinez mai bine, pare putin ciugulita pe niste frunze de la baza, dar f putin.am s-o mut mai jos, ca lor nu le plac decat inaltimile.numai de-ar mai tine vremea asta, sa stea canarii in balcon. da' cat de interesata esti, de le stii si numele in latina coabitare pasnica! Report
November 3, 201312 yr comment_207588 da' cat de interesata esti, de le stii si numele in latina coabitare pasnica! Pai le învat, mai! Le stiu doar în germana, dar am cautat cu gogu.... si pîna nu-i botez tre sa le zic cumva, adica sa va zic cumva despre ei. Or fi ei toti pitigoi, dar nu-s la fel nici ca aspect, nici ca temperament. Report
November 4, 201312 yr comment_207626 Nu am intrat demult pe aici si ce vad, s-au inmultit inaripatele! Moatza, dulci foc copiii tai! Si deci, ai ramas cu un singur "nepot", sa fie ei sanatosi! Maya, ce frumosi sunt pitigoii! Si imi place tare vila confort sporit! Maya, noi cum il crestem pe Ritu in casa cu doua pisici, foarte bine! si imi place de Ritu ca este tare bataios si nu se lasa impresionat de feline. Report
November 4, 201312 yr Author comment_207657 Maya, stai sa vina iarna si sa vezi ce "reality show" o sa ai.Imi place de Mike ca le priveste pana adoarme! Report
November 4, 201312 yr comment_207659 Or fi ei toti pitigoi, dar nu-s la fel nici ca aspect, nici ca temperament.Aha, deci faci poze cu "pitzi" Sunt adorabili, frumosi rau de tot! Eu am un pin in fata balconului (si deja incepe sa intre si in balcon) si vin tot felul de pasaroi. Maya, de dupa geam, marcane si se uita disperata la mine sa-i deschid usa sa le arate cine e sef. Ii explic ca noi nu mancam pasarele! Evident ca in mintea ei e ceva la modul, da femeie, stiu ca tu nu mananci,dar eu le vreauuuu! Motiv pentru care Maya nu are voie in balcon, ca nu stiu cand o vad pe post de veverita in copac O sa incerc sa le pozez si eu, sunt frumoase rau de tot! Cel mai mult ma fascineaza "hummingbird"-ul. Sunt micute si dau din aripioare de 12-80 de ori pe secunda! Report
November 4, 201312 yr comment_207696 Cel mai mult ma fascineaza "hummingbird"-ul. asteaa nu stiu cum sunt, dar fascinanate cu-adevarat mi se par bufnitele. Report
November 5, 201312 yr comment_207704 Cel mai mult ma fascineaza "hummingbird"-ul. asteaa nu stiu cum sunt, dar fascinanate cu-adevarat mi se par bufnitele.Moatzo sunt mici, cat un deget, si dau asa de repede din aripioare ca se aude zgomotul ca un "hummmmm" Bufnitele albe (de zapada) sunt absolut adorabile! Report
November 5, 201312 yr comment_207750 Bufnitele albe (de zapada) sunt absolut adorabile!subscriu!oare nu-i photoshopata aia cu ochi albastri? prea-i frumoasa! cand am venit de la birou, m-au luat in primire canarii. se vedea clar ca vor sa-mi zica ceva: se demontase o colivie (ei stau in doua colivii), adica ii cazuse pur si simplu fundul. cred ca s-a rascopt de la soare, plus ca era cam veche.mai aveam una noua, mai micuta, asa ca le-am amenajat si cel de-al doilea apartament. cand sunt nesupravegheati, in bucatarie, pun coliviile usa-n usa si le fac un apartament cu doua incinte. spre seara, conservatori si circumspecti inca, s-au adunat toti trei in colivia veche., lucru nemaiintalnit pana acum, c-avea cate unul toane si nu se suportau. dar nevoia...vezi cum uneste sufletele? Report
November 14, 201312 yr comment_208228 poate va era dor a venit frigul, ne-am mutat in bucatarie.Ciufu Ciupa familionul ce va tot uitati la tv, iote-ne pe noi! Report
November 14, 201312 yr comment_208234 Frumusei foc! Freza motzatului Ciupu, e cea mai tare însa Report
November 14, 201312 yr comment_208239 Cel mai mult ma fascineaza "hummingbird"-ul. asteaa nu stiu cum sunt, dar fascinanate cu-adevarat mi se par bufnitele.Moatzo sunt mici, cat un deget, si dau asa de repede din aripioare ca se aude zgomotul ca un "hummmmm" [ Uma eu asa colorati nu am vazut in Canada insa prichindelul asta venea in fiecare zi sa ne viziteze in vacanta pe o insulita in Nova Scotia:la fel si mititeii astia Report
November 15, 201312 yr comment_208243 draguti foc Ciufi tai, Moatza!imi plac ca-s la curent cu mondenitatile tarii ! De scumpirea carburantilor ce spun? Report
November 15, 201312 yr Author comment_208265 . spre seara, conservatori si circumspecti inca, s-au adunat toti trei in colivia veche., lucru nemaiintalnit pana acum, c-avea cate unul toane si nu se suportau. dar nevoia...vezi cum uneste sufletele? Sunt extraordinari.Bine ca n-au patit nimic.In poza cu famelionul, Puiul e mai mare decat Ciupa sau mi se pare mie? Report
November 15, 201312 yr comment_208267 Moatzo, frumosi sunt toti trei! Ii pastrati pana la urma si pe jr? Black_cat si eu am unul care vine la pin!! Nu e chiar asa de colorat, dar e fascinant! Report
November 15, 201312 yr comment_208272 Frumusei foc! Freza motzatului Ciupu, e cea mai tare însa Cat de frumosi sint! Toti, dar Ciupu e mai cu motz se cuvine sa facem niscai precizari: al motzat e Ciufu (de la ciuf, botezat de Ioana) si e taticu' In poza cu famelionul, Puiul e mai mare decat Ciupa sau mi se pare mie? nu, Ciupa e cea mai rotunjoara. deh, vesnicele probleme de silueta feminina. Moatzo, frumosi sunt toti trei! Ii pastrati pana la urma si pe jr? pai daca a inceput sa glasuiasca nu s-a putut altfel. cred ca omu' ar vrea toti canarii cantareti de pe lumea asta. multumim de aprecieri, sunt mai frumosi decat apar in poze, dar sunt greu de pozat. Report
November 15, 201312 yr comment_208283 Frumusei foc! Freza motzatului Ciupu, e cea mai tare însa Cat de frumosi sint! Toti, dar Ciupu e mai cu motz se cuvine sa facem niscai precizari: al motzat e Ciufu (de la ciuf, botezat de Ioana) si e taticu' Oups, tre' sa dam un miel Report
November 15, 201312 yr comment_208287 Da, dau mielul, dar greseala de nume nu e din necunostinta de cauza. Stiu ca Ciufu e tatal cel motzat. Dar din Ciupa si Ciufu, la viteza a iesit Ciupu Report
December 30, 201312 yr comment_210618 La multi ani cu sanatate tuturor animalutzelor de pe forum si nu numai! in ordinea numerelor de pe tricou Ciufu, Ciupa si Ciupu Report