March 1, 201313 yr comment_187956 Ciufa e frumusica si delicata, se cunoaste ca-i fetita. E cam speriata si oboseste repede. Prezenta lui Ciufu n-o nelinisteste, mai degraba el e intrigat de prezenta ei. Si oarecum nepregatit. El cauta evadarea tot in locurile in care-i placea sa stea, adica in fata oglinzilor din casa. Parca sunt mai convenabili prietenii din oglinda, nu fac nimic din ce n-ar face el. Cand l-am bagat in colivia ei, dupa cateva minute de acomodare, a incercat sa-i dea sa manance din gusa lui. Ea nu prea stia ce se-ntampla, dar instinctiv ii ciugulea ciocul.Nu-i las prea mult impreuna, tb sa se acomodeze donshoara.Azi a cantat cam putin, nu simte nevoia sa epateze. Ea are un glas mai gutural, el e mai tenor. Lili, cum vrei tu sa vezi dezmatz, sa le pun camere ascunse? Sa fac pe paparazzo? Cauta un baiet destoinic ptr Pitty si-ai sa ai ce-ti doresti. Daca s-o intampla ceva notabil, va zic io! ne cunoastem! sunt sfioasa! Report
March 1, 201313 yr Author comment_187974 Nu mai, nu-s chiar asa de deochiata.Cel putin nu in public. Ma multumesc cu orice se intampla nou in familia Ciufu.Cu sau fara poza. Presupun ca Ciufu a facut primul pas daca a invitat-o la masa din gusa lui. Ciufa e la primul partener? Deci la prima ouare, cuibareala sau cum sa-i zic?E din 2012?Daca a stat intr-o crescatorie cu alti canari, ii trebuie timp pana se obisnuieste cu linstea unui camin. Eu nu mai cumpar din magazin. Report
March 1, 201313 yr comment_187979 da, draga, e domnisoara de-un anisor.n-a facut outze, dar daca sta pe langa domnul...s-ar putea sa am surprize. asa ar fi normal.acum i-am inchis pe-amandoi, ce nervi o avea Ciufu! sa vina asta sa-i schimbe lui libertatea, asta-i afront mare! si-i trage niste cantari, il aud de-aici. ea-l priveste cu ingaduinta. Lili, cel mai bine sa iei de la un crescator, ca sa stie sa-i deosebeasca. Boa a avut el ceva, saracu'! nu-i vina magazinului, decat ca n-a stiut sigur daca-i baiat sau fetita. eu tot cred c-a fost fetita si poate-a avut ceva de n-a facut ousoare. iti zic sigur, daca era baiat, canta de-ti muta urechile si se dadea si la Pitty. da' nu mai conteaza, of! Report
April 12, 201313 yr Author comment_193707 Mozulina, care-i viata pe la voi?Nu ne mai zici nimic?La Multi Ani Cifulitului. Noi clocim.Aer, deocamdata. Report
April 12, 201313 yr comment_193716 Draga Lili, noi avem doi prieteni. Nush care-i treaba, dar sunt platonici rau.Le-am pus coliviile lipite usa-n usa, a.i. sa se viziteze cand vor. Ciupa-i toata ziua la el, Ciufu nu prea-i interesat de ea. N-as fi crezut, dar uite ca se poate! El e amator de libertate, iar noi il tinem mai mult pe langa ea, ca altfel il striga nebunica in permanenta. E f sociabil si deloc temator de noi, extrem de neobisnuit la un canar. Merge prin casa pe umerii nostri, ne pupa la cerere si vine imediat cand vede ca umblam la cadita lui de baie. E f pasionat de oglinzi, iar pe Ciupa o priveste ca facand parte din peisaj. Si-atat! Daca dispare, nu se oboseste s-o caute sau s-o strige, cred c'o ia ca pe-o izbavire. E mult mai atasat de noi decat de ea. Ptr mine e convenabil asa, totusi ma intriga f mult atitudinea lui.Acuma ma bantuie alte ganduri, dac-o fi mai mult decat un canar? Nu rade, te rog! Report
April 12, 201313 yr Author comment_193718 Nu-s experta Mozulina.Dar daca i-ai separa cateva zile, la nevoie.Sa nu se vada.Cum spui tu ea-l cheama.El nu o vede, dar o aude.Poate dupa un timp ii revine ineresul. Hai nu te descuraja, e primavara tarzie si pentru ei. Report
April 13, 201313 yr comment_193802 Dar nu ma descurajez deloc, eu nu vreau cresa neaparat. Ciufa asta nu are acelasi regim ca Ciupa trecuta.Mi-e oarecum mila de Ciufu ca i-am ingradit libertatea.Si nici nu vreau sa-i tin separati sa nu se vada. Lasa sa fie prieteni, nu tre sa se dedulceasca la placerile lumesti Cand s-o intampla ceva notabil va spui io. Report
April 15, 201313 yr comment_194001 Moatza, astia doi o sa se iubeasca cand voi nici nu va dati seama, or fi pudici amandoi si acum sunt la faza platonica! Eataly, ce dulce sta portocalia in cuib, este dragalasa foc! Dar o sa aiba pana la urmma si ce cloci?!?! Al nostru este porumbel casnic, de cand s-a mai incalzit si tinem usile deschise se tine dupa fiecare ca un catel, trebuie sa fim atenti sa nu il calcam. Mai se sperie cand apare Cody la orizont, cu Ursula nu are temeri. Si cam atat! Report
May 22, 201313 yr comment_198330 Lume-lume!Necazurile-s necazuri, dar viata merge inainte si fiecare-si vede de-ale lui.Drept ptr care, Ciupii mei au 4 puisori, uraaaaaaa!Duminica a auzit omu' o chiscuiala slaba de sub Ciupa: iesise primul nepotzel Azi a iesit al patrulea si ultimul.A clocit 4 ousoare si din toate au iesit ciuparezi. N-am mai intervenit deloc, n-am mai scos ouale, n-am mai insemnat nimic, sunt hotarata sa-i las sa se descurce singuri. Singura schimbare e ca i-am ingradit libertatea lui Ciufu, sa-l fac sa-si asume rolul de cap de familie. Asa ca domnul mananca toata ziua si distribuie mai departe Ciupei si, probabil, puisorilor. Ieri i-am studiat mai bine pe cei 3 care aparusera si se vedea ca au ceva in gusulitze.N-au pene, n-au ochi, dar au niste ciocuri puternic cersetoare...sper sa fie bine s-avem si frezati, si baietei cantatori si vreun pui galbior ptr Zerda.O mentiune speciala ptr Ciupa, extrem de dedicata trebii pe care-o avea de facut.Nu s-a miscat de pe oua si-avea un profil exact ca al monstrului din Loch-Nes, cu capul itzit deasupra cuibului. Oricum,cat a clocit, numai Loch-Nes i-am zis.Poate oi avea timp acasa sa le fac poze sa vi-i prezint.Ne pregatim de botez. Report
May 22, 201313 yr comment_198332 Deci aici e vestea cea buna! Ma bucur Pusa ca sunteti bunici, de-abia astept sa vii cu poze. Report
May 22, 201313 yr comment_198342 Moatzo, sa va traiasca nepoteii!!!! sa va incante vazul si auzul https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/biggrin.gif asta da veste bunasi ti-era teama ca Ciufu nu se implica in relatie Report
May 22, 201313 yr comment_198345 Moatzo, sa va traiasca nepoteii!!!! sa va incante vazul si auzul https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/biggrin.gif asta da veste bunasi ti-era teama ca Ciufu nu se implica in relatie Saracu'! Acuma-i asa de implicat ca nu mai are scapare. Am tras o fuga pana acasa si-am avut treaba-n balcon vreo ora. Acolo-i cresa. I-am vazut cum dadeau mancare puisorilor. Amandoi actionau si le ciripeau ceva, dar pe-un ton asa duios...induiosator! Par a fi parinti buni, chit ca Ciufu a trebuit convins. Report
May 22, 201313 yr comment_198348 Moatza, sa-ti traiasca nepoteii inaripati! Ce dulci trebuie sa fie si voi aveti o grija in plus. Report
May 22, 201313 yr comment_198349 Ce frumos ca aveti nepotei!! Sa fie toti sanatosi si daca o fi vreunul portocaliu cu atat mai bine, eu oricum sunt mandra de ei!! Report
May 24, 201313 yr comment_198548 Dom'le, am niste canari care si-au gasit vocatia! Asa de silitori sunt, ii indoapa pe puisori toata ziua. Cei 3 mai mari aproape ca nu se deosebesc, au crescut binisor, ultimul e mai pricajit, dar sper sa fie bine si cu el. Sunt f vioi acolo in cuib, sub Ciupa, ii aud chiscuind mereu. La o saptamana tre sa faca ochisori si dupa aia, curand, vor incerca sa iasa din cuib. Tre sa ne gandim la noi amenajari. Report
May 24, 201313 yr comment_198561 Moatza, sunt parinti iubitori, de aceea isi indoapa odraslele si au atata grija de ei! Sper sa recupereze si cel mai pricajit, ca doar n-o fi ratusca cea urata! Report
May 24, 201313 yr comment_198562 In curind ii tragi in poze!! Ce faceti cu puii cand sunt mari??ii dati crescatorului?? Report
May 24, 201313 yr comment_198604 Moatzo, felicitari pentru nepoteii înaripati! Si te pup, ca rar te vad Report
May 24, 201313 yr comment_198614 he, he, sa vedeti aicea creepy!cred ca aici ultimul era inca in ou ochiosii fratii vedeti ce inlantuiti stau? nush de ce unii sunt mai negri ala blond o fi auriu? sau e cel mai mic nu prea m-am implicat, i-am lasat singuri ca-i vad destoinici pe parinti. le-am dat mai multa hrana moale decat de obicei, mar, galbenus, salata. in rest se descurca ei. sa nu mi-i deochiati! Maya, stii ca eu intru cu drag pe-aici, dar m-au napadit grijile. Poate-or mai trece. Report
May 24, 201313 yr comment_198616 Sa va traiasca sanatosi puisorii, moato, ce mici sunt Abia astept sa le vad penajul, culorile, cei mai inchisi la culoare poate au maro mai mult, iar cel mic sa fie portocaliu? Report
May 24, 201313 yr Author comment_198625 Motzulina, sa va traiasca inaripatii.Vad cat de precauti sunteti, in prima poza disting doua maini diferite care tin cuibul. Report