Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Reţete detox

Featured Replies

Daniella deci am dat saptamana asta 2.400 dupa ce in prima am scauzut cu doua,in a doua nimic, in a treia 1.200 Per total pana acum [b]4.600

woaw, deci in a 4-a sapt 2,4, brava! in total as spune chair 5,6 kg! nu-i rau! meniu fain ai mereu! felicitari!

Dex, bine te-ai intors. Parca am auzit de noni, dar nu-mi aduc aminte decat vag si nu retin de unde ... Ai baut/papat? :occasion15:

Sefu, keep going! cate in total in cat timp? Imaginea din satar nu pare profilul unui om cu greutate peste cea normala.

Liz, felicitari ca ai predat dizertatia! tb sa o si sustii? Spor la slabit!

Am renuntat iar la cafea, de o saptamana, beau ceai verde. Dar mor de pofta, cand trec pe langa expressor! :lol:

Dexter, multumesc sincer si din tot sufletul!

Total in exact 3 saptamani 6.200 kg

4.100 in prima

1.200 a doua si 0.900 in a treia

Am tras io concluzia ca se duce grasimea de unde s-a acumulat mai mult, astfel incat in talie am scazut 7cm, pe solduri 3 si bust 4

Sunt foarte multumita si, cum am mai spus, o sa continui, dar o sa introduc ceva legume sa-mi pot face supa.

Am probleme majore cu constipatia de multi ani si, oricat m-as stradui, nu pot bea 2l de apa zilnic. Uneori da, de cele mai multe ori nu. Stau cu sticla langa mine ca sa-mi aduc aminte, altfel as trai linistit cu un pahar de apa pe zi.

Azi ma duc sa iau un squash pe care-l voi coace in cuptor si-l voi face crema cu ardei gras, ceapa, rosii si ardei iute

Multam' inca o data si fetelor care au scris aici, ca daca nu citeam nu ma apucam :) si o sa mai trec din cand in cand sa va spun ce se petrece

Daniella deci am dat saptamana asta 2.400 dupa ce in prima am scauzut cu doua,(cu unul-scuze!)in a doua nimic, in a treia 1.200 Per total pana acum [b]4.600

woaw, deci in a 4-a sapt 2,4, brava! in total as spune chair 5,6 Tot 4.600 kg! nu-i rau! meniu fain ai mereu! felicitari!

Dex, bine te-ai intors. Parca am auzit de noni, dar nu-mi aduc aminte decat vag si nu retin de unde ... Ai baut/papat? :)

Sefu, keep going! cate in total in cat timp? Imaginea din satar nu pare profilul unui om cu greutate peste cea normala.

Am renuntat iar la cafea, de o saptamana, beau ceai verde. Dar mor de pofta, cand trec pe langa expressor! :)

Scuze, abia acum am vazut ca am scris gresit.

Deci la o anumita varsta lucrurile se misca mai greu, dar se misca si asta e important. Eu am revenit la cafea desi ami tin si saptamana asta si dupaaceea facem mentinere, o luam usor pentru ca la inceputil lui august cand plecam in concediu sa fim relaxati. Eu asa m-am obisnuit cu acest stil incat imi vine greu sa ma hotarasc ce-o sa fac de mancare saptaman viitoare.

Alpha, felicitar! Acum sa fii cuminte la mentinere si o sa fie ok.

Acum meniul meu de ieri

25.06.2012 (57.100 +300)

cafea

ragu de vita cu salata de rosii si patrunjel

piept de pui inabusit cu multe mirodenii, ceapa uscata, usturoi alaturi de salata de ridichi si patrunjel cu zeama de lamaie, tare buna

26.06.2012 ( 57.200 +100)sper ca maine sa fie ziua de scazut!

cafea

piept de pui inabusit cu multe mirodenii, ceapa uscata, usturoi alaturi de salata de ridichi si patrunjel cu zeama de lamaie, tare buna

creveti cu rosii si patrunjel

pupuri multe si

Jos toxina!

27.06.2012 ( 56.800 -400)

cafea

ragu cu salata de rosii si patrujel

piept de pui cu mirodenii si salat verde, marar, patrunjel

28.06.2012 (56.600, -200)

cafea

pulpa de vita cu multe mirodenii si salata verede, patrunjel, mara

doua rosii cu o pasta din seminte de floarea soarelui rasnite, amestecate cu zeama de lamaie, praf de usturoi, sare

merluciu la tava cu pesto de rosii

• Author

dani, am băut juice de noni acum cîţiva ani şi pe cît e de sănătos pe atît de câh miroase, de data asta m-am rezumat doar la făcut poze. apropo de cafea, am băut capuccino in vacanţă, dar cum m-am întors am trecut din nou pe ceai şi nu am avut nici o apăsare tip dureri de cap sau să-i simt lipsa. pretinu tău ce face, a terminat detoxul?

[b]

alpha,[/b] you are most welcome! felicitări şi jos toxina! dacă "sari" de 1 kg in timpul menţinerii ai optiunea de a face ziua cu friptură, cred că ai citit deja şi ştii amănuntele.

[b]

cris,[/b] brava! fructoza aia din cafea ar trebui să apară numai după 3 săptămîni de menţinere, cu ştevia ai incercat?

N-am incercat cu stevie, o sa incerc sa vad de unde cumpar.

In rest sunt multumita

Dupa 5 saptamani am dat jos cinci kg, prietena mea a dat chiar sase in conditiile in care de doua saptamani a mancat fara carne, numai peste si acela in we. Crisu in trei saptamani a dat jos 3kh, mai asteptama sa vedem in perioada de mentinere ce se intampla.

Oricum multumim din suflet pentru experienta placuta prin care am trecut. Noi suntem curiosi dupa concediul din august in care o sa mergem in marramures si acolo cu siguranta ca mesele vor fitraditionale.

Oricum suntem hotariti ca dupa Paste, in fiecare an sa revenim la o tura de detoxifiere.

Acum incepem sa o luam incet si spre alte alimente, dar zau ca nu prea simt nevoia, asa de bine m-am simtit.

Dexter inca o data multumim!!!!

• Author

uitai pompoanele pentru daniela82, bravo de o mie de ori şi forza la menţinere! http://smileys.emoticonsonly.com/emoticons/c/cheerleaders-3912.gif

cris, cu multă plăcere, anul viitor ţinem detox împreună dacă ni se potrivesc datele :rolleyes:

• 2 weeks later...

Am renuntat iar la cafea, de o saptamana, beau ceai verde. Dar mor de pofta, cand trec pe langa expressor! :)

Sigur ca da, am si sustinut-o cu comisie si intrebari de statitstica care de care mai timpite:))

Eu nu pot renunta la cafea! Dar bag sport cit se poate.

Am o intrebare la Dex, avem voie sa papam si crab?

Dintre pesti codul e permis? Dar pastravul, apoi mai e un peste aici dover?

Cu legumele se mai incumeta cineva sa povesteasca?

Mi se par limitate optiunile...

Codul si pastravul, banuiesc si salaul adica pesti slabi, sunt permise in mod sigur. Daca este permis crevetele, musai si crabul, pe baza logica!

Eu cu legumele am avut noroc ca era primavara din ceapa verde in ridichi si din salata in salata, cu varza, castravete, m-am descurcat! In plus am mancat multa varza Napa, in kimchi sau salata, andivele, nu erau pe lista dar mi s-a parut neimportant, le-am mancat oricum!

Rosii am pus mai mult la mancare ca atunci aveau rosiile un gust sa-ti bati copii!!

Si ceea ce nu scrie niciunde, dar eu am facut si fact ca tot am slabit 4.5 kg este ca am mancat supe din diverse legume, ca n-am vazut logica daca le pot manca in salata, de ce nu le pot manca supa?!

Doar asa ca doar o leguma la o masa?? NU mi s-a parut logic si mi-am facut supa de legume si carnea/pestele, gratar sau la cuptor.

Tot asa nu am inteles de ce nu ai voie brocoli sau conopida daca ai voie varza...dar de asta n-am mancat, recunosc, cred ca nu mi-au cazut prin mana!

Codul si pastravul, banuiesc si salaul adica pesti slabi, sunt permise in mod sigur. Daca este permis crevetele, musai si crabul, pe baza logica!

Eu cu legumele am avut noroc ca era primavara din ceapa verde in ridichi si din salata in salata, cu varza, castravete, m-am descurcat! In plus am mancat multa varza Napa, in kimchi sau salata, andivele, nu erau pe lista dar mi s-a parut neimportant, le-am mancat oricum!

Rosii am pus mai mult la mancare ca atunci aveau rosiile un gust sa-ti bati copii!!

Si ceea ce nu scrie niciunde, dar eu am facut si fact ca tot am slabit 4.5 kg este ca am mancat supe din diverse legume, ca n-am vazut logica daca le pot manca in salata, de ce nu le pot manca supa?!

Doar asa ca doar o leguma la o masa?? NU mi s-a parut logic si mi-am facut supa de legume si carnea/pestele, gratar sau la cuptor.

Tot asa nu am inteles de ce nu ai voie brocoli sau conopida daca ai voie varza...dar de asta n-am mancat, recunosc, cred ca nu mi-au cazut prin mana!

Eu nu vad de ce nu poti sa pui o jumate de lingura de ulei de masline la o salata...e ca orice alta grasime pe care o lasa carnea...cite calorii sau ce efect poate avea cantitatea asta de ulei de masline ca sa ungi frunzele alea intr-un fel...?

si nu inteleg cum e cu fructele si brinza de vaci sau laptele

eu de pilda sint de pendenta de lapte, degresat nedegresat cum o fi dar beau un pahar pe zi, de sigur ma pot opri dar am nevoie de fructe si nu stiu exact ce pot consuma inafara de citrice si mere. Pot consuma piersici seara sau dimineata?

Stiu ca-l ai pe micutul tau si nu ai timp sa citesti tot topicul, dar exact acelasi lucru am bombanit si eu: am lipsa de calciu, nu-l pot metaboliza bine, deci fara iaurt, kefir, sana, branza pentru mine a fost urat, am facut carcei, respiratie gafaita, iar avind aciditate gastrica sa mananc citrice si mere non stop mi-a facut rau! De aia s-a scris in frunte ca e la indicatia doctorului, doctorul meu era sa ma ia la bataie, cand a auzit ce mancasem 3 saptamani.

Daca vrei sa asculti din povestile unei patite, nu renunta la lactate, o lingura de lapte pe zi, sigur nu-ti ajunge, daca ai nevoie de calciu.

Cu privire la fructe cred ca ideea este de fructe cu cat mai putin zahar, adica nu ce mi-a recomandat mie doctorul: banane sau struguri, ca sunt mai putin acide.

Banuiesc ca fructele de padure( zmeura, mure, afine, coacaze) nu sunt mai bogate in zahar decat este capsuna, dar in functie de asta asta poti ghici singura fructe care s-ar potrivi. Poate cirese, visine??

Ok. Deci dupa ziua 1 cu pui cu oregano si lamiie si rosie si castraveti iar pe seara salata de varza rosie rezultatul e o indigestie cumplita. Sper ca restul experimentului sa nu fie asa:))
  • Author

Lizura, dacă ai sensibilităţi, nu ţine detoxul ăsta, mai ales dacă nu îţi prieşte.

Din păcate săptămîna asta mi-e foarte aglomerată, nu ştiu dacă o să pot răspunde prea rapid. Crabii şi peştii cu carne albă sunt permişi.

Dex totusi ma incumet ca nu se lasa kilogramele de mine absolut deloc.

E a doua zi si nu stiu daca am facut bine dar am mincat pestele cu asparagus si broccoli si am pus pe ele iaurt 0% amestecat cu mult usturoi si un strop de ulei de masline.

A fost f bun.

Diseara salata de rosii si muschi de vita la tigaie de fonta.

Am baut multa apa si ceai cu portocala in el. Am descoperit ca pot bea f mult lichid si mi-e f bine cu peste doi litri pe zi.

Bilant la sfirsitul zilei doi - 1 kilogram in plus si o stare mare de confuzie, dimineata la servici se invirtea cu mine office-ul. Dar eu sper sa se regleze tot in final si pun semnele astea pe ideea de detox.

Asa ca baba sufera la frumusete, fericite cele ce nasc si arata dupa exact cum erau minus burtica.

Lizura bafta la slabit. Din ce-am citit eu ar fi indicat sa respecti combinatiile intre carne legume si fructe exact cum spune Dexter. Deci cate un fel din fiecare la cate o masa si sa nu se repete la cea de a doua.

Nu cred ca e bine langa peste si sparanghel si brocoli, puteai sa renunti la brocoli si la iaurt. Era de ajuns numai sparanghel cu usturoi, fara ulei. Are carnea in fibra ei destula grasime naturala, numai trebuie ulei.

In salata de rosii pune mult patrunjel verde si cativa catei de usturoi din astia noi, moi si parfumati.

Eu sunt la perioada de mentinere in a doua saptamana, dar le-am bagat cam repede si cochetez cu jumatate de kilogram cand in sus si cand in jos. Eu am tinut cinci saptamani si am dat jos 5,500 si ma declar supermultumita.

Incearca sa tii exact si sa vezi cum te simti, daca te simti rau atunci trebuie sa renunti sau s-o iei mai incetisor.

Pup!

Asa ca baba sufera la frumusete, fericite cele ce nasc si arata dupa exact cum erau minus burtica.

astea-s povesti, nu-i asa? :D

io te sustin, Liz!

tu fa tot ce poti, poate tb sa personalizezi cumva aceasta dieta. :D

astea-s povesti, nu-i asa? :D

io te sustin, Liz!

tu fa tot ce poti, poate tb sa personalizezi cumva aceasta dieta. :D

Multzam Moatzo! Esti tare draguta!

La bilant de ziua a 3-a, am inceput sa dorm mult si sint f confuza si ametita. A trebuit sa renunt la mersul la eliptica pt ca ma simt rau.

Am mincat un iaurt 0% si fructe de padure pina pe la 6 dupa amiaza si apoi masa de seara - un fel de hamburger cu asparagus alb simplu fiert.

Pt miine fac cred pui cu chili si lime si mai vad eu ce.

Ma duc sa iau o pastila pt durerea de cap imensa pe care o am.

• Author

Am mincat un iaurt 0% si fructe de padure pina pe la 6 dupa amiaza si apoi masa de seara - un fel de hamburger cu asparagus alb simplu fiert.

lizura, la detox trebuie să mănînci 2 mese pe zi, fiecare find formată din proteină, legumă şi fruct. nu te infometa că nu o să ai rezultate mai bune, ba din contră...

lizura, la detox trebuie să mănînci 2 mese pe zi, fiecare find formată din proteină, legumă şi fruct. nu te infometa că nu o să ai rezultate mai bune, ba din contră...

Haha, as fi mincat Dex draga! Te-as fi mincat si pe tine! Dar nu am avut pachet la servici si nu am putut iesi sa maninc nimic.

Mai explica cum stam cu ouale de pilda? O singura data pe saptamina

? Si fructu il pot minca imediat dupa masa sau trebuie sa il maninc dupa o ora?

Liz, intai trebuie sa te aprovizionezi corespunzator. Eu ma aprovizionam o data pe saptamana si sa stii ca am iesit mai ieftin cu cheltuielile pe timpul detoxului. Apoi trebuie sa te gandesti de pe o zi pe alta ce vrei sa mananci si sa alternezi proteina -carne de vita, piept de pui, peste sau fructe de mare cu cate o leguma si un fructseara si dimineata. Daca nu rezisti masa de pranz poti sa o imparti in doua transe si fructul e indicat sa-l mananci odata su proteina si leguma dat poti s manaci fructul inainte de prima masa pe post dee gustare.

De pilda la pranz 300 gr de carne de vita tocata cu rosii si multe condimente si salata de rosii cu patrunjel, un mar si seara piept de pui la gratar 300gr cu salata de varza si marar, un gref.

A doua zi piept de pui tocat cu multe condimente si salata de ridichi, mar, seara peste la gratar cu rosii coapte amestecate cu usturoi si ardei iute, gref.

Din pacate acum nu se mai gasesc capsuni si nici spanac, le poti gasi doar congelate.

Poti sa faci si supa crema din asparagus(sparanghel)sau fenel cu piept de pui asezonata cu nucusoara, chimen.

Incearca sa manaci cate trei sute de grame de carne la o masa si vei vedea ce se intampla,

Sper ca te-am ajutat cu cateva idei.

Pup!

• Author

Mai explica cum stam cu ouale de pilda? O singura data pe saptamina. Si fructu il pot minca imediat dupa masa sau trebuie sa il maninc dupa o ora?

ouăle se papă numai o dată pe săptămînă, 2 ouă intregi sau 1 ou + 3 albuşuri. fructele se mănîncă la masă.

la detoxul ăsta, principiul de bază este să elimini grăsimile din alimentaţie ca să dai corpului o şansă să le consume pe alea proprii. din cauza asta nu se consumă ulei sub nici o formă iar la carnea terbuie să fie fără urme vizibile de grăsime. un gălbenuş de ou are multe lipide decît 400g de piept de pui, de aia in timpul detoxului se papă numai ocazional.

Multumesc de sfaturi dragelor. Ou inca nu am mincat. Poate pe simbata sau duminica unul.

Azi am bagat salata de castraveti cu patrunjel si un piept de pui mititel.

Diseara poate vita sau tofu vad eu cu rosii proaspete. Ceaiuri de fructe, grepfruit si apa.

Abia astept sa ma masor luni sa vad cit se duce.

Dex iaurtul 0% se papa tot o singura data pe sapt da? si nu substituie oul fiert, corect? Brinza de vaci degresata e permisa tot o data pe sapt. presupunind ca nu substituie oul sau iaurtul?

mai pe scurt deci am voie sa fac 3 mese din iaurt, ou sau brinza intr-o saptamina?

De aprovizionat ma aprovizionez in fiecare zi. Intotdeauna am in frigider citeva tipuri de legume, brinzeturi si carne, deci la capitolul asta stau bine.

In seara asta am mincat carne de crab cu hrean. Nu a fost prea bun, dar nici f rau.

Miine mai vedem.

• Author

Dex iaurtul 0% se papa tot o singura data pe sapt da? si nu substituie oul fiert, corect? Brinza de vaci degresata e permisa tot o data pe sapt. presupunind ca nu substituie oul sau iaurtul? mai pe scurt deci am voie sa fac 3 mese din iaurt, ou sau brinza intr-o saptamina?

nu prea :appl: iaurtul nu e in listă, brânza degresată este şi inlocuieşte proteina, dar ocazional. deci o săptâmină poţi păpa o masă cu ouă şi in altă săptîmână una cu brînză. dacă ai lipsă de calciu nu ştiu ce să te sfătuiesc. reciteşte postările zerdei, care a scris despre experienţa ei.