Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Reţete detox

Featured Replies

Hai ca intru pe fuga sa dau raportul. Avem musafiri si am facut destule feluri de mancare si sunt tare mandra de mine, nu m-am atins de nimic si nici nu am avut frustrari. Sper ca nu se pune daca am gustat din mancacuri sa le dreg gustul. Dar atat.

Si acum sa trecem la treaba

Meniul

01.06.2012 59.400kg (+200gr)

MD un ceai de sanziene

P friptura de vita inabusita la wok cu salata iceberg si patrunjel si un mar

C un piept de pui fiert in supa crema de sparanghel si cateva frunze de gulii, sper ca nu am gresit

02.06.2012 59.400 kg (stationare)

MD un ceai de salvie si un mar

P supa crema de ieri

C file de somn la gratar cu saramura de rosii, usturoi si patrunjel. Fructe: capsuni

Jos toxina!

Hai ca vin si eu cu raportul.. astazi -300g , 53.9 kg.

Maine nu am cantar, asa ca vedem luni cum stam cu kg.

Ce ma bucur e ca nu mai poftesc din toate asa cum era in primele zile, dar si eu gust mancarea ce o fac pentru familie.

Jos oxina!

Cris si Daniela felicitari pentru buna purtare si determinare! Seful cand gusta si tine regim, spunea ca nu inghite. E o solutie buna dc e musai sa gustati.

Koral, cate kg mai ai? Vreau si eu :)

Jos toxina!

49. Si beau muuulta apa, parca si pielea imi arata mai bine :-*

Va apropiati cu pasi rapizi, va astept! :-*

oana, menţinere uşoară in continuare, vacanţă plăcută şi să te răsfeţe ai tăi cu toate bunătăţurile :pupic:

Multumesc mult :-*

Inca mentin kg si sunt pregatita de atac :lol: (de bunataturile care am sa le pap in RO)

Pupici!!

49. Si beau muuulta apa, parca si pielea imi arata mai bine :pupic:

Va apropiati cu pasi rapizi, va astept! :lol:

Bravo!!

Hai ca vin si eu cu raportul.. astazi -300g , 53.9 kg.

Maine nu am cantar, asa ca vedem luni cum stam cu kg.

Ce ma bucur e ca nu mai poftesc din toate asa cum era in primele zile, dar si eu gust mancarea ce o fac pentru familie.

Jos oxina!

Bafta in continuare!!

Sa ai forta!!

Pupici!

Hai ca intru pe fuga sa dau raportul. Avem musafiri si am facut destule feluri de mancare si sunt tare mandra de mine, nu m-am atins de nimic si nici nu am avut frustrari. Sper ca nu se pune daca am gustat din mancacuri sa le dreg gustul. Dar atat.

Si acum sa trecem la treaba

Meniul

01.06.2012 59.400kg (+200gr)

MD un ceai de sanziene

P friptura de vita inabusita la wok cu salata iceberg si patrunjel si un mar

C un piept de pui fiert in supa crema de sparanghel si cateva frunze de gulii, sper ca nu am gresit

02.06.2012 59.400 kg (stationare)

MD un ceai de salvie si un mar

P supa crema de ieri

C file de somn la gratar cu saramura de rosii, usturoi si patrunjel. Fructe: capsuni

Jos toxina!

Forta, forta mare!! Ai sa vezi ca poti!!

Mii de incurajari!!

:rolleyes: :P :P

Deci cine face ca mine , ca mine pateste. Si eu am facut ca :P :P :P

Dupa ce sambata m-am comportat admirabil, duminica am lasat garda jos si nu mi-am pregatit mesele mele ci numai pe cele pentru grup si am cazut in toate abaterile.

Am mers la gratar si am pregatit ca aperitive cateva salate. Una cu conopida, rosii si patrunjel, o pasta de masline si avocado si o salata din brocoli. Sa spunem ca nu ar fi mare greseala dar am pregatit si snitele crocante. Si am mancat din fiecare pentru ca nu aveam nimic facut pentru mine, si am uitat de marul meu. Apoi la gratar am avut piept de pui dar si mici si carnati si feliute de costita de porc cu salata de varza si marar, conforma ce-i drept. Si iarasi am gustat din fiecare pe principiul ca ori o greseala ori mai multe, ziua tot compromisa ramane si am luat la sfarsit si o feliuta de prajitura si mi-at tras multe scatoalce de una singura.

Deci ca sa vedeti ce face foamea din om :P

De cantarit nu m-am mai cantari si ma duce mintea sa incep sa socotesc trei saptamini de dieta de azi si sa uit de saptamana ce-a trecut. Si incepuse atat de frumos...

Eram tare multumita ca incepusem sa ma ordonez si sa nu mai poftesc la toate cele. Acu o iau iar de la capat, nu ma las.

Oana imi pare rau ca te-am dezamagit. Daniela82 sa nu faci ca mine, Koral felicitari si pe mine nu m-astepta prea devreme langa tine, mai am drum lung.

Hai pup gasca!

• Author

forza daniela, jos toxina!

cris, asta e, una caldă, alta rece, keep going, nu te descuraja şi forza la maxim!

Am inceput de azi :thumleft:

Deocamdata am mancat multe rabdari cu apa, ca marul l-am uitat acasa.

Pentru ora 1 am pui cu salata verde

Fortza Alpha! si vivat disciplina!

Brava Koral, esti cea mai tare! vreau sa scad si eu sub 50 ...dar mai am 7 kg de munca ...

cris, mergi inainte. Daca o sa poti face inca 3 saptamani, vezi tu la final cum te simti...

daniela82, fortza! si la noi a mai luat-o cantarul in sus in cate o zi, in special in saptamanile 2 si 3.

Jos toxina!

• Author

forza alpha şi de la mine! să nu uiţi să te măsori.

cris şi daniela, vă aşteptăm cu veşti

o combinaţie care îmi place mult: pui la grătar cu sparanghel la cuptor, alimente din listă, mai puţin uleiul ev care se poate folosi numai in perioada de menţinere.

post-1215-13389021902672_thumb.jpg

Eu astazi am trecut cu forte proaspete pe campul de batalie.

Am cam luat-o pe cocoasa, dar asta e. Omul din greseli invata. Eu duminica imi propusesem ca atunci cand ceilalti papau gustarile eu sa mananc un mar si apoi sa mananc cu totii piept de pui la gratar si astfel sa trec peste masa de pranz si seara aveam in plan niste creveti si capsuni fructe. Dar n-a fost sa fie. Mai demult o vecina mi-a spus ca daca vreau sa tin post si cei din casa nu tin apoi intai sa mananc bine, sa ma satur cu ale mele si apoi sa ma apuc sa gatesc pentru familie. Cu burta plina, poftele te ocolesc.

Eu acum n-am facut asa si rau am facut. M-am gandit tarziu ca puteam sa-mi fac de acasa si pentru mine un hamburgher de pui pentru gustare si ziua era salvata.

Spun toate astea, poate vor ajuta alte fete sa se organizeze mai bine ca mine in situatii speciale.

In alta ordine de ideitot am castigat ceva, nu-mi este foame de gustari sau de rontait care la mine era toata ziua. Parca am inceput sa ma obisnuiesc fara cafeau mea de toate diminetile. Ma refer mai mult la tabiet in sine decat la cafea. Imi placea s-o miros, s-o degust pe indelete si sa ma gandesc la ale mele zilnice in liniste, confortabil. Acu ma gandesc dar luand cate o gura de ceai. Parca nu mai e asa aiurea. mie imi place ceaiul, dar nu pe post de mentor.

Deci sa punem si situatia la zi

05.06.2012 (60.300kg +900 gr fata de ultima masuratoare)

Din cauza asta dupa prima saptamana am ramas doar cu un minus de 1,100Kg

MD ceai de salvie

P piept de pui la gratar cu salata verde si marar plus un mar

C creveti cu rosii si o jumatate de gref

lichide am baut cam putine din lipsa de timp

Dex eu am folosit numai sparanghel alb, cand gasesc verde o sa iau si verde sa fac si eu la cuptor.

Astazi dimi -300g --> 53.8 kg

Se pare ca s-a molipsit si dumnealui sotul meu :( si de ieri a inceput si el, mai usor pentru mine cu gatitul :(

cris nu te descuraja, mergi mai departe.

Jox toxina!

o combinaţie care îmi place mult: pui la grătar cu sparanghel la cuptor, alimente din listă, mai puţin uleiul ev care se poate folosi numai in perioada de menţinere.

Dex arata super! vreau sa incerc si eu sparanghelul. M-am uitat azi dupa el la Lidl, dar nu am gasit.

Cris, mergi inainte! E bine ca ai marturisit, asa stii si tu ce e important sa faci inainte de a te duce la intalnirile culinare. Neaparaat ba apa cat de multa, doar asa rezisti foamei si elimini toxinele

daniela, felicitari :( si pt tine si ca ai molipsit pe d-l daniela!

S-a terminat ziua, vin cu raportul:

Apa

Apa minerala cu lingurita de suc de lamaie permisa

1 portocala

Piept de pui facut la cuptor cu sare piper si praf de usturoi

Salata de "lamb lettuce" (scuze nu stiu cum ii spune in romana, google translate mi-a zis ca e miel salata verde :toothy6: )

cu sare piper si otet de mere

Apa

Stiu ca e putin, dar socoteala de dimineata nu s-a potrivit cu ce-a urmat restul zilei. Maine sper sa prind ambele mese

M-am si masurat, merci Dexter ca mi-ai adus aminte

Cris, te inteleg atat de bine! Weekend-ul asta trebuie sa mergem la petrecere si deja mi-e frica

Eu incerc sa tin si pentru detox, dar mai tare trebuie sa slabesc (nu 2-3 kile ci vreo 15!) si m-am gandit eu ca e un mod de a reduce cantitatile, de a ma obisnui sa mananc ce trebuiesi sa beau apa

Buna ziua :)

Indraznesc sa sugerez si eu o reteta, ideea nu-mi apartine si este doar o adaptare, de fapt o prefata, adica primele trei zile dintr-o lunga luna care poate urma :D

Pentru ca nu am prea multa imaginatie, schema este aceeasi, ca in viata, zi dupa zi, acelasi lucru...

Dimineata, la prima ora, un pahar de suc de mere;

dupa un ceas doua banane coapte, deci din alea de la reduceri, cu pete maronii;

sa zicem pe la 11 o cana de ceai din amestec de brusture cu gentiana;

la pranz, un bol mare de salata: ardei gras, castravete, ceapa, salata verde, gulie, sparanghel, broccoli, mazare, varza, verdeata, adica marar, patrunjel, busuioc verde, leustean, seminte de in pisate, ulei de masline extravirgin si zeama de lime, cate putin din toate, doar la ultimul ingredient nu as face economie;

pe la ora 16 citrice: portocale, gref, mandarine;

dupa un ceas, o cana de ceai din menta, rozmarin si cimbru;

dupa inca o ora, prune uscate, curmale, smochine;

pe la 20, un pahar de suc de mere;

la 21 se inchide pravalia, un ceai din amestec de tei, valeriana, lavanda...

Cine se prinde?

Va urma -_-

• Author

cris, brava, din greşeli se invaţă. eu dacă merg la chermeză in timpul detoxului, îmi iau mîncarea de acasă, dacă e cu grătare, iau porţia de carne şi o fac cot la cot cu ceilalti, iau salată verde sau roşioare, mărul şi o sticlă mare de apă minerală cu bule pe care o beau cu lămîie şi gheaţă, aşa nu îmi trebuie beri sau vinuri. dacă nu am mîncarea mea, mă apucă toate poftele şi aş gusta din toate.

nu uita de APA, ştiu că e greu, la mine a fost un chin să mă invăţ să o beau, dar e foarte importantă!

daniela, bravo de două ori, forza la toată familia!

alpha, ia mîncarea cu tine la petrecere dacă ai cum sau mănâncă înainte să pleci, altfel te vor tenta toate mîncărurile

dani, secretul la sparanghel e să-l laşi mai al dente, 10-15 minute in cuptor in vas de ceramică sau de sticlă, numai cît să se inmoaie puţin şi e gata.

dom' motan welcome again la topicu' degresant, aşteptăm va urma-ul cu virtuţile propunerii matale

Dexter stiu ca tu o sa fii mandra de mine, azi am mancat cotlete de vitel la cuptor si castraverzi murati. Daca mai inghiteam orice, lesinam, mi s-a micsorat stomacul dupa criza de bila.

Cred ca e cazul sa explicitez un fapt extrem de ciudat: intr-o vreme lucram cu 4 femei in birou, vedeam fiecare ce manca cealalta. daca una manca maioneza, prajituri cu frisca, prajeli, salata de vinete, fasole batuta, etc. ca nu are rost sa iau toata lista la rand a doua zi bolea. Eu n-aveam nici pe dracu! Pana ma certam cu legitimul sau ma lua seful la refec si atunci varsam sticksuri.

Dupa ani si ani cum zice cantecul mi-au comunicat si mie doctorii ca bila rebela se revarsa( face probleme) pe fond de stres ceva legat de sistemul neurovegetativ.

Deci nu am avut o criza de bila ca am ras 3 cefe de pooorc cu cartofi prajiti cum zice Mircea Badea si un castron de buf, ci ca m-am enervat foarte tare si fac asta din scoala generala, sa nu va aud cu cafea, tigari si alcool.

Buna seara fetele!

Da, aveti dreptate si de aceea am povestit aici patania mea, sa invatam cu toate cum sa ne fie bine. Deci atunci cand plecati de acasa la petreceri plecati dupa ce ati mancat bine sau daca se poate luati de acasa pachetel gatafacut. Foamea nu e prietenul nostru cel mai bun si din pacate nu poate fi controlata, aproape ca la drogati, dupa priam abatere nu mai e cale de oprire.

Acu sa trecem la vesti mai bune.

Meniul de azi

6.06.2012 (59.400 -900 gr)

- yupiii!!!! am recuperat intr-o zi, sa vedem de acu incolo

MD ceai de salvie

P pulpa de vita marinata facuta la wok cu salata verde si patrunjel, mar

C piftele din piept de pui cu ceapa multa si salata de patrunjel, ceapa verde, usturoi si suc de lamaie

destula apa azi

crevetii de aseara

post-476-13390038486019_thumb.jpg

Eu astazi -200g --> 53.6 kg

Mai am pana marti, apoi incepe mentinerea...

Dexter multumim de sfaturi, asa voi face si eu ca suntem in sezon de gratare si ne apuca poftele, iar daca nu ne abtinem vom ajunge asa :D .

Jos toxina!